Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος δεν θελει να δει remake του Yar's revenge,Pitfall,Centipede,Space invaders ,ακομα και του pong οσο ηλιθιο και αν ακουγεται, και αλλων,ειναι μια καλη κινηση,φυσικα ξερουμε πως δεν ειναι η Atari των 80's ουτε το μεριδιο της αγορας εκεινης εχει,ομως πολυ ευκολα μπορει να χτυπησει στο συναισθημα της νοσταλγιας,ακομα και εγω που ειμαι 17,επαιξα σε 2600 το space invaders και ηταν το πρωτο μου video game (5 χρονων),ολοι μπορουν να το εκτιμησουν.Αν βγει με aggressive price point οπως τα original Atari πηγαιναν να χτυπησουν(το 2600 ειχε retail 299 και το 500 αν θυμαμαι 199 βαση προσφατης αναζητησης),θα εχει επιτυχια και μαλιστα οχι ανελπιστη οπως το nes γιατι η Atari καποτε ειχε το 80 % αγορας ηταν η πρωτη και η μοναδικη στον χωρο του house gaming για ενα ευλογο χρονικο διαστημα οποτε εχει σιγουρα μεγαλο κοινο

Δημοσ.
Ελπιζω να μν δουμε στν καινουργια κονσολα κανα Pong remastered του 72

Ναι με hdmi και 4Κ ανάλυση... :-)

Δημοσ.

Τι να σας πω ρε παιδια...Καλυτερο απο αυτο το παιχνιδακι δεν ειχα...Και ποσο δυσκολευε παρα κατω... Ε ρε ωραια χρονια.....

Θα εχει επιτυχια νομιζω αν βγει κατι σε retroπουτανια...

Ειμαστε πολλοι αλλα ειμαστε σκορπιοι....

https://www.youtube.com/watch?v=pmPjsBDN9Xw

Τι ειπες τωρα ρε φιλε! 30 χρονια πριν να παιζω κοντρα εγω, ο αδερφος μου και ο πατερας μας, παιζαμε σαν να μην υπαρχει αυριο! Ωραιες εποχες, που αποδεικνυουν περιτρανα οτι μετραει ο χειρισμος(gameplay) περισσοτερο απο οτιδηποτε υψηλης ποιοτητας γραφικα!

• Like 2
Δημοσ.

ήταν ένα από το δωρεάν παιγνίδια που έπαιρνες μαζί με το cpc464 αλλά βγήκε και για άλλους υπολογιστές

Δημοσ.

Αγαπημένη και θρυλική εταιρία συνώνυμη για δεκαετίες με παιχνίδομηχανές και παιχνίδια.

Μάλλον κάτι σε ρέτρο θα είναι,γιατί είναι φοβερά δύσκολο να σταθούνε απέναντι στα μονοπώλια των MS Sony και Nintendo,δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει εκτός απο ιδέες πρωτοποριακές στον τομέα και μεγάλα κονδύλια να τις υλοποιήσει αν το κάνει θα έχουμε ίσως την μεγαλύτερη αναγέννηση στον κλάδο (και μακάρι να γινόταν και με την Sega αυτό)Πολύ δύσκολο όπως είπαμε όμως,όπως και νάχει εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει να κάνει κάτι καλό και όσο μπορέσω θα την στηρίξω.

• Like 2
Δημοσ.

Μπορει να μην πρόλαβα το Atari 2600 αλλα πρόλαβα το Atari Lynx. Απειρες ωρες καψιμο σε dracula και Xybots μαζι με τον κολλητο μου (στον οποιο ανηκε και η κονσολα και μου την χαρισε)!  Κριμα γιατι αυτο το παιχνιδι χαθηκε πισω απο τους τοτε κολοσσους των παιχνιδομηχανων Nintendo και Sega.

Η κονσολα 25 χρονια μετα ακομα λειτουργει κανονικα. Μπορει πλεον να μην ασχολουμαι μαζι της αλλα δεν θα πεταχτει ποτε. Ειναι ενα κομματι των παιδικων μου χρονων.

Πιστευω οτι ακομα και κατι μετριο να βγαλει η Αταρι με βλεπω για παλαιμπαιδισμο και να το αγοράζω. Ειδομεν.

post-193504-0-86384500-1497795726_thumb.jpg

post-193504-0-60387100-1497795768_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν είναι κατασκευαστικά ανέφικτο, μια κονσόλα ρετρό με δυνατότητα να παίρνει και τις παλιές κασέτες που έχουμε φυλαγμένες σε φυσιολογική τιμή, όταν θα έβγαινε θα το τιμούσα.....

Δημοσ.

Καλημέρα !!!

Όπως ίσως ήδη γνωρίζουν όσοι διαβάζουν τα μηνύματά μου, συγκινούμαι πολύ κάθε φορά που συζητάμε τέτοια θέματα και για το συγκεκριμένο ευχαριστώ πολύ τον συντάκτη voltmod.
Προσωπικά Atari ή Amiga μπορεί να μην είχα ποτέ, αλλά την εποχή των 80s την έζησα έντονα, παίζοντας τα παιχνίδια του Amstrad CPC 464 και μαθαίνοντας "στου κασίδη το κεφάλι" να γράφω τις πρώτες γραμμές κώδικα σε Locomotive Basic.
Σήμερα συχνάζω στο Forum του CPCWiki και (όπου μπορώ κι όσο θυμάμαι) καταθέτω τη γνώμη μου πάνω σε projects που γράφονται ακόμα και σήμερα για τους υπολογιστές της Amstrad.
Άμα βγει τέτοια κονσόλα θα είμαι ο πρώτος που θα την αγοράσει και είμαι ξεκάθαρα υπέρ αυτού του είδους των κινήσεων.
 Αυτό το λέω γιατί πέραν των νοσταλγικών αναμνήσεων που δημιουργεί η κυκλοφορία ενός τέτοιου μηχανήματος σ' εμάς τους "γέρους", βοηθάει και στο να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές τους υπολογιστές με τους οποίους εμείς μεγαλώσαμε. Και όσο κι αν το πιστεύουν μερικοί, μη νομίζετε ότι δεν υπάρχουν σημερινοί 15-16άρηδες που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία των παλαιοτέρων εποχών.
Το Δεκέμβρη του 2015 είχα τη χαρά να επισκεφτώ μια έκθεση με Retro υπολογιστές που οργανώθηκε στην Αθήνα. Εκεί ειλικρινά ξαφνιάστηκα όταν είδα νέους ανθρώπους που δεν έζησαν την εποχή της ακμής του Home Computing να ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα σε Amstrad ή σε Amiga υπό την καθοδήγηση των διοργανωτών της έκθεσης.  
Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι άμα βγει η κονσόλα σίγουρα θα έχει επιτυχία. Μόνο που προσωπικά θα ήθελα να βγει κάτι και σε Amstrad CPC. Ως τότε θα βολευτώ με μία εφαρμογή εξομοίωσης του CPC σε Android, η οποία κατέχει περίοπτη θέση στο κινητό μου.

Με το πιο θερμό μου νιαούρισμα προς όλους ανεξαιρέτως,

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...