vaz19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα σας! είμαι καινούριος στο φόρουμ. Βρίσκομαι σε έρευνα αγοράς για laptop. Για να μην κοροιδευόμαστε δεν έχω τρελές απαιτήσεις, ο μόνος λόγος που κοιτάζω για macbook είναι καθαρά το λoγισμικό και το design. για τον λόγω αυτο σκέφτομαι οτι δεν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για ένα καινούριο laptop οπότε κοιτάζω και μεταχειρισμένα. Δεν ξέρω και πολλά πραγματα για αυτό άλλωστε απευθύνομαι εδώ. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι, εάν λειτουργήσουμε δύο macbook το ίδιο μοντέλο, το ένα καινουριο και το άλλο μεταχειρισμένο (χωρις να έχει υποστεί κάποια βλάβη π.χ 2 χρόνια λειτουργίας) τι διαφορές θα δούμε στην λειρουργία, ταχύτητα, απόδοση κτλ. και γενικά εάν αξίζει να πάω σε μεταχειρισμένο macbook. Τέλος πως θα αποφύγω απαταιώνες και πως θα ανακαλύψω εάν έχει κάποιο πρόβλημα το laptop γιατί είναι πολλά τα λεφτά! Όλες οι προτάσεις, συμβουλές ειναι δεκτές γιατί όπως έιπα είμαι ψηλοάσχετος!
wooddoll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Για αρχή θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως δεν είμαι χρήστης Apple (και ποτε δεν είχα) Αλλά..!Όπως κάθε μηχάνημα έτσι και τα Mac αν έχουν "γράψει" πολλά χλμ στο κοντέρ τους ξεκινάνε τα προβλήματα Μπαταρία για αρχή, αργότερα ο σκληρός δίσκος που ακόμα και SSD να είναι μια X φθορά την έχει κακα τα ψέματα.. Στην συνέχεια (πέρα απο ότι άλλο "Hardware-ρικό" θέμα μπορεί να υπάρξει με κάποια Χ χρόνια χρήσης) πάμε στον παράγονταserial number, model identifier, and part number που σημαίνει πως μπορείς να μάθεις πότε βγήκε αυτό το μοντέλο (πχ 2005) και τι χαρακτηριστικά έχει (πχ cpu/gpu/ram/ssd) και αν ακόμα αυτό το μοντέλο που κοιτάς έχει κάποια επίσημη εγγύηση απο την ίδια την apple..-τα Apple είναι όμορφα σχεδιαστικά και ποιοτικά προϊόντα τεχνολογίας αλλά είναι λόγο της τιμής τους για λίγους Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω Hate (-Μα με αυτά τα Χ λεφτά θα μπορούσες να πάρεις εναν σούπερ ντούπερ Χ μηχάνημα και κτλπ)σου λέω πήγαινε! -Γιατί όχι?
vaz19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Για αρχή θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως δεν είμαι χρήστης Apple (και ποτε δεν είχα) Αλλά..! Όπως κάθε μηχάνημα έτσι και τα Mac αν έχουν "γράψει" πολλά χλμ στο κοντέρ τους ξεκινάνε τα προβλήματα Μπαταρία για αρχή, αργότερα ο σκληρός δίσκος που ακόμα και SSD να είναι μια X φθορά την έχει κακα τα ψέματα.. Στην συνέχεια (πέρα απο ότι άλλο "Hardware-ρικό" θέμα μπορεί να υπάρξει με κάποια Χ χρόνια χρήσης) πάμε στον παράγοντα serial number, model identifier, and part number που σημαίνει πως μπορείς να μάθεις πότε βγήκε αυτό το μοντέλο (πχ 2005) και τι χαρακτηριστικά έχει (πχ cpu/gpu/ram/ssd) και αν ακόμα αυτό το μοντέλο που κοιτάς έχει κάποια επίσημη εγγύηση απο την ίδια την apple.. -τα Apple είναι όμορφα σχεδιαστικά και ποιοτικά προϊόντα τεχνολογίας αλλά είναι λόγο της τιμής τους για λίγους Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω Hate (-Μα με αυτά τα Χ λεφτά θα μπορούσες να πάρεις εναν σούπερ ντούπερ Χ μηχάνημα και κτλπ) σου λέω πήγαινε! -Γιατί όχι? σε ευχαριστώ για τις συμβουλές! το ξέρω οτι με αυτά τα χρήματα μπορώ να πάρω ένα σούπερ ντούπερ χ μηχάνημα, αλλά έχω ερωτευτεί το λογισμικό της apple και ειδικά τα macbook. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι να δώσω ένα παράδειγμα! ένα macbook διετίας-τριετίας μεταχειρισμένο με αρκετή χρήση αλλά χωρίς προβλήματα πόσα χρόνια θα μου βγάλει?(πέραν της μπαταρίας μιλάω για τις υπόλοιπες φθορές που μου ανέφερες)
wooddoll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 ..ίσως θα πρέπει να τσεκάρεις τις θύρες USB που έχει το μηχάνημα και τον εσωτερικό μηχανικό ή φλας σκληρό δίσκο και αν έχει καεί κάποιο pixel στην οθόνη.. ..και κάτι τελευταίο, αν πας σε αυθεντικό-καινούργιο Apple πήγαινε και αγόρασε το από κάποιο επίσημο μεταπωλητή π.χ δες εδώ Apple MacBook Air 13'' (i5/1.6GHz/8GB/128GB/Iris HD 6000) | GR ώστε για οποιαδήποτε βλάβη η δυσλειτουργία του μηχανήματος να μην έχεις να αναλάβεις το λεγόμενο after-sales support... (-και πίστεψε με, -δεν το θες ) αυτά τα λίγα.
vaz19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 ..ίσως θα πρέπει να τσεκάρεις τις θύρες USB που έχει το μηχάνημα και τον εσωτερικό μηχανικό ή φλας σκληρό δίσκο και αν έχει καεί κάποιο pixel στην οθόνη.. ..και κάτι τελευταίο, αν πας σε αυθεντικό-καινούργιο Apple πήγαινε και αγόρασε το από κάποιο επίσημο μεταπωλητή π.χ δες εδώ Apple MacBook Air 13'' (i5/1.6GHz/8GB/128GB/Iris HD 6000) | GR ώστε για οποιαδήποτε βλάβη η δυσλειτουργία του μηχανήματος να μην έχεις να αναλάβεις το λεγόμενο after-sales support... (-και πίστεψε με, -δεν το θες ) αυτά τα λίγα. και αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου πεις πως πως ελέγχω τον φλας σκληρό και γενικά τον εσωτερικό μηχανισμό εάν όλα λειτουργούν οκ?
wooddoll Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 ..για το MacOS υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο λέγετε "Blackmagic Disk Speed Test" το οποίο κοιτάει και μετράει την απόδοση του σκληρού δίσκου μέσα απο τις ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης -..ίσως να βρεις πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα στο forum για τα Mac εδώ 1
vaz19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 ..για το MacOS υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο λέγετε "Blackmagic Disk Speed Test" το οποίο κοιτάει και μετράει την απόδοση του σκληρού δίσκου μέσα απο τις ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης -..ίσως να βρεις πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα στο forum για τα Mac εδώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ
najinblue3 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα σας! είμαι καινούριος στο φόρουμ. Βρίσκομαι σε έρευνα αγοράς για laptop. Για να μην κοροιδευόμαστε δεν έχω τρελές απαιτήσεις, ο μόνος λόγος που κοιτάζω για macbook είναι καθαρά το λoγισμικό και το design. για τον λόγω αυτο σκέφτομαι οτι δεν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για ένα καινούριο laptop οπότε κοιτάζω και μεταχειρισμένα. Δεν ξέρω και πολλά πραγματα για αυτό άλλωστε απευθύνομαι εδώ. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι, εάν λειτουργήσουμε δύο macbook το ίδιο μοντέλο, το ένα καινουριο και το άλλο μεταχειρισμένο (χωρις να έχει υποστεί κάποια βλάβη π.χ 2 χρόνια λειτουργίας) τι διαφορές θα δούμε στην λειρουργία, ταχύτητα, απόδοση κτλ. και γενικά εάν αξίζει να πάω σε μεταχειρισμένο macbook. Τέλος πως θα αποφύγω απαταιώνες και πως θα ανακαλύψω εάν έχει κάποιο πρόβλημα το laptop γιατί είναι πολλά τα λεφτά! Όλες οι προτάσεις, συμβουλές ειναι δεκτές γιατί όπως έιπα είμαι ψηλοάσχετος! welcome, το λογισμικο ειναι ανωτερο απο παραθυρα εννοειται δε το συζηταμε, εγω αν και κατοχος macbook pro εχω σαν βασικο μου το arch linux, αλλα μπορεις να εχεις οποιοδηποτε λειτουργικο σαν 2ο,3ο κτλπ. Αν θες μονο να πειραματιστεις, καλυτερα να πας σε ανοιχτο λογισμικο, αν θες για επαγγεμλατικο σκοπο να το παρεις. Ειναι παρα πολυ ευκολο να το μαθεις, τουλαχιστον τα βασικα, αλλα δε θα το προτεινα μονο για casual χρηση, ειναι πολυ ακριβο γι αυτο το σκοπο. Αν θες να βλεπεις ταινιες, φμπ και τα λοιπα ειναι πεταμενα χρηματα. Μπορεις με το 1/3 να παρεις ενα αξιολογο λαπτοπ πλεον Διαφορες δε θα δεις σε ταχυτητα και τα λοιπα στο μεταχειρισμενο, εκτος και αν εχει προβλημα, τουλαχιστον εγω δεν ειχα δει οσο ειχα μεταχειρισμενο. Για μενα καλυτερα να πας σε καινουργιο αν το αποφασισεις, ειναι αρκετα τα χρηματα αλλα αξιζει μεχρι τελευταιου σεντ, επισης τ καινουργιο θα εχει και μεγαλυτερη αξια οταν σκεφτεις να το πουλησεις αργοτερα.
georgekz750 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Εγω εδω και 6 χρονια που αρχισα με τα macbook ψωνιζω μονο μεταχειρισμενα,και ως τωρα εκτος απο τον αρχικο ελεγχο που τους κανω νιωθω ΤΥΧΕΡΟΣ που ακομη κρατανε και δουλευουν ασταματητα. Γιατι σε καθε τι μεταχειρισμενο και χωρις εγγυηση χρειαζεσαι και τυχη. Αν θελεις σωνει και καλα mac για να "σου φυγει",go for it,διαλεξε ενα μεταχειρισμενο απ την περιοχη σου και πηγαινε τομε τον πωλητη πριν την αγορα σε ενα καταστημα service να κανουν εναν πληρη ελεγχο και να νιωθεις αρκετα πιο ασφαλης για την αγορα σου. 2
vaz19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 welcome, το λογισμικο ειναι ανωτερο απο παραθυρα εννοειται δε το συζηταμε, εγω αν και κατοχος macbook pro εχω σαν βασικο μου το arch linux, αλλα μπορεις να εχεις οποιοδηποτε λειτουργικο σαν 2ο,3ο κτλπ. Αν θες μονο να πειραματιστεις, καλυτερα να πας σε ανοιχτο λογισμικο, αν θες για επαγγεμλατικο σκοπο να το παρεις. Ειναι παρα πολυ ευκολο να το μαθεις, τουλαχιστον τα βασικα, αλλα δε θα το προτεινα μονο για casual χρηση, ειναι πολυ ακριβο γι αυτο το σκοπο. Αν θες να βλεπεις ταινιες, φμπ και τα λοιπα ειναι πεταμενα χρηματα. Μπορεις με το 1/3 να παρεις ενα αξιολογο λαπτοπ πλεον Διαφορες δε θα δεις σε ταχυτητα και τα λοιπα στο μεταχειρισμενο, εκτος και αν εχει προβλημα, τουλαχιστον εγω δεν ειχα δει οσο ειχα μεταχειρισμενο. Για μενα καλυτερα να πας σε καινουργιο αν το αποφασισεις, ειναι αρκετα τα χρηματα αλλα αξιζει μεχρι τελευταιου σεντ, επισης τ καινουργιο θα εχει και μεγαλυτερη αξια οταν σκεφτεις να το πουλησεις αργοτερα. Εγω εδω και 6 χρονια που αρχισα με τα macbook ψωνιζω μονο μεταχειρισμενα,και ως τωρα εκτος απο τον αρχικο ελεγχο που τους κανω νιωθω ΤΥΧΕΡΟΣ που ακομη κρατανε και δουλευουν ασταματητα. Γιατι σε καθε τι μεταχειρισμενο και χωρις εγγυηση χρειαζεσαι και τυχη. Αν θελεις σωνει και καλα mac για να "σου φυγει",go for it,διαλεξε ενα μεταχειρισμενο απ την περιοχη σου και πηγαινε τομε τον πωλητη πριν την αγορα σε ενα καταστημα service να κανουν εναν πληρη ελεγχο και να νιωθεις αρκετα πιο ασφαλης για την αγορα σου. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Το γνωρίζω οτι για τις απαιτήσεις μου θα δώσω πολυ παραπάνω χρήματα! Εχω εντυπωσιαστεί παρα πολυ με τα MacBook γιατι χρησιμοποιώ απο φιλους η της κοπέλας μου και απλα δεν υπάρχει το λογισμικό κυρίως! Οποτε θα ψάξω για μεταχειρισμένο! Αν και Με φοβίζει λιγο ο παράγοντας τύχη που ανέφερες????
najinblue3 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 ποσα χρηματα σκοπευεις να δωσεις ? kαι γιατι μοντελο μιλαμε ?
vaz19 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 ποσα χρηματα σκοπευεις να δωσεις ? kαι γιατι μοντελο μιλαμε ?Για μεταχειρισμένο δεν ξερω τι τιμές παίζουν σε αξιόλογα λαπτοπ αλλα σκεφτομαι οτι πανω απο 800 αντε 900 δεν αξίζει να δώσεις! Τωρα για καινούριο απο οτι εχω δει, δεν εχω και πολλές επιλογές απο 1.200 και πανω αναγκαστικά ... Για pro σκεφτόμουν γιατι για Air απο οτι εχω διαβάσει εδω στο φόρουμ πέφτει πολυ θάψιμο
najinblue3 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2017 pro μονο, μην πας σε air / 12', η μερα με τη νυχτα, αν το κανεις το βημα, εδω ειμαστε να βοηθησουμε
onelonelystar Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2017 το σκεφτόμουν και εγώ για μεταχειρισμένο... και έχω δει πολλές αγγελίες. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι θέλουν να πουλήσουν αρκετά ακριβά το 2+ χρόνων macbook τους.. τεσπα, απλά θα πρότεινα να κοιτάζεις για μοντέλο του 2015. Πιστεύω δεν έχει νόημα να δώσεις λεφτά για παλαιότερο μηχάνημα, παρά τις όποιες αναβαθμίσεις έχει κάνει ο προκάτοχός του. Είναι και πάλι πολλά τα λεφτά, αλλά σκέψου σε βάθος χρόνου πόσο θα σου κρατήσει. πχ κάτι τέτοιο.. http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/macbook/838464-macbook-pro-13-early-2015/ (δεν έχω σχέση με την αγγελία)... οπότε... ετοίμαζε budget
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα