Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους/ες. Έχω ένα site και θα ήθελα σε αυτό να δημιουργήσω και να εντάξω μια απλή εφαρμογή που να σχετίζεται με την Ιστορία. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Θα ήθελα τα παιδιά μπαίνοντας στην εφαρμογή να βλέπουν κάποιες μπερδεμένες καρτέλες με ιστορικά γεγονότα και να προσπαθούν να βάλουν τις καρτέλες σε χρονολογική σειρά. Σε κάθε λάθος τους κίνηση να εμφανίζονται ενδεχομένως κάποιες βοηθητικές ερωτήσεις που να τους προβληματίζουν προς τη σωστή επιλογή.

Δεν έχω καμιά εμπειρία από κώδικα, αν και δημιουργώ κατά διαστήματα κάποια αρχεία .bat με απλές εντολές (π.χ. xcopy, move κτλ) για game editing. Έχω τη διάθεση να μελετήσω κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να εμβαθύνω λόγω έλλειψης χρόνου.

1. Αυτό που ζητάω μπορεί να γίνει σε ένα περιβάλλον απόλυτα φιλικό και απλουστευμένο αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό το να γράψω κώδικα; Ίσως με ένα απλοποιημένο μενού επιλογών για τις εντολές ή του τύπου what you see is what you get.

2. Εάν αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι αδύνατο και δεν έχω άλλη επιλογή, μπορείτε να μου προτείνετε έναν τρόπο για να ξεκινήσω δειλά δειλά να μελετώ κάποιο κώδικα ή γλώσσα γενικότερα; Ελπίζω απλώς να μην πτοηθώ και τα παρατήσω...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη εάν υπεραπλουστεύω λόγω άγνοιας ένα τέτοιο εγχείρημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξέρω το hotpotatoes. Σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις σε σειρά κομμάτια μιας πρότασης και όχι καρτέλες που ζητάω εγώ :( Έψαχνα για κάτι λίγο πιο παραμετροποιήσιμο. Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.

Επεξ/σία από Etherovamon
Δημοσ.

Ίσως αν χρησιμοποιούσες Construct 2/3 ή GameMaker Studio να κατάφερνες να το πετύχεις με λιγότερο κόπο. Και τα 2 κάνουν export σε html5

Αλλά ότι θα καταβάλεις κόπο και διάβασμα είναι δεδομένο.

Η εφαρμογές αυτές είναι overkill για τις απαιτήσεις σου αλλά σου παρέχουν την δυνατότητα να κάνεις την δουλειά σου με ελάχιστο (ή και καθόλου) κώδικα.

ΥΓ. H Construct είναι πιο εύκολη για αρχάριους

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως αν χρησιμοποιούσες Construct 2/3 ή GameMaker Studio να κατάφερνες να το πετύχεις με λιγότερο κόπο. Και τα 2 κάνουν export σε html5

Αλλά ότι θα καταβάλεις κόπο και διάβασμα είναι δεδομένο.

Η εφαρμογές αυτές είναι overkill για τις απαιτήσεις σου αλλά σου παρέχουν την δυνατότητα να κάνεις την δουλειά σου με ελάχιστο (ή και καθόλου) κώδικα.

ΥΓ. H Construct είναι πιο εύκολη για αρχάριους

Αν δουλέψω την construct στη free έκδοσή της, θα έχω πολλούς περιορισμούς;

Δημοσ.

Αν δουλέψω την construct στη free έκδοσή της, θα έχω πολλούς περιορισμούς;

Δεν νομίζω. Οι περιορισμοί δεν θα σε αγγίξουν με τόσο μικρό project. Απλά το licence δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή εμπορικά αν θυμάμαι σωστά

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω. Οι περιορισμοί δεν θα σε αγγίξουν με τόσο μικρό project. Απλά το licence δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή εμπορικά αν θυμάμαι σωστά

Εγώ σαφώς και δεν έχω εμπορικές βλέψεις, μιας και θα το ανεβάσω στο site μου για να μαθαίνουν παίζοντας τα παιδιά. Φαντάζομαι θα με αφήσουν να το ανεβάσω έστω στο site μου χωρίς περιορισμούς στην αξιοποίηση και χρήση του παιχνιδιού. Κάτι ακόμα που με προβλημάτισε. Μπορώ να δουλέψω το construct μόνο σε περιβάλλον chrome. Κάποιος που θα μπει στο παιχνίδι μελλοντικά μέσω π.χ. firefox μήπως αντιμετωπίσει προβλήματα χρήσης ή προβολής;

Νομίζω εδώ είσαι

https://scratch.mit.edu/

Κι αυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Να 'στε καλά! Από Δευτέρα ξεκινώ δουλίτσα...

Δημοσ.

Εγώ σαφώς και δεν έχω εμπορικές βλέψεις, μιας και θα το ανεβάσω στο site μου για να μαθαίνουν παίζοντας τα παιδιά. Φαντάζομαι θα με αφήσουν να το ανεβάσω έστω στο site μου χωρίς περιορισμούς στην αξιοποίηση και χρήση του παιχνιδιού. Κάτι ακόμα που με προβλημάτισε. Μπορώ να δουλέψω το construct μόνο σε περιβάλλον chrome. Κάποιος που θα μπει στο παιχνίδι μελλοντικά μέσω π.χ. firefox μήπως αντιμετωπίσει προβλήματα χρήσης ή προβολής;

Κι αυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Να 'στε καλά! Από Δευτέρα ξεκινώ δουλίτσα...

Τα εξαγόμενα παιχνίδια παίζουν οπουδήποτε υποστηρίζεται html5 (σχεδόν παντού)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...