Προς το περιεχόμενο

Συστήματα Raspberry Pi μολύνονται με malware που έχει στόχο το cryptocoin mining


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δηλαδη λες οτι υπαρχει κερδοφορο mining στο σπιτι, cpu(αντι gpu) κιολας? Το αναλυεις? (Σοβαρα ρωταω)

 

Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω εναν ι7-5930 (6-core) για σκαψιμο ενος alt-coin και μεχρι στιγμης φαινεται να εχει καλο κερδος.

 

Υπαρχει λοιπον, αλλα οπως και με τις gpu θελει συνεχως ψαξιμο για νεα νομισματα (οσο πιο νωρις ξεκινησεις τοσο καλυτερα) καθως και να ξερεις με τι αλγοριθμο λειτουργουν γιατι καποιοι δουλεουν καλυτερα απο αλλους αναλογα με το cpu/gpu που εχεις. Κατω απο 4-core δεν το συζηταμε καν οπως και για παλαιοτερους απο sandy-bridge. Οι πιο πολλοι miners αξιοποιουνε τα avx/avx2 optimizations που βρισκονται σε αυτους

 

Και φυσικα ανα πασα στιγμη να εισαι ετοιμος να αλλαζεις σε κατι αλλο πιο κερδοφορο.

 

Αν δεν το βρισκεις διασκεδαστικο αυτο, σαν παιχνιδι δεν μπορεις να το κανεις, θα κουραστεις γρηγορα και το κερδος, αν και υπαρχει δεν ειναι και τοσο δελεαστικο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη λες οτι υπαρχει κερδοφορο mining στο σπιτι, cpu(αντι gpu) κιολας? Το αναλυεις? (Σοβαρα ρωταω)

Εγώ με έναν 1700Χ που έβαλα να δω τι κάνει (δουλεύω ήδη κάποιες gpu) μου βγάζει κανα 40eu καθαρά το μήνα (~54eu - ~14eu ρεύμα).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ταν πολυ καλο να σταματησουν να χρησιμοποιουν τις ΙΟΤ συσκευες για DDOS και ανταυτου να τα βαζουν να μιναρουν!

ετσι θα γλιτωσουμε :)

Έλα μου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
"...ωστόσο με την άνοδο που βλέπει το πρωτόκολλο IPv6 σε πολλούς ISPs και το γεγονός ότι τα παλαιότερα τείχη προστασίας δεν είναι IPv6-ready, μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι η θύρα SSH είναι εκτεθειμένη στο Internet, με το NAT να μην αποτελεί εγγύηση πια."

 

Δεν γίνετε ΝΑΤ στο IPv6.

 

Tα desktop/server λειτουργικά (*nix, macos, windows) εδώ και χρόνια έχουν υποστήριξη IPv6 στα αντίστοιχα firewall (pf, ip6tables, windows firewall etc).

 

Τα σχετικά modem/router που δίνουν οι ISP για IPv6 προφανός έχουν και σχετικές δυνατότητες για το IPv6.

 

Aν τώρα κάποιος κάνει tunneling (6to4 eg) σε κάποιον tunnel broker (eg HE), τότε  βασίζεται στις δυνατότητες IPv6 firewalling του λειτουργικού του.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου των χαμηλών δυνατοτήτων των r-pi, ας μας πει ένας γνώστης πόσα μηχανήματα και πόσος καιρός θα χρειαστούν για να φτιάξουν ένα bitcoin. Το ότι είναι τσάμπα, δεν σημαίνει κάτι για μένα.

 

Όπως είπαν και άλλοι πριν από εμένα, δεν αξίζει πλέον να κάνεις mining bitcoin κατευθείαν. Ένα raspberry pi δίνει περίπου 10Hz/s hashrate για ethereum mining, το οποίο ας πούμε είναι το πιο επικερδές cryptocurrency λόγω της τεράστιας αύξησης της τιμής του τους τελευταίους μήνες (ειδικά τελευταίο 2μηνο, δες εδώ: https://www.coingecko.com/en/price_charts/ethereum/usd ).

 

Αυτό σημαίνει ότι με τη σημερινή ισοτιμία και δυσκολία, αν θες να κερδίζεις περίπου 1$/μέρα πρέπει ο ιός σου να μολύνει ~500.000 raspberry pi. Προϋποθέτοντας βέβαια ότι μπορείς να επιτύχεις 100% utilization σε όλα.

 

Για μέτρο σύγκρισης, μία Radeon RX 480 θα σου αποδώσει περίπου όσο 2.500.000 raspberry pi μαζί.

 

Δεν έχω υπολογίσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε κανένα από τα παραπάνω.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξτε την ενέργεια και τις γνώσεις που έχετε σε κάτι παραγωγικό και αφήστε το ανύπαρκτο κέρδος του mining. Αν μπορούσες να βγάλεις λεφτά από αυτό κάτι τύποι σαν τον Σόρος θα αγόραζαν ένα supercomputer και δεν θα ασχολούνταν με τα χρηματιστήρια. Όσο για το raspberry που έχω για media player αν αρχίσει να σέρνεται θα του ξαναπεράσω το λειτουργικό και τέλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...