Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικα εγραψα καπου στη βαση πανελληνιες και παινω μονο ΤΕΙ.

1. Ποιο απο αυτα τα τρια μου προτεινετε και γιατι? Ολα μ'αρεσουν εξισου πολυ.

2. Ειναι αληθεια οτι στο εξωτερικο το πτυχιο των ελληνικων ΤΕΙ ειναι ισοδυναμο με πτυχιο ελληνικων ΑΕΙ?

3. Εχω ακουσει οτι οι ΗΜ εχουν μεγαλυτερη ζητηση απ'ο,τι οι ΜΜ (γενικα, οχι μονο στην Ελλαδα που ετσι και αλλιως τιποτα δεν εχει ζητηση), γιατι μπορουν να ασχοληθουν και με πολυ περισσοτερα πραγματα. Ισχυει αυτο?

Υ/Γ: Εχει σημασια η πολη?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1)Ότι γουστάρεις.

2)Ναι, είναι θεωρητικά ισοδύναμο.Αλλά εάν πας για μεταπτυχιακό κάποια πανεπιστήμια(Αγγλία από όσο ξέρω και με είπαν) ίσως δεν θα σε δεχτούν.Αυτό δεν ισχύει για όλα, διότι ξέρω π.χ. Γερμανία-Σουηδία-Δανία δέχονται σίγουρα.

3)Ανάλογα με την ειδίκευση. Τα "πολλά πράματα" που σε είπαν είναι μάλλον παραπλανητικά.

Περισσότερο θα κοιτάξουν τι εμπειρία έχεις(δουλειά - πρακτική - πτυχιακή),παρά τι θεωρητικά μπορείς να κάνεις λόγω εργασιακών δικαιωμάτων και ίσως κάποιων μαθημάτων που μπορεί να είχες στο πτυχίο.

Πόλη πιθανότατα να έχει σημασία, αλλά ότι και να σε πω θα είναι λάθος.

Έχω πολλά χρόνια που αποφοίτησα από τα ΕΛ πανεπιστήμια και δεν είμαι ενημερωμένος.

Κάποτε ήταν σημαντικό διότι άλλα ιδρύματα είχαν άλλο "επίπεδο", π.χ. η ίδια σχολή σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα-επαρχία πρόσφερε διαφορετική ποιότητα σπουδών κ.ο.κ.

Δημοσ.

"Ο,τι γουσταρεις."

Ωραια απαντηση. λολ. Χαιρω πολυ. Ολα μ'αρεσουν ρε κουμπαρε ομως...

Δηλαδη σημερα αν εχεις σκοπο να πας εξω για δουλεια, ειτε πας απο ΤΕΙ, ειτε απο ΑΕΙ, ειναι το ιδιο και το αυτο (σχεδον)?

• Like 1
Δημοσ.

Έλα πες οτι γράφτηκες για να τρολλάρεις και να αρχίσει κόντρα μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ και άσε τις ανούσιες ερωτήσεις.

Μας ρωτάς να σου πούμε διαφορές μεταξύ σχολών μόνο σε ΤΕΙ και αναφέρεις οτι περνάς μόνο ΤΕΙ και μετά μας ρωτάς αν είναι καλύτερο το ΑΕΙ από το ΤΕΙ στο εξωτερικό και τι πτυχίο είναι ισοδύναμο.

Δεν σε απασχολεί πόσο καλύτερο είναι το ΑΕΙ αφού περνάς μόνο ΤΕΙ. Αλλιώς δώσε ξανά πανελλήνιες, άκυρο το ερώτημά σου.

Δημοσ.

Που κολλαει αυτο που λες φιλε?

Ο LongTom ειπε οτι συνηθως κοιτανε την προυπηρεσια σου και την πτυχιακη σου και οχι τις σπουδες σου. Εμενα λοιπον μου φανηκε περιεργο αυτο και ειπα να το ρωτησω. Που ειναι το κακο? Μαλλον εσυ μπηκες να τρολλαρεις γιατι εγω δεν ειπα πουθενα "ΑΕΙ ή TEI".

Δημοσ.

2. Ειναι αληθεια οτι στο εξωτερικο το πτυχιο των ελληνικων ΤΕΙ ειναι ισοδυναμο με πτυχιο ελληνικων ΑΕΙ?

3. Εχω ακουσει οτι οι ΗΜ εχουν μεγαλυτερη ζητηση απ'ο,τι οι ΜΜ (γενικα, οχι μονο στην Ελλαδα που ετσι και αλλιως τιποτα δεν εχει ζητηση), γιατι μπορουν να ασχοληθουν και με πολυ περισσοτερα πραγματα. Ισχυει αυτο?

Δεν ειναι ισοδυναμα τα πτυχια ΤΕΙ με τις πολυτεχνικες σχολες (5ετεις) καθως εσυ βγαινεις με bachelor και απο το πολυτεχνειο βγαινεις με Msc.

Δεν ξερω που το ακουσες αυτο για την ζητηση, δεν υπαρχει επισημο στατιστικο ουτε τροπος να σου το βεβαιωσει κανεις αυτο για οταν αποφοιτησεις, ειναι σου πα μου πες. Οι ΗΜ εχουν 2-3 κλαδους που μπορουν να ασχοληθουν χωρις αυτο να σημαινει οτι τα μαθαινεις και ευπρεπως στο ΤΕΙ τα αντιστοιχα αντικειμενα, αρα εχει να κανει με την προσωπικη σου κλιση. Για αυτο κοιτα και την ποιοτητα του ΤΕΙ αν δεν εχεις καποια ιδιαιτερη κλιση προς το ενα η το αλλο αντικειμενο και επελεξε το εκπαιδευτικα ανωτερο ιδρυμα.

Δημοσ.

Μαλλον εσυ μπηκες να τρολλαρεις γιατι εγω δεν ειπα πουθενα "ΑΕΙ ή TEI".

Τότε ξαναδιάβασε τι έγραψες γιατί μάλλον ούτε τι γράφεις δεν διαβάζεις. Και βέβαια έθεσες θέμα ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Τι σε νοιάζει ποιο είναι καλύτερο αφού έχεις περάσει μόνο σε ΤΕΙ;

Και εννοείται πως τα πτυχία δεν είναι ισοδύναμα. Δεν θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση έξω αν πας με πτυχίο ΕΜΠ και πτυχίο από ΤΕΙ άνω ραχούλας. Αυτό που μπορεί να καταφέρει όμως εύκολα ένας καλός απόφοιτος ΤΕΙ ειδικά έξω, είναι να θεωρείται το ίδιο αν προσπαθήσει να μάθει να αποκτήσει εμπειρία skills και αρκετές επιπλέον γνώσεις.

Δημοσ.

Τότε ξαναδιάβασε τι έγραψες γιατί μάλλον ούτε τι γράφεις δεν διαβάζεις. Και βέβαια έθεσες θέμα ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Τι σε νοιάζει ποιο είναι καλύτερο αφού έχεις περάσει μόνο σε ΤΕΙ;

Και εννοείται πως τα πτυχία δεν είναι ισοδύναμα. Δεν θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση έξω αν πας με πτυχίο ΕΜΠ και πτυχίο από ΤΕΙ άνω ραχούλας. Αυτό που μπορεί να καταφέρει όμως εύκολα ένας καλός απόφοιτος ΤΕΙ ειδικά έξω, είναι να θεωρείται το ίδιο αν προσπαθήσει να μάθει να αποκτήσει εμπειρία skills και αρκετές επιπλέον γνώσεις.

Αναφερεις συγκεκριμενη κατηγορια σχολων που οπως εγραψα πραγματι δεν ειναι ισοδυναμες. Που να το ξερει ο φιλος? Γι αυτο ρωτησε. Μαλλον αλλος εχει κομπλεξ με το θεμα, αλλα ξεφευγουμε
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία η πόλη που σπούδασες αλλά η ειδικότητα. Το ΕΜΠ σαφώς και θεωρείται "ανώτερο", κατά τη γνώμη μου μόνο και μόνο επειδή είναι 5 χρόνια σπουδών και ισοδυναμεί με Master.

Δημοσ.

"Ο,τι γουσταρεις."

Δηλαδη σημερα αν εχεις σκοπο να πας εξω για δουλεια, ειτε πας απο ΤΕΙ, ειτε απο ΑΕΙ, ειναι το ιδιο και το αυτο (σχεδον)?

αμα ο αλλος ειναι βαρεμενος γινεται ποτε συγκεκριμενος??  :-)

οτι γουσταρεις...γελαω 

Δημοσ.

"Ο,τι γουσταρεις."

Ε ρίχτο στα ζάρια ρε μεγάλε, τι περιμένεις να σε πω σε αυτό το θέμα;

Δεν σε ξέρω,δεν ξέρω με λεπτομέρειες όλες τις σχολές των ΤΕΙ που αναφέρεις και ποιες είναι οι ικανότητες σου γενικότερα.

Δεν έχει σημασία η πόλη που σπούδασες αλλά η ειδικότητα. Το ΕΜΠ σαφώς και θεωρείται "ανώτερο", κατά τη γνώμη μου μόνο και μόνο επειδή είναι 5 χρόνια σπουδών και θεωρείται ότι έχεις πάρει Master.

Δεν ειναι ισοδυναμα τα πτυχια ΤΕΙ με τις πολυτεχνικες σχολες (5ετεις) καθως εσυ βγαινεις με bachelor και απο το πολυτεχνειο βγαινεις με Msc.

Δεν ξερω που το ακουσες αυτο για την ζητηση, δεν υπαρχει επισημο στατιστικο ουτε τροπος να σου το βεβαιωσει κανεις αυτο για οταν αποφοιτησεις, ειναι σου πα μου πες. Οι ΗΜ εχουν 2-3 κλαδους που μπορουν να ασχοληθουν χωρις αυτο να σημαινει οτι τα μαθαινεις και ευπρεπως στο ΤΕΙ τα αντιστοιχα αντικειμενα, αρα εχει να κανει με την προσωπικη σου κλιση. Για αυτο κοιτα και την ποιοτητα του ΤΕΙ αν δεν εχεις καποια ιδιαιτερη κλιση προς το ενα η το αλλο αντικειμενο και επελεξε το εκπαιδευτικα ανωτερο ιδρυμα.

Το "Μαστερ" του Πολυτεχνείου είναι αμφίβολο ότι θα ισχύει για τον εργοδότη ή/και για το πιθανό πανεπιστήμιο.

Ξέρω περιπτώσεις, πανεπιστημίων και εργοδοτών του εξωτερικού που το είχαν για BSc και τίποτα παραπάνω.

Έτσι σε αυτό το θέμα μικρό καλάθι.

Δημοσ.

1. Μηχανολόγος ή Ηλεκτρολόγος

2. Ναι

3. Πιθανόν

Υ/Γ: ΟΧΙ αλλά ρίξε μια ματιά στα προγράμματα σπουδών καθώς ίσως να διαφέρουν απο πόλη σε πόλη.

Δημοσ.

Και γιατι οχι Ηλεκτρονικων Μηχ στο ΤΕΙ Αθηνας ας πουμε? Ειναι "κατωτεροι" των ΗΜ?

Όχι ρε παιδί μου απλώς σου είπα τι θα επέλεγα εγώ, ότι σου αρέσει περισσότερο βάλε.

Δημοσ.

Ε ρίχτο στα ζάρια ρε μεγάλε, τι περιμένεις να σε πω σε αυτό το θέμα;

Δεν σε ξέρω,δεν ξέρω με λεπτομέρειες όλες τις σχολές των ΤΕΙ που αναφέρεις και ποιες είναι οι ικανότητες σου γενικότερα.

Το "Μαστερ" του Πολυτεχνείου είναι αμφίβολο ότι θα ισχύει για τον εργοδότη ή/και για το πιθανό πανεπιστήμιο.

Ξέρω περιπτώσεις, πανεπιστημίων και εργοδοτών του εξωτερικού που το είχαν για BSc και τίποτα παραπάνω.

Έτσι σε αυτό το θέμα μικρό καλάθι.

Δεν ισχυει αυτο που λες, δεν ειναι μαστερ με εισαγωγικα. Ειναι μαστερ. Μαλλον οι περιπτωσεις που λες το ειχαν το πτυχιο με πολυ χαμηλο βαθμο η επεσαν σε εκμεταλλευτη εργοδοτη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...