Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφερεις συγκεκριμενη κατηγορια σχολων που οπως εγραψα πραγματι δεν ειναι ισοδυναμες. Που να το ξερει ο φιλος? Γι αυτο ρωτησε. Μαλλον αλλος εχει κομπλεξ με το θεμα, αλλα ξεφευγουμε

Ναι βέβαια άλλος έχει το κόμπλεξ. Πρωτού μιλήσεις για κόμπλεξ μάθε οτι είμαι απόφοιτος ΤΕΙ, αλλά ευτυχώς έχω μάτια και βλέπω και μυαλό για να κρίνω.

Τεσπα γράφω για τελευταία φορά σ' αυτό το thread και δεν ασχολούμαι ξανά.

Ο άνθρωπος ρωτάει αρχικά για τις διαφορές μεταξύ σχολών και αντικειμένων μόνο για ΤΕΙ. Λέει οτι περνάει μόνο σε ΤΕΙ. Αφού περνάς μόνο σε ΤΕΙ δεν έχει νόημα να ασχολείσαι αν το ΑΕΙ είναι καλύτερο από το ΤΕΙ ούτε ποιες σχολές από ΑΕΙ είναι καλύτερες από σχολές των ΤΕΙ. Οπότε μπήκε με διάθεση τρολλαρίσματος.

Για τα υπόλοιπα. Όσο και να χτυπιούνται κάποιοι, στο εξωτερικό ο απόφοιτος από σχολή πέντε ετών έχει υψηλότερες πιθανότητες να βρει δουλειά σε σχέση με έναν απόφοιτο από σχολή τεσσάρων ετών και με τα ίδια ακριβώς προσόντα. Τι μπορεί να ανατρέψει αυτούς τους συσχετισμούς και τις διαφορές, τα επιπλέον προσόντα του καθενός, όπως επιμόρφωση ξένες γλώσσες επιπλέον σπουδές γνώσεις σε λογισμικά, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Αυτά και δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

Και γιατι οχι Ηλεκτρονικων Μηχ στο ΤΕΙ Αθηνας ας πουμε? Ειναι "κατωτεροι" των ΗΜ?

Που κολλάει αν οι ηλεκτρονικοί είναι ανώτεροι ή κατώτεροι των ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων? Μιλάμε για τρία διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα τα οποία συσχετίζονται μεταξύ τους σε κάποια σημεία.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν ισχυει αυτο που λες, δεν ειναι μαστερ με εισαγωγικα. Ειναι μαστερ. Μαλλον οι περιπτωσεις που λες το ειχαν το πτυχιο με πολυ χαμηλο βαθμο η επεσαν σε εκμεταλλευτη εργοδοτη

Δεν ξέρω για τον βαθμό τους, αλλά εφόσον δεν είναι καθολικά αποδεκτό στην αγορά-πανεπιστήμια διεθνώς τότε είναι Μάστερ με εισαγωγικά. 

Δεν αναφέρομαι για απορρίψεις λόγω συγκεκριμένου ατόμου, αλλά λόγω πτυχίου.

Από εκεί και πέρα ο καθείς ότι νομίζει και πιστεύει.

Προσωπικά αυτά ξέρω, αυτά αναφέρω.

Δημοσ.

όταν αποφοιτήσεις πας στην κοσμητεία και παίρνεις βεβαίωση ότι το πτυχίο σου ισοδυναμεί με 300 ects = master και με χαρτί

Δημοσ.

Για τις σχολές δεν έχω ιδέα μόνο που θα ήθελα να σου πω δυο πράγματα που εύχομαι να είχα στο μυαλό μου όταν ξεκινούσε αυτή η πολύ ωραία περίοδος της ζωής μου

Ασχολήσου όσο μπορείς με το αντικείμενο και εκτός σχολής οχι μονο οταν διαβαζεις για εξεταστικη!

Σίγουρα θα πας και τους καφέδες σου κ το κωλοβαρεμα σου θα κανεις περασες ζόρικη χρονιά αλλά..

Κοίτα να περάσεις όσο δυνατόν πιο δημιουργικά τον χρόνο σου και εκτος σχολής! Βρες τι σου αρεσει να κανεις και μην μενεις μονο στις καφετεριες και στις σειρές!

Μιας και κοιτας Αθήνα απ οτι κατάλαβα έχεις τη δυνατότητα και τον χρόνο να πας σε παρα πολλά events - παραστάσεις και ότι άλλο σου κατέβει! 

Καλή τύχη σε όποια σχολή και αν βρεθείς!

Δημοσ.

Επειδή με τα "άκουσα" και "μου 'πανε" δημιουργούνται εντυπώσεις δεν υπάρχει περίπτωση σε πανεπιστήμιο της EE (βασικά της ΕΕΑ αφού υπάρχουν συμφωνίες με Ελβετία και Νορβηγία) πτυχίο πενταετούς φοίτησης από ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως είναι οι πολυτεχνικές σχολές και το γεωπονικό της Αθήνας, να μην αναγνωριστεί ως μάστερ. Το μάστερ δεν "αναγνωρίζεται" στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού μόνο αν ο φοιτητής θέλει πχ να κάνει διδακτορικό και έχει πολύ μικρό βαθμό ή μάστερ όχι άμεσα σχετικό με το αντικείμενο σπουδών και δεν έχει πάρει κάποια προαπαιτούμενα μαθήματα. Τα εισαγωγικά στο αναγνωρίζεται, όχι στο μάστερ.

Εργοδότης του εξωτερικού θα πρέπει να είναι πολύ μπαταχτσής να πει ότι δεν αναγνωρίζει το μάστερ σου. Να μην το θεωρήσει σημαντικό είναι κάτι διαφορετικό και δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα, ακριβώς το ίδιο με το να είχες αποφοιτήσει από το University of Nowhere αντί από την Οξφόρδη. Και πάλι, κάτι τέτοιο έχει ουσιαστική αξία στις χώρες όπου ο μισθός σου καθορίζεται από τα πτυχία που έχεις.

Δημοσ.

1. Αποκλειω προς το παρων τους ΜΜ. Αν τωρα παω Ηλεκτρολογων Μηχ, θα μπορω να γινω και Μηχ Ηλεκτρονικων, Μηχ Η/Υ, επικοινωνιων, ανανεωσιμων πηγων κλπ κλπ παιρνοντας μια ειδικευση η κανοντας ενα μεταπτυχιακο. Σωστα?

Αν παω ομως Ηλεκτρονικων Μηχ, θα μπορω να εχω αυτο το μεγαλο φασμα επιλογων που προσφερουν οι Ηλεκτρολογοι ή οχι?

2. AN υπηρχε διλημμα μεταξυ ΑΕΙ Μηχ Η/Υ (5 χρονια) και ΤΕΙ ΗΜ (4 χρονια), ποιο θα διαλεγατε και γιατι?

Οι Μηχ Η/Υ ειναι πολυ εξειδικευμενοι Ηλεκρονικοι Μηχ. Κανουν και πολυ προγραμματισμο (που δε μ'αρεσει και πολυ). Ειναι ομως ΑΕΙ.

Με καμια διαθεση "ΑΕΙ vs ΤΕΙ". Απλα παιζει να πιανω και Γιαννενα Μηχ Η/Υ. Καπου 12 εχει (λιγο πιο πανω απο τη βαση εχω γραψει ναι, απλα λογικα φετος θα πεσουν οι βασεις και ποτε δεν ξερεις)...

Δημοσ.

Δεν ισχυει αυτο που λες, δεν ειναι μαστερ με εισαγωγικα. Ειναι μαστερ. Μαλλον οι περιπτωσεις που λες το ειχαν το πτυχιο με πολυ χαμηλο βαθμο η επεσαν σε εκμεταλλευτη εργοδοτη

δεν ειναι μαστερ, ειναι μπατσελορ.

αλλα σε περιπτωση που πας για phd δεν χρειαζεσαι αλλο μαστερ.

Δημοσ.

Επειδή με τα "άκουσα" και "μου 'πανε" δημιουργούνται εντυπώσεις δεν υπάρχει περίπτωση σε πανεπιστήμιο της EE (βασικά της ΕΕΑ αφού υπάρχουν συμφωνίες με Ελβετία και Νορβηγία) πτυχίο πενταετούς φοίτησης από ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως είναι οι πολυτεχνικές σχολές και το γεωπονικό της Αθήνας, να μην αναγνωριστεί ως μάστερ. Το μάστερ δεν "αναγνωρίζεται" στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού μόνο αν ο φοιτητής θέλει πχ να κάνει διδακτορικό και έχει πολύ μικρό βαθμό ή μάστερ όχι άμεσα σχετικό με το αντικείμενο σπουδών και δεν έχει πάρει κάποια προαπαιτούμενα μαθήματα. Τα εισαγωγικά στο αναγνωρίζεται, όχι στο μάστερ.

Εργοδότης του εξωτερικού θα πρέπει να είναι πολύ μπαταχτσής να πει ότι δεν αναγνωρίζει το μάστερ σου. Να μην το θεωρήσει σημαντικό είναι κάτι διαφορετικό και δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα, ακριβώς το ίδιο με το να είχες αποφοιτήσει από το University of Nowhere αντί από την Οξφόρδη. Και πάλι, κάτι τέτοιο έχει ουσιαστική αξία στις χώρες όπου ο μισθός σου καθορίζεται από τα πτυχία που έχεις.

Δεν ξέρω, αλλά μερικές από τις περιπτώσεις που είδα.

Τύπος που ήρθε εδώ με πτυχίο-"Μάστερ" από ΕΛ πολυτεχνείο για σχετικό PhD πήρε τα @@ του επειδή το πτυχίο του πολυτεχνείου δεν ήταν αρκετό(βαθμοί και αντικείμενο δεν ήταν πρόβλημα).Έτσι πήρε κανένα χρόνο παράταση για συμπληρωματική εκπαίδευση, aka post-graduate ενός έτους ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και να μπει στο διδακτορικό.

Πρακτικάριος στην προηγούμενη δουλειά ήταν πενταετούς,αλλά λόγω κανονισμού τον πλήρωναν ως BSc.

Όσο για την υπόλοιπη ΕΕ, η πρώην είχε πτυχίο πενταετούς φοιτήσεως από καλό κρατικό Ιβηρικό πανεπιστήμιο(aka πολυτεχνείο) και της το αναγνώρισαν στην δουλειά(πολυεθνική) ως BSc.Το πανεπιστήμιο που έκανε το μάστερ της, επίσης θεωρούσε ότι είχε BA όταν μπήκε.

Επίσης τα παρακάτω λινκ λένε ότι τώρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για κανονική πίστωση μέσω ΕΕ για τα πενταετή προγράμματα ως μαστερ.

Λινκ1

Λινκ2

Μέχρι τώρα υπήρχε μόνο η βεβαίωση της σχολής, όχι νόμος από ότι είδα.

Ίσως δέχονται τα πενταετή ως μεταπτυχιακά, εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Αυτό που επεσήμανα είναι εφόσον δεν είναι καθολικό, δεν είναι κάτι που πρέπει να βασίζεται κάποιος αλλά να ψαχτεί, εξ' ου και το "master".

Btw:Τώρα που θέλουν να αλλάξουν τον νόμο, οι φαρμακοποιοί, οι κτηνίατροι-δασοπόνοι κ.ο.κ, όλοι αυτόματα με MSc;

Οι γιατροί με 6+ χρόνια πάνε κατευθείαν Post Doc; 

Δώσε και μένα μπάρμπα καταστάσεις! :lol:

Δημοσ.

1. Αποκλειω προς το παρων τους ΜΜ. Αν τωρα παω Ηλεκτρολογων Μηχ, θα μπορω να γινω και Μηχ Ηλεκτρονικων, Μηχ Η/Υ, επικοινωνιων, ανανεωσιμων πηγων κλπ κλπ παιρνοντας μια ειδικευση η κανοντας ενα μεταπτυχιακο. Σωστα?

Αν παω ομως Ηλεκτρονικων Μηχ, θα μπορω να εχω αυτο το μεγαλο φασμα επιλογων που προσφερουν οι Ηλεκτρολογοι ή οχι?

2. AN υπηρχε διλημμα μεταξυ ΑΕΙ Μηχ Η/Υ (5 χρονια) και ΤΕΙ ΗΜ (4 χρονια), ποιο θα διαλεγατε και γιατι?

Οι Μηχ Η/Υ ειναι πολυ εξειδικευμενοι Ηλεκρονικοι Μηχ. Κανουν και πολυ προγραμματισμο (που δε μ'αρεσει και πολυ). Ειναι ομως ΑΕΙ.

Με καμια διαθεση "ΑΕΙ vs ΤΕΙ". Απλα παιζει να πιανω και Γιαννενα Μηχ Η/Υ. Καπου 12 εχει (λιγο πιο πανω απο τη βαση εχω γραψει ναι, απλα λογικα φετος θα πεσουν οι βασεις και ποτε δεν ξερεις)...

Από τα Γιάννενα θα βγεις προγραμματιστής/software engineer, ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών είναι ΗΜΜΥ light. Αν έχεις έστω και μια αμφιβολία για τον προγραμματισμό ξέχνα το αφού 90% των μαθημάτων είναι προγραμματιστικά, και το λέω ωμά για να μην την πατήσεις. Καλύτερα ΤΕΙ που θα το τελειώσεις στην ώρα του παρά ΑΕΙ που θα σου βγάλει το λάδι 7-8 χρόνια.

Τελευταίο επί του master/bachelor, ναι συμφωνώ ότι απόφοιτος του ΑΕΙ στα Γιάννενα που είναι 5ετες πολύ πιθανόν να μην θεωρείται ότι έχει M.sc. αλλά όποιος νομίζει ότι απόφοιτος από πολυτεχνείο ΕΜΠ ΑΠΘ ΔΠΘ βγαίνει με bachelor ας το ξανασκεφτεί. Αφού το αναγνωρίζει το MIT it's good enough for me στην τελική

Δημοσ.

Μηχ Η/Υ (Γιαννενα και Πατρα) ειναι ουσιαστικα Ηλεκτρονικος Μηχ (εξειδικευμενος Ηλεκτρολογος Μηχ δηλαδη), αλλα με ειδικευση πανω σε Η/Υ (ακομα πιο μεγαλη ειδικευση δηλαδη). Εχει και software αλλα πιο lite. Δεν εισαι προγαμματιστης. Με τα εσωτερικα συστηματα του Η/Υ ασχολεισαι (τσιπακια, πυλες κλπ). Ειναι οντως αρκετα δυσκολη σχολη (και στις δυο 7 χρονια ο μεσος ορος απ'ο,τι ειδα). Μπορεις να ασχοληθεις και με software πιο πολυ, αλλα θες μεταπτυχιακο. Γιατι ομως να μην κατευθειαν πληροφορικη αν το παμε ετσι?

Τεσπα, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:

Γενικα ενας αποφοιτος ΜΥ ΑΕΙ εχει πιο πολλες προοπτικες σε σχεση με εναν αποφοιτο ΗΜ ΤΕΙ με ενα μεταπτυχιακο (ωστε και οι δυο να εχουν 5ετεις σπουδες)? Για εξω μιλαω...

Τελευταια απορια παιδες. Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα...

Δημοσ.

Μηχ Η/Υ (Γιαννενα και Πατρα) ειναι ουσιαστικα Ηλεκτρονικος Μηχ (εξειδικευμενος Ηλεκτρολογος Μηχ δηλαδη), αλλα με ειδικευση πανω σε Η/Υ (ακομα πιο μεγαλη ειδικευση δηλαδη). Εχει και software αλλα πιο lite. Δεν εισαι προγαμματιστης. Με τα εσωτερικα συστηματα του Η/Υ ασχολεισαι (τσιπακια, πυλες κλπ). Ειναι οντως αρκετα δυσκολη σχολη (και στις δυο 7 χρονια ο μεσος ορος απ'ο,τι ειδα). Μπορεις να ασχοληθεις και με software πιο πολυ, αλλα θες μεταπτυχιακο. Γιατι ομως να μην κατευθειαν πληροφορικη αν το παμε ετσι?

Τεσπα, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:

Γενικα ενας αποφοιτος ΜΥ ΑΕΙ εχει πιο πολλες προοπτικες σε σχεση με εναν αποφοιτο ΗΜ ΤΕΙ με ενα μεταπτυχιακο (ωστε και οι δυο να εχουν 5ετεις σπουδες)? Για εξω μιλαω...

Τελευταια απορια παιδες. Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα...

Εσυ πες μας. Οπως μας ειπες και για τα Γιαννενα τι παιζει :) :)
Δημοσ.

Αλλο Μηχ Η/Υ και αλλο προγραμματιστης. Προγραμματιστης βγαινεις απο ΑΕΙ Πληροφορικης. Δε σε καταλαβαινω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...