Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.Ο αδερφός μου θέλει/ενδιαφέρεται να μάθει Java και ψάχνοντας στο ίντερνετ βρηκα αυτό το βιβλιο https://www.amazon.com/Intro-Java-Programming-Comprehensive-Version/dp/0133761312

Πιστεύετε είναι καλό για να μπει στο κλίμα για αρχή??Ξέρω οτι υπάρχουν χιλιάδες tutorials για αρχάριους αλλά ο ίδιος θέλει να έχει ένα βιβλίο για να έχει μια σειρά ως προς το διαβασμα που θα κάνει.Για απορίες που θα αποκτήσει θα ψαχνει στο net και θα ρωτάει και εδώ (αν επιτρέπεται).

Τέλος,υπάρχει και καποιο βιβλίο στα ελληνικά για Java?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένουμε και τις προτάσεις σας.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βιβλία στα ελληνικά υπάρχουν αλλά 'έχω ακούσει ότι  είναι είτε repackaged τα ίδια που έκανε ο συγγραφέας για προηγούμενα βιβλία του (πχ ο Λιακέας νομίζω οτι ακολουθεί template το βιβλίο της C που έχει αλλά δεν είμαι σίγουρος) είτε απλώς είναι ελλειπή. Όταν άρχισα εγω java  μας έδωσαν Link.png Site: αυτό και γενικά για αρχή καλό είναι αλλά δεν ξέρω αν αξίζει την τιμή (επίσης, μια σημείωση,ο κλειδάριθμος γενικά έχει αρκετά καλά πράγματα και έχει και 10% έκπτωση για φοιτητές). Γενικά πρέπει αν θέλει να μάθει java πρέπει να ασχοληθεί και να γράψει κώδικα διαφορετικά δεν πάει πουθενά με το καλύτερο σύγγραμα. 

Για το βιβλίο που ρωτάς δεν γνωρίζω τίποτα αλλά φαίνεται να καλύπτει τα πάντα (από ότι είδα στα περιεχόμενα δηλαδή...) πάντως κατά την ταπεινή μου γνώμη το πιο πλήρες εισαγωγικό βιβλίο όχι μόνο για java αλλά γενικά για αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό είναι Link.png Site: αυτό αν και δεν καλύπτει java 8 (πράγμα που δεν θα επηρεάσει κανέναν που μόλις αρχίζει να μαθαίνει). Στην τελική πάντως περισσότερες γνώσεις θα μαζέψει από το documentation όσο παλεύει να βρει άκρη παρά από τέτοια βιβλία κατά την γνώμη (και προσωπική εμπειρία) μου.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτά που λες ότι πρέπει να ψαχτεί μόνος του. Ωστόσο ένα καλό βιβλίο είναι μια σημαντική αρχή για αυτό και ρωτάω εδώ για την γνώμη σας μιας και είστε ειδικοί.

Βλέποντας τον αδερφό μου πώς διαβάζει για την σχολή του  και γενικότερα. ξέρω ότι ένα καλό βιβλίο θα του δώσει την ώθηση να ψάξει παραπέρα.

Απλά,έλεγε να ξεκινήσει τώρα που τελείωσε με εξεταστικές κλπ και έχει μπόλικο χρόνο γιατί μόλις αρχίσει την σχολή πάλι θα περιοριστεί σε κανα 2-3ωρο την μέρα στα του προγραμματισμού. 

Δημοσ.

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω κάτι, ειδικός εγώ προσωπικά δεν είμαι. Στο φόρουμ πράγματι υπάρχουν επαγγελματίες και άτομα με πολλές γνώσεις αλλά εγώ δεν ανήκω σε αυτά, για να ξέρεις και εσύ δηλαδή με ποιόν μιλάς. Ότι ξέρω από java είναι από 2 μαθήματα που είχα στην σχολή (που ουσιαστικά ίσα ίσα σου δίνουν πάτημα να πεις ότι δεν είσαι τέρμα αρχάριος) και όσο έχω ασχοληθεί μόνος μου.

Αν ο αδελφός σου γουστάρει και θέλει να μάθει, τότε επιμένω ότι της O’Reilley το βιβλίο που έχω προτείνει είναι το καλύτερο αν και δεν απευθύνεται ακριβώς σε τελείως αρχάριους. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αν δεν τον πειράζει να ψαχτεί παραπάνω μόνος του. Παρόλα αυτά όπως είπα δεν είμαι ούτε επαγγελματίας ούτε ειδικός, απλά έχω διαβάσει 3-4 βιβλία και αυτό ήταν από τα λίγα που απαντούσε κάθε απορία που μπορεί να μου ερχόταν ενώ διάβαζα χωρίς να πρέπει να τρέχω στο StackOverflow να ρωτάω.

Edit-

Α και ένα πολύ καλό εργαλεία που με βοήθησε ήταν το HackerRank. Έχει περιβάλλον in-browser για να γράφεις κώδικα σε πολλές γλώσσες και δίνει προβλήματα για επίλυση από τα απλούστερα έως σοβαρά προγραμματιστικά/μαθηματικά προβλήματα. Δίνει πρακτική αξία σε όλα όσα μαθαίνεις και μπορείς να βρεις λύσεις και να μιλήσεις με κόσμο με παρόμοιες ικανότητες. Διαφημίζεται ως και καλά εργαλείο για να πεις στον εργοδότη “Κοίτα είμαι ο 5ος στην ελλάδα στην java” αλλά είναι ότι πρέπει για να πάρεις μπρος και να δουλέψεις.

Δημοσ.

Σπουδαζω στο ΤΕΙ  στη Θεσσαλονικη και 1ο εξαμηνο μας εδωσαν αυτο το βιβλιο του liang. Προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου(το ιδιο ειπαν στον καθηγητη και αλλα παιδια) . Στο 2ο εξαμηνο μας εδωσαν του Savitch και το λατρεψα. Τα εξηγει πολυ καλυτερα κατα τη γνωμη μου. Γενικα για τον Savitch ακουγονται πολυ καλα λογια. Αν θες ριξε μια ματια εδω http://www.skroutz.gr/books/8245548.Java.html

Δημοσ.

Ξέχασα να πω ότι ο αδερφός μου δεν σπουδάζει Πληροφορική αλλά θέλει να μάθει μόνος του.Οπότε πάει λίγο στα τυφλά

Σπουδαζω στο ΤΕΙ  στη Θεσσαλονικη και 1ο εξαμηνο μας εδωσαν αυτο το βιβλιο του liang. Προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου(το ιδιο ειπαν στον καθηγητη και αλλα παιδια) . Στο 2ο εξαμηνο μας εδωσαν του Savitch και το λατρεψα. Τα εξηγει πολυ καλυτερα κατα τη γνωμη μου. Γενικα για τον Savitch ακουγονται πολυ καλα λογια. Αν θες ριξε μια ματια εδω http://www.skroutz.gr/books/8245548.Java.html

Σας το έδωσαν μεταφρασμένο το βιβλίο του Liang ή στα αγγλικά?Που νομίζεις ότι έχει προβλημα το βιβλίο?

Και σε ευχαριστώ για την πρόταση σου.Θα κοιτάξω και το βιβλίο που προτείνεις

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω κάτι, ειδικός εγώ προσωπικά δεν είμαι. Στο φόρουμ πράγματι υπάρχουν επαγγελματίες και άτομα με πολλές γνώσεις αλλά εγώ δεν ανήκω σε αυτά, για να ξέρεις και εσύ δηλαδή με ποιόν μιλάς. Ότι ξέρω από java είναι από 2 μαθήματα που είχα στην σχολή (που ουσιαστικά ίσα ίσα σου δίνουν πάτημα να πεις ότι δεν είσαι τέρμα αρχάριος) και όσο έχω ασχοληθεί μόνος μου.

Αν ο αδελφός σου γουστάρει και θέλει να μάθει, τότε επιμένω ότι της O’Reilley το βιβλίο που έχω προτείνει είναι το καλύτερο αν και δεν απευθύνεται ακριβώς σε τελείως αρχάριους. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αν δεν τον πειράζει να ψαχτεί παραπάνω μόνος του. Παρόλα αυτά όπως είπα δεν είμαι ούτε επαγγελματίας ούτε ειδικός, απλά έχω διαβάσει 3-4 βιβλία και αυτό ήταν από τα λίγα που απαντούσε κάθε απορία που μπορεί να μου ερχόταν ενώ διάβαζα χωρίς να πρέπει να τρέχω στο StackOverflow να ρωτάω.

Edit-

Α και ένα πολύ καλό εργαλεία που με βοήθησε ήταν το HackerRank. Έχει περιβάλλον in-browser για να γράφεις κώδικα σε πολλές γλώσσες και δίνει προβλήματα για επίλυση από τα απλούστερα έως σοβαρά προγραμματιστικά/μαθηματικά προβλήματα. Δίνει πρακτική αξία σε όλα όσα μαθαίνεις και μπορείς να βρεις λύσεις και να μιλήσεις με κόσμο με παρόμοιες ικανότητες. Διαφημίζεται ως και καλά εργαλείο για να πεις στον εργοδότη “Κοίτα είμαι ο 5ος στην ελλάδα στην java” αλλά είναι ότι πρέπει για να πάρεις μπρος και να δουλέψεις.

έχω ακούσει και εγώ ότι τα βιβλία του O'reily είναι απο τα καλύτερα.Ωστόσο επειδή έιναι εντελώς αρχάριος νομίζω ότι καλό θα ήταν να μην μπει απότομα.

Το ιδανικότερο νομίζω θα ήταν να έχει να βιβλίο τύπου Java for Dummies για να καταλάβει τα βασικά και μετά να προχωρήσει σε ποιο "σκοτεινά" μονοπάτια..

Δημοσ.

Ας δει πρώτα τι είναι Object Oriented Programming και μετά να κάνει Java. Αν ξέρει αυτό, όσες γλώσσες είναι βασισμένες πάνω του "μαθαίνονται" """εύκολα""" (Εκτός c++)

Δημοσ.

Γνωρίζει τι ειναι.

Ε τότε αν θέλει κάτι σε ελληνικά και άμεσα να πάρει κάτι από Κλειδάριθμο (πχ του Λιακέα, έχει μέσα και Swing και Java FX)

Δημοσ.

Και στα αγγλικα να είναι δεν θα εχει πρόβλημα.Απλώς υπέθεσα οτι αν βρούμε και στα ελληνικά κάποιο καλό βιβλίο θα μπορεί αν κατι δεν το καταλαβαίνει στο αγγλικό να το διαβάζει στα ελληνικά.

Δημοσ.

Το καλυτερο για εμενα το οποιο το πηρα στο μαθημα της java στο πανεπιστημιο ειναι το "απολυτη java".

+ Σου εγγυομαι οτι δεν θα βρεις καλυτερο εχει τα παντα.

- τσιμπιμενη τιμη

http://www.biblionet.gr/book/136719/Savitch,_Walter/%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7_Java

Δημοσ.

Ναι μετεφρασμενο μας το εδωσαν. Κατα τη γνωμη μου το βιβλιο του savitch ειναι πιο "φιλικο" προς τον μαθητη. Του liang δεν τα λεει τοσο ωραια. Αποψη του καθενος φυσικα. Απλα γνωμη μου ειναι να παριες οπωσδηποτε savitch! Ειτε την Απολυτη Java που προτεινε ο keto, ειτε αυτη που σου ειπα εγω, που στην ουσια το ιδιο βιβλιο ειναι απλα αυτη η εκδοση που σου ειπα ειναι η πιο καινουρια

Δημοσ.

Το καλυτερο για εμενα το οποιο το πηρα στο μαθημα της java στο πανεπιστημιο ειναι το "απολυτη java".

+ Σου εγγυομαι οτι δεν θα βρεις καλυτερο εχει τα παντα.

- τσιμπιμενη τιμη

http://www.biblionet.gr/book/136719/Savitch,_Walter/%CE%91%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7_Java

Είναι ολίγον ακριβό το συγκεκριμένο...Για την ώρα μένει στην wish list

Βρήκα αυτό https://www.amazon.com/Absolute-Java-6th-Walter-Savitch/dp/0134041674 για την ώρα σε pdf (και θα το εκτυπώνω σιγά σιγά)

Σε περίπτωση που προκύψουν τα λεφτά θα αγοραστεί και κάποιο ελληνικό βιβλίο.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις όλους!!

Υποθέτω τα βιβλία μέσα λένε τι άλλο χρειάζεται να βρει και πού για να εξασκηθεί έτσι δεν είναι?

• Like 1
Δημοσ.

Αργησα λιγο αλλα εχω να σου προτεινω αυτο.
Το παραγγειλα πριν κανα μηνα μην εχοντας σχεση με java και ειναι πολυ καλο, σε παει απο το χερακι νε πολλες ασκησεις και ειναι αρκετα λεπτομερες.

στα + ειναι εκδοση του '15 στα Ελληνικα και '14 στη Αγγλικη εκδοση οποτε ειναι αρκετα ενημερωμενο για τα Ελληνικα δεδομενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...