Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μπορει να τις ζυγισει(ζυγαρια ακριβειας)και να τις ογκομετρησει. Αλλα θελει εξοπλισμο. Τα τεχνικα χαρακτηριστικα υπαρχουν γραμμενα. Απλα για 2-3 λιρες δεν αξιζει αυτα τα κανουν οσοι εχουν 50+

Το αλλο με τον υδραργυρο θελω να του ακουσω και γω :)

Δεν ειναι τοσο ευκολο να τις εκτιμησει παντως ακομα και με τον καταλληλο εξοπλισμο. Ειδικα ιδιωτης :)

Αυτό όντως το φοβάμαι και εγώ

Καλα το σκεφτεσαι.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο ευκολο να τις εκτιμησει παντως ακομα και με τον καταλληλο εξοπλισμο. Ειδικα ιδιωτης :)

Καλα το σκεφτεσαι.

κάπως έτσι είναι πάνω κάτω

http://www.ebay.com/itm/1900-BRITAIN-FULL-SOVEREIGN-QUEEN-VICTORIA-Gold-Coin-100-Authentic-/171130088657?hash=item27d825ecd1:g:gPMAAMXQzB5RBzmm

• Moderators
Δημοσ.

Μην περιμενεις να βγαλεις ακρη απο το net, ωραια ειναι στη φωτο αλλα μπορει να ειναι τοσο απο χρυσο οσο απο τσιγκο στην πραγματικοτητα :lol:

Επισκέπτης
Δημοσ.

επίσης ο θόρυβος της, είναι πολυ διαφορετικός από ένα τυπικό νόμισμα.

κάνει τινννννννν με το δάκτυλο, δε ξέρω βέβαια αν βοηθάει αυτό. 

μπορεί βέβαια να είναι και ασήμι και απο πάνω να έχει επιχρυσωθει.

πάντως έτσι όπως την ζυγίζω με το χέρι και με ενα 2 ευρω, είναι αρκετά πιο βαρύ το νόμισμα το χρυσό πράγμα που μου φαίνεται και περίεργο γιατί ένα 2ευρω ζυγιζει 8,50g 

που σημένει ότι το χρυσό νόμισμα θα είναι 9g η και παραπάνω, αλλά δε θα έπρεπε αν δεν ήταν κάλπικο να ζυγίζει λιγότερο ? δλδ ανάμεσα 7,7~8 ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο

• Moderators
Δημοσ.

Τιποτα δε βοηθα ξαναλεω αν επιχειρεις να κανεις εκτιμηση απο το internet χρησιμοποιωντας 2ευρω για συγκριση :lol:

Γελασα λιγο με το τινννννν

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν πρεπει να τις κοπανας στο τραπεζι κανονικα, για χαρακιες.

το ξέρω, στο χέρι μου το δοκίμασα δε την έριξα κάτω, εδώ την έχω και σε ξεχωριστό σημείο με τα υπόλοιπα

Γελασα λιγο με το τινννννν

:D

http://www.skroutz.gr/s/288388/OEM-Μίνι-Ψηφιακή-Ζυγαριά-Ακριβείας-500gr.html

μία τέτοια ζυγαριά καλή είναι ?

επίσης θα πρέπει να πάρω και αυτό τον μηχανισμό που έχει τρύπες και περνάνε απο μέσα ?

έτσι όπως τα βλέπω εγώ θα έλεγα ότι οι πάνω είναι ψεύτικες :  https://youtu.be/FibfAF_2S_w?t=12s

αλλά τελικά στο βίντεο οι πάνω είναι αληθινές lol

Δημοσ.

Moνος σου δεν μπορεις να καταλαβεις αν ειναι καλπικες.

Απο κει και περα αν σκοπευεις να τις πας σε ανταλλακτηριο, διαλεξε προσεκτικα σε ποιο θα τις πας και μην τις αφησεις απο τα ματια σου για κανεναν λογο.

Για εξηγησε μια τι του προτεινεις να κανει.

Χωρις να με ενδιαφερει διολου το θεμα,απλα και μονο να σου λυσω την απορια...: ο υδραργυρος ενωνεται με τον χρυσο πολυ ευκολα. Σε συνθηκες δωματιου. Η μανα μου .της ειχε σπασει το θερμομετρο,και προσπαθωντας να πιασει τις μπαλιτσες του υδραργυρου(f.uck), ηρθαν σε επαφη με την βερα της. Κυριολεκτικα,ο χρυσος "ρουφηξε" τον υδραργυρο. Και πηρε ενα ασπρο χρωμα,καμια σχεση με του χρυσου. Δαιμονιος νους απο τοτε,της περασα την βερα απο το τζακι. Ο υδραργυρος ελιωσε λογω χαμηλου σημειου τηξεως.
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Χωρις να με ενδιαφερει διολου το θεμα,απλα και μονο να σου λυσω την απορια...: ο υδραργυρος ενωνεται με τον χρυσο πολυ ευκολα. Σε συνθηκες δωματιου. Η μανα μου .της ειχε σπασει το θερμομετρο,και προσπαθωντας να πιασει τις μπαλιτσες του υδραργυρου(f.uck), ηρθαν σε επαφη με την βερα της. Κυριολεκτικα,ο χρυσος "ρουφηξε" τον υδραργυρο. Και πηρε ενα ασπρο χρωμα,καμια σχεση με του χρυσου. Δαιμονιος νους απο τοτε,της περασα την βερα απο το τζακι. Ο υδραργυρος ελιωσε λογω χαμηλου σημειου τηξεως.

Το θεμα ειναι ομως, πως με τον υδραργυρο θα διαπιστωσει τα καρατια του νομισματος και ταυτοχρονα η λιρα δε θα αποκτησει κανενος ειδους αλλοιωση :)

Αυτο ειναι που πεθαινω να μαθω.

Δημοσ.

Χονδρικά:

Την ξύνουν σε μια ειδική πέτρα (σα να τραβάνε μια γραμμή 10 εκατοστά) και περνάνε από πάνω σε διαφορετικά σημεία διαλύματα με υδράργυρο σε διαφορετικές συγκεντρώσεις που αντιστοιχούν και σε διαφορετικά καράτια. Εκεί που βλέπεις κάποια πλήρη αλλαγή στο χρωμα (νομίζω ουσιαστικά απορρόφηση) είναι τα καράτια της.

Επειτα την κρίνουν με το βάρος και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

• Like 1
Δημοσ.

επίσης ο θόρυβος της, είναι πολυ διαφορετικός από ένα τυπικό νόμισμα.

μπορεί βέβαια να είναι και ασήμι και απο πάνω να έχει επιχρυσωθει.

πάντως έτσι όπως την ζυγίζω με το χέρι και με ενα 2 ευρω, είναι αρκετά πιο βαρύ το νόμισμα το χρυσό πράγμα που μου φαίνεται και περίεργο γιατί ένα 2ευρω ζυγιζει 8,50g 

που σημένει ότι το χρυσό νόμισμα θα είναι 9g η και παραπάνω, αλλά δε θα έπρεπε αν δεν ήταν κάλπικο να ζυγίζει λιγότερο ? δλδ ανάμεσα 7,7~8 ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο

Λαθος... Αν ηταν καλπικο,τοτε θα ζυγιζε λιγοτερο απο το χρυσο. Ο χρυσος εχει απο τα μεγαλυτερα ειδικα βαρη... http://www.jewelpedia.com/lex60-eidiko-varos-specific-gravity.html
Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι γονείς μου τις αγοράσανε αυτές 1500 δραχμές την μία,

φαντάσου κάποιος να είχει 50 εκατομμύρια δραχμές τότε και να τα είχε μετατρέψει σε τέτοιο χρυσό(όχι 2,3 λίρες που έχω εγώ), 

θα του έβγαζα το καπέλο ενός τέτοιου τύπα αν τον έβρισκα.

50.000.000/1500 = 33333 λιρες OMG

που σε σημερινά λεφτά σημαίνει : 33333 * 300(κατα προσέγγιση η μία) 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τότε δραχμές αντιστοιχούσαν σε 145000 ευρώ

μπορεί να κάνω λάθος κάπου στον υπολογισμό, αν θέλει κάποιος να με βοηθήσει :P .

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντελώς λάθος συλλογισμός :)

Με 1500 δραχμές τι άλλο θα μπορούσαν να αγοράσουν τότε ; 

για κάποιον που ήταν πλούσιος και είχε τα λεφτά ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι γονείς μου τις αγοράσανε αυτές 1500 δραχμές την μία,

φαντάσου κάποιος να είχει 50 εκατομμύρια δραχμές τότε και να τα είχε μετατρέψει σε τέτοιο χρυσό(όχι 2,3 λίρες που έχω εγώ), 

θα του έβγαζα το καπέλο ενός τέτοιου τύπα αν τον έβρισκα.

50.000.000/1500 = 33333 λιρες OMG

που σε σημερινά λεφτά σημαίνει : 33333 * 300(κατα προσέγγιση η μία) 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τότε δραχμές αντιστοιχούσαν σε 145000 ευρώ

μπορεί να κάνω λάθος κάπου στον υπολογισμό, αν θέλει κάποιος να με βοηθήσει :P .

Προφανώς δεν ήταν 1500 δρχ της δεκατίας του 90...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...