Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είχα προς πώληση μια rx-480 στο eBay η οποία αγοράστηκε από κάποιον που ζει στην Καλιφόρνια. Όταν πάω στην σελίδα για να να δω την κατάσταση της αγγελίας, με βγάζει σε μια σελίδα για να τακτοποιήσω τι shipping. Εκεί τώρα τι κάνουμε; Πρέπει να βάλω λέει Αμερικανική διεύθυνση. Πραγματικά οποίος μπορεί να βοηθήσει ας μου δώσει μια συμβουλή, πρέπει να το τακτοποιήσω αυτό το ζήτημα άμεσα!

post-444973-0-88432600-1497993964_thumb.png

Δημοσ.

Δεν εχω πουλησει κατι, αλλα στο service λογικα πρεπει να βαλεις μια υπηρεσια για να στειλεις, και αφου πανω εχει την usps, φανταζομαι θα σου βγαλει ΕΛΤΑ

Δημοσ.

δεν φαινεται η εικονα.

Ισως να μην κανει ship εκτος ηπα.Το εχω συναντησει απειρες φορες και οταν στελνουν ε.ε. τα μεταφορικα ειναι τεραστια και δεν αξιζει!

Δημοσ.

Δεν εχω πουλησει κατι, αλλα στο service λογικα πρεπει να βαλεις μια υπηρεσια για να στειλεις, και αφου πανω εχει την usps, φανταζομαι θα σου βγαλει ΕΛΤΑ

Τα ελτα που να τα βρει το .com

δεν φαινεται η εικονα.

Ισως να μην κανει ship εκτος ηπα.Το εχω συναντησει απειρες φορες και οταν στελνουν ε.ε. τα μεταφορικα ειναι τεραστια και δεν αξιζει!

Ο ts στέλνει ...απο εε σε αμερικη παει το δεμα, οχι αντίστροφα

Ts δες τι επιλογές έχεις στο shipping, γενικής μορφής, αν υπάρχει global international klp, εχεις υπολογίσει τα έξοδα αποστολής?

Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι το αγγλικό site κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Για δείτε και πείτε μου την γνώμη σας, όντως με 2 click (απ'ότι φαίνεται)

τακτοποιείται το θέμα από το αγγλικό; Επίσης, τα μεταφορικά για Αμερική μέσω ελτά μου τα υπολόγισε σε 27€.

Ξέχασα να αναφέρω, δεν μου έχει καμοία επιλογή στο shipping στο αμερικάνικο site.

post-444973-0-02696900-1497995980_thumb.png

Δημοσ.

Εκει που εισαι δεν βλέπω επιλογές αποστολής, προφανώς γιατι το αντικείμενο εχει ηδη πωληθεί και λογικά σου δίνει μονο add tracking number.

Οποτε αν εχεις απο τα ελτα τρακ βαλτο

Δημοσ.

Τελικά αυτή η υπηρεσία είναι όντως μόνο για Αμερικάνους πολίτες. Όλα καλά μέχρι στιγμής. Επειδή δεν έχω ξαναστείλει δέμα στις ΗΠΑ, έχω μία απορία, ο αγοραστής εμπρόκειτο να πληρώσει τελωνειακούς φόρους;

Δημοσ.

Τα ελτα που να τα βρει το .com

Νομιζα οτι και καλα το 1ο δειχνει ποια εταιρια θα το παραλαβει το δεμα και το 2ο με ποια θα το στειλεις εσυ. 

Οπως ειπα, δεν εχω πουλησει κατι και ο Op δεν ειχε βγαλει φωτο να δουμε τις επιλογες/

Δημοσ.

Τελικά αυτή η υπηρεσία είναι όντως μόνο για Αμερικάνους πολίτες. Όλα καλά μέχρι στιγμής. Επειδή δεν έχω ξαναστείλει δέμα στις ΗΠΑ, έχω μία απορία, ο αγοραστής εμπρόκειτο να πληρώσει τελωνειακούς φόρους;

Ναι
Δημοσ.

Η πρώτη εικόνα είναι απτο "print shipping label" το οποίο όπως έγραψες είναι για τους Αμερικάνους μόνο, σε συνεργασία με τη usps υπολογίζουν και εκτυπώνουν τα αυτοκόλλητα με το ταχυδρομικό, διευθύνσεις κόστος κτλ

Εσένα δεν σε αφορά, αν δεν είχες βάλει μεταφορικά τα προσθέτεις με invoice

Αφού έχει πληρώσει ήδη είχες βάλει μεταφορικά στην αγγελία  οπότε απλά επιλέγεις το "mark as shipped" και βάζεις tracking number αν το έστειλες συστημένος

Αν δεν έχεις δηλώσει αξία και δεν έβαλες κάνα μεγάλο πακέτο να χτυπάει στο μάτι δύσκολα να σταματήσει τελωνείο

Δημοσ.

Το κουτί έχει δυστυχώς κάποιον ογκο, η αλήθεια είναι, τι αξία επομένως να δηλώσω;

Edit:

Πάω να το στείλω σήμερα το πακέτο, μου λέει η υπάλληλος ότι τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά στην Αμερική. Απαγορεύεται λέει η αποστολή ηλεκτρονικών συσκευών, θα σταματήσει στο τελωνείο και θα γίνει κατάσχεση. Αυτό πραγματικά πρώτη φορά το ακουω…

Δημοσ.

Μια ερωτηση off, αυτός αμερικανός και αγόρασε απο την Ελλάδα καρτα γραφικων, δεν είναι λίγο περίεργο !!!

...και τι κέρδισε απο αυτήν την αγορά αφού το αμαζον την δίνει 450$ δεν είναι και ειδικώς στις καρτες αλλά κάτι νομιζω δεν παει καλα.

Δημοσ.

Αν μπει τελωνείο δεν σε νοιάζει, εκτός κ αν έβαλες στηνν αγγελία σου ότι δεν μπαίνει.

Οι τελωνειακές υποχρεώσεις είναι 100% υποχρέωση του αγοράστή, όχι του πωλητή, εκτός κ αν έβαλες ότι είναι taxfree αν το έκανες αυτό όπως είσαι ακυρώνεις την παραγγελία.

Δεύτερον από το "Print Shipping Label" μπαίνεις για να δεις την πλήρη διεύθυνση του αγοραστή (καθώς κ το τηλέφωνο του) πατώντας εκεί που λέει "Ship to" την επιλογή Change.

Σημειώνεις την πλήρη διεύθυνση του (πολλές φορές αυτή που αναγράφεται στο "Print Shipping Label" δεν είναι πλήρης κ είναι κλασικό σφάλμα καινούριων πωλητών γιατί συμπληρώνουν μερικώς την διεύθυνση του αγοραστή) και την αναγράφεις ακριβώς έτσι όπως στην έδωσε έξω από το δέμα, με ευδιάκριτα και τα προσωπικά σου στοιχεία σε περίπτωση μη παραλαβής να σου γυρίσει πίσω.

Καλό είναι από την επόμενη φορά αν θες να πουλήσεις κάτι στο ebay να μπεις χρησιμοποιώντας google translate από το γερμανικό,γαλλικό,ιταλικό ή ισπανικό ebay όπου δεν σε υποχρεώνουν να στείλεις αμερική, ώστε ο αγοραστής σου να βρίσκεται μόνο ευρώπη κ να μην έχει πρόβλημα με δασμούς. Επίσης το ποσό θα μπεί σε ευρώ κ δεν θα χάσεις από την ισοτιμια του paypal για να τα βγάλεις. Αν μπεις από το αγγλικό ebay το ποσό θα είναι απλά σε λίρες που θα πληρωθείς οπότε κκ από εδώ χάνεις στην ισοτιμία αλλά τουλάχιστον η σελίδα είναι στα αγγλικά κ βγάζεις άκρη..

Αυτά :)

• Like 2
Δημοσ.

Και απο το .com στα Αγγλικα ειναι :P

Σαν την απηχηση του .com δεν εχει κανενα .

Ιταλικο Γαλλικο Ισπανικο απλα για τοσο εξειδικευμενα δεν θα μπει κανεις.

Οποτε οι επιλογες απο Ευρωπαικα ειναι το co.uk ή το de απλα στο de δεν βγαζεις ακρη αν δεν ξερεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ γερμανικα ...

Δημοσ.

Και απο το .com στα Αγγλικα ειναι :P

Ξαναδιάβασε το μήνυμα, είπα το αποφεύγουμε γιατί αναγκαστικά στέλνεις αμερική. Για τέτοια προϊόντα δεν μπαίνεις καν στον κόπο να μπλέξεις με τελωνεία. Ειδικά αν ο αγοραστής αρχίσει να ζητάει απόδειξη αγοράς τρέχα γύρευε.

Αν θες να πουλήσεις στην ευρώπη το βάζεις στο γερμανικό ή στο αγγλικό που έχουν μεγάλη κίνηση εντός ευρώπης. Δεν χρειάζεται να ξέρεις γερμανικά να βγάλεις άκρη, google translate ή ανοίγεις παράλληλα το ebay.com για να βλέπεις ακριβώς που πρέπει να πηγαίνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...