m32s Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) οι κεφαλες εκτυπωσης ειναι πάνω στα μελανοδοχεία ή ειναι ξεχωριστα και θέλουν και αυτές αντικατάσταση? επεισης τα συμβατα μελάνια εκτυπωνουν κανονικα ή εχουν προβλημα με τα chipakia? ευχαριστώ οι κεφαλές κάθε πότε αλλαζουν και πόσο κοστιζουν? Αυτό είναι το θέμα. Η δική μου εμπειρία με την Canon λέει ότι οι κεφαλές που είναι στον φορέα των μελανοδοχείων κοστίζουν στο δικό μου τουλάχιστον μοντέλο το ποσό των 90 ευρώ (!). Υπάρχουν και πιο φτηνές κεφαλές, απλά λέω πόσο ζήτησε η Canon στη δική μου περίπτωση. Κι επειδή χάλασαν, πέταξα μηχάνημα 200 ευρώ χωρίς να έχω κάνει ούτε τη συνήθη χρήση. Για μένα πλέον, οι κεφαλές είναι deal breaker όταν δεν είναι πάνω στο μελάνι. Γιατί όταν το κάθε μελάνι είναι μαζί και κεφαλή, κάθε φορά που αλλάζεις μελάνι, αλλάζεις και έχεις και καινούρια κεφαλή ώστε και το κόστος που σου βγαίνει είναι ελάχιστο αφού δεν πληρώνεις το έξτρα κόστος για κεφαλές αλλά και δε φτάνεις ποτέ να έχεις ανάγκη να αγοράσεις χωριστά το ανταλλακτικό αφού κάθε φορά έχεις καινούρια κεφαλή από την αρχή. Θα πει κάποιος πως στις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα είναι ενσωματωμένο πάνω στο μελανοδοχείο που έχει την κεφαλή. Έλα όμως που κι η Canon πουλάει τα απλά μελανοδοχεία όσο οι άλλοι πουλάνε το μελανοδοχείο με την κεφαλή πάνω, άρα δώρον άδωρο που δεν ενσωματώνει κεφαλές πάνω στο μελάνι. Θα είχε ένα νόημα αν έβγαινε πιο φτηνά το μελάνι, αλλά αυτό που εγώ είδα είναι πως δεν το κάνει. Και σα να μην έφτανε αυτό, εδώ σε μένα η Canon ζητούσε για το φορέα των μελανοδοχείων-κεφαλή το ποσό των 90 ευρώ που είναι σκέτη κοροιδία και δεν τα αξίζει σε καμία περίπτωση, μια και με αυτά αγοράζω δυο και τρεις εκτυπωτές ολόκληρους όχι ανταλλακτικό για τον παλιό. Μακριά και αγαπημένοι, ειδικά αν έχω σκοπό να κάνω χρήση των συμβατών ή και ακανόνιστη χρήση. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2017 από m32s
k_dinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Το πήρα και εγώ, είχα θέμα με τη σύνδεση σε ασύρματο αλλά βρήκα τη λύση.Όποιος έχει θέμα με το να δει το pc τον εκτυπωτή ας κοιτάξει εδώ: http://community.usa.canon.com/t5/Wireless-Networking/The-printer-could-not-be-detected-on-the-network-message-during/td-p/107863 https://support.usa.canon.com/kb/index?page=content&id=ART116513
Shadowjump Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Τον εχω 2.5 χρονια και τον εχω ευχαριστηθει. Σε σχεση με HP που επαιρνα και χαλουσαν καθε 1-2 χρονια, ειναι ο μοναδικος εκτυπωτης που μου εχει μεινει. Αρκετα γρηγορη αντιγραφη, σαρωση και τα συμβατα μελανια οντως πολυ φθηνα. ~2.5€ το ενα και με chip. m32s, αυτο που λες για την κεφαλη, ισχυει, αλλα τα μελανια που εχουν πανω την κεφαλη, ειναι αρκετα πιο ακριβα. π.χ. Canon MX525 θες 30€ για τα 2 μελανια και για τον MX925 θες 12.5€. Επισης, τα μελανια του 525 εκτυπωνουν λιγοτερες σελιδες. Αν παιρνεις εναν εκτυπωτη για να τον χρησιμοποιεις μια στο τοσο, τοτε ναι, καλυτερα να παρεις εκτυπωτη με κεφαλη στο μελανι. αν παρεις εκτυπωτη που τον χρησιμοποιεις πιο συχνα, τοτε συμφερει πιο πολυ με κεφαλη. 1
slr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Αυτό είναι το θέμα. Η δική μου εμπειρία με την Canon λέει ότι οι κεφαλές που είναι στον φορέα των μελανοδοχείων κοστίζουν στο δικό μου τουλάχιστον μοντέλο το ποσό των 90 ευρώ (!). Υπάρχουν και πιο φτηνές κεφαλές, απλά λέω πόσο ζήτησε η Canon στη δική μου περίπτωση. Κι επειδή χάλασαν, πέταξα μηχάνημα 200 ευρώ χωρίς να έχω κάνει ούτε τη συνήθη χρήση. Για μένα πλέον, οι κεφαλές είναι deal breaker όταν δεν είναι πάνω στο μελάνι. Γιατί όταν το κάθε μελάνι είναι μαζί και κεφαλή, κάθε φορά που αλλάζεις μελάνι, αλλάζεις και έχεις και καινούρια κεφαλή ώστε και το κόστος που σου βγαίνει είναι ελάχιστο αφού δεν πληρώνεις το έξτρα κόστος για κεφαλές αλλά και δε φτάνεις ποτέ να έχεις ανάγκη να αγοράσεις χωριστά το ανταλλακτικό αφού κάθε φορά έχεις καινούρια κεφαλή από την αρχή. Θα πει κάποιος πως στις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα είναι ενσωματωμένο πάνω στο μελανοδοχείο που έχει την κεφαλή. Έλα όμως που κι η Canon πουλάει τα απλά μελανοδοχεία όσο οι άλλοι πουλάνε το μελανοδοχείο με την κεφαλή πάνω, άρα δώρον άδωρο που δεν ενσωματώνει κεφαλές πάνω στο μελάνι. Θα είχε ένα νόημα αν έβγαινε πιο φτηνά το μελάνι, αλλά αυτό που εγώ είδα είναι πως δεν το κάνει. Και σα να μην έφτανε αυτό, εδώ σε μένα η Canon ζητούσε για το φορέα των μελανοδοχείων-κεφαλή το ποσό των 90 ευρώ που είναι σκέτη κοροιδία και δεν τα αξίζει σε καμία περίπτωση, μια και με αυτά αγοράζω δυο και τρεις εκτυπωτές ολόκληρους όχι ανταλλακτικό για τον παλιό. Μακριά και αγαπημένοι, ειδικά αν έχω σκοπό να κάνω χρήση των συμβατών ή και ακανόνιστη χρήση. Δοκίμασες να βάλεις την κεφαλή σε κάποιο δοχείο με ζεστό νερό; Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι κεφαλές της Canon ξεβουλώνουν χωρίς προβλήματα. Επίσης ο PIXMA MX925 έχει διπλάσια ανάλυση από τα μοντέλα που έχουν μελάνη και κεφαλή μαζί.
m32s Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δοκίμασες να βάλεις την κεφαλή σε κάποιο δοχείο με ζεστό νερό; Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι κεφαλές της Canon ξεβουλώνουν χωρίς προβλήματα. Επίσης ο PIXMA MX925 έχει διπλάσια ανάλυση από τα μοντέλα που έχουν μελάνη και κεφαλή μαζί. Το δοκίμασα και τζίφος. Δοκίμασα και πατέντα με φραπεδιέρα (ναι ) να ανακαταεύει το νερό στο δοχείο που το είχα, και ζεστό νερό και οινόπνευμα αλλά τζίφος. Στο τέλος πήρα τα 3 μου και η κεφαλή δε λειτούργησε ποτέ. Το μόνο που δε δοκίμασα είναι κεφαλή από φτηνότερο μοντέλο, γιατί κάπου πέτυχα ιδέα ότι μπορεί να παίξει έστω έτσι. Αλλά κανείς δε δίνει να αγοράσει κάτι για πατεντα που έχει την αμφβολία ότι ίσως και να μην λειτουργήσει. Για μένα πλέον, το πάθημα μάθημα. Κι ας έχει κι αναλύσεις, κι εκτυπώσεις σε cd και και.
Gagaras Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα παιδιά Ψάχνω και γω για πολυμηχάνημα προς αντικατάσταση ενός hp που έχω και το συγκεκριμένο μου φαίνεται πολύ καλό. Το θέμα μου είναι με τις κεφαλές, που ανέφερε και ο m32s. Τυπώνω αρκετές σελίδες αλλά όχι συχνά και φοβάμαι μήπως οι κεφαλές χαλάνε εύκολα, στεγνώνουν και θέλουν αλλαγμα. Κάποιος που να μην τυπώνει τόσο συχνά να μου πει; Επίσης, πόσο κοστίζουν καινούργιες; Οι τιμές που λέτε για τα μελάνια είναι πολύ χαμηλές, τουλάχιστον για μένα που έχω hp και εκεί είναι φωτιά. Μήπως να κινηθώ σε μοντέλο που έχει τις κεφαλές στα μελάνια; Ξέρετε κάποια για να δω; 1
Shadowjump Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μοντελο με κεφαλη στα μελανια, πας στα 15€ το καθε μελανι μετα. Συχνα τι εννοεις; Εγω π.χ. μπορει να μην εκτυπωσω και για 1 μηνα.
m32s Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μοντελο με κεφαλη στα μελανια, πας στα 15€ το καθε μελανι μετα. Συχνα τι εννοεις; Εγω π.χ. μπορει να μην εκτυπωσω και για 1 μηνα. E όχι 15€ το καθε μελανι . Σε ΗΡ που λέμε είναι και 'ακριβή' εδώ προσανατολίζομαι σε μοντέλο που το αυθεντικό μελάνι με κεφαλή πάει από 8-9€ και το μηχάνημα έχει και δυνατότητα να εκτυπώνει χωρίς τα χρωματιστά μελάνια για τις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις. Κι άμα πας και σε συμβατά, το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από 8-9€. Κι άμα χαλάσει μία από τις κεφαλές με τη χρήση των συμβατών αγοράζω νέα κεφαλή και μαζί αυθεντικό μελάνι με 8-9€ αντί για τα 90άρια που μου ζήταγε η Canon για το φορέα των μελανοδοχείων - κεφαλές. Sorry Canon αλλά καλά θα κάνεις να ρίξεις τις τιμές σε μελανοδοχεία και σε κεφαλές.
Gagaras Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Μοντελο με κεφαλη στα μελανια, πας στα 15€ το καθε μελανι μετα. Συχνα τι εννοεις; Εγω π.χ. μπορει να μην εκτυπωσω και για 1 μηνα. Και γω για τόσο εννοώ και μερικές φορές ίσως και περισσότερο.. πχ. Τυπώνω 150σελ σήμερα, μετά σε 1 βδομάδα 3, μετά από 2 μήνες 20 κλπ.. Να αφήσω τον mx925 και να κινηθώ σε μοντέλο που έχει τις κεφαλές στα μελάνια λέτε; και ποιά είναι αυτά τα μοντέλα;
m32s Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Επειδή αρκετή διαφήμιση της έπεσε και της ΗΡ και καμία HP-Canon δεν κάνει αγαθοεργίες, δεν πρόκειται να ονοματίσω συγκεκριμένο μοντέλο, μόνο να ξαναπώ πως σαν καταναλωτές πρέπει να κοιτάμε πιο διεξοδικά για το συμφέρον μας. Μπορεί η οποιαδήποτε εταιρεία να έχει μοντέλα με μελανοδοχεία χωρίς κεφαλή, αλλά πόσο ακριβά ή φτηνά είναι αυτά; Και πόσο πάνε οι χωριστές κεφαλές; Και στην άλλη περίπτωση που μοντέλα έχουν μελανοδοχεία με κεφαλή, πόσο πάνε αυτά και για πόσες σελίδες κρατάνε; Και με τα μοντέλα εκείνα που έχουν χωριστά το κάθε χρώμα, πόσο συμφέρουν κι αυτά ή δε συμφέρουν; Τέλος πάντων, δε νομίζω πως όλα τα μοντέλα της HP ή της Canon ανήκουν στη μία ή στην άλλη υποκατηγορία, και σε κάθε περίπτωση καλή είναι μια έρευνα αγοράς. ΥΓ: Για εκείνους που ρώτησαν πάνω σ' αυτό που ανέφερα για κάποιο μοντέλο ΗΡ κάντε μια αντίστrροφη αναζήτηση ξεκινώντας να βρείτε συμβατά μοντέλα για τα φτηνότερα μελάνια HP. Με τον ίδιο τροπο μπορείτε να αναζητήσετε ανάλογα προκειμένου για εκτυπωτές άλλων κατασκευαστών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα