web_assasin Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο νημα,θα ηθελα να ρωτησω και εγω τι παιζει σε περιπτωση πραγματικου εργατικου ατυχηματος. επεσα χθες στην αποθηκη της εταιριας,μπλεχτηκα σε κατι δεματα που ειχε αφησει ενας συναδελφος μπροστα στην πορτα και πεφτοντας γυρισα το γονατο μου,ακουστηκε καποιο κρακ και τωρα με ποναει ,χωρις να εχει πρηστει ομως θα παω τη δευτερα σε γιατρο γιατι το νοσοκομειο της καλαματας δεν ειναι και το καλυτερο,απλα θα μου πουν να παω σπιτι και να ξεκουραστω κλασσικα. τι διαδικασια ακολουθουμε απο εκει και επειτα?
panther_512 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 http://www.power-tax.gr/el/normal/127/190/ViewArticle.aspx http://reviews.in.gr/finance/forologia/article/?aid=1231046516 Στην περίπτωση του topic starter, αν υποψιάζεται ότι πάσχει από επαγγελματική ασθένεια, τότε θα πρέπει να το αποδείξει. Τουλάχιστον στην Κύπρο (που δεν πρέπει να διαφέρει τρομερά από την Ελλάδα), θα πρέπει ο εργαζόμενος να γνωστοποιήσει το πρόβλημά του στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία και θα τον κατευθύνει όσον αφορά τη διαδικασία διακρίβωσης για το κατα πόσο η ασθένεια οφείλεται στην εργασία. 1
insomnia888 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο νημα,θα ηθελα να ρωτησω και εγω τι παιζει σε περιπτωση πραγματικου εργατικου ατυχηματος. επεσα χθες στην αποθηκη της εταιριας,μπλεχτηκα σε κατι δεματα που ειχε αφησει ενας συναδελφος μπροστα στην πορτα και πεφτοντας γυρισα το γονατο μου,ακουστηκε καποιο κρακ και τωρα με ποναει ,χωρις να εχει πρηστει ομως θα παω τη δευτερα σε γιατρο γιατι το νοσοκομειο της καλαματας δεν ειναι και το καλυτερο,απλα θα μου πουν να παω σπιτι και να ξεκουραστω κλασσικα. τι διαδικασια ακολουθουμε απο εκει και επειτα? Οι εργοδότης έχει υποχρεωση να αναγγείλει κάθε εργατικό ατύχημα: 1. Στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή χωρίς αναβολή και με το ταχύτερο μέσο. 2. Επίσης στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας μέσα σε 48ώρες. Όπου δεν υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας, η αναγγελία πρέπει να γίνει στην οικεία Αστυνομική Αρχή. 3. Για να αναγνωριστεί το ατύχημα από το ΙΚΑ, είτε πρόκειτε για εργατικό είτε εκτός εργασίας είναι απαραίτητο να αναγγελθεί εμπρόθεσμα στις υπηρεσίες του. Συγκεκριμένα: Κάθε ατύχημα που γίνεται κατά την εκτέλεση της εργασίας ή με αφορμή αυτή και έχει σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή την αδυναμία για την συνέχιση της εργασίας ή το θάνατο του ασφαλισμένου, αναγγέλλεται υποχρεωτικά στο Ιδρυμα από τον εργοδότη ή τον αντιπρόσωπο του, από τον παθόντα ασφαλισμένο και σε περίπτωση αδυναμίας του ή θανάτου του, από τα πρόσωπα που αποκτούν δικαίωμα απ' αυτό, από τον γιατρό που έδωσε τις πρώτες βοήθειες και κάθε υπάλληλο του ΙΚΑ, επίσης και από οποιοδήποτε τρίτο που έλαβε γνώση. Η δήλωση μπορεί να είναι γραπτή ή προφορική και συντάσσεται από την αρμόδια Υπηρεσία. Η δήλωση γίνεται στο πλησιέστερο προς τον τόπο που συνέβη το ατύχημα υποκατάστημα του ΙΚΑ. Αν εκεί δεν εδρεύει Υποκατάστημα του ΙΚΑ, η δήλωση γίνεται στην Αστυν. Αρχή, η οποία την διαβιβάζει στο πλησιέστερο Υπ/μα του ΙΚΑ. Με την αναγγελία εργατικού ατυχήματος εξομοιώνεται κάθε αίτηση, δήλωση κλπ που υποβάλλεται σε Υπηρεσία του ΙΚΑ, εφ όσον σ' αυτή μνημονεύεται συγκεκριμένα το ατύχημα και ταυτόχρονα περιγράφονται τα περιστατικά τα οποία συνιστούν εργατικό ατύχημα. Η προθεσμία αναγγελίας ατυχήματος στο ΙΚΑ πρέπει να γίνει μέασα σε 5 μέρες από το ατύχημα. Ο γιατρός όμως και κάθε υπάλληλος του ΙΚΑ πρέπει να το αναγγείλουν το ατύχημα μέσα σε 24 ώρες από τότε που έλαβαν γνώση.
nas91 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο νημα,θα ηθελα να ρωτησω και εγω τι παιζει σε περιπτωση πραγματικου εργατικου ατυχηματος. επεσα χθες στην αποθηκη της εταιριας,μπλεχτηκα σε κατι δεματα που ειχε αφησει ενας συναδελφος μπροστα στην πορτα και πεφτοντας γυρισα το γονατο μου,ακουστηκε καποιο κρακ και τωρα με ποναει ,χωρις να εχει πρηστει ομως θα παω τη δευτερα σε γιατρο γιατι το νοσοκομειο της καλαματας δεν ειναι και το καλυτερο,απλα θα μου πουν να παω σπιτι και να ξεκουραστω κλασσικα. τι διαδικασια ακολουθουμε απο εκει και επειτα? Μη ρωτας θα μπλεξεις.. http://www.power-tax.gr/el/normal/127/190/ViewArticle.aspx http://reviews.in.gr/finance/forologia/article/?aid=1231046516 Στην περίπτωση του topic starter, αν υποψιάζεται ότι πάσχει από επαγγελματική ασθένεια, τότε θα πρέπει να το αποδείξει. Τουλάχιστον στην Κύπρο (που δεν πρέπει να διαφέρει τρομερά από την Ελλάδα), θα πρέπει ο εργαζόμενος να γνωστοποιήσει το πρόβλημά του στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία και θα τον κατευθύνει όσον αφορά τη διαδικασία διακρίβωσης για το κατα πόσο η ασθένεια οφείλεται στην εργασία. Ευχαριστω φιλε.Βλεπεις ηταν τοσο δυσκολο να το αναφερει καποιος αυτο απο την αρχη.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο νημα,θα ηθελα να ρωτησω και εγω τι παιζει σε περιπτωση πραγματικου εργατικου ατυχηματος. επεσα χθες στην αποθηκη της εταιριας,μπλεχτηκα σε κατι δεματα που ειχε αφησει ενας συναδελφος μπροστα στην πορτα και πεφτοντας γυρισα το γονατο μου,ακουστηκε καποιο κρακ και τωρα με ποναει ,χωρις να εχει πρηστει ομως θα παω τη δευτερα σε γιατρο γιατι το νοσοκομειο της καλαματας δεν ειναι και το καλυτερο,απλα θα μου πουν να παω σπιτι και να ξεκουραστω κλασσικα. τι διαδικασια ακολουθουμε απο εκει και επειτα? Έπρεπε μα καλέσεις ασθενοφόρο να σε πάρει απο το χωρο εργασίας σου
logistoulis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Το ασθενοφόρο δεν νομίζω είναι απαραίτητο για να μιλάμε για εργατικό Αν έχετε δει το έντυπο του ατυχήματος έχει να συμπληρωθεί πού σου δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες πώς μεταφέρθηκες εκεί κτλ.. Απλά μια γνωμάτευση από γιατρό νοσοκομείου νομίζω είναι απαραίτητη, γιατί το ιατρικό κομμάτι του εντύπου πρέπει να συμπληρωθεί από αυτούς Και ένα εργατικό με τα πάντα όλα έχει και έγγραφο που κατατίθεται στην επιθεώρηση έστω και με φαξ (παίρνει πρωτόκολλο αν τους πάρεις μετά την στο λένε) και το έντυπο του ατυχήματος στο ΙΚΑ Έχει τη διαδικασία του όλο αυτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα