OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Έχω αγοραστές από eBay (Αμερικάνοι κυρίως) αλλά και από διάφορα Ελληνικά site. Στους Έλληνες βλέπω ότι οι 9 στους 10 όλο λίγο πολύ θα κάνουν παζάρι (κυρίως άμα θέλουν πολλά. π.χ. 40 περιοδικά που τα δίνεις 1 € θα σου ζητίσουν να το κάνεις 35 € από 40 €). Οι Αμερικάνοι οι 9 στους 10 ΔΕΝ θα κάνουν. Γιατί αυτό στους Έλληνες; Είναι κάπως να ζητάς από τον άλλο να σου ρίξει τη τιμή εκτός άμα βάζει ο ίδιος discounts.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Επειδή οι ελληνες έχουν πολύ μεγάλα εισοδήματα!!! Αφού αγοράζουμε καποιοι ακόμα απο το εβαυ και γενικά πάλι καλά να λες 1
tritonas00 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Γιατί αυτό στους Έλληνες; Γιατι ειναι γυφτοι και κακη φαρα 13
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Γιατι ειναι γυφτοι και κακη φαρα χειροτεροι απο τις ελληνίδες;
sargio01 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Γιατι ειναι γυφτοι και κακη φαραΑμέσως την κακία! Το παζάρι γίνεται παραδοσιακά στις εμποροπανηγύρεις ενώ ήταν ο προβλεπόμενος τρόπος συνδιαλλαγών στις υπέθριες αγορές ο οποίος νομίζω πως μας "έμεινε" απο την εποχή της τουρκοκρατίας ως μεσανατολίτικο χαρακτηριστικό. Πρόκειται για παράδοση και αυτός είναι και ο λόγος θεωρώ που οι αμερικάνοι δεν κάνουν παζάρια, για ν' απαντήσω και στον ts. Απο 'κει και πέρα κανείς δεν θεωρεί, πιστεύω, το παζάρι γυφτιά. Μόνο κάτι τύποι "μη μου άπτου"... 7
dimosit Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Μερικοί λαοί γενικά το έχουν σαν νοοτροπια να παζαρευονται πριν αγοράσουν κάτι, δεν ειναι μόνο στην Ελλδαδα αυτό. 2
vste Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Έχω αγοραστές από eBay (Αμερικάνοι κυρίως) αλλά και από διάφορα Ελληνικά site. Στους Έλληνες βλέπω ότι οι 9 στους 10 όλο λίγο πολύ θα κάνουν παζάρι (κυρίως άμα θέλουν πολλά. π.χ. 40 περιοδικά που τα δίνεις 1 € θα σου ζητίσουν να το κάνεις 35 € από 40 €). Οι Αμερικάνοι οι 9 στους 10 ΔΕΝ θα κάνουν. Γιατί αυτό στους Έλληνες; Είναι κάπως να ζητάς από τον άλλο να σου ρίξει τη τιμή εκτός άμα βάζει ο ίδιος discounts. Μαλλον δεν εχεις περασει μια βολτα απο τις αγγελιες εδω μεσα. 7
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Απο 'κει και πέρα κανείς δεν θεωρεί, πιστεύω, το παζάρι γυφτιά. Μόνο κάτι τύποι "μη μου άπτου"... Εγώ το θεωρώ γυφτιά αναλόγως πως θα μου πει ο άλλος οτι θέλει να του ρίξω την τιμή σε κάτι. Δικαιολογίες του στυλ "ο άλλος το έχει τόσο, εκεί το βρήκα τόσο" τις θεωρώ γύφτικες και τέτοιο παζάρι το θεωρώ γυφτιά. Αν θέλει ο άλλος ας με ρωτήσει αν μπορώ να του κάνω κάποια έκτπωση ή μείωση στην τιμή, και φυσικά "αν" διότι δεν υποχρεούμαι να ρίξω την τιμή σε κάτι επειδή μου το ζητάει ο άλλος, επίσης το πόσο πουλάει ο οποιοσδήποτε που επικαλείται ο καθένας δεν με ενδιαφέρει γιατί ούτε μπορώ να ξέρω και με αυτή την λογική επειδή κάποιος μπορεί να χαρίζει κάτι τότε να τα χαρίσουμε όλα και να μην ζητάμε χρηματικό αντίτιμο. 3
kimimaro_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Φίλος πήγε σε συνέντευξη για πρακτική στην Ολλανδία και το πρώτο πράγμα που του ειπανε μολις ειδαν οτι ειναι έλληνας ειναι οτι ειμαστε πολύ καλοί στα παζάρια Οποτε υποθέτω ότι ειναι στην φάρα μας 2
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Μερικοί λαοί γενικά το έχουν σαν νοοτροπια να παζαρευονται πριν αγοράσουν κάτι, δεν ειναι μόνο στην Ελλδαδα αυτό. Κάπως έτσι. Πέρσι σε μια φάση στη παραλία ήταν ένα πιτσιρίκι που πουλούσε μπίρες και αναψυκτικά. Ένας τύπος ζήτησε μια μπίρα και του λέει το παιδί "2 € έχει." "Τι 2 €; 1.50 € ας την" του απαντάει ο τύπος..."Εντάξει για σας 1.50 €" του λέει το παιδί. Κανονικά έπρεπε να πει "2 αλλιώς φεύγω"...αλλά τέσπα.
kimimaro_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Κάπως έτσι. Πέρσι σε μια φάση στη παραλία ήταν ένα πιτσιρίκι που πουλούσε μπίρες και αναψυκτικά. Ένας τύπος ζήτησε μια μπίρα και του λέει το παιδί "2 € έχει." "Τι 2 €; 1.50 € ας την" του απαντάει ο τύπος..."Εντάξει για σας 1.50 €" του λέει το παιδί. Κανονικά έπρεπε να πει "2 αλλιώς φεύγω"...αλλά τέσπα. Το χειρότερο είναι οτι αυτοι οι τύποι μετά υπερηφανεύονται κιόλας οτι "δεν τους πιάσανε μαλάκες" (για μισό ευρώ τώρα) 4
rus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Φίλος πήγε σε συνέντευξη για πρακτική στην Ολλανδία και το πρώτο πράγμα που του ειπανε μολις ειδαν οτι ειναι έλληνας ειναι οτι ειμαστε πολύ καλοί στα παζάρια Οποτε υποθέτω ότι ειναι στην φάρα μας Kαι αν βλεπαν σκωτσεζο θα του λεγανε ότι ειναι πολυ καλοι στη τσιγγουνια Aυτα είναι ρατσιστικα καταλοιπα. 1
Ablaoublas_542 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Μαλλον δεν εχεις περασει μια βολτα απο τις αγγελιες εδω μεσα. Καλησπερα, ειναι διαθεσιμο? Σε τιμη το αφηνεις? Οι αμερικανοι επισης οπου πανε δινουν 15-20% φιλοδωρημα. Δεν ειναι καλο η κακο, αλλη νοοτροπια και αλλα οικονομικα δεδομενα. Στην αμερικη δεν εχεις λογο να κανεις παζαρι, ουτε ο πωλητης να το δεχτει γιατι ειναι 300 μυρια. Σε μας που ειμαστε το 1/30 πως θα μπορουσε να λειτουργησει αυτο? 1
rus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Το παζάρι γίνεται παραδοσιακά στις εμποροπανηγύρεις ενώ ήταν ο προβλεπόμενος τρόπος συνδιαλλαγών στις υπέθριες αγορές ο οποίος νομίζω πως μας "έμεινε" απο την εποχή της τουρκοκρατίας ως μεσανατολίτικο χαρακτηριστικό. Πρόκειται για παράδοση και αυτός είναι και ο λόγος θεωρώ που οι αμερικάνοι δεν κάνουν παζάρια, για ν' απαντήσω και στον ts. Απο 'κει και πέρα κανείς δεν θεωρεί, πιστεύω, το παζάρι γυφτιά. Μόνο κάτι τύποι "μη μου άπτου"... To παζαρι είναι θετικο στοιχειο. Δικευκολυνει και τις δυο πλευρες. Αν υπαρχει μονο μια στανταρ αδιαπραγματευτη τιμη σημαινει οτι πιθανον να μη γινει μια συναλλαγη που θα μπορουσε να γινει. 2
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Προσωπικά προτιμώ να το δώσω σε κάποιον που δε κάνει παζάρια. Αν δω ότι δε πουλάει κατεβάζω τη τιμή από μόνος μου. Καλησπερα, ειναι διαθεσιμο? Σε τιμη το αφηνεις? Και αυτό το κάνουν ακόμα και για ένα πράγμα μόνο που κάνει 10-15 €. Άμα δεν είναι γυφτιά να κάνεις παζάρι για 1-2 € τότε τι είναι; Να πω ότι γλίτωνες 100 €...να πω ΟΚ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις