zacharis1955 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Η Ελλας ως γνωστο στηριζοταν ανεκαθεν σε τρεις πυλωνες (τουρισμος, μεταναστευση, ναυτιλια) και στη πραγματικοτητα σε σχεση με τα αλλα δυτικα κρατη παρεμενε καθυστερημενη. Ειπαμε, η "ευμαρεια" αυτή είναι συγκριτικα με αυτή των αλλων κρατων. Ασφαλως και ξεπερνουσαμε τις χωρες της ανατολικης Ευρωπης-Βαλκανιων, της Αφρικης, της Ασιας και της νοτιου Αμερικης. Οποτε τι μενει?... αυτές οι χωρες που ηταν πανω από μας. Ή τα 'χεις μπλέξει τελείως ή τρολάρεις, δεν εξηγείται αλλιώς όταν λες ότι ξεπερνούσαμε το...Κονγκό και ότι η μετανάστευση θεωρείται πυλώνας ...πλούτου! Ελεος δηλαδή!
rus Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Ή τα 'χεις μπλέξει τελείως ή τρολάρεις, δεν εξηγείται αλλιώς όταν λες ότι ξεπερνούσαμε το...Κονγκό και ότι η μετανάστευση θεωρείται πυλώνας ...πλούτου! Ελεος δηλαδή! Aν πιστευεις ότι η απλη αναφορα στα γνωστα δεδομενα του παρελθοντος και στα στοιχεια του ΟΗΕ είναι τρολαρισμα και μπλεξιμο τοτε τι να πω... Εχεις απολυτο δικιο ΥΓ. Δεν ειπα ότι η μεταναστευση θεωρειται πυλωνας πλουτου, κάθε άλλο. Ειπα ότι σε αυτή στηριχτηκε η χωρα(για να επιβιωνει).
Lanike71 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Αμα εμεις ειμαστε φτωχοι τοτε τι πρεπει να πουν δεκάδες χωρες της Αφρικης, της Ασιας, της Ν. Αμερικής? Συγκριση με ολο το πλανητη κανουμε, όχι ορισμο της φτωχειας. Επίσης φτωχοί. Και δεν κατανοώ τη σύγκριση. Ποιός ενδιαφέρεται τι κάνουν στην Ασία; Όταν οι μισθοί και συντάξεις ήταν αλλιώς, είπαμε ποτέ από μέσα μας "Α, τι ωραία, έχω ξεπεράσει ίσα με 180 χώρες στον κόσμο" ή "λίγο ακόμα και θα νιώθω Γερμανός". Όχι βέβαια. Απλά λέγαμε ότι είμαστε ΟΚ και δε μας λείπει κάτι. Προσπαθείς να μου πεις ότι είμαστε καλύτερα από άλλους ακόμα και τώρα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση. Ο άνθρωπος είναι ένα ον που μπαίνει σε μία κοινωνία και προσπαθεί να ζήσει με τους κανόνες της και τις ευκαιρίες που έχει. Αν δεν τα καταφέρει και πεινάσει,διψάσει,κρυώσει,αρρωστήσει βαριά και δεν ανακάμψει και όλα αυτά τα πάθει λόγω οικονομικής αδυναμίας, ναι ρε φίλε, είναι ΦΤΩΧΟΣ. Τι δεν καταλαβαίνεις; Δηλαδή, έστω ότι φέτος εγώ δεν έχω λεφτά να πληρώσω τη θέρμανση και κλείσω το διακόπτη, θα επιβιώσω δύσκολα, θα τη βγάλω, θα έρθει η άνοιξη. Επειδή επιβίωσα και την έβγαλα, θεωρούμαι μη φτωχός;
chrisxkar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Επειδη ετσι και αλλιως τζαμπα το συζηταμε και τζαμπα διαφωνουμε εγω απλα θα προσθεσω οτι περα απο το φτωχων που λεμε ειμαι και μια χωρα πιτα στους ηλιθιους εμεις φταιμε ειτε αμμεσα ειτε εμμεσα που βιωνουμε αυτα τα σκατα εμεις φταιμε που ουτε βελτιωνονται ουτε θα βελτιωθουν οποτε θελετε να ληξει αυτο το οφφτοπικ της φτωχιας το οποιο ουτε χρειαζεται αναλυση ουτε θα οδηγησει καπου?Αν θελετε καντε ενα αλλο ονομαστε το καταραμενη φτωχια και βγαλτε εκει τον πονο σας. 1
zacharis1955 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 ... ΥΓ. Δεν ειπα ότι η μεταναστευση θεωρειται πυλωνας πλουτου, κάθε άλλο. Ειπα ότι σε αυτή στηριχτηκε η χωρα(για να επιβιωνει). Για να επιβιώνει...
Hellaslover Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Πολύ ωραία, αλλά πού ακριβώς βασίζεις το συμπέρασμά σου πέρα από την προσωπική σου άποψη; Πάλι την κουβέντα περι correlation και causation θα κάνουμε; Αν έρθω εγώ και πω ότι οι Αμερικανοί δεν κάνουν παζάρια επειδή είναι πιο ψηλοί (ή επειδή κοινωνικά το παζάρι δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά) και οι υπόλοιποι επειδή είναι πιο κοντοί (ή επειδή εκεί το παζάρι είναι κοινωνικά "υποχρεωτικό"), γιατί η θεωρία σου με τα λεφτά είναι πιο πειστική από τη δική μου με το ύψος (ή τις κοινωνικές νόρμες που έχουν δημιουργηθεί σε μάκρος χρόνου); Αν συζητήσουμε π.χ. το γεγονός ότι στην Ελλάδα το να ρευτείς πάνω στο τραπέζι θεωρείται αγένεια ενώ στη Σαουδική Αραβία ευγένεια και πω εγώ πως αυτό συμβαίνει επειδή οι Έλληνες είναι φτωχοί, πώς το κόβεις, είναι πειστικό αυτό που λέω; Το δικό σου είναι πιο πειστικό; Γιατί; Καταλαβαίνεις πόσο τοις εκατό του πληθυσμού παγκοσμίως θα πρέπει να θεωρείται φτωχό με τον ορισμό που δίνεις; Αν δε βγαλω συμπερασμα απο κατι που βλεπω και ζω καθημερινα τοτε απο που θα το βγαλω; ειναι σα να σου λεω απο που βγαζεις συμπερασμα οτι η ταδε περιοχη εχει πολλα σκουπιδια στους δρομους, και ενο περνας απο κει καθημερινα και το βλεπεις. Πρεπει να σου δειξω καποια επισημη ερευνα; Δε νομιζω να μπορω να σε πεισω οτι οι φτωχοι κανουν πιο πολλα παζαρια απο τη στιγμη που δεν εχεις πειθει οτι υπαρχει μεγαλο οικονομικο προβλημα στην ελλαδα=φτωχεια. Μπορεις να μου εξηγησεις ποτε θεωρειτε καποιος φτωχος κατα την αποψη σου; 1
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 ο νεοελληνας του fb, του twitter και του smartphone ειναι ο τελευταιος του γαλαξια που πρεπει να μιλαει για φτωχεια... 1
chrisxkar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 ο νεοελληνας του fb, του twitter και του smartphone ειναι ο τελευταιος του γαλαξια που πρεπει να μιλαει για φτωχεια... ωπ νατος και ο κνητης ξετρυπωθηκε περα απο την πλακα συμφωνω αλλα οχι σαν προταση σκετη οπως ειναι αλλα με οτι περιλαμβανει αυτο.Πχ το οτι ολοι γκριαζουν στο fb και στο twitter κανουν πολιτικες αναλυσεις μοντελα αναπτυξης στο facebook αλλα ως εκει...μονο κυριγμα στα social
rus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Επίσης φτωχοί. Και δεν κατανοώ τη σύγκριση. Ποιός ενδιαφέρεται τι κάνουν στην Ασία; Όταν οι μισθοί και συντάξεις ήταν αλλιώς, είπαμε ποτέ από μέσα μας "Α, τι ωραία, έχω ξεπεράσει ίσα με 180 χώρες στον κόσμο" ή "λίγο ακόμα και θα νιώθω Γερμανός". Όχι βέβαια. Απλά λέγαμε ότι είμαστε ΟΚ και δε μας λείπει κάτι. Προσπαθείς να μου πεις ότι είμαστε καλύτερα από άλλους ακόμα και τώρα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση. Δε προσπαθω να σου πω κατι από αυτα που λες, απλα ανεφερα τα στοιχεια. Απο κει και περα ειτε τα κατανοεις όπως είναι, ειτε τα ερμηνευεις κατά το δοκουν. Ο άνθρωπος είναι ένα ον που μπαίνει σε μία κοινωνία και προσπαθεί να ζήσει με τους κανόνες της και τις ευκαιρίες που έχει. Αν δεν τα καταφέρει και πεινάσει,διψάσει,κρυώσει,αρρωστήσει βαριά και δεν ανακάμψει και όλα αυτά τα πάθει λόγω οικονομικής αδυναμίας, ναι ρε φίλε, είναι ΦΤΩΧΟΣ. Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν μπηκα στη συζητηση τι εστι φτωχος, οποτε τσαμπα φωνάζεις... Αλλωστε μιλουσαμε για τα κρατη, όχι τους υπηκοους τους. Όπως ειπα ακομα και στις ΗΠΑ υπαρχουν δεκάδες εκατομμύρια ανεργοι, εξαθλιωμενοι, αστεγοι, επαιτες.
zacharis1955 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 ... Αλλωστε μιλουσαμε για τα κρατη, όχι τους υπηκοους τους... Πλούσια κράτη με φτωχούς υπηκόους...
rus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 To πλουσιο κρατος φαινεται και από αλλα πραγματα, πχ. μολις διαβασα κατι που ειπε ο Θεοδωράκης Τα νοσοκομεία μας όμως υποφέρουν. Οχι σήμερα. Πάντα. Εχουμε καλούς γιατρούς, ήρωες νοσηλευτές αλλά μας λείπουν τα μέσα. Από κρεβάτια μέχρι και φάρμακα πολλές φορές. Στην Ιταλία το 80% των επεμβάσεων είναι ρομποτικές, εδώ στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουμε ούτε ένα ρομπότ.
zacharis1955 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 ...μολις διαβασα κατι που ειπε ο Θεοδωράκης ...Στην Ιταλία το 80% των επεμβάσεων είναι ρομποτικές... Που το φαντάστηκε?
Στεφανος123 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Και μετα αναρωτιεστε γιατι κλειδωνουν τα θεματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις