Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχει πλακα οτι στα μαγαζια πληρωνουν αμεσως και χωρις δισταγμο, στις  αγγελιες όμως καποιοι παζαρευουν ακομα και το ένα ευρω.

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Ειμαστε φτωχος λαος και 2. Το θεωρουμε μαγκια να ριξουμε τη τιμη/να "κοροϊδεψουμε" τον αλλον. Οι μουσουλμανοι ειναι οι χειροτεροι σ'αυτα, μετα ασιατες (κυριος κινεζοι) και καπου στη μεση ειναι οι ελληνες. Σε μαγαζια εξω δε κανουμε παζαρια γιατι το παιζουμε και καποιοι..οπως και ο λογος που θελουμε να κερναμε

• Like 1
Δημοσ.

1. Ειμαστε φτωχος λαος και

Φτωχος λαος γιναμε μονο τις τελευταιες δεκαετιες, προηγουμενως συμφωνα με τα στοιχεια ειμασταν γυρω στην 25η θεση στη κλιμακα πλουσιων λαων...

• Like 1
Δημοσ.

Φτωχος λαος γιναμε μονο τις τελευταιες δεκαετιες, προηγουμενως συμφωνα με τα στοιχεια ειμασταν γυρω στην 25η θεση στη κλιμακα πλουσιων λαων...

Τις τελευταιες 100 δεκαετιες; εγω ξερω απο εποχη κατοχης φτωχοι ειμαστε

• Like 3
Δημοσ.

Τις τελευταιες 100 δεκαετιες; εγω ξερω απο εποχη κατοχης φτωχοι ειμαστε

Tις τελευταιες δυο. Ποσο χρονων εισαι?

Σημειωσε ότι μιλαμε για κρατος, όχι για τους υπηκοους του κρατους. Οι αμερικανοι πχ. εχουν δεκάδες εκατομμύρια ανεργους, φτωχούς, πειναλέους, ανασφαλιστους...

Δημοσ.

Λες οτι η ελλαδα του 90 ηταν σε καλυτερη κατασταση απο την αμερικη του σημερα; το κρατος δε ξερω αν ειχε αλλα ο κοσμος παντα υπεφερε οικονομικα- ασχετα αν με τη δραχμη ηταν καλυτερα. Και 25η θεση να ειμασταν δε νομιζω ειναι και τοσο καλο, αλλα ποια ερευνα ειναι αυτη απο περιεργια

Δημοσ.

Λες οτι η ελλαδα του 90 ηταν σε καλυτερη κατασταση απο την αμερικη του σημερα; το κρατος δε ξερω αν ειχε αλλα ο κοσμος παντα υπεφερε οικονομικα- ασχετα αν με τη δραχμη ηταν καλυτερα. Και 25η θεση να ειμασταν δε νομιζω ειναι και τοσο καλο, αλλα ποια ερευνα ειναι αυτη απο περιεργια

Oxι βρε φιλε ποτε δεν είμασταν καλυτερα απ την Αμερική... φυσικα.

Τοτε είμασταν στο γκρουπ των πολιτισμένων-ανεπτυγμενων χωρων. Δε μπορει να μη ξερεις ότι αλβανοι και λοιποι βαλκανιοι ερχοντουσαν σε μας, ειμασταν μια μικρη Αμερικη για  βαλκανιους αλλα και ανατολικοευρωπαιους.

Αν εχεις αμφιβολιες ρωτησε καποιους μεγαλύτερους.

Το αν είμασταν με τη δραχμή καλυτερα δε μπορει να απαντηθει με ένα ναι ή όχι, γιατι ηταν αλλες οι συνθηκες τοτε. Σημερα με δραχμή δε θα μπορουσαμε να επιβιωσουμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα, ειναι διαθεσιμο? Σε τιμη το αφηνεις? :D

Οι αμερικανοι επισης οπου πανε δινουν 15-20% φιλοδωρημα. Δεν ειναι καλο η κακο, αλλη νοοτροπια και αλλα οικονομικα δεδομενα. Στην αμερικη δεν εχεις λογο να κανεις παζαρι, ουτε ο πωλητης να το δεχτει γιατι ειναι 300 μυρια. Σε μας που ειμαστε το 1/30 πως θα μπορουσε να λειτουργησει αυτο?

Στην Αμερική το tipping είναι στάνταρ πρακτική, στην Ευρώπη είναι ανάλογα την κατάσταση και τη χώρα, στην Ιαπωνία θεωρείται προσβλητικό μόνο και να το προτείνεις.

Αυτές είναι πολιτισμικές/οικονομικές διαφορές και καμιά σχέση δεν έχουν με τα "παζάρια".

Πάντως κάποιους που έχω παρατηρήσει να παζαρεύουν είναι οι Ιταλοί, ειδικά όταν πήγαινα Γερμανία στα Christkindlmarkt, όλο σκόντο και σκόντο άκουγα (δεν γενικεύω περί των Ιταλών προφανώς).

Επίσης, στην Κίνα ειδικά αν είσαι ξένος, ΠΡΈΠΕΙ να παζαρέψεις.

Και στην Αμερική έχω δει παζάρια, στο retail αλλά κυρίως για price match (που βέβαια δεν γινόταν να γίνει αλλά επέμεναν).

Δημοσ.

Οποιος εχει παει στην Τουρκια σε καποιο παζαρι (no pun intended) θα γνωριζει οτι ειμαστε ερασιτεχνες μπροστα τους. :)

Δεν κανω ποτε παζαρια, αν μου κανει η τιμη σε κατι το παιρνω, αν οχι προσπερναω. Στην Σμυρνη ειδα την απογοητευση στο βλεμμα τους. Μου λεγαν μια Χ τιμη και τους ελεγα οχι ευχαριστω. Και στην συνεχεια απανταγανε "κατσε ρε παιδι μου να το συζητησουμε. Ποσα δινεις;"

Ειχε την πλακα του.

• Like 9
Δημοσ.

Όσο δεν ρωτάς η απάντηση είναι πάντα όχι γι αυτό δεν βλέπω να είναι κακο το να προσπαθείς να καταφέρεις την καλύτερη τιμή προς όφελος σου αρκεί η προσφορά που κανεις να μην προσβάλει τον πωλητή.

Σε μερικές αγορές όπως σε ενοίκια ή αγορά αυτοκινήτου η διαπραγμάτευση είναι επιβεβλημένη γιατί οι πωλητες εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι η τιμή θα παζαρευτει και έχουν ανεβάσει λίγο τιμή όποτε σου δίνουν και εσένα τη χαρά ότι πέτυχες κάτι .

Προσωπικά τις περισσότερες φορές το να παζαρεψω κάτι στα χαζά είναι περισσότερο ευχαρίστηση και ευκαιρία να δω τις προθέσεις της άλλης πλευράς. Πριν λίγες εβδομάδες πήγα σε ένα φανοποιο γιατί θέλω να κάνω ένα βάψιμο σε μια παλιά Jaguar που έχω και μου ζήτησε 3000, όταν του είπα θα το κάνουμε 2900 ενοιωσε προσβεβλημένος και άρχισε να μου λέει ότι έχει τα κορυφαία υλικά και εργαλεία κτλ. Έφυγα απ αυτόν όχι για τα 100€ αλλά έφυγα γιατί κατάλαβα ότι μιλάω με ένα τύπο που είναι εγωιστης, δεν είναι συνεργάσιμος, κάνει τα πάντα να μεγιστοποιήσει το κέρδος του και για να το πετύχει αυτό μπορεί να μου έβαζε και φθηνότερα υλικά. Για την ιστορία έκλεισα τη δουλειά με έναν που μου ζήτησε παραπάνω από 3000 αλλά ήταν πιο κοντά Σ αυτό που ήθελα εγώ

Δημοσ.

Στις Αγγελιες insomnia παντα ειχα παζαρια, εκτος οταν ειχα σκοτωμενες τιμες που ειχα 10 pm.

Βαζω μια GPU καποια στιγμη σε τιμη ξεφτιλα. Σε διαστημα μιας ωρας ειχα πανω απο 20 PM. Προτιμησα να συνεργαστω με εξεχον μελος με πολλες αξιολογησεις για να αποφυγω τα γνωστα.

Μιλαμε, δεν κανει παζαρι. Παντα στις αγγελιες βαζω παραλαβη απο την περιοχη μου, οπως και εγω πηγαινω στην περιοχη αυτου που πουλαει οταν αγοραζω. Μου στελνει λοιπον εξτρα ΡΜ και μου λεει "μιας και θα ερθω εγω απο εκει, δεν μου κοβεις 5 ευρω για την βενζινη που θα καψω;" και αυτο για προιον που επειδη απλα ηθελα να φυγει γρηγορα το ειχα βαλει τουλαχιστον 20% κατω απο το κοντινοτερο ιδιο.

Εννοειται οτι εγινε με αλλο ατομο η συνναλαγη.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια το παζαρι ειναι πολυ σχετικο, το θεμα για εμενα ειναι το πως γινεται.

Το να δω π.χ σε μια αγγελια καποιος να πουλαει το Χ προιον, δεν το βρισκω κακο να τον ρωτησω αν η τιμη ειναι συζητησιμη....αν ειναι τοτε μου δινη το δικαιωμα να διαπραγματευτουμε την τιμη,σε λογικα πλαισια ...

Τωρα αν ειναι ο χαρακτηρας του ανθρωπου, να σου πω ρε φιλαρακι, ακριβα το δινεις, εγω το εχω βρει αλλου τοσο ή σιγα ρε μεγαλε που θες και τοσα κ.α

Τοτε οντως το θεωρω γυφτοπαζαρο και αυτον τυροβρομικουλα...

Μην ξεχναμε οτι πολλοι ( αν οχι σχεδον ολοι ) βαζουν μια τιμη παραπανω απο το επιθυμητο μονο και μονο γιατι ξερουν οτι θα ζητηθει καποια καλυτερη τιμη..

Οπως υπαρχουν και αγγελιες που αναγραφουν οτι η τιμη δεν ειναι διαπραγματευσιμη...

Βλεπεις και αγγελιες με εξαιρετικα καλες τιμες, αρκετα χαμηλες, εκει θεωρω οτι δεν πρεπει να το ξεφτυλιζουμε..

Υπαρχουν βεβαια και αγγελιες που βλεπω να δινουν τα πραγματα τους σε τιμη καταστηματος ή και πιο ακριβα, εκει πλεον δεν μπαινω καν στην διαδικασια να ασχοληθω....

Εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα να μου κανουν αλλα ουτε και να κανω...

• Like 4
Δημοσ.

Έχω αγοραστές από eBay (Αμερικάνοι κυρίως) αλλά και από διάφορα Ελληνικά site. Στους Έλληνες βλέπω ότι οι 9 στους 10 όλο λίγο πολύ θα κάνουν παζάρι (κυρίως άμα θέλουν πολλά. π.χ. 40 περιοδικά που τα δίνεις 1 € θα σου ζητίσουν να το κάνεις 35 € από 40 €). Οι Αμερικάνοι οι 9 στους 10 ΔΕΝ θα κάνουν.

Γιατί αυτό στους Έλληνες; Είναι κάπως να ζητάς από τον άλλο να σου ρίξει τη τιμή εκτός άμα βάζει ο ίδιος discounts.

Η διαφορα ειναι οτι οι αμερικανοι πχ που αναφερεις βαζουν το fair price εξαρχης ενω οι ελληνες βαζουν παντα μεγαλυτερη τιμη και αν βρεθει ενας κοτσος να το παρει το πηρε αλλιως μεσω του παζαριου θα το πουλησουν με το fair price...

Βλεπεις αυτοκινητα να τα εχουν πχ 7000 τους παιρνεις τηλεφωνο τους λες φιλαρακι εχω 6000 μετρητα το δινεις?και σου λενε εεεεε αντε καλα παρτο οποτε καταληγεις στο οτι αν δεν κανεις παζαρι βγαινεις χαμενος.

Δευτερη διαπιστωση επειδη υπαρχουν καποιοι που απλα ειναι χαζοι.Ειχα αγγελια στο car για μια μηχανη 3000 η οποια ηταν σουπερ τιμη οντως γιατι ηθελα να το ξεφορτωθω ειχα λιγα τηλεφωνα και σε αυτα με παζαρευαν κατεβασε το και κοψε κατι κτλ λεω ρε παιδια βλεπετε αλλη παρομια τιμη?Το βγαζω και το βαζω 4000χιλιαρικα μη στα πολυλογω ειχα αρκετα τηλεφωνα και παζαρι αλλα μεσα σε μια εβδομαδα το πουλησα 3200.Τι να πω καποιοι μαλλον θελουν να εχουν την ηθικη ικανοποιηση οτι σε εριξαν στην τιμη

• Like 8
Δημοσ.

Δεκτον βρε παιδια εσεις που δεν εχετε προβλημα με τα παζαρια, αλλα οταν ο αλλος γραφει ξεκαθαρα "ΟΧΙ παζαρια παρακαλω" και καθε ΡΜ ξεκιναει με "φιλε δινω τοσα το πουλας;" καπου αρχιζεις να βγαζεις καπνους απο τα αυτια.

Ενταξει για καποιους, πωλητες και αγοραστες, ειναι χομπι. Αλλα οχι για ολους.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...