Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα δεν ειναι αναγκη να συγχιζεστε.

Hellas υπαρχει η φτωχια η πραγματικη η δυσκολια του να βρεις να βασικα για να ζησεις υπαρχει και η φτωχια πολυτελειας που εχουμε εδω δηλαδη το να ζοριστεις να πας διακοπες να κανεις αναβαθμιση το pc σου και να παρεις μεταχειρισμενο αυτοκινητο αντι για καινουργιο.

Ειμαστε φτωχοι αν μας συγκρινεις με πολλες χωρες της ευρωπης αλλα...

Πρωτον οντως η καθημερινοτητα μας σε συγκριση με τις υπολοιπες χωρες ειναι πιο ακριβη απο επιλογη μας ως ενα βαθμο,και δευτερον ειναι και καπως προσβλητικο να μιλαμε για φτωχια οταν γυρω υπαρχουν αλλες χωρες στις οποιες η ζωη μας φαινεται χλιδη και ταυτοχρονα καθε σκ να βλεπεις την πολη αδεια να μην μπορεις να βρεις ξαπλωστρα και μοχιτος να πηγαινουν περα δωθε,μην πιασουμε τι θα γινεται κατα δεκαπενταυγουστο μερια με τις αδειες κτλ.

...ακουω φτωχια και φτωχια δεν βλεπω...

Αυτες οι χωρες ειναι τριτοκοσμικες. Στη κατηγορια που και καλα ανηκουμε εμεις (first world) ειμαστε απο τις τελευταιες. Εχω φιλο που ο πατερας του αυτοκτονησε λογο οικονομικων προβληματων, εχω παρα πολλους φιλους που μου λενε δεν εχουν ουτε ενα ευρο αυτη τη στιγμη. Το να λετε δεν υπαρχει φτωχεια ειναι το λιγοτερο προσβλητικο σε οσους υποφερουν, βγαζουν ισα ισα και αν τα προς τα ζην, και σε ολους τους ανεργους και μισθωτους που δουλευουν υπερωριες απληρωτες για να μη χασουν αυτα τα λιγα που εχουν. Μια οικογενεια που θα ηταν μεσαια ταξη σε αλλη χωρα η στην ελλαδα κατω απο αλλες συνθηκες τωρα ζει στο οριο. Συμφωνω οτι υπαρχουν και χειροτερα βεβαια.

• Like 1
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφοσον την συγκριση με τις αλλες χωρες του πλανητη θες να την κανουμε μονοπλευρα για να μας οδηγησει στο συμπερασμα που βολευει εσενα και ΟΧΙ σε αντικειμενικο συμπερασμα, ας αφησουμε τις συγκρισεις με τον υπολοιπο πλανητη. Ας κανουμε συγκριση με την...χωρα μας:

Φτωχεια λοιπον, παντα υπηρχε στην Ελλαδα. Οι παππουδες σου για παραδειγμα ζησαν σε πολυ χειροτερες συνθηκες και γνωρισαν τι σημαινει πεινα. Κι οταν λεω πεινα δεν εννοω να μην εχουν λεφτα να αγορασουν αμαξι ή για να πανε για φρεντο καπουτσινο οσο οι φιλοι τους κανανε ντολτσε βιτα και αυτοι χαζευουν απο το fb τις selfies μη μπορωντας να ακολουθησουν. Εννοω ΠΕΙΝΑ. Επισης, περασαν και πολεμους κλπ, αλλα σπανια τους ακουσα να κλαψουριζουν και να σπανε μπαλες για τα δεινα που περασαν οσο σπαει μπαλες ο σημερινος μεσος Ελληνας που εχει στο τσεπακι την κριση και την φτωχεια για δικαιολογιες και κλαψα και τα παρουσιαζει ως το τελος του κοσμου με καθε ευκαιρια. Η μιζερια ειναι χαρακτηριστικο των μαλθακων και των καλοζωισμενων που ζοριστηκαν. Οι υπολοιποι στεκονται (στεκομαστε) με αξιοπρεπεια απεναντι στις δυσκολιες που μας βρισκουν, ειτε οικονομικες, ειτε υγειας, ειτε οτι φανταστεις. Εκτος αν νομιζετε οτι οι δυσκολιες της ζωης ειναι δικια σας εργολαβια κι εχετε δικαιωματα να σπατε μπαλες 24/7.

Για να μην παρεξηγηθω: Σεβομαι απολυτα τους ανθρωπους που ειναι φτωχοι αλλα στεκονται αξιοπρεπως μπροστα στα προβληματα τους και κανουν οτι μπορουν. Δεν αναφερομαι σε αυτους.

Ωστοσο δεν σεβομαι αυτους που κλαιγονται συνεχως, και επισης απαξιω ακομα και να φτυσω αυτους που κλαιγονται συνεχως επικαλουμενοι φτωχεια χωρις ομως να αντιμετωπιζουν πραγματικο προβλημα φτωχειας, αλλα απλως εχουν χασει καποιες ανεσει που ειχαν παλιοτερα. Οι οποιοι ειναι και πολλοι.

ΥΓ. Λες και ξαναλες για τις ΗΠΑ. Εκει δεν υπαρχει φτωχεια;

• Like 3
Δημοσ.

ΥΓ. Λες και ξαναλες για τις ΗΠΑ. Εκει δεν υπαρχει φτωχεια;

Αν σκεφτεις οτι καθε 100-200 μετρα (μπορει να λεω και πολλα) βλεπω homeless guys η ακομα και ολοκληρες families σε μια αποσταση 15 λεπτων για να παω στο γραφειο....  το λες και αρκετη..

Επισης απο οσο θυμαμαι πριν 1χρονο (μπορει και 2) το poverty measure ηταν καπου στα 40-42 millions σε federal level. 

• Like 2
Δημοσ.

Oπως βλεπεις τα στοιχεια του ΟΗΕ δεν αφορουν μονο το ΑΕΠ.

Το ΑΕΠ από μονο του δε λεει κατι αν απλα το διαιρεσεις με το πληθυσμο(κατά κεφαλην εισοδημα). Θυμαμαι πχ. ότι η Σοβιετικη Ενωση ειχε μεγαλο κατά κεφαλη ΑΕΠ, γυρω στα 6500$, oλοι ομως γνωριζαν τη φτωχεια  αφου τα λεφτα δε πηγαιναν στο κοσμο αλλα σε εξοπλισμους, σε διαστημικα προγραμματα, στο κομμα. 

Από παλια θυμαμαι ότι η θεση της Ελλαδας ηταν η 24η. Εσυ σιγουρα εισαι αρκετα νεωτερος και λογικα εντυπωσιαζεσαι.

Ευτυχώς ή δυστυχώς όχι μόνο δεν είμαι αρκετά νεώτερος αλλά αντίθετα πολύ παλαιότερος και σχεδόν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού που σημαίνει ότι έχω ζήσει live και έχω μέτρο σύγκρισης όσον αφορά την "ευμάρεια" της εποχής (των καρτών, των εορτοδιακοποδανείων, των επιδομάτων, των αντιστασιακών συντάξεων κλπ) που αναφέρεσαι...

Δημοσ.

Yourtruelegend για να μη κανω quite ολο αυτο, συμφωνω. Οι παππουδες μας περασαν χειροτερα και οπως ειπα πιο πριν απο ανεκαθεν υπηρχε φτωχεια και δεν ειναι τωρινο φαινομενο,2-3 δεκαετιων. Ειμαστε οντως καλομαθημενοι αλλα υπαρχει και πραγματικη φτωχια. Καποιος που θα παει λιγοτερες μερες διακοπες λογο κρισης δε τον λυπαμαι, αλλα καποιος που εχει ξενοδοχειο στο νησι και περιμενει ολο το χρονο να βγαλει κατι τον λυπαμαι.

Unabomber οι αστεγοι στην αμερικη ειναι μεθυστακες, τεμπεληδες και ναρκωμανεις. Για αυτους ειναι τροπο ζωης κατα καποιο τροπο. Πολλοι λιγοι "σωστοι" ειναι στο δρομο και πεινανε. Το κρατος προσφερει section 8, food stamps, soup kitchens κτλ και εχεις καπου να πιαστεις. Στην ελλαδα δεν υπαρχει τοσο μεγαλη υποστηριξη και πιο ευκολα βρισκεσε στο δρομο. Και δεν εχω δει ΠΟΤΕ οικογενεια στο δρομο, μαυροι και white trash παντα.

Δημοσ.

Unabomber οι αστεγοι στην αμερικη ειναι μεθυστακες, τεμπεληδες και ναρκωμανεις. Για αυτους ειναι τροπο ζωης κατα καποιο τροπο. Πολλοι λιγοι "σωστοι" ειναι στο δρομο και πεινανε. Το κρατος προσφερει section 8, food stamps, soup kitchens κτλ και εχεις καπου να πιαστεις. Στην ελλαδα δεν υπαρχει τοσο μεγαλη υποστηριξη και πιο ευκολα βρισκεσε στο δρομο. Και δεν εχω δει ΠΟΤΕ οικογενεια στο δρομο, μαυροι και white trash παντα.

US μενω φιλτατε, οποτε εχω γνωση.

Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν και ολοι αυτοι που προανεφερες,(οπως και σε ολες τις χωρες)  αλλα οταν βλεπεις 4-5μελης οικογενειες να στα αυτοκινητα τους( χωρις gas εννοειται) λες οτι κατι δεν παει καλα..... (Επειδη δεν τις εχεις δει εσυ, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν  :-) )

Εχει τυχει να δωσω αρκετες φορες money σε αστεγους, και πιανοντας τους την κουβεντα οι 4/5 ηταν veterans που εχασαν τα παντα και δεν ελαβαν ποτε καμια βοηθεια απο το goverment διοτι ειτε τους ελειπε καποιο χαρτι, ειτε κολλουσαν σε bureaucracy issues.

Για Ελλαδα δεν εχω γνωμη, καθως δεν εχω ζησει καθολου (only summer vacations) που και παλι δεν ειδα τοσους αστεγους οσο βλεπω εδω καθημερινα....

• Like 4
Δημοσ.

Yourtruelegend για να μη κανω quite ολο αυτο, συμφωνω. Οι παππουδες μας περασαν χειροτερα και οπως ειπα πιο πριν απο ανεκαθεν υπηρχε φτωχεια και δεν ειναι τωρινο φαινομενο,2-3 δεκαετιων. Ειμαστε οντως καλομαθημενοι αλλα υπαρχει και πραγματικη φτωχια. Καποιος που θα παει λιγοτερες μερες διακοπες λογο κρισης δε τον λυπαμαι, αλλα καποιος που εχει ξενοδοχειο στο νησι και περιμενει ολο το χρονο να βγαλει κατι τον λυπαμαι.

Λοιπόν αν θες κάνε μια βόλτα από το no true scotsman πρώτα για να γουστάρουμε και μετά εξήγησέ μας τι είναι σκέτη φτώχεια και τι πραγματική φτώχεια.

Καλό θα ήταν ο ορισμός που σίγουρα δε θα δώσεις για την πραγματική φτώχεια, αν τον έδινες, να μην ισχύει για όλες τις χώρες του πλανήτη επιπλέον της Ελλάδας γιατί έτσι απλά γελάει ο κόσμος.

Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω το γεγονός ότι φαίνεται να νομίζεις πως το κράτος των ΗΠΑ έχει κοινωνικές παροχές, και σκέτο όπως ακούγεται και συγκεκριμένα σε σύγκριση με την Ελλάδα ακόμα και τώρα. Θα κάνω ό,τι έκανε και ο Una και θα το αφήσω ασχολίαστο.

ΥΓ κανείς δεν είπε "δεν υπάρχει φτώχεια" με την έννοια "δεν υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων", καθώς οποιοσδήποτε είναι παραπάνω από 8 χρονών ξέρει ότι υπάρχουν. Αυτό που λέμε είναι οτι, σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζεσαι, ο Έλληνας δεν είναι "φτωχός" εκτός κι αν επίτηδες περιορίσεις τα κριτήρια για να τον κάνεις τέτοιο. Ο Ronaldo δεν είναι φτωχός με κανένα λογικό κριτήριο, αλλά αν τον βάλεις μέσα σ' ένα δωμάτιο με το Bill Gates και τους φίλους του...

• Like 1
Δημοσ.

Που το ξέρεις ότι είναι veterans ; επειδή το λένε;

Σωστη η απορια σου, αλλα οταν σου δειχνουν photos and documents μεσα στα οποια ειναι και το DD form 214 , δεν το λενε απλα.  :-)

Δημοσ.

Φτωχός λέγεται ο άνθρωπος που με το μηνιαίο μισθό του, δε μπορεί να καλύψει τα έξοδα για στέγη, ηλεκτρικό, νερό, τροφή, θέρμανση, υγεία, εκπαίδευση (σόρρυ αν ξεχνάω κάτι). Στην Ελλάδα του σήμερα, λίγοι ΔΕΝ είναι φτωχοί.

Τώρα αν εσείς βλέπετε το 40άρη που μένει με τη μαμά και τρώει τη μισθάρα του σε Μικέλ και παραλία και μου λέτε καλοπερνάει, άρα δεν είναι φτωχός τότε εγώ θα σας παραπέμψω στο 18χρονο Γερμανό που τρώει ευγενικά κλωτσιά από τους γονείς του και τα βγάζει πέρα μόνος του.

Όσο για την Αμερική, εκεί ισχύει η λογική του "στη χώρα της αφθονίας, δε μπορεί να πεινάς. Κάτι κάνεις λάθος". Ουδέν σχόλιον.

Δημοσ.

US μενω φιλτατε, οποτε εχω γνωση.

Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν και ολοι αυτοι που προανεφερες,(οπως και σε ολες τις χωρες) αλλα οταν βλεπεις 4-5μελης οικογενειες να στα αυτοκινητα τους( χωρις gas εννοειται) λες οτι κατι δεν παει καλα..... (Επειδη δεν τις εχεις δει εσυ, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν :-) )

Εχει τυχει να δωσω αρκετες φορες money σε αστεγους, και πιανοντας τους την κουβεντα οι 4/5 ηταν veterans που εχασαν τα παντα και δεν ελαβαν ποτε καμια βοηθεια απο το goverment διοτι ειτε τους ελειπε καποιο χαρτι, ειτε κολλουσαν σε bureaucracy issues.

Για Ελλαδα δεν εχω γνωμη, καθως δεν εχω ζησει καθολου (only summer vacations) που και παλι δεν ειδα τοσους αστεγους οσο βλεπω εδω καθημερινα....

Και εγω αμερικη μενω. Δεν ειναι ολοι veterans τους veterans τους εχουν στα οπα οπα. Αν θες πες σε ποιο state εισαι γιατι πραγματικα εδω εγω δεν εχω δει οικογενεια.

Μολις εκανα γκογκλ search και οι βετερανοι αστεγοι ειναι το 8.6. Δηλαδη οχι το 80% που λες αλλα το 8...σου λενε οτι ειναι γιατι οι αμερικανοι (muricans) ειναι ευαισθητοι και πατριωτες σαυτα και δινουν λεφτα.

Επειδη θα με κανετε να ξεχασω και αυτα που ξερω 2 εχω να πω και ας θιξω τον defacer. Καλυτερα φτωχος στην αμερικη, και η ελλαδα ειναι φτωχη χωρα/με μεγαλο σε σχεση μεναλλες ευρωπαικες χωρες πληθυσμο στα ορια τις φτωχιας. Οποιος εχει μπαμπα επιχειρηματια και μενει εκαλη εξαιρειτε.

Δημοσ.

Και εγω αμερικη μενω. Δεν ειναι ολοι veterans τους veterans τους εχουν στα οπα οπα. Αν θες πες σε ποιο state εισαι γιατι πραγματικα εδω εγω δεν εχω δει οικογενεια.

Μολις εκανα γκογκλ search και οι βετερανοι αστεγοι ειναι το 8.6. Δηλαδη οχι το 80% που λες αλλα το 8...σου λενε οτι ειναι γιατι οι αμερικανοι (muricans) ειναι ευαισθητοι και πατριωτες σαυτα και δινουν λεφτα.

To αναφερει διπλα στο avatar μου.

Που ειπα 80% ?  :shock:   Εκτος αν θεωρησες οτι το δειγμα που ανεφερα εκπροσωπει το federal statistics.  :-(

Eπισης το 8% σε 330m πληθυσμο ξερεις ποσο ειναι ? 

Δημοσ.

Ειπες συμφωνα με την "ερευνα" που εκανες οι 4 στους 5 ειναι...

Εστο στη περιοχη σε με καμια παναγια δεν ειναι τοσοι.

Δημοσ.

Εχει τυχει να δωσω αρκετες φορες money σε αστεγους, και πιανοντας τους την κουβεντα οι 4/5 ηταν veterans 

Ειπες συμφωνα με την "ερευνα" που εκανες οι 4 στους 5 ειναι...

Eλπιζω να καταλαβαινεις την διαφορα με ενα τοπικο ''δειγμα΄΄ σε συγκριση με ενα federal.  :-)

Eπισης αν θεωρεις ''ερευνα'' το οτι βοηθησα καποιους συνανθρωπους μας, τοτε δυστυχως δεν μπορω να συνεχισω.

Ηave a good evening my friend.  :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...