romankonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Καλημέρα και καλησπέρα όσοι διαβάζουν αυτό μήνυμα. Χρειάζεται μια βοήθεια και συμβουλή για την περίπτωση μου. Δούλευα σε μια εταιρεία, μετά από 11 εργάσιμες ημέρες, έφυγα. Πήγα στο λογιστήριο να υπογράψω χαρτί (Τέλος συνεργασίας). Μου είπε εργοδοτών ότι θα μου πλήρωση ΙΚΑ και το μισθο για 11 μέρες που δούλευα. Πέρασαν 3 μήνες. Πριν 2 ευδομάδες είδα στο λογοριασμό μου στο ΙΚΑ τα ασφαλιστικά μου για 11 μέρες τον μάρτιο μήνα, όμως για την δουλειά που έκανα δεν πληροφικά μεχρει σήμερα. Τώρα δουλευω σε άλλη ετερεια και ακόμα το θέμα με τον πρώην εργοδότη μου είναι στον αέρα. Δεν έχω αντιγραφω σύμβασης στο χέρι απο τον πρώην εργοδότη. Τι μπορώ να κάνω?
firewalker Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Είχες επικοινωνία με το λογιστήριο της εταιρίας; Τι σου είπαν; Σου είχαν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα αυτοί; Τον έλεγξες; 2
Poures222 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Προφανως και δεν θα αναφερεις την επιχειρηση οπως ανευθυνα σου προτεινε ο defendar. 3
paylidis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Επικοινωνείς με το λογιστήριο για το θέμα και τους ενημερώνεις οτι εαν δεν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έως την Παρασκευη θα προβεις τη Δευτερα σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Εαν δε σε πληρώσουν, το κάνεις. Ενα τηλέφωνο ειναι...
logistoulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 κοίτα αν έχεις υπογράψει μεταξύ άλλων αναλυτική απόδειξη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά έως και τίποτα, βασικά τίποτα από κει και πέρα ναι μπορείς να πας στην επιθεώρηση αλλά μην περιμένεις και θαύματα από αυτούς και δικαστικά για μισό μισθό δεν αξίζει να μπεις στη διαδικασία αν αρχίσουν και το παίζουν τρέλα στην επιθεώρηση και σου αρχίσουν και τις μηνύσεις πάνω (το'χω δει και αυτό) το θέμα είναι θυμάσαι τι ακριβώς υπέγραψες; γιατί μπορεί να υπέγραψες κάτι που να λέει ότι πληρώθηκες ή ότι δεν έχεις άλλη απαίτηση και να σου σκάσει δικηγοράτζα και να σε κάνει να μη ξέρεις από πού να φύγεις.. γενική συμβουλή: να κρατάτε πάντα αντίγραφα αυτών που υπογράφετε και χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς υπέγραψες (το τέλος συνεργασίας είναι πολύ αόριστο..) δεν μπορούμε να σε συμβουλέψουμε υπεύθυνα 1
paylidis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 κοίτα αν έχεις υπογράψει μεταξύ άλλων αναλυτική απόδειξη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά έως και τίποτα, βασικά τίποτα από κει και πέρα ναι μπορείς να πας στην επιθεώρηση αλλά μην περιμένεις και θαύματα από αυτούς και δικαστικά για μισό μισθό δεν αξίζει να μπεις στη διαδικασία αν αρχίσουν και το παίζουν τρέλα στην επιθεώρηση και σου αρχίσουν και τις μηνύσεις πάνω (το'χω δει και αυτό) το θέμα είναι θυμάσαι τι ακριβώς υπέγραψες; γιατί μπορεί να υπέγραψες κάτι που να λέει ότι πληρώθηκες ή ότι δεν έχεις άλλη απαίτηση και να σου σκάσει δικηγοράτζα και να σε κάνει να μη ξέρεις από πού να φύγεις.. γενική συμβουλή: να κρατάτε πάντα αντίγραφα αυτών που υπογράφετε και χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς υπέγραψες (το τέλος συνεργασίας είναι πολύ αόριστο..) δεν μπορούμε να σε συμβουλέψουμε υπεύθυνα οτι και να υπεγραψε αν δε μπηκε μισθος σε τραπεζικο λογαριασμο ο εργοδοτης ειναι εκτεθειμενος. εδω και μήνες οι πληρωμές γίνονται ΜΟΝΟ με καταθεση σε λογαριασμό
logistoulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 οτι και να υπεγραψε αν δε μπηκε μισθος σε τραπεζικο λογαριασμο ο εργοδοτης ειναι εκτεθειμενος. εδω και μήνες οι πληρωμές γίνονται ΜΟΝΟ με καταθεση σε λογαριασμό αυτό είναι άλλο (είναι παράβαση του εργοδότη και για τους μήνες πίσω που λες έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο για το αν θα αναγνωριστεί ώς έξοδο στην εφορία πράγμα που δεν έχει και πολλή σχέση με το θέμα μας) και ναι είναι σίγουρα ένα επιχείρημα υπέρ του ειδικά αν η μισθοδοσία των υπολοίπων γίνεται μέσω τραπέζης, αλλά ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι η αναλυτική απόδειξη υπογεγραμμένη αποτελεί αποδεικτικό πληρωμής αν η επιθεώρηση το στείλει σε ποινικό δικαστήριο ή αν ο ts θέλει να κάνει αγωγή (που δεν αξίζει γιατί το κόστος θα είναι μεγαλύτερο, αλλά λέμε αν) με κάτι τέτοιο είναι χαμένος από χέρι αν έχεις παρακολουθήσει καμιά εργατική διαφορά.. το ίδιο ίσως (δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος) ισχύει αν έχει υπογράψει και καμιά υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι δεν έχει άλλη απαίτηση και έχει πληρωθεί αν απλά υπέγραψε το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης τότε ναι δε σημαίνει ότι πληρώθηκε κιόλας και μπορεί να το κυνηγήσει γενικά πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς υπέγραψε.. έχει πολλή μεγάλη σημασία τι υπογράφεις, ειδικά για τα δικαστήρια που πολύ συχνά καταλήγουν τέτοιες υποθέσεις, διαφορετικά μπορεί για πλάκα να πας κατηγορούμενος για ψευδή κατάθεση αν κάνεις καταγγελία (και πέσεις σε τσόγλανους) και να τα τρως σε δικηγόρους να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας
paylidis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Ισχύει αυτό. Εάν όμως όντως δεν έχει πληρωθεί η επιθεώρηση τον πάει δικαστήριο και δεν εμπλέκεται από όσο γνωρίζω σε έξοδα ο εργαζόμενος. Βέβαια η υποχρέωση του εργοδότη να τον εξοφλήσει ακόμα και σε αυτή την περίπτωση της επιθεώρησης είναι κάποιοι μήνες (3 νομίζω) όποτε για σπάσιμο θα του το κάνει σίγουρα μιας και θα πάει δικαστήριο.
logistoulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 η μαλακία με την επιθεώρηση αν ο άλλος δε θέλει να συνεργαστεί είναι ότι στέλνει την υπόθεση σε εισαγγελέα, άρα ποινικό δικαστήριο οπότε και να καταδικαστεί ο άλλος χέστηκες και πρόστιμο να του βάλει η επιθεώρηση χέστηκες λεφτά δεν παίρνεις.. ναι πας σαν μάρτυρας κατηγορίας και δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου (αν βέβαια θες να κάνεις δουλειά παίρνεις δικηγόρο, αλλά τεσπα) για να πάρεις όμως τα όποια λεφτά σου το παραπάνω δε φτάνει, μπορείς βεβαίως να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει κάνοντας αγωγή σε αστικό δικαστήριο και πληρώνοντας φυσικά δικηγόρο και δικαστικά έξοδα (που αν κερδίσεις στα πληρώνει ο άλλος που χάνει, μόνο αυτά νομίζω είναι μια 500αρα) οπότε σε περιπτώσεις δεδουλευμένων καλύτερα να ξεκινάς απευθείας από αγωγή και να προσπερνάς την επιθεώρηση για να μην τραβολογιέσαι άδικα στην ευελπίδων, αλλά για να ξεκινήσεις να κάνεις ο,τι κάνεις πρέπει να σκάσεις μαρούλι γιατί δυστυχώς η δικαιοσύνη δεν είναι δωρεάν οπότε αν δε μιλάμε τουλάχιστον για κάποια χιλιάρικα δεν αξίζει η όλη διαδικασία (και φυσικά υπάρχουν και οι εφέσεις, να γίνει επιπλέον δικαστήριο για να σταματήσει ο άλλος να του βγάλεις στο σφυρί τα ακίνητα, απεργίες.. μπορεί να τρέχεις καμιά 10ετια..) εκεί (σε λίγα χρήματα) ίσως να δουλέψει και η επιθεώρηση αν ο άλλος "σκιαχτεί" και δε θέλει να τρέχει ειδικά για τόσο μικρό ποσό. αλλά αν πέσεις σε αποφασισμένους τύπους που το τραβάνε στα άκρα και δεν τους νοιάζει να πάνε και ένα δικαστήριο (γιατί ίσως πάνε συνέχεια) η επιθεώρηση είναι άχρηστη ihmo 2
defendar Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Προφανως και δεν θα αναφερεις την επιχειρηση οπως ανευθυνα σου προτεινε ο defendar. Ε ναι γιατι μετα μπορει να του κανει μηνυση ο αλλος κτλ κτλ. Οποτε καλο ειναι να παραμεινουμε μια ζωη φοβισμενοι και σκυμμενοι σαν καλοι ειλωτες που ειμαστε. Προσωπικα γνωριζω αμετρητα περιστατικα εκμεταλευσης , τοσο απο χωρους εργασιας ,τοσο απο αγορες που οι καταναλωτες/εργαζομενοι τρεμανε να διεκδικησουν τα..δικαιωματα τους μονο απο την απειλη της "συκοφαντικης δυσφημισης". Το τελευταιο περαστατικο αφορουσε γνωστη μου που πηγε να δουλεψει σα γραμματεας σε ενα ιατρειο. Εκει ο δοκτορας (30 χρονια μεγαλυτερος της) την παρενοχλουσε και της ελεγε οτι του αρεσει να ειναι πιο "πεταχτη" καθως και της εκανε συχνα προσωπικες ερωτησεις σχετικα με την προσωπικη/σεξουαλικη της ζωη. Τελικα μολις δε του καθισε, την απελυσε με την δικαιολογια οτι "δεν εκανε καλα τη δουλεια" (καθολου γενικο ε?) και οταν αυτη βρηκε το θαρρος να του πει οτι θα τον μηνυσει για παρενοχληση και αδικη απολυση αυτος της ειπε "θα σου κανω και εγω μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση". Και ετσι τελικα δεν εγινε τιποτα. Ο μπασταρδος θα παρενοχλει αλλα κοριτσακια/θυματα και η κοπελα εχασε τη δουλεια της. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2017 από defendar 1
logistoulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 εσύ δηλαδή θα έγραφες το όνομα αυτού του γιατρού δημόσια;
Ghost_Rider Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2017 εσύ δηλαδή θα έγραφες το όνομα αυτού του γιατρού δημόσια; το εχω κανει ηδη δε σε χαλασε logistoylh χοχοχοχο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα