Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο χώρος που βάζω το αυτοκίνητο έχει μπροστά, δεξιά κι αριστερά τοίχους. Από πάνω δεν έχει τίποτα κι αυτό είναι που θέλω ν’ αλλάξω.

Θέλω να βάλω κάποιου είδους σκίαστρο χωρίς όμως να κάνω κατασκευές-αυθαιρεσίες. Μαστόρια λοιπόν θέλω τα φώτα σας!

Σκεφτόμουν να βάλω στους πλαϊνούς τοίχους αριστερά και δεξιά στριφόνια να τεντώσω κάποιο σκοινί ή σύρμα κι εκεί πάνω να στηρίξω κάποιο πανί.

Πως το βρίσκεται σαν λύση θα κρατήσει; έχει κάνει κανείς κάτι σχετικό; που θα βρω τα υλικά γι αυτό το εγχείρημα; τι πανί να βάλω; πρέπει να είναι ελαφρύ για να μη μου έρθει στο κεφάλι.

Ουσιαστικά θέλω 6 στριφώνια, 6*3 μέτρα σύρμα σχοινί και ένα πανί λίγο μεγαλύτερο από 30τμ λόγω της κλίσης που θα του δώσω. (Ο χώρος είναι 5 * 6 μέτρα περίπου.)

--Αν έχω χρόνο αργότερα θα φτιάξω και σχέδιο.--

Δημοσ.

λυσεις σιγουρα υπαρχουν και ειναι το "ευκολο" κομματι κατ'εμε, το διαδικαστικο ειναι το θεμα, πρωτα θα πρεπει να μιλησεις με τον ιδιοκτητη (αν δεν εισαι εσυ) και επειτα αν δε κανω λαθος πρεπει να δεχθουν ολοι οι υπολοιποι στη πολυκατοικια μετα απο συνελευση?

Δημοσ.

αν δεν εχει αγερηδες,ικεα πραχτικερ και λερου εχουν μεγαλα πανια 3χ4.αν πιανει αγερηδες,θελουν μεταλικο πλαισιο για να δεθουν απανω του,αλλιως μονο διχτυ σκιασης.

Δημοσ.

Ο ζορανμπ και τα ποστ του μου έδωσαν την ιδέα!

Ορίστε και μια προσπάθεια για κάτοψη:

http://imgur.com/a/Wumb6

τα ροζ είναι τα στριφονια (τα σκούρα είναι πιο ψηλά), οι μπλε γραμμές είναι το σχοινί – σύρμα (τις έκανα λοξές γιατί και στη πράξη θα έχουν μια απόκλιση!)

Οι γείτονες δεν έχουν πρόβλημα γιατί τα βάζουν ήδη στην πιλοτή και τους είπα ή μου δίνεται κι εμένα θέση στη πιλοτή ή βάζω σκέπαστρο, εξάλλου η θέση είναι για 2 μπορεί και για 3 αυτοκίνητα.

Τι έγινε ρε παιδιά κατασκευές δεν κάνετε, μόνο με 3d printer παίζετε :-)

• Like 1
Δημοσ.

δεν σς αρεσαν οι απαντησεις?πες μας τι θελεις να διαβασεις,να το γραψουμε.....μην βαλεις μονοκοματο πανι τετιοιων διαστασεων.ή μαλλον,για να αντεξει πανι τετοιων διαστασεων,πρεπει να ειναι χοντρο= δθνατα σχοινια και καλο πιασιμο στο τοιχιο το οποιο δεν ειπες αν ειναι τσιμεντο ή τουβλο.επισης δεν ειπες αν πιανει αγερας.....και πολλα γραψαμε......

Δημοσ.

Κάτι σαν λιόπανο δεν θα έκανε δουλειά στην περίπτωση σου?Βάζουν οι παππούδες μου τέτοια για να κρύβουν πράγματα από τον ήλιο στην μέση χωραφιών.

Δημοσ.

Κουβέντα κάνω και μαζεύω ιδέες, προσπαθώ να αποφύγω τις κατασκευές και το μεγάλο κόστος. Όλες οι γνώμες πάντως εκτιμώνται!

Το τεντόπανο το θεωρώ πολύ βαρύ (> 500 γραμ. / τμ) και σε περίπτωση που φυσάει θα δημιουργούνται μεγάλες δυνάμεις.

Προσανατολίζομαι σε δίχτυ σκίασης που είναι ελαφρύ, πλαστικό, αδιάβροχο και με τρύπες έτσι ώστε να περνάει ο αέρας χωρίς να το σηκώνει.

Είχα ένα προβληματισμό επειδή είναι πλαστικό ότι δεν θα είναι γερό και στα σημεία που θα το δέσω μπορεί να σχιστεί. Ψάχνοντας βρήκα αυτά:  http://tools4you.gr/%CE%9A%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%88%20%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC , μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτό που λέει ο ΝικοςΚαλλιθεα αλλά με μικρότερο βάρος.

Όσον αφορά τους τοίχους είναι τοιχία τσιμεντένια. Το θέμα με τις τρύπες θα με παιδέψει λίγο. Σκεφτόμουν να δανειστώ περιστροφικό πιστολέτο από φίλο ψυκτικό. Θα βάλω στριφώνια με κρίκους (μάπες) αρκετά σε πλήθος για να μοιραστεί το φορτίο.

Τα σύρματα σκεφτόμουν να τα βάλω για οδηγούς και για να μη κάνει κοιλιά το πανί.

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι το δίχτυ σκίασης που όμως δεν έχει και μεγάλο χρόνο ζωής.

Τα απλά - φτηνά  κάθε 2-3 χρόνια θέλουν αλλαγή .

Δεν έχεις να υπολογίσεις μόνο τον άνεμο αλλά και το βάρος του νερού της βροχής, και για αυτό λέω δίχτυ και όχι τέντα .

Αν βάλεις σύρματα να ξέρεις ότι σιγά σιγά εκεί που κάνει επαφή το σύρμα με το δίχτυ , το δίχτυ θα κοπεί .

Βρες καλ'υτερα κάποια χοντρή πετονιά , ή ανθεκτικό σχοινή .

Δημοσ.

Ότι και να βάλεις να υπολογίσεις να είναι τεντωμένο να μη κρατάει νερό και να έχει ελαφριά κλίση επίσης.

Μια πρόταση που συνηθίζεται σε κατασκευές στεγάστρων αυτοκινήτων είναι το πολυκαρβονικό,προσοχή όμως να κλείσεις στεγανά με ακρυλικό στόκο τις άκρες γιατί αλλιώς θα μαυρίσει από τη μούχλα.

https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-1fu1__HUAhVGyRQKHf7OB9MQ_AUICigB&biw=1164&bih=609#imgrc=RyBZiq3Kx3Z1FM:

• Like 1
Δημοσ.

Χρήσιμα τα σχόλια, μέχρι στιγμής έχουμε όσον αφορά το πανί:

1. τεντόπανο. +ανθεκτικό, καλή σκιά, έτοιμο με κρίκους    -βαρύ, επηρεάζεται πολύ από τον αέρα

2. μουσαμάς-λινατσα. +ελαφρύ, έτοιμο με κρίκους.     -επηρεάζεται από αέρα,

http://www.a-store.gr/index.php?route=product/product&product_id=532

3. δίχτυ σκίασης. +ελαφρύ, δεν επηρεάζεται από αέρα     -ανθεκτικότητα, δεν έχει κρίκους

http://www.e-technostore.com/90-125-4..html

Μάλλον θα βάλω μουσαμά ή δίχτυ με το ρίσκο να το αλλάξω πιο γρήγορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...