Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θες να πεις ότι αυτοί που ζητάνε αίμα εδώ στο θρεντ το ζητάνε επειδή έχουν βιώσει τέτοιο τραγικό γεγονός και λύγισαν ενώ οι άλλοι είναι έξω από το χωρό;

Γιατί έχω την εντύπωση ότι όλοι εδω μέσα μιλάμε εκ του ασφαλούς για κάτι που συνέβη σε κάποιον άλλο. Όταν έχουμε τα αγγελούδια μας ασφαλή και σκεφτόμαστε ψύχραιμα, αμπελοφιλοσοφία είναι μόνο το να λες "όχι να μη τον παλουκώσουν", ενώ αν υπό τις ακριβώς ίδιες συνθήκες χαλαρότητας πεις "δέστε τον σε 4 άλογα και καρφώστε το πουλί του στο πάτωμα" είναι, όπως λες και συ "λογικό";

Σε περίπτωση που έχει ξεχαστεί μέχρι τώρα (12 σελίδες είναι αυτές), το ερώτημα δεν είναι "τι θα κάνατε αν τον πιάνατε επ αυτοφώρω" αλλά

Το λέω γιατί έχω παρατηρήσει πως κάθε φορά που γίνεται η κουβέντα "τι πιστεύετε", οι μισοί τουλάχιστον από τους αιμοδιψείς το υποστηρίζουν λέγοντας "αν τον έπιανα στα χέρια μου", χωρίς να τους έχει ρωτήσει κανείς τι θα έκαναν αν τον έπιαναν στα χέρια τους, και χέσε την ερώτηση που όντως διατυπώθηκε. Κατανοητό. Όπως και να το κάνουμε, όταν απαντάς σε φιλοσοφική ερώτηση ζητώντας αίμα δε γράφει καλά στο γυαλί οπότε....

Ίσα ίσα που λέω τι θα έκανα αν έπεφτε στα χέρια μου ώστε να τονίσω ότι αν έπεφτε στα χέρια της δικαιοσύνης από κει και πέρα δεν θα μου έπεφτε λόγος κανένας.Δεν θέλω να γράφω τα αυτονόητα πιστεύω ότι έχουμε όλοι ένα σχετικά καλό επίπεδο iq.Επίσης όσοι δεν έχουν παιδιά και θέλουν να βγουν με τα παλούκια στο χέρι σιγά μη σκίσουν κανένα καλτσόν.Αυτά προς αποφυγήν των όποιων παρεξηγήσεων.Και κάτι ακόμα.Κατανοώ απόλυτα τον τίτλο του topic αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που το εκτροχίασε για ακόμη μια φορά έτσι;Μάλλον αυτοί που απάντησαν νωρίτερα από μένα σε υποθετικά σενάρια άσχετα με το topic συνέβαλαν και αυτοί στον εκτροχιασμό του, ώστε να δώσω και εγώ την άποψη μου επ'αυτού δεν νομίζεις;

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω πως το 90% των ατόμων δεν είναι ικανό να βλάψει κάποιον άλλον. Ακόμη και στο χειρότερο έγκλημα.

Και εσείς που έχετε παιδιά, αν σας τα βιάσουν από οπές που δεν διαθέτουν, λίγοι θα μπορέσετε να σκοτώσετε τον εγκληματία. Ακόμη και αν αυτό δεν είχε νομικές συνέπειες.

Με άνεση όμως θα βάζαμε κάποιον να βλάψει κάποιον που μας έχει κάνει μεγάλο κακό..

Περισσότερο γαβγίζουμε παρά δαγκώνουμε.

Μην είσαι τόσο σίγουρος.

Μήπως τότε να το κλείσουν όλοι όσοι δεν έχουν παιδιά ανεξαρτήτως άποψης; Γιατί εγώ βλέπω αρκετούς τέτοιους εδω μέσα. Ή θέλεις να πεις πως οι μεν έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους για κάτι που στατιστικά δε θα τους συμβεί ποτέ, ενώ οι δε όχι;

"Δεν μπορούν" και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.

Αυτό που όντως δε μπορούν να καταλάβουν όσοι δεν έχουν παιδιά είναι ο απόλυτος τρόπος με τον οποίο μπορεί να φτάσεις να τα αγαπάς, γιατί είναι πραγματικά απόλυτος. Και αυτό σίγουρα οδηγεί και σε άλλα απόλυτα συναισθήματα. Ως εδώ καλά.

Αλλά το να λέμε "ααααα απόλυτα συναισθήματα ααααα όποιος το νιώσει γίνεται berserker και αποκεφαλίζει ότι περπατάει σε 100 μέτρα απόσταση και καλά κάνει" είναι επιεικώς μαλακίες. Το τι κάνει ο κάθε άνθρωπος όταν δεν είναι σε survival mode εξαρτάται από το χαρακτήρα και της αξίες του, όχι από το πόσο δυνατά φωνάζουν κάποιοι στο φόρουμ.

Δεν έχεις μίσος μέσα σου, αλλά έχεις μίσος μέσα σου. Απλά ξέρεις "αυτό το κακό μίσος δεν είναι δικό μου, δεν είναι μέσα μου, άλλοι το κουβαλάνε και το φέρνουν και το ρίχνουν πάνω μου".

Dude, έχεις μίσος μέσα σου. Προς τους συγκεκριμένους ανθρώπους τουλάχιστον. Δεν το κρίνω, εξάλλου οι παιδεραστές δεν είναι και το πλέον αγαπημένο μου κοινωνικό γκρουπ, αλλά για δικό σου λογαριασμό και μόνο deal with it και (η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο) άσε τις φιλοσοφίες όχι αυτό δε μετράει γιατί αλήθεια παρόλο που το νιώθω δεν το έχω μέσα μου.

Ναι, θα έλεγα ότι αυτοί που όπως λες στατιστικά δεν θα το βιώνουν ποτέ, ας μην λένε μεγάλες κουβεντες.

Στο κάτω κάτω υπάρχουν τρεις απόψεις.

Το καταπίνω και κοιτάω να βοηθήσω το παιδί μου,

Δεν το καταπίνω και αυτοδικώ ανεξαρτήτως συνεπειών ,

Δεν το καταπίνω, κοιτάω να βοηθήσω το παιδί μου και παρανομώ αυτοδικώντας φροντίζοντας να μην με πιάσουν ποτέ. Όπως είπες άλλωστε η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο.

Και οι τρεις απόψεις σεβαστές .

• Like 1
Δημοσ.

Μην είσαι τόσο σίγουρος.

Ναι, θα έλεγα ότι αυτοί που όπως λες στατιστικά δεν θα το βιώνουν ποτέ, ας μην λένε μεγάλες κουβεντες.

Στο κάτω κάτω υπάρχουν τρεις απόψεις.

Το καταπίνω και κοιτάω να βοηθήσω το παιδί μου,

Δεν το καταπίνω και αυτοδικώ ανεξαρτήτως συνεπειών ,

Δεν το καταπίνω, κοιτάω να βοηθήσω το παιδί μου και παρανομώ αυτοδικώντας φροντίζοντας να μην με πιάσουν ποτέ. Όπως είπες άλλωστε η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο.

Και οι τρεις απόψεις σεβαστές .

Ωραία, άρα κανένας εδώ μέσα να μη λέει μεγάλες κουβέντες, got it.

Αλήθεια, μεγάλη κουβέντα τι θεωρείς; Το να πει κανείς ας τον αντιμετωπίσει το θύτη η διακαιοσύνη, ή το να λέμε θα πίνω κρασί από το κρανίο του;

Ίσα ίσα που λέω τι θα έκανα αν έπεφτε στα χέρια μου ώστε να τονίσω ότι αν έπεφτε στα χέρια της δικαιοσύνης από κει και πέρα δεν θα μου έπεφτε λόγος κανένας.Δεν θέλω να γράφω τα αυτονόητα πιστεύω ότι έχουμε όλοι ένα σχετικά καλό επίπεδο iq.Επίσης όσοι δεν έχουν παιδιά και θέλουν να βγουν με τα παλούκια στο χέρι σιγά μη σκίσουν κανένα καλτσόν.Αυτά προς αποφυγήν των όποιων παρεξηγήσεων.Και κάτι ακόμα.Κατανοώ απόλυτα τον τίτλο του topic αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που το εκτροχίασε για ακόμη μια φορά έτσι;Μάλλον αυτοί που απάντησαν νωρίτερα από μένα σε υποθετικά σενάρια άσχετα με το topic συνέβαλαν και αυτοί στον εκτροχιασμό του, ώστε να δώσω και εγώ την άποψη μου επ'αυτού δεν νομίζεις;

Δεν έχω κανένα θέμα με την άποψή σου, είναι κατάδική σου και καλώς την εκφράζεις.

Το θέμα το έχω με αυτούς που για να μας πείσουν ότι το κόκκινο που βλέπουν είναι η μόνη αντίδραση με την οποία αξίζεις να λέγεσαι άνθρωπος κάνουν στο μυαλό τους μερικές δημιουργικές αλλαγές στο θέμα.

Επίσης αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται να κάνω call out άτομα προκειμένου να πεις π.χ. τώρα εσύ ότι π.χ. ο volos που δεν έχει παιδιά να μη σκίσει κανένα καλσόν, ενώ π.χ. εγώ που έχω παιδιά είμαι π.χ. αμπελοφιλόσοφος και δεν το κρατάμε για τον εαυτό μας (ακόμα και όσοι δεν έχουν παιδιά, άποψη έχουν bless their souls έτσι).

Δεν τα λέω προσωπικά για σένα, απλά βρήκα αφορμή από τα λεγόμενά σου.

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο.

Τι θα θεωρούσες κάποιον ο οποίος θα κατέφευγε σε μια από τις τρεις περιπτώσεις που προανέφερα; Σε ποια περίπτωση θα ήσουν περισσότερο θετικά ή αρνητικά διακείμενος; Εσύ προσωπικά έτσι, μην απαντήσεις με γενικολογίες και ατάκες.

Τώρα το "μεγάλες κουβεντες" καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο.

Τι θα θεωρούσες κάποιον ο οποίος θα κατέφευγε σε μια από τις τρεις περιπτώσεις που προανέφερα; Σε ποια περίπτωση θα ήσουν περισσότερο θετικά ή αρνητικά διακείμενος; Εσύ προσωπικά έτσι, μην απαντήσεις με γενικολογίες και ατάκες.

Χαχα. Περνάμε στο επόμενο στάδιο, στο οποίο -- μάντεψε, δεν είναι ούτε πρώτη ούτε δεύτερη φορά που μου συμβαίνει -- κάποιος αλλάζει τελείως το θέμα της συζήτησης και ρωτάει την προσωπική μου κρίση για τρίτους.

Γιατί σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το πώς κρίνω εγώ κάποιο υποθετικό σενάριο; Έτσι κι αλλιώς η κρίση μου είναι δική μου και δε σημαίνει απαραίτητα κάτι για οποιονδήποτε άλλο.

Την τελευταία φορά που έγινε αυτό απάντησα γιατί πιστεύω στις απαντήσεις, για να πάρω την απόκριση "ωραία έβγαλα τα συμπεράσματά μου" και τέλος. Δηλαδή κάποιος με ρώτησε κάτι τελείως προσωπικό και άσχετο με τη συζήτηση, του απάντησα, "έβγαλε τα συμπεράσματά του" από δυο γραμμές απάντηση κάποιου για τον οποίο δε γνωρίζει τίποτα, και δε θεώρησε ας πούμε σωστό ούτε να μου πει τι συμπεράσματα έβγαλε ούτε να το συζητήσει περαιτέρω. Να πω την αλήθεια ακριβώς το ίδιο πράγμα περιμένω να συμβεί και εδώ because γενικά insomnia.

Παρόλα τώρα που τα είπαμε αυτά, μιας και με ρώτησες θα σου απαντήσω.

"Το καταπίνω και κοιτάω να βοηθήσω το παιδί μου"

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "καταπίνω", μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Αν ας πούμε σε τρακάρει κάποιος και γίνει δικαστήριο και καταδικαστεί και μπλα μπλα μπλα μπλα θεωρείς ότι το "κατάπιες" το τρακάρισμα; Αν κάποιος οδηγεί μεθυσμένος και σκοτώσει ένα παιδί και πάει φυλακή, οι συγγενείς του παιδιού "κατάπιαν" κάτι;

Το διαγράφω λοιπόν μιας και είναι... κομματάκι υποκειμενική έκφραση και δε μπορώ να διαβάσω το μυαλό σου, και απαντάω στο υπόλοιπο: μη ξέροντας για ποιό λόγο ακριβώς δε ζητάει αίμα ο υποτιθέμενος αυτός γονέας (λόγω αρχών? λόγω κατάθλιψης? κάτι άλλο?) θα έλεγα μπράβο στον άνθρωπο που παρά τα όσα ζει τα καταφέρνει να εστιάσει στο σημαντικότερο.

"Δεν το καταπίνω και αυτοδικώ ανεξαρτήτως συνεπειών"

Δε θέλω να υποθέσω για λογαριασμό σου ότι όποιος δε σηκώσει χέρι "καταπίνει" κάτι (να το κοιτάξεις αυτό αν είναι έτσι) οπότε πάλι το ίδιο.

Εδώ θα έλεγα πως αυτός που μιλάει είναι από υπερβολικά θερμοκέφαλος για τα γούστα μου μέχρι πίθηκος. Αλλά για πιο συγκεκριμένα θα έπρεπε να ξέρω περισσότερα. Αν δε μπορώ να ξέρω περισσότερα τότε υποθέτω το καλύτερο (θερμοκέφαλος) και λέω κρίμα το παιδί που εκτός από τα άλλα πιθανότατα θα έχει και γονέα στη φυλακή.

"Δεν το καταπίνω, κοιτάω να βοηθήσω το παιδί μου και παρανομώ αυτοδικώντας φροντίζοντας να μην με πιάσουν ποτέ."

Η χειρότερη μάλλον περίπτωση γιατί εδώ αυτό που μετράει για μένα περισσότερο είναι η τελείως ανήθικη προσέγγιση "αυτόν τον παλουκώνω επειδή τον έπιασα, εμένα να μη με πιάσουν χου χου χου". Βασικά τη βρίσκω τελείως κατάπτυστη και θα είχα πολύ περισσότερη εκτίμηση για κάποιον που αντί γι' αυτό θα έλεγε "επίτηδες το έκανα γιατί έτσι θέλω, ξέρω ότι διαφωνείτε, στα τέτοια μου, δικάστε με". Τουλάχιστον ο τελευταίος δείχνει ότι αναγνωρίζει πώς λειτουργούν οι κοινωνίες.

Ή, για να το πω με άλλα λόγια, δεν έχω καθόλου εκτίμηση για τέτοιους ανθρώπους επειδή πιστεύουν πως οι ιδιαίτερες συνθήκες των δικών τους καταστάσεων τους δίνουν το "ηθικό δικαίωμα" να κάνουν οτιδήποτε επειδή ο παιδόφιλος είναι τέρας ενώ η μούρη τους είναι καλύτερη γιατί είναι "δικαιολογημένη", γιατί "δεν είναι ανώμαλοι σαν αυτόν" και γενικά χίλιες μύριες πίπες που λέει ο καθένας γιατί εννοείται φυσικά πως δεν είναι το ίδιο όταν το κάνω εγώ.

Σειρά μου τώρα: τι σε νοιάζουν όλα αυτά και τι συμπέρασμα περιμένεις να βγάλεις; Έχει κάποια σχέση με το παρόν θέμα το πώς κρίνω εγώ τις αντιδράσεις των άλλων;

Τώρα το "μεγάλες κουβεντες" καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Όχι, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ίσως γιατί θεωρώ μεγαλύτερη κουβέντα το θα του δαγκώσω το έντερο παρά το απλά θέλω να μην υπάρξει κι άλλο θύμα.

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά εδώ μέσα μπαίνεις για να μην γράψεις την άποψή σου αλλά για να μας πεις τρία πουλάκια κάθονταν πετώντας και μερικές εξυπνάδες; Φυσικά και μας ενδιαφέρει η άποψή σου , όχι η άποψη σου για τους άλλους.

Αν διαβασεις όλο το νήμα θα δεις ότι, ούτε σχολίασα υπέρ ή κατά κανενός, ούτε έβγαλα απόφαση για το ποιόν κανενός. Απλώς έγραψα την ΔΙΚΉ μου άποψη. Πράγμα που εσύ δεν κάνεις κατ' εξακολούθηση ,όχι μόνο στο συγκεκριμένο νήμα, αλλά όπως έχω διαπιστώσει στα περισσότερα νήματα. Αοριστολογείς εκουσίως το καταλαβαίνεις;

• Like 2
Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά εδώ μέσα μπαίνεις για να μην γράψεις την άποψή σου αλλά για να μας πεις τρία πουλάκια κάθονταν πετώντας και μερικές εξυπνάδες; Φυσικά και μας ενδιαφέρει η άποψή σου , όχι η άποψη σου για τους άλλους.

Αν διαβασεις όλο το νήμα θα δεις ότι, ούτε σχολίασα υπέρ ή κατά κανενός, ούτε έβγαλα απόφαση για το ποιόν κανενός. Απλώς έγραψα την ΔΙΚΉ μου άποψη. Πράγμα που εσύ δεν κάνεις κατ' εξακολούθηση ,όχι μόνο στο συγκεκριμένο νήμα, αλλά όπως έχω διαπιστώσει στα περισσότερα νήματα. Αοριστολογείς εκουσίως το καταλαβαίνεις;

Για τύπος που κατηγορεί κάποιον για αοριστολογία ενώ μόλις ζήτησες και πήρες σεντόνι απάντηση σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, έχεις πολύ θράσος για να μη δίνεις έστω μία παράθεση δικέ μου.

Έχεις καμία διάθεση να μιλήσεις για το θέμα ή απλά θες να ασχοληθείς μαζί μου; Γιατί στο τελευταίο ειλικρινά δε με ενδιαφέρει να συμμετέχω.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι φίλε μου ,μαζί σου δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ.

Και για την ιστορία μόνο αφού προκλήθηκες έκατσε και έγραψες άποψη μετά από 13 σελίδες.

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζω πως το 90% των ατόμων δεν είναι ικανό να βλάψει κάποιον άλλον. Ακόμη και στο χειρότερο έγκλημα.

Και εσείς που έχετε παιδιά, αν σας τα βιάσουν από οπές που δεν διαθέτουν, λίγοι θα μπορέσετε να σκοτώσετε τον εγκληματία. Ακόμη και αν αυτό δεν είχε νομικές συνέπειες.

Με άνεση όμως θα βάζαμε κάποιον να βλάψει κάποιον που μας έχει κάνει μεγάλο κακό..

Περισσότερο γαβγίζουμε παρά δαγκώνουμε.

Αυτο που λείπει απο την δήλωση σου για να εχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα ειναι το "σε καιρό ειρήνης"

Απλα ρίξε μια ματια σε συγχρονους εμφυλιους πχ Ουκρανία ελάχιστα χρόνια πίσω και θα δεις τι ειναι ικανή να κανει η πλειοψηφία για πολυ μικρότερες αιτιες/αφορμές

Το κατά ποσο διαγουμε καιρό ειρήνης είναι αλλο θεμα βεβαια

• Like 1
Δημοσ.

Και για την ιστορία μόνο αφού προκλήθηκες έκατσε και έγραψες άποψη μετά από 13 σελίδες.

Αυτό λέγεται "όταν μου απευθύνουν το λόγο έχω το θάρρος της άποψης μου, ακόμα κι όταν με ρωτάνε άσχετες προσωπικές ιστορίες". Και το κάνω ακόμα κι όταν ο απέναντι, όπως εσύ καλή ώρα, δε νιώθει αρκετά για να συνεχίσει ο ίδιος με τον ίδιο τρόπο που αξιώνει από μένα.

Να το δοκιμάσεις και συ κάποια στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

εχετε ξεφυγει λιγο μου φαινεται.

2 σελιδες αντιπαραθεση μεταξυ 2 ατομων και καμια αναφορα στο πραγματικο θεμα του θεματος.

καντε ο ενας τον αλλο block και μη μας ζαλιζετε με ολοκληρες εκθεσεις και 3 παραθεσεις σε καθε post.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...