Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω το θρεντ για να ανταλλάξουμε ιδέες χειρισμού των σκουπιδιών λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας.

Παρακαλώ να μείνουμε αποκλειστικά σε αυτό και όχι στο γενικότερο θέμα και κλείσει το θρεντ όπως αυτό .

Λοιπόν, εννοείται δεν κατεβάζω σακούλες μέχρι να λήξει η απεργία, αλλά μια σακούλα τη μέρα περίπου γεμίζει. Έχω και μωρό οπότε μαγειρεύονται πολλά φαγητά και υπάρχουν και οι πάνες.

Αυτό που κάνω είναι όταν γεμίσει η σακούλα να την κλείνω πολύ καλά και ανά 2-3 τις βάζω σε μεγάλες και ανθεκτικές μαύρες, τις οποίες πάλι κλείνω καλά. Επίσης, ψεκάζω εσωτερικά και εξωτερικά της μεγάλης σακούλας με διάλυμα χλωρίνης-νερού.

Τα αποφάγια και γενικά τα υπολείματα της κουζίνας, πριν τα πετάξω στον κάδο τα τυλίγω σε μικρές σακούλες του ΣΜ.

Δυστυχώς δεν έχω που αλλού να τα βάλω και αφήνω τις σφραγισμένες σακούλες στο μπαλκόνι της κουζίνας, όπου αναπόφευκτα εκτίθενται στον ήλιο και τη ζέστη.

Παρόλο που τις σφραγίζω τις σακούλες και τις ψεκάζω με το διάλυμα χλωρίνης, μια μυρωδιά βγαίνει.

Επειδή τραβάει η απεργία, τελευταία τα υπολείμματα της κουζίνας που είναι πιο ευπαθή στην αλλοίωση και τις μυρωδιές (φλούδες, αποφάγια κλπ) αντί να τα πετάξω, τα βάζω στο μπλέντερ της κουζινομηχανής, τα υγροποιώ εντελώς και τα ρίχνω στη λεκάνη. Αυτό μειώνει αισθητά και τον όγκο και εκτιμώ πως δε δημιουργείται κάποιο θέμα στην αποχέτευση.

Έχετε σκεφτεί τίποτα καλύτερο; 

• Like 5
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• rus

rus 25 αναρτήσεις

• naive

naive 13 αναρτήσεις

• DrLo

DrLo 12 αναρτήσεις

• Thresh

Thresh 8 αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία, ευτυχώς. Ωστόσο αν είχατε βρει κανένα καλό τρόπο διαχείρισης γράψτε τον για το μέλλον, γιατί βλέπω ότι λέει αναστολή. 

Δημοσ.

Ανοίγω το θρεντ ......................

Συγχαρητήρια για το σκεπτικό σου και όλη την διαδικασία στην οποία μπαίνεις προσπαθώντας να αντιμετωπίσεις την κατάσταση σε προσωπικό επίπεδο αντί να την κάνεις "μπαλάκι" στον επόμενο (άσχετα αν αυτός ο "επόμενος" είναι το κράτος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ή αυτοί που έχουν την "τύχη" να έχουν τον κάδο μπροστά στο σπίτι τους).

Αν και θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τις χιλιοειπωμένες δικαιολογίες "που να τα βάλω;", "μαζεύονται πολλά", κλπ οι οποίες στην περίπτωσή σου θα είχαν και ένα ρεαλιστικό άλλοθι (την ύπαρξη μωρού) εσύ κοιτάς να το παλέψεις.

Μπράβο σου αφού, όπως άλλωστε είναι προφανές από τους σωρούς, αποτελείς την εξαίρεση.

Στο ερώτημά σου δεν έχω να προσθέσω κάτι στα όσα ήδη κάνεις.

Μόνο να αδράξουμε την ευκαιρία, αφού το έχουμε πρόσφατο, και να προβληματιστούμε λίγο για το όγκο των σκουπιδιών (ανακυκλώσιμων ή μη) τον οποίο παράγουμε.

.........................Λοιπόν, εννοείται δεν κατεβάζω σακούλες μέχρι να λήξει η απεργία...............................

Φτωχέ μου οραματιστή, που πραγματικά αισθάνεσαι ότι "εννοείται" :-)

• Like 3
Δημοσ.

Να τα κατεβάσω δε θα ήταν και έξυπνο γιατί πάλι εγώ θα τα μύριζα απέναντι από την πόρτα μου και θα ήταν και ανεξέλεγκτα. 

Στην αρχή της απεργίας είχε γεμίσει σακούλες εκτός κάδου. Μαζευτήκαμε μερικοί γείτονες και τα βάλαμε σε μεγάλες μαύρες και τα σφραγίσαμε και παρέμειναν έτσι, αλλά τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κατεβάζουν πάλι και μάλιστα σε σακούλες σούπερ μάρκετ! Και πλέον δε μπορείς να πλησιάσεις να τα ξαναμαζέψεις. 

Ελπίζω να αρχίζουν να μαζεύουν από αύριο, αλλιώς θα πρέπει να κάνουμε κάτι και με τα κατεβασμένα. Δηλαδή να ψεκάσουμε με κανένα απολυμαντικό (όπως η χλωρίνη που ρίχνω στο μπαλκόνι) ή ασβέστη που απότι έχω ακούσει κάνει για τέτοιες δουλειές. 

Επίσης αν πάρω ασβέστη θα ασβεστώσω και όποιον δω να κατεβάζει σε μικρές σακούλες και να τα αφήνει απέξω :P

Δημοσ.

Στεναχωριεμαι για αυτους που θα μαζεψουν τα σκουπιδια στο τελος. Σε καποιες γειτονιες καποιες σακουκες μεσα στο σωρο εχουν ανοιξει, οι δρομοι πλημυρησαν με αποφαγια χαρτια κλπ, ευτυχως που δεν εβρεξε κιολας αυτες τις μερες.

Στο δημο μου ειμαστε τυχεροι οι καδοι ηταν καθε μερα συμμαζεμενοι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όποιος μένει Π.Φάληρο πάντως την γλίτωσε :)

Δημοσ.

Στεναχωριεμαι για αυτους που θα μαζεψουν τα σκουπιδια στο τελος. Σε καποιες γειτονιες καποιες σακουκες μεσα στο σωρο εχουν ανοιξει, οι δρομοι πλημυρησαν με αποφαγια χαρτια κλπ, ευτυχως που δεν εβρεξε κιολας αυτες τις μερες.

Στο δημο μου ειμαστε τυχεροι οι καδοι ηταν καθε μερα συμμαζεμενοι.

Απο τη δικη τους -εκβιαστικη προς την κοινωνια και τη δημοσια υγεια- απεργια προεκυψε το προβλημα που περιγραφεις. Να λυπηθουμε τους αποκλειστικους υπαιτιους, παραπαει. Να στρωθουν και να τα μαζεψουν τωρα που το ληξανε μεσα στους 45C και με το καλο να ιδιωτικοποιηθουν επιτελους.

Στα του τοπικ, υπαρχουν κατι ωραιοι μεγαλοι καδοι που χωρανε σε μπαλκονια, βεραντες κλπ για τετοιες καταστασεις, αλλα αν μιλαμε για 4μελη οικογενεια δε χωρανε περισσοτερα αποριματα απο ενος 3ημερου.

• Like 2
Δημοσ.

'Έληξε η απεργία αγαπητέ.

Ένας ωραίος χειρισμός τώρα είναι να πάρεις μερικά γιαούρτια και να τους περιμένεις όταν βγουν να μαζέψουν τα σκουπίδια.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι αφού για κάθε ζήτημα αρκετοί (και καλά σώφρωνες και λογικότεροι από τα γίδια στην αντίπερα όχθη) θεωρούν πως το ενδεδειγμένο είναι να κάνει ο καθένας τη διαφορά και να μην περιμένει από εκείνους που ο ίδιος πληρώνει να κάνουν τη δουλειά τους, να σκεφτούμε σοβαρά το να μην πληρώνουμε κανέναν και να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.

Και ενώ προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό, έστω και αποκλειστικά από άποψη ελεύθερου χρόνου του καθενός, κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν το αντίθετο.

Δε μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι για κάθε παρόμοιο ζήτημα θεωρούν πως πρώτα ο πολίτης πρέπει να ενδιαφερθεί, και μετά εκείνοι τους οποίους πληρώνει.

https://www.youtube.com/watch?v=GSTZbfHEKXY

Και να πω ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, να πω πάει στο διάολο, να βοηθήσουμε την κατάσταση.

Αλλά η βαλίτσα πάει μακριά, πολύ μακριά.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι αφού για κάθε ζήτημα αρκετοί (και καλά σώφρωνες και λογικότεροι από τα γίδια στην αντίπερα όχθη) θεωρούν πως το ενδεδειγμένο είναι να κάνει ο καθένας τη διαφορά και να μην περιμένει από εκείνους που ο ίδιος πληρώνει να κάνουν τη δουλειά τους, να σκεφτούμε σοβαρά το να μην πληρώνουμε κανέναν και να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.

Και ενώ προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό, έστω και αποκλειστικά από άποψη ελεύθερου χρόνου του καθενός, κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν το αντίθετο.

Δε μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι για κάθε παρόμοιο ζήτημα θεωρούν πως πρώτα ο πολίτης πρέπει να ενδιαφερθεί, και μετά εκείνοι τους οποίους πληρώνει.

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω πού κολλάει με το θέμα αυτό.

Κακώς έχουμε μια δυσάρεστη κατάσταση και κοιτάμε πώς θα μετριάσουμε το πρόβλημα μέχρι να λυθεί, δεν είπαμε να αποκτήσουμε πλήρη δυνατότητα διαχείρισης. Επίσης με αναθέματα, μούτζες ή πολιτικές αναλύσεις δε θα φύγει η βρώμα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι αφού για κάθε ζήτημα αρκετοί (και καλά σώφρωνες και λογικότεροι από τα γίδια στην αντίπερα όχθη) θεωρούν πως το ενδεδειγμένο είναι να κάνει ο καθένας τη διαφορά και να μην περιμένει από εκείνους που ο ίδιος πληρώνει να κάνουν τη δουλειά τους, να σκεφτούμε σοβαρά το να μην πληρώνουμε κανέναν και να τα κάνουμε όλα μόνοι μας......................

Δεν σου είπε κανείς να βγεις να μαζέψεις τα σκουπίδια αντί γι' αυτούς των οποίων είναι η δουλειά τους.

Όταν όμως αυτοί δεν είναι στο πόστο τους για τον όποιο άδικο ή δίκαιο λόγο, δεν είναι απαραίτητο να φερθείς σαν "στα παπάκια μου, στάχτη να γίνουν όλα" και να πηγαίνεις να βάζεις το "βοτσαλάκι" σου προκειμένου η στοίβα στο δικό σου δρόμο να ξεπεράσει τους γείτονες. Δεν υπάρχει βραβείο γι' αυτό.

Και μην φοβάσαι, δεν θα σε κατηγορήσει κανείς για αλτρουϊσμό (ή για μ...κία αν προτιμάς) αφού τελικά τον εαυτό σου (και την οικογένειάς σου) προστατεύεις πρώτα απ' όλα.

Εκτός πια αν ο κάδος είναι στην πόρτα άλλου γείτονα οπότε πολύ σωστά αισθάνεσαι. Ας ψοφήσει η κατσίκα του.

• Like 1
Δημοσ.

Πώς δεν καταλαβαίνεις πού κολλάει;

Όταν το πρόβλημα βλέπεις ότι δεν είναι παροδικό αλλά αέναο, αν είναι κάθε φορά που θα εμφανίζεται να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ή έστω, να σχολούμαστε εμείς με κάτι για το οποίο πληρώνουμε άλλους να το κάνουν, καλύτερα να μην τους πληρώνουμε καθόλου και να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να το κάνουμε μόνοι μας.

Το να πληρώνω και κάθε λίγο και λιγάκι να πρέπει να δώσω ο ίδιος λύση στο πρόβλημα, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει, πέραν του να πληρώνεται κάποιος και όταν απεργεί.

Είναι σα να είσαι αφεντικό, να έχεις προσλάβει υπάλληλο να σου κάνει μια Χ δουλειά την οποία για Ψ λόγους αδυνατεί να εκτελέσει, και να αναλαμβάνεις να τη φέρεις εις πέρας εσύ ο ίδιος.

Μια-δυο-τρεις-δεκατρείς, πόσο θα τον κρατήσεις στη δούλεψή σου;

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου γιατί το έλυσε το πρόβλημα με συνοπτικές;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...