Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να κάνω 2η ειδικότητα πάνω σε κάτι παραϊατρικό (εργοθεραπεία ή φυσιοθεραπεία) και η μόνη διαθέσιμη λύση που υπάρχει η οποία να βολεύει από άποψη ωραρίων και να συνδυάζει θεωρία με πράξη είναι το ι.ιεκ.  

Θέλω να μου πείτε αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρίες πάνω στο θέμα είτε ως σπουδαστής είτε ως εκπαιδευτής (εργαστήρια, ποιότητα σπουδών, επίπεδο συμμαθητών, πρακτική και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία επί του θέματος είναι ευπρόσδεκτη).

Δημοσ.

0 επιπεδο. Δεν υπαρχουν τα παραιατρικα απο ιεκ. Θες τει το λιγότερο για να γιβεις οτιδηποτε περισσοτερο απο νοσοκομος.

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να κάνω 2η ειδικότητα πάνω σε κάτι παραϊατρικό (εργοθεραπεία ή φυσιοθεραπεία) και η μόνη διαθέσιμη λύση που υπάρχει η οποία να βολεύει από άποψη ωραρίων και να συνδυάζει θεωρία με πράξη είναι το ι.ιεκ.  

Θέλω να μου πείτε αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρίες πάνω στο θέμα είτε ως σπουδαστής είτε ως εκπαιδευτής (εργαστήρια, ποιότητα σπουδών, επίπεδο συμμαθητών, πρακτική και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία επί του θέματος είναι ευπρόσδεκτη).

Αξίζει μόνο αν το πάρεις σοβαρά και μόνο αν έχεις κανέναν καθηγητή να σε προσκαλεί σε πανεπιστήμιο ή τεί. Μην έχεις επίσης τις αυταπάτες ότι θα κάνεις δουλειά μόνο με το χαρτί του ιεκ. Χρειάζεσαι να τρέχεις από δω και από εκεί σε νοσοκομεία/ιδρύματα/μονάδες/καπί κτλ κτλ πολλές φορές εθελοντικά. Εννοείται ότι πρέπει να πάρεις τουλάχιστον την κρατική πιστοποίηση. Τα επαγγέλματα υγείας από μόνα τους θέλουν σοβαρή προσπάθεια και αν κάνεις μαλακίες να είσαι σίγουρος ότι θα μείνεις στην απέξω. 

Από επίπεδο σπουδών μην περιμένεις πολλά αλλά αν έχεις θέληση και τσαγανό να το πας παρακάτω οι καθηγητές είναι πολλές φορές ήδη επαγγελματίες οπότε μπορούν να σε βοηθήσουν αλλά μην περιμένεις χάρες. Επίσης ότι και να κάνεις από ιεκ θα είσαι μόνο μέχρι βοηθός, τίποτα παραπάνω. Γενικότερα μιλώντας είναι καλύτερα να δώσεις βάση αν θες σε γνώριμα επαγγέλματα όπως βοηθός φυσιοθεραπείας και νοσοκόμος/α. Το δεύτερο έχει σίγουρη αποκατάσταση αλλά είναι για γερά νεύρα και οι αποδοχές σου δεν θα είναι και οι καλύτερες στην Ελλάδα. 

Οι καλύτερες πιθανότητες πάντως αν θες είναι να επιλέξεις κάτι άλλο πιο πρακτικό. Τα επαγγέλματα υγείας είναι ζόρικα και ταυτόχρονα δεν είναι και για όλους. Και να έχεις δηλαδή τα προσόντα είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε κλινικό περιβάλλον; Το 90% όσων ξεκινούν τα παρατάνε στην πορεία. Σκέψου το καλά γιατί τα λεφτά είναι πολλά για τις σπουδές σου.   

Δημοσ.

0 επιπεδο. Δεν υπαρχουν τα παραιατρικα απο ιεκ. Θες τει το λιγότερο για να γιβεις οτιδηποτε περισσοτερο απο νοσοκομος.

Το τει που αναφέρεις χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση, η οποία είναι απίθανο να συνδυαστεί με πρωινή εργασία. Στο τει θα υπάρχει εργαστήριο κάθε Τετάρτη κ Παρασκευή 11:00 με 14:00. Τι θα σου πουν;;  Αγόρι μου επειδή δουλεύεις θα κάνουμε το εργαστήριο απογευματινό;;  Όχι βέβαια!  Επίσης στο τει δεν υπάρχει καθόλου σύνδεση θεωρίας με πράξη. (Δεν ξέρω αν υπάρχει στο ι.ιεκ, γι' αυτό μπήκα και στη διαδικασία να ανοίξω το νήμα, για να ακούσω εμπειρίες).

Ikaruga24  Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που λες για τα επαγγελματικά δικαιώματα αφορά κατά βάση το δημόσιο. Δηλ αν θα είσαι ΔΕ ή ΤΕ. Τώρα στο θεραπευτήριο αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η προϋπηρεσία και το τι αποτέλεσμα έχει η δουλειά που κάνεις.

Αν έχει κάποιος εμπειρία από ανάλογο τμήμα θα ήταν βοηθητικό να πει δυο λόγια. 

Δημοσ.

Φιλε μου αν δεν εχεις το χρονο να τελειωσεις ενα τει ή καλυτερα πανεπιστημιο, κανε κατι αλλο. Με τα ιεκ χανεις το χρονο σου.

Δημοσ.

Φίλε έχω πτυχίο ΑΕΙ απλά θέλω να κάνω και 2η ειδικότητα. Να παρακολουθήσεις μια παραϊατρική ειδικότητα σε αει ή τει είναι αδύνατον άμα δεν είσαι 18-19 χρονών γτ έχει κάθε μέρα εργαστήρια αλλά και τη θεωρία πρέπει να παρακολουθείς αλλιώς δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα στα εργαστήρια.  Το ιεκ έχει το καλό ότι μπορείς να επιλέξεις πχ μαθήματα μόνο απόγευμα.

Εσύ έχεις εμπειρία με ιεκ και είσαι τόσο αρνητικός;;  (Αν μιλάς για δημόσιο ιεκ, ναι εκεί συμφωνώ είναι χάλια). 

Δημοσ.

Οχι εχω εμπειριες ως αποφοιτος αει και δουλευοντας σε νοσοκομειο. Σου ξαναλεω στο ιεκ απλα θα χασεις το χρονο σου, δε θα παρεις γνωσεις και δε θα σαι σε θεση να κανεις ΤΙΠΟΤΑ που αφορα ασθενη. Καλυτερα στις ωρες του ιεκ πηγαινε να πιεις καφε, ποιο χρησιμο θα σου ειναι.

Δημοσ.

Προφανώς εννοείς ότι στο νοσοκομείο βλέπεις τους πρακτικάριους από το ιεκ και συμπεραίνεις, ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από τη σχολή. Δεν ξέρω αν φταίει το ιεκ σε αυτό (δεν ξέρω αν τα άτομα που βλέπεις είναι από ιδιωτικό ή δημόσιο ή από αυτά τα ιεκ που είναι μέσα στα νοσοκομεία) γιατί και γνωστό που έχω στο τει θεσ/νικης νοσηλευτική, μου λέει ότι είναι απίστευτο κωλοχανείο και η πλειοψηφία δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.

Νομίζω ότι την πιο έγκυρη απάντηση θα την δώσει κάποιος που έχει εμπειρία είτε ως εκπαιδευτής είτε ως σπουδαστής.

Δημοσ.

Θα σου πω κι εγω την γνωμη μου για το ΙΕΚ το οποιο παρακολουθησα σαν χομπι παραλληλα με το ΑΕΙ. Χαμενος χρονος. 

Οκ απλά θα με βοηθούσε μια λίγο πιο συγκεκριμένη απάντηση. πχ τι ειδικότητα ήσουν; σε δημόσιο ή ιδιωτικό ιεκ; τι ακριβώς ήταν αυτό που σε κάνει να πεις ότι ήταν χαμένος χρόνος;

Δημοσ.

Δεν επιτρέπεται να είσαι σε ΑΕΙ και δημόσιο ΙΕΚ ταυτόχρονα..

Μια χαρα επιτρεπεται. Και καλα δεν επιτρεπεται κι ημασταν 5 ατομα στο τμημα που παρακολουθουσαμε και πανεπιστημιο (αλλοι ΑΕΙ αλλοι ΤΕΙ). Κι εννοειται το γνωριζε ο διευθυντης. Αμα σου περιγραψω την κατασταση αυτο ειναι το λιγοτερο. Αλλα τοτε που πηγα εγω ακομη το πληρωνες το δημοσιο ΙΕΚ οποτε μη σου φαινεται περιεργο. 

Οκ απλά θα με βοηθούσε μια λίγο πιο συγκεκριμένη απάντηση. πχ τι ειδικότητα ήσουν; σε δημόσιο ή ιδιωτικό ιεκ; τι ακριβώς ήταν αυτό που σε κάνει να πεις ότι ήταν χαμένος χρόνος;

Μαθημα μηδεν,οι περισσοτεροι καθηγητες δεν εμπαιναν στον κοπο να δειξουν ουτε τα βασικα κι αυτο γιατι δεν υπηρχε γενικα ενδιαφερον,οι πιο πολλοι κανανε την πλακα τους εκει και κανεις δε τους εβαζε στη θεση τους. Απουσιες δεν μετρουσαν,υπηρχε ατομο που ελειπε σχεδον ολον τον χρονο κι οχι μονο δεν κοπηκε αλλα στις εξετασεις του τελευταιου εξαμηνου ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝ και πηρε κανονικα βεβαιωση οτι ολοληρωσε τα 2 ετη. απουσιες γενικα απειρες απο πολλους κι απο εμας φυσικα που ειχαμε και το πανεπιστημιο. 2-3 μαθητες που ηταν καλοι κι ηξεραν πραγματα απο μονοι τους,πολλες φορες ηξεραν πιο πολλα κι απο τους καθηγητες,μεχρι που τους διορθωναν. Web designer παρακολουθησα κι αμα με ρωτησεις τι εμαθα θα σου πω πως να ανοιξω τον υπολογιστη πως να φτιαχνω φακελους και πως να γραφω στο powerpoint (οτι ηξερα ηδη δλδ). Για να σου δωσω κι ενα παραδειγμα ο καθηγητης του photoshop εμπαινε στην ταξη κι ελεγε να παιξουμε στο pc αλλα να μην φωναζουμε κι οσοι θελαμε μπορουσαμε να βγουμε κι εξω χωρις απουσια. Στην εξεταστικη μας εδωσε σε φλασακι ετοιμες τις απαντησεις τις πηραμε ολοι με την σειρα κι ετοιμοι. 

Δημοσ.

Προφανώς εννοείς ότι στο νοσοκομείο βλέπεις τους πρακτικάριους από το ιεκ και συμπεραίνεις, ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από τη σχολή. Δεν ξέρω αν φταίει το ιεκ σε αυτό (δεν ξέρω αν τα άτομα που βλέπεις είναι από ιδιωτικό ή δημόσιο ή από αυτά τα ιεκ που είναι μέσα στα νοσοκομεία) γιατί και γνωστό που έχω στο τει θεσ/νικης νοσηλευτική, μου λέει ότι είναι απίστευτο κωλοχανείο και η πλειοψηφία δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.

Νομίζω ότι την πιο έγκυρη απάντηση θα την δώσει κάποιος που έχει εμπειρία είτε ως εκπαιδευτής είτε ως σπουδαστής.

Εγω νομιζω πως την πιο εγκυρη απαντηση θα τη δωσει οποιος αναλαμβανει ασθενεις και ξερει ποιος μπορει να κανει τι, σε εναν ασθενη. Νοσοκομοι απο ιεκ μπορουν μονο ν φροντιζουν την υγιεινη των νοσηλευομενων, που ειναι κατι πολυ σημαντικο μεν, οχι αυτο που ψαχνεις δε (νομιζω).

Οι μονοι με καποιο βαθμο αυτονομιας σε οτι αφορα τους ασθενεις πλην των ιατρων φυσικα, ειναι οι φυσικοθεραπευτες. Οι νοσηλευτες ειναι επισης απαραιτητοι.

Ωστοσο μαλλον εχεις παρει τις αποφασεις σου.

Δημοσ.

Μαθημα μηδεν,οι περισσοτεροι καθηγητες δεν εμπαιναν στον κοπο να δειξουν ουτε τα βασικα κι αυτο γιατι δεν υπηρχε γενικα ενδιαφερον,οι πιο πολλοι κανανε την πλακα τους εκει και κανεις δε τους εβαζε στη θεση τους. Απουσιες δεν μετρουσαν,υπηρχε ατομο που ελειπε σχεδον ολον τον χρονο κι οχι μονο δεν κοπηκε αλλα στις εξετασεις του τελευταιου εξαμηνου ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝ και πηρε κανονικα βεβαιωση οτι ολοληρωσε τα 2 ετη. απουσιες γενικα απειρες απο πολλους κι απο εμας φυσικα που ειχαμε και το πανεπιστημιο. 2-3 μαθητες που ηταν καλοι κι ηξεραν πραγματα απο μονοι τους,πολλες φορες ηξεραν πιο πολλα κι απο τους καθηγητες,μεχρι που τους διορθωναν. Web designer παρακολουθησα κι αμα με ρωτησεις τι εμαθα θα σου πω πως να ανοιξω τον υπολογιστη πως να φτιαχνω φακελους και πως να γραφω στο powerpoint (οτι ηξερα ηδη δλδ). Για να σου δωσω κι ενα παραδειγμα ο καθηγητης του photoshop εμπαινε στην ταξη κι ελεγε να παιξουμε στο pc αλλα να μην φωναζουμε κι οσοι θελαμε μπορουσαμε να βγουμε κι εξω χωρις απουσια. Στην εξεταστικη μας εδωσε σε φλασακι ετοιμες τις απαντησεις τις πηραμε ολοι με την σειρα κι ετοιμοι. 

Κατάλαβα. Προφανώς αναφέρεσαι σε δημόσιο ιεκ (του οαεδ ή αυτά Υπ. Παιδείας). Έχω ακούσει πολλές παρόμοιες ιστορίες.

Εγω νομιζω πως την πιο εγκυρη απαντηση θα τη δωσει οποιος αναλαμβανει ασθενεις και ξερει ποιος μπορει να κανει τι, σε εναν ασθενη. Νοσοκομοι απο ιεκ μπορουν μονο ν φροντιζουν την υγιεινη των νοσηλευομενων, που ειναι κατι πολυ σημαντικο μεν, οχι αυτο που ψαχνεις δε (νομιζω).

Οι μονοι με καποιο βαθμο αυτονομιας σε οτι αφορα τους ασθενεις πλην των ιατρων φυσικα, ειναι οι φυσικοθεραπευτες. Οι νοσηλευτες ειναι επισης απαραιτητοι.

Ωστοσο μαλλον εχεις παρει τις αποφασεις σου.

Σωστά νομίζεις, δεν είναι αυτό που ψάχνω. Αλλά γενικά τη νοσηλευτική μόνο σαν παράδειγμα την ανέφερα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι φυσιοθεραπεία ή εργοθεραπεία. 

Απόφαση δεν έχω πάρει, (ούτε καίγομαι κιόλας) μιας και δεν θα ζήσω από αυτό, απλά θέλω να κάνω κάτι έξτρα, γι' αυτό ψάχνω και πληροφορίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...