Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατάλαβα. Προφανώς αναφέρεσαι σε δημόσιο ιεκ (του οαεδ ή αυτά Υπ. Παιδείας). Έχω ακούσει πολλές παρόμοιες ιστορίες.

Κανονικο δημοσιο ηταν,οχι του ΟΑΕΔ. Και να φανταστεις το πληρωναμε ακομη τοτε. (5 χρονια πριν) Δεν μου κανει εντυπωση ολα τα τμηματα ετσι ηταν εκτος της μαγειρικης. Και παλι ομως μη νομιζεις πως το ιδιωτικο θα σου δωσει πιο πολλα πραγματα. Αντιθετως θα το χρυσοπληρωσεις και μετα δεν θα βρεις πουθενα αποκατασταση με το χαρτι αυτο.

Δημοσ.

Προφανώς εννοείς ότι στο νοσοκομείο βλέπεις τους πρακτικάριους από το ιεκ και συμπεραίνεις, ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από τη σχολή. Δεν ξέρω αν φταίει το ιεκ σε αυτό (δεν ξέρω αν τα άτομα που βλέπεις είναι από ιδιωτικό ή δημόσιο ή από αυτά τα ιεκ που είναι μέσα στα νοσοκομεία) γιατί και γνωστό που έχω στο τει θεσ/νικης νοσηλευτική, μου λέει ότι είναι απίστευτο κωλοχανείο και η πλειοψηφία δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.

Νομίζω ότι την πιο έγκυρη απάντηση θα την δώσει κάποιος που έχει εμπειρία είτε ως εκπαιδευτής είτε ως σπουδαστής.

Στο λέω που το έχω κάνει και ήμουν στην ίδια φάση με εσένα. Δουλειά και τει/αει δεν πάνε μαζί δυστυχώς και ειδικά αν είσαι κάποιας  ηλικίας. Το ιεκ είναι καλή περίπτωση μόνο αν το δεις σοβαρά και είσαι έτοιμος να ψαχτείς και να ασχοληθείς και μόνος σου γιατί οι σπουδές είναι για ξύλο και τα 2 χρόνια υπερβολικά λίγα. Φυσικά να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι από ακαδημαϊκής άποψης θα είσαι πολύ πίσω και ότι ο τίτλος σπουδών σου με την πιστοποίηση πακέτο δεν θα μπορέσει ποτέ να σου δώσει κάτι παραπάνω από βοηθός του Χ. Επίσης είναι απαραίτητη τόσο από δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, θα το καταλάβεις όταν αρχίσουν να στο ζητάνε. Τα λεφτά που θα πληρώσεις επίσης είναι πολλά. 

Στα θετικά θα βάλω ότι θα μπεις σε μια γραμμή, θα μιλήσεις και θα κάνεις μαθήματα από επαγγελματίες του χώρου επιλογής σου και φυσικά θα έχεις πρόσβαση σε διάφορα κέντρα και μονάδες (ιδιωτικές και δημόσιες) για να αρχίσεις να έρχεσαι σε επαφή με το αντικείμενο επιλογής σου. Θα σου ανοιχτούν ορισμένες πόρτες δηλαδή που υπό άλλες συνθήκες θα σου ήταν κλειστές. Το αν αξίζουν τόσα λεφτά αυτές οι πόρτες είναι άλλη συζήτηση όμως. 

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να κάνω 2η ειδικότητα πάνω σε κάτι παραϊατρικό (εργοθεραπεία ή φυσιοθεραπεία) και η μόνη διαθέσιμη λύση που υπάρχει η οποία να βολεύει από άποψη ωραρίων και να συνδυάζει θεωρία με πράξη είναι το ι.ιεκ.  

Θέλω να μου πείτε αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρίες πάνω στο θέμα είτε ως σπουδαστής είτε ως εκπαιδευτής (εργαστήρια, ποιότητα σπουδών, επίπεδο συμμαθητών, πρακτική και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία επί του θέματος είναι ευπρόσδεκτη).

Για τον θεσμο των ιεκ μια χαρα στα ειπανε. Αν τωρα επιθυμείς να το παρακολουθήσεις η μονη "παραιτρικη" εδικότητα που αξίζει ειναι Βοηθός ακτινολόγου που εχει ακομα έλλειψη η αγορά (ειναι θεμα νομοθεσίας). Αν το θες για δικές σου γνωσεις γινε βοηθός νοσηλευτή για να ξέρεις πέντε παραπάνω πράγματα για να φροντίζεις την οικογένεια και τους δικους σου.

Δημοσ.

Το τει που αναφέρεις χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση, η οποία είναι απίθανο να συνδυαστεί με πρωινή εργασία. Στο τει θα υπάρχει εργαστήριο κάθε Τετάρτη κ Παρασκευή 11:00 με 14:00. Τι θα σου πουν;;  Αγόρι μου επειδή δουλεύεις θα κάνουμε το εργαστήριο απογευματινό;;  Όχι βέβαια!  Επίσης στο τει δεν υπάρχει καθόλου σύνδεση θεωρίας με πράξη. (Δεν ξέρω αν υπάρχει στο ι.ιεκ, γι' αυτό μπήκα και στη διαδικασία να ανοίξω το νήμα, για να ακούσω εμπειρίες).

Πρώτον δεν έχεις σπουδάσει πουθενά και απέκτησες και άποψη; Προφανώς και αυτά τα ωράρια στις σχολές είναι απαραίτητα για να αποκτήσεις τις minimun αντίστοιχες γνώσεις για το επάγγελμα. Το οτι δεν υπάρχει σύνδεση θεωρίας με πράξη είναι δικό σου συμπέρασμα και δεν ξέρω από που το βγάζεις. Αν θες να ξέρεις κατά βάθος, την σύνδεση θα ψάξεις να την βρεις εσύ, δεν πρόκειται κανένας να σε πάρει από το χεράκι και να σου μάθει τίποτα σε οποιαδήποτε σχολή και να πας, θα κρατάς σημειώσεις απ΄τους καθηγητές θα διαβάζεις τα βιβλία και τα συγγράμματα, άλλα επιπλέον πράγματα θα χρειαστεί είτε να τρέχεις να ρωτάς εσύ καθηγητές είτε να τα ψάξεις μόνος σου από το internet είτε ελληνικά είτε στα αγγλικά, να τρέξεις σε πολλά σεμινάρια. Από ΙΕΚ σε παραϊατρικά επαγγέλματα είσαι βοηθός του βοηθού. Αυτά, και μην το πάρεις επιθετικά αυτό που σου γράφω αλλά μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν έχεις καμία σχέση είτε με τριτοβάθμια είτε με την μεταλυκειακή εκπαίδευση, κι αν δεν έχεις καμιά σχέση είτε ως φοιτητής είτε με κάποια άλλη ιδιότητα, πιθανότατα η άποψη που θα εκφράσεις θα είναι και λάθος.

Edit: Τώρα είδα στο επόμενο post σου οτι έχεις πτυχίο ΑΕΙ άρα έχεις εμπειρία από τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση αυτά που είπανε οι άλλοι υπερκαλύπτουν αυτά που ήθελα να πω. Για εργοθεραπευτής φυσικοθεραπευτής το ΙΕΚ ξέχνα το, ΤΕΙ το λιγότερο και κανονικά ΑΕΙ. Ο γνωστός σου που είπε οτι στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι κολοχανείο κτλ, μάλλον θα ήταν απ' τους κλασσικούς φοιτητές που βαριόντουσαν να διαβάσουν και δεν ήξεραν που να κράξουν επειδή κόβονται στα μαθήματα. Δεν λέω και εγώ είχα τα θέματά μου ως φοιτητής με την σχολή και τα διάφορα προβλήματα, αλλά συνήθως από όποιους άκουγα τέτοια γκρίνια του στυλ οι καθηγητές δεν ξέρουν που πάνε τα 4 είναι άχρηστοι κτλ, ανήκαν στην παραπάνω κατηγορία φοιτητών.

• Like 1
Δημοσ.

Βασίλη έχω κάνει στην τριτοβάθμια πτυχίο και μεταπτυχιακό.  Με την μεταλυκειακή εκπαίδευση όντως δεν έχω σχέση γτ δεν είχα ποτέ εμπειρία από ιεκ. Τα μόνα που γνωρίζω γι' αυτά είναι από γνωστούς μου που έχουν φοιτήσει ή διδάξει σε δημόσια ιεκ και έχουν να πουν τα χειρότερα.

Θα σου πω αυτό που είπα και στους προηγούμενους, ότι το τει είναι πρακτικά αδύνατο να συνδυαστεί με καθημερινή full time εργασία. Ακριβώς γι' αυτό ρώτησα περί εμπειριών από ιδιωτικά ιεκ αλλά μόνο από τον ikaruga πήρα μια σχετική απάντηση. Οι υπόλοιποι δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε απλώς να κράξετε τα ιεκ επειδή είστε φοιτητές ή απόφοιτοι τει.

Δημοσ.

Και συ δειχνεις εντελως στον κοσμο σου. Στην καλυτερη ξεροκεφαλος, στη χειροτερη προμοταρεις τα ιδιωτικα ιεκ μπας και τσιμπησει κανα θυμα.

Δημοσ.

Σε λίγο θα μου πεις ότι με πληρώνουν κιόλας.  Φίλε είναι συγκεκριμένο αυτό που ζήτησα: γνώμες μέσα από εμπειρίες.  Αυτό που έκανε δηλαδή ο livefreeordie για τα δημόσια, αν μπορεί κάποιος να το κάνει και για τα ιδιωτικά για να μπορέσω να καταλάβω τι παίζει με αυτή την εκπαιδευτική βαθμίδα.

Το να βγαίνεις και να λες γενικά και αόριστα "τα ιεκ είναι για τον πούτσο" χωρίς να διευκρινίζεις, χωρίς να έχεις μισό επιχείρημα και ου το καθεξής είναι απλά μια τρύπα στο νερό.

Δημοσ.

Εισαι απο αλλο πλανητη; Διαβαζεις τι γραφω; Εμπειριες απο την καθημερινη ιατρικη ασκηση σου μεταφερω, σε πανεπιστημιακο νοσοκομειο.

Δημοσ.

Σε λίγο θα μου πεις ότι με πληρώνουν κιόλας.  Φίλε είναι συγκεκριμένο αυτό που ζήτησα: γνώμες μέσα από εμπειρίες.  Αυτό που έκανε δηλαδή ο livefreeordie για τα δημόσια, αν μπορεί κάποιος να το κάνει και για τα ιδιωτικά για να μπορέσω να καταλάβω τι παίζει με αυτή την εκπαιδευτική βαθμίδα.

Το να βγαίνεις και να λες γενικά και αόριστα "τα ιεκ είναι για τον πούτσο" χωρίς να διευκρινίζεις, χωρίς να έχεις μισό επιχείρημα και ου το καθεξής είναι απλά μια τρύπα στο νερό.

γιατι ψεματα ειναι? ολα τους την ιδια πολιτικη ακολουθουν οπως οι φανταροι τις εντολες του λοχια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...