abtul Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Γεια σας στο υπόγειο μου υπάρχει ένας τυφλός σωλήνας ο οποίος εδώ και καιρό έχει τρυπήσει και στάζει. Το υγρό που έσταζε μου φάνηκε πολύ περίεργο. Έβαλα μια λεκάνη για να μην τρέχει στο πάτωμα. Πριν λίγες μέρες έπεσε ένα χάλκινο νόμισμα των 2 λεπτών μέσα στη λεκάνη το οποίο έμεινε για λίγες μέρες εκεί μέσα επειδή δεν το πρόσεξα. Προχθές το έβγαλα και διαπίστωσα κάτι περίεργο. Καταρχήν ως γνωστό ο χαλκός βγάζει πατίνα (μια μπλε σκουριά) και όχι συνηθισμένη σκουριά. Το παράδοξο μια μεγάλη επιφάνεια του νομίσματος σκούριασε και η σκουριά που την κάλυπτε ήταν κόκκινη. Μου φάνηκε περίεργο πως μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα οξυδώθηκε τόσο μεγάλη επιφάνεια του νομίσματος άλλα και πως η σκουριά ήταν κόκκινη πάνω στο χαλκό. Μήπως ξέρετε τι είδους χημικό θα μπορούσε να είναι αυτό που δημιουργεί κόκκινη σκουριά πάνω στο χαλκό; Είναι πολύ περίεργο γιατί αυτό που στάζει από τον τυφλό (δεν φαίνεται από που αρχίζει και απο πού τελειώνει) σωλήνα δεν μοιάζει με καθαρό νερό σαν αυτό που τρέχει από τους σωλήνες ύδρευσης. Έβαλα και μία φωτογραφία του νομίσματος για την δείτε. Στη φωτογραφία το νόμισμα είναι μέσα σε μία πλαστική θήκη. Το νόμισμα είναι στη μέση και φαίνεται καθαρά η οξύδωση με κόκκινο χρώμα που έχει...
shreder Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δεν γνωρίζω πραγματικά τι χημικό μπορεί να είναι αυτό αλλα μπορείνα είναι τοξικο για να έχει κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στο νόμισμα.
Lazlow Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 μα αυτό δεν είναι το φυσιολογικό χρώμα του νομίσματος; όλο κόκκινο δεν θα έπρεπε να είναι;
shreder Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Είναι πιο έντονο από το κανονικό δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.
Lazlow Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 ούτε ασημί θα έπρεπε να είναι όμως. εμένα μου φαίνεται απλά να ξεθώριασε και όχι να έπιασε σκουριά. 1
abtul Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 ούτε ασημί θα έπρεπε να είναι όμως. εμένα μου φαίνεται απλά να ξεθώριασε και όχι να έπιασε σκουριά. κι όμως η μεγάλη επιφάνεια που φαίνεται το σχέδιο ενός καραβιού είναι το κανονικό χρώμα όμως πιο κάτω που φαίνεται ένα κόκκινο χρώμα είναι η σκουριά. Παρ' όλο που η επιφάνεια είναι μικρότερη του 50% είναι αρκετά μεγάλη για να έχει οξυδωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα άλλα και η σκουριά να είναι κόκκινη η οποία πιάνει στα αλλά μέταλλα και όχι στο χαλκό. (Ο χαλκός εμφανίζει μπλέ σκουριά (πατίνα) ). Να εδώ φαίνεται καλύτερα.
shreder Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) κι όμως η μεγάλη επιφάνεια που φαίνεται το σχέδιο ενός καραβιού είναι το κανονικό χρώμα όμως πιο κάτω που φαίνεται ένα κόκκινο χρώμα είναι η σκουριά. Παρ' όλο που η επιφάνεια είναι μικρότερη του 50% είναι αρκετά μεγάλη για να έχει οξυδωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα άλλα και η σκουριά να είναι κόκκινη η οποία πιάνει στα αλλά μέταλλα και όχι στο χαλκό. (Ο χαλκός εμφανίζει μπλέ σκουριά (πατίνα) ). Να εδώ φαίνεται καλύτερα.Screenshot_2017-07-03-18-02-42.png Σε αυτό 'εχεις δίκιο αλλά προφανώς είναι καποιο περίεργο χημικό που ρέει μέσα στον σωλήνα.Τι σωλήνας είναι αποχέτευσης ή υδροροής; Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2017 από shreder
Shadows Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu/Khermata-eyrho/%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/2-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CF%84 Λεει συγκεκριμενα για το νομισμα των 2 λεπτων οτι ειναι επιχαλκωμενος χαλυβας. Σύνθεση:επιχαλκωμένος χάλυβας Οποτε αλλαξε χρωμα γιατι εφυγε η χαλκινη επιστρωση.Απο εκει και περα λογικα ειναι κατι οξυνο. 2
abtul Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Μακάρι να ήξερα. Βγαίνει από τον ένα τοίχο περνάει το ταβάνι και ξαναμπαίνει στον απέναντι τοίχο. Δεν ξέρω από που προέρχεται και πού καταλήγει. Είναι περίπου διαμέτρου 8mm σαν αυτούς που μπαίνουν στα καλοριφέρ άλλα είναι πλαστικός. Επίσης καλοριφέρ δεν έχω επειδή χρησιμοποιώ ηλεκτρική θέρμανση. Σε αυτό 'εχεις δίκιο αλλά προφανώς είναι καποιο περίργο χημικό που ρέει μέσα στον σωλήνα.Τι σωλήνας είναι αποχέτευσης ή υδροροής; http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu/Khermata-eyrho/Κέρματα-ευρώ/Χαρακτηριστικά/2-λεπτά-σεντ Λεει συγκεκριμενα για το νομισμα των 2 λεπτων οτι ειναι επιχαλκωμενος χαλυβας. Οποτε αλλαξε χρωμα γιατι εφυγε η χαλκινη επιστρωση.Απο εκει και περα λογικα ειναι κατι οξυνο. Μάλλον ναι. Πρέπει να έφυγε ο χαλκός και να σκούριασε ο χάλυβας από κάτω. Περίεργο χημικό. (?)
evabb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 omg τι θα διαβασω αλλο εδω μεσα. πρωτον τα διλεπτα δεν ειναι καθαρος χαλκος οπως ειπωθηκε και παραπανω (θα ηταν πανακριβη η κατασκευη τους) επισης το οξειδιο του χαλκου συνηθως ειναι πρασινο οχι μπλε. τα διλεπτα δεν εχουν ασημι χρωμα αλλα μαλλον εφυγε η επιστρωση του χαλκου (λογω χαμηλου pH) κι εμεινε ο χαλυβας(ο οποιος ειναι ως επι το πλειστον σιδερο) απο κατω ο οποιος μπορει με την σειρα του να σκουριασει. δεν χρειαζεται καποια πανισχυρη και επικινδυνη ουσια για να σκουριασει/οξειδωθει το οτιδηποτε αρκει το pH να ειναι οσο χρειαζεται. Eπισης τα ιοντα χλωριου ειναι ταμαμ για να σκουριασει το οτιδηποτε δεν ειναι ανοξειδωτο. Αν διαλυθηκε η χαλκινη επιστρωση ο χαλυβας απο κατω δεν εχει καμια ελπιδα να επιβιωσει. 2
abtul Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Τελικά αυτό το "χημικό" ήταν το νερό της βροχής! Ο σωλήνας ήταν από το λούκι της αυλής. Επειδή ήταν πολύ λεπτό βούλωσε με χαλίκι και το νερό της βροχής έμεινε στάσιμο εκεί μέσα. Το λούκι τρύπησε από την πολυκαιρία και έγινε ότι έγινε. Πραγματικά τι βλ@κας ο υδραυλικός που πέρασε τη σωλήνα τόσο λεπτή.
evabb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 αν εισαι σε πολη τοτε το νερο της βροχης ενδεχεται να ειναι οξινο εως πολυ οξινο (για νερο παντα) 1
green gordon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Αδοξο τελος. Ξενερωσα.Απο το απογευμα σκεφτομουν τι σκατα ειναι αυτη η σωληνα. Στεναχωρεθηκα ειλικρινα περιμενα μεγαλυτερη πλοκη στο θεμα αυτο. Μονη μου ελπιδα τωρα το νημα για το αγνωστο εντομο στο κρεβατι. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα