Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδία, τον τελευταίο καιρό το κανάλι μου (youtube) μπούσταρε αρκετα, το έχω συνδέσει με adsense.
Οσο τα κέρδη ηταν πιο μικρά δεν νοιαζόμουν πολυ για εφορίες κτλ. Τωρα ομως κανω 100 με 200 ευρω την μερα ας πουμε, θα πάω τέλος της εβδομάδας λογιστή να ανοίξω βιβλία. Έχετε καμια συμβουλή? 

Το καναλι μου εχει ραγδαία άνοδο και απευθυνεται στις ΗΠΑ, πιστέυω σε λιγους μήνες τα πράγματα θα "ξεφύγουν", τι πιστέυετε πως ειναι καλύτερο? Δυστυχώς δεν εχω φίλους/ γνωστούς που να ασχολουνται και έτσι νιώθω οικονομικα καλα αλλα συναισθηματικά απομονωμένος. 
Εγω βλέπω 2 επολογές

α) Ανοίγω βιβλία (ξέρει κανεις ποσο % θα μου κρατάει η εφορία αν κάνω 10 χιλιάδες τον μήνα?)
β) Παω Κύπρο και ανοίγω βιβλία εκει (λογο φπα)

Καμία βοήθεια - συμβουλή?

Δημοσ.

...Τωρα ομως κανω 100 με 200 ευρω την μερα ας πουμε, θα πάω τέλος της εβδομάδας λογιστή να ανοίξω βιβλία. Έχετε καμια συμβουλή?

ναι

μην πας τζάμπα γιατί θα φας Μπαν

Δημοσ.

Έχεις να φας φόρο... αν θυμάμαι καλά, μου έχουν πει ότι θεωρείται αυτό που κάνεις επιχείρηση και σε φορολογούν αναλόγως... Για να βγάζεις βασικό μισθό ελλάδας, πρέπει να βγάζεις απ' το youtube το λιγότερο 2000 ευρώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία, τον τελευταίο καιρό το κανάλι μου (youtube) μπούσταρε αρκετα, το έχω συνδέσει με adsense.

Οσο τα κέρδη ηταν πιο μικρά δεν νοιαζόμουν πολυ για εφορίες κτλ. Τωρα ομως κανω 100 με 200 ευρω την μερα ας πουμε, θα πάω τέλος της εβδομάδας λογιστή να ανοίξω βιβλία. Έχετε καμια συμβουλή? 

Το καναλι μου εχει ραγδαία άνοδο και απευθυνεται στις ΗΠΑ, πιστέυω σε λιγους μήνες τα πράγματα θα "ξεφύγουν", τι πιστέυετε πως ειναι καλύτερο? Δυστυχώς δεν εχω φίλους/ γνωστούς που να ασχολουνται και έτσι νιώθω οικονομικα καλα αλλα συναισθηματικά απομονωμένος. 

Εγω βλέπω 2 επολογές

α) Ανοίγω βιβλία (ξέρει κανεις ποσο % θα μου κρατάει η εφορία αν κάνω 10 χιλιάδες τον μήνα?)

β) Παω Κύπρο και ανοίγω βιβλία εκει (λογο φπα)

Καμία βοήθεια - συμβουλή?

πανε βουλγαρια και τελειωσε η μπουγαδα

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Το κανάλι είναι entertainment κατηγορία. Βουλγαρια γιατι? Γιατι οχι Κύπρο που θα έχω και την γλώσσα κτλ? Οκ η ζωή πιο ακριβή αλλα εκτός απο αυτό ειναι κατι άλλο? Περισσότερες πληροφορίες γιαυτο το θέμα?

Δημοσ.

Στα 10.000 εισόδημα υπολόγισε κάπου 4.000 ασφαλιστικές εισφορές και εφορία.

Αν μένεις Ελλάδα, θεωρείσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και  τα λεφτά αυτά δεν τα γλιτώνεις

ανεξαρτήτως της χώρας που θα ανήκει η επιχείρηση σου.

Ένας λογιστής μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα και να σε συμβουλέψει τι να κάνεις.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα θα πάω , απλα ρωτάω για προετοιμασία. 40% πάντως είναι πάρα πολλά, ξέρει κανείς για Κύπρο τι γίνεται?

Δημοσ.

Στα 10.000 εισόδημα υπολόγισε κάπου 4.000 ασφαλιστικές εισφορές και εφορία.

Αν μένεις Ελλάδα, θεωρείσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και  τα λεφτά αυτά δεν τα γλιτώνεις

ανεξαρτήτως της χώρας που θα ανήκει η επιχείρηση σου.

Ένας λογιστής μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα και να σε συμβουλέψει τι να κάνεις.

4000 δεν φτανουν ουτε για πλακα εφορια 29%+εφκα 23% (νομιζω λιγοτερο οχι, παραπανω ναι )+100%προκαταβολη για τον επομενο χρονο (αλλα29%) +εισφορα ελευθερων επαγγελματιων (νομιζω 1000 ε ,στρογγυλα αφηνεις το 10000 και χρωστας και κανενα 1000αρι ακομα που ομως μπορεις να το ρυθμισεις σε 120 δοσεις (εντοκες)

Ναι σίγουρα θα πάω , απλα ρωτάω για προετοιμασία. 40% πάντως είναι πάρα πολλά, ξέρει κανείς για Κύπρο τι γίνεται?

για κυπρο δεν ξερω ,βουλγαρια εχει 10% φορο +65ε ασφαλιστικες εισφορες τον μηνα,τελος

Δημοσ.

Βουλγαρια ,Κυπρος,Uk,Ιρλανδία,Μάλτα και λοιπες χωρες οπου θες μπορεις να πας με την προυπόθεση οτι θα μετακομισεις και εκει.Εαν εχεις σκοπο να μεινεις Ελλάδα και απλά να έχεις εταιρεία σε κάποια άλλη χώρα και να μην φορολογείσαι καθόλου στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημα ψάξε βρες λογιστή με @@ να σου πει το πως(απλά δεν είναι νόμιμο και θέλει και κάποιες θυσιές απο μέρους σου και δυσικά έχει και το ανάλογο κόστος) και οχι τον κυρ Τάκη που σου κανει το Ε1 .

Μάλτα υπό προυποθέσεις ο εταιρικός φόρος μπορεί να πάει στο 5%,βουλγαρια 10%,Κύπρος 12,5% υπάρχει και η Fyrom με 10% αλλά προτιμάται για άλλου είδους επιχειρήσεις 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Δεν θέλω παρανομίες κτλ, θελω ολα να ειναι νόμιμα. Αλλα πως ειναι δυνατον να επιβιώνουν οι επιχειρήσεις αν ολα αυτα που λέτε ειναι αλήθεια? Δηλαδή αν βγάζω 10κ μου τα παίρνουν ολα (η σχεδον ολα)? Τι στο καλό?

Δημοσ.

Στα 10 χιλιάρικα είναι 27% ΕΦΚΑ = 2.700.

Σε ότι μείνει έχεις 29% εφορία = 2.117

Υπάρχει και η περαίωση μια φορά το χρόνο αλλά είναι λιγότερο από χιλιάρικο.

Η προκαταβολή φόρου δεν είναι όπως παρουσιάζεται από διάφορους που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Το παλικάρι θα ανοίξει τώρα επιχείρηση και όλο το 2017 δεν θα πληρώσει τίποτα στην εφορία.

Για τα εισοδήματα του 2017 θα πρέπει να πληρώσει φόρο το καλοκαίρι του 2018 και θα τον χρεώσουν και προκαταβολή φόρου.

Το 2018 λοιπόν θα πληρώσει διπλό φόρο που ουσιαστικά αποτελείται από αυτά που οφείλει για τα εισοδήματα του 2017 και προκαταβολή για τα εισοδήματα του 2018.

Το καλοκαίρι του 2019 δεν θα πληρώσει για τα εισοδήματα του 2018 (αφού τα έχει προκαταβάλλει) και θα χρεωθεί την προκαταβολή για το 2019.

Μια η άλλη σου έρχεται. 

Την πρώτη χρονιά που ανοίγεις επιχείρηση δεν πληρώνεις τίποτα, τη δεύτερη χρονιά πληρώνεις διπλή εφορία, και όλες τις επόμενες φόρο μια χρονιάς.

• Like 1
Δημοσ.

Στα 10 χιλιάρικα είναι 27% ΕΦΚΑ = 2.700.

Σε ότι μείνει έχεις 29% εφορία = 2.117

Υπάρχει και η περαίωση μια φορά το χρόνο αλλά είναι λιγότερο από χιλιάρικο.

Δεν υπάρχει το 29% δεν εφαρμόστηκε ποτέ. 26%/32% (πάνω από κάποιο εισόδημα ο 2ος) ήταν ο συντελεστής στις ατομικές επιχειρήσεις αλλά πλέον απέκτησε περισσότερα σκαλιά η κλίμακα με το 1ο όμως στο 22%. Επίσης στα 10 χιλιάρικα μηνιαίως δεν είναι 2700 ο ΕΦΚΑ. Υπάρχει "κόφτης" στο 26,95%Χ10 πλάσιο του βασικού μισθού (περίπου 1500€ μηνιαίως δηλαδή είναι η μέγιστη δυνατή εισφορά για ΕΦΚΑ). Οι περαιώσεις έχουν καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Γενικά βέβαια δεν διαφωνώ μαζί σου για τον παραλογισμό.

@outofthebox ξέχνα εντελώς την Ελλάδα. Αυτοκτονία είναι το να κάνεις έναρξη επαγγέλματος εδώ. 50-60% υπολόγιζε συνολικές επιβαρύνσεις στο τζίρο σου (γιατί από όσο μπορώ να κρίνω δαπάνες είναι απίθανο να μπορείς να εμφανίζεις με τη δραστηριότητα που έχεις).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...