Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παρρηγειλα απο αλι κατι ανταλλακτικα για ενα κολλητηρι ευτελους αξια 4,5 δολλαριων και στο σαιτι εγραφε δωρεαν με china post registered mail μου ηρθε το ειδοποιητριο σημερα να παω να παραλαβω και γραφει αντικαταβολη 3 ευρω,τι σημαινει αυτο;Λιγο ξαφνιαστηκα.

Δημοσ.

Λογικά σταμάτησε τελωνείο γιά έλεγχο και είναι χρέωση γι την όλη διαδικασία.

Δημοσ.

Τελωνειο με china post για τοσο μικρη αξια; πρωτη φορα μου συμβαινει.απιστευτο.3 ευρω δεν αξιζει καν ρε παιδια το δεμα. :mellow:

Δημοσ.

Αν ψαξεις τα υπολοιπα θέματα σχετικα με αγορες εκτός ΕΕ θα διαπιστωσεις ότι υπάρχει ένα τέλος με όνομα: παρουσία στο τελωνείο. Αυτο είναι 3 ευρω και χρεώνεται  αν δε χρεωθείς τελωνειακά έξοδα. Δε χρεωνεται σε όλα τα δεματα αλλά σε κάποια. Δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό ακριβώς

Δημοσ.

Οχι απο αλι ειναι σιγουρα φαινεται ο tracking, απλα αρχισαν πλεον και μικροδεματα να τα περνανε τελωνειο απο οτι ειδα τωρα και χτυπανε αυτο το 3ευρω με εξοδα παρουσιασης,θα πω να το ξαναστειλει η να κανει μερικως επιστροφη αλλιως δεν θα το παρω

Το ξερω εψαξα και το διαπυστωσα απλα εχω την αισθηση οτι αυξηθηκε το ποσοστο αισθητα που χρεωνουν αυτο το φορο κλεψιμο,μιλαμε για αξιες 3 ευρω και ειδα ακομα πιο ακραια απο το δικο μου παραδειγματα 1 δολλαρια και φορο 4.

Δημοσ.

Δηλαδή θα προτιμήσεις να μην το πάρεις (και να χάσεις τα 4,5€ που έδωσες) από το να δώσεις άλλα 3€ και να το πάρεις να κάνεις τη δουλειά σου? Ο πωλητής και να στο ξαναστείλει ποιος σου λέει ότι δεν θα ξανασταματήσει τελωνείο και δεν θα ξαναχρεωθεί πάλι το τρίευρω? Δεν βγαίνει άκρη έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ λέω να τυπώσεις την σελίδα πληρωμής και ν απας στο ταχυδρομείο να παραλάβεις χωρίς να πληρώσεις το 3ευρώ, αφού κάτω από 22 ευρώ υπάρχει ατέλεια έτσι και αλλιώς και κακώς το "παρουσίασαν" στο τελωνείο.

Εαν σου πουν οτι τα 3 ευρώ είναι απαιτητά, ζήτα το όνομα του υπευθύνου (και καλά θα το κάνεις αναφορά στον συνήγορο καταναλωτή) και κάνε άρνηση παραλαβής.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο πωλητής δεν έχει λόγο να στο ξαναστείλει αφού έχουν όλοι πλέον ρήτρα οτι δεν ευθύνονται για τυχόν τελωνειακά τέλη που προκύπτουν, είνια πολύ πιθανόν να χάσεις και τα 4,5 ευρώ σου (θα πρέπει να περιμένεις να επιβεβαιώσει ο άλλος οτι παρέλαβε το επιστρεφόμενο για να σου κάνει refund).

δες και εδώ τους σχετικούς κανονισμούς, για να μην πας αδιάβαστος!

http://www.insomnia.gr/topic/471924-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83/ 

Δημοσ.

εγώ λέω να τυπώσεις την σελίδα πληρωμής και ν απας στο ταχυδρομείο να παραλάβεις χωρίς να πληρώσεις το 3ευρώ, αφού κάτω από 22 ευρώ υπάρχει ατέλεια έτσι και αλλιώς και κακώς το "παρουσίασαν" στο τελωνείο.

Εαν σου πουν οτι τα 3 ευρώ είναι απαιτητά, ζήτα το όνομα του υπευθύνου (και καλά θα το κάνεις αναφορά στον συνήγορο καταναλωτή) και κάνε άρνηση παραλαβής.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο πωλητής δεν έχει λόγο να στο ξαναστείλει αφού έχουν όλοι πλέον ρήτρα οτι δεν ευθύνονται για τυχόν τελωνειακά τέλη που προκύπτουν, είνια πολύ πιθανόν να χάσεις και τα 4,5 ευρώ σου (θα πρέπει να περιμένεις να επιβεβαιώσει ο άλλος οτι παρέλαβε το επιστρεφόμενο για να σου κάνει refund).

δες και εδώ τους σχετικούς κανονισμούς, για να μην πας αδιάβαστος!

http://www.insomnia.gr/topic/471924-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83/ 

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι τα 3€ (τέλος παρουσίασης των ΕΛΤΑ) δεν έχει σχέση με την ατέλεια των 22€.

Έχει συζητηθεί πολλές φορές το θέμα του τέλους αυτού και παρά το ότι η ΕΕΤΤ το έχει χαρακτηρίσει ως μη νόμιμο, δεν έχει εκδοθεί καμία διοικητική πράξη κατάργησής του.

Επομένως, η πρότασή σου στον TS θα τον μπλέξει σίγουρα σε περιπέτεια αφού 1) ούτε ο υπάλληλος ούτε ο προιστάμενος του γραφείου της περιοχής του μπορούν να διαγράψουν το τέλος και να παραδώσουν το δέμα χωρίς την πληρωμή του και 2) ούτε ο Συνήγορος Πολίτη ή/και Καταναλωτή μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό πέρα από τη χρονοβόρα διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο TS.

@enrique19

Το πιθανότερο είναι ότι η συσκευασία του πωλητή μοιάζει με την αντίστοιχη κινητού και για το λόγο αυτό ο τελωνειακός σταμάτησε το δέμα.

Μπορείς να συνεννοηθείς με τον πωλητή και αν δεχτεί να μην το παραλάβεις και να του επιστραφεί για να σου επιστρέψει τα χρήματά σου, κάνε το.

Όπως είπε ο letom, δεν αξίζει τον κόπο και το χρόνο σου να ακολουθήσεις οποιαδήποτε άλλη διαδικασία από το να πληρώσεις το τέλος και να παραλάβεις το δέμα σου. Αλλά η απόφαση είναι δική σου.

Δημοσ.

Γεια σας παρρηγειλα απο αλι κατι ανταλλακτικα για ενα κολλητηρι ευτελους αξια 4,5 δολλαριων και στο σαιτι εγραφε δωρεαν με china post registered mail μου ηρθε το ειδοποιητριο σημερα να παω να παραλαβω και γραφει αντικαταβολη 3 ευρω,τι σημαινει αυτο;Λιγο ξαφνιαστηκα.

Για το τέλος εκτελωνισμού των 3€ διάβασε εδώ: http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf

Δημοσ.

Αυτο θα κανω θα δω αν το χρειαζομαι αμεσα αλλιως θα μιλησω με τον κινεζακλα και ελπιζω να δειξει κατανοηση να μην τον απειλησω με dispute γιατι θα εχει δικιο.πηγα και ελτα και  μου ειπαν οτι δεν παιζει ρολο οτι ειναι μικρης αξιας και μικρο δεμα μικρος φακελος ειναι καθαρα θεμα τυχης το τελωνειο ετσι οπως ξεφωρτωνοται απο τα αεροπλανα τα κιβωτια ,το ποιο κιβωτιο θα φορτωσουν με το μηχανημα να το πανε για τελωνειακο ελεγχο,Πριν λιγες μερες ηρθε και το κολλητηρι καμια δεκα ευρω αξια το οποιο περασε κανονικα και ηρθε σε δυο και κατι βδομαδες αυτο εκανε 40 και μερες και ημουν βεβαιος οτι θα κολλησε καπου σε κανενα κατ η υεδ. Εχω παραγγηλει κινητα τα παντα και ολα ηρθαν αερα..πρωτη φορα συνεβει και ειδικα με απλο china airi mail ταχυδρομειο που ειχαμε ακουσει πολλες φορες οτι αυτα περνανε αερα ειδικα αν ειναι και μικρα και συνεβει τωρα.δηλαδη ουτε 2 ευρω αξια τα ανταλλακτικα και μου ζητανε συν 3.Αποκλειεται να μοιαζει με κουτι τηλεφωνου ενας φακελος δεκα επι δεκα εκατοστα θα ειναι σιγουρα.Απορω πως το τσιμπησε την τυχη μου.ελεος επεσα στο τυχαιο φορτιο που διαλεξαν για εκτελωνισμο.

Δημοσ.

Αυτο θα κανω θα δω αν το χρειαζομαι αμεσα αλλιως θα μιλησω με τον κινεζακλα και ελπιζω να δειξει κατανοηση να μην τον απειλησω με dispute γιατι θα εχει δικιο.πηγα και ελτα και  μου ειπαν οτι δεν παιζει ρολο οτι ειναι μικρης αξιας και μικρο δεμα μικρος φακελος ειναι καθαρα θεμα τυχης το τελωνειο ετσι οπως ξεφωρτωνοται απο τα αεροπλανα τα κιβωτια ,το ποιο κιβωτιο θα φορτωσουν με το μηχανημα να το πανε για τελωνειακο ελεγχο,Πριν λιγες μερες ηρθε και το κολλητηρι καμια δεκα ευρω αξια το οποιο περασε κανονικα και ηρθε σε δυο και κατι βδομαδες αυτο εκανε 40 και μερες και ημουν βεβαιος οτι θα κολλησε καπου σε κανενα κατ η υεδ. Εχω παραγγηλει κινητα τα παντα και ολα ηρθαν αερα..πρωτη φορα συνεβει και ειδικα με απλο china airi mail ταχυδρομειο που ειχαμε ακουσει πολλες φορες οτι αυτα περνανε αερα ειδικα αν ειναι και μικρα και συνεβει τωρα.δηλαδη ουτε 2 ευρω αξια τα ανταλλακτικα και μου ζητανε συν 3.Αποκλειεται να μοιαζει με κουτι τηλεφωνου ενας φακελος δεκα επι δεκα εκατοστα θα ειναι σιγουρα.Απορω πως το τσιμπησε την τυχη μου.ελεος επεσα στο τυχαιο φορτιο που διαλεξαν για εκτελωνισμο.

Κάτσε ρε φίλε… από την μια έχεις αγοράσει πολλές φορές και πολύ ακριβά πράγματα τα οποία έπρεπε να περάσουν τελωνείο, να πληρώσεις δασμούς και φόρους… και την ΜΙΑ φορά που έτυχε να πληρώσεις 3 ευρώ, τολμάς να ξεστομίζεις ότι θα απειλήσεις τα κινεζάκια με dispute, επειδή το δέμα σου σταμάτησε στο τελωνείο της χώρας σου????

Συγγνώμη αλλά αυτό λέγεται Θράσος!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε… από την μια έχεις αγοράσει πολλές φορές και πολύ ακριβά πράγματα τα οποία έπρεπε να περάσουν τελωνείο, να πληρώσεις δασμούς και φόρους… και την ΜΙΑ φορά που έτυχε να πληρώσεις 3 ευρώ, τολμάς να ξεστομίζεις ότι θα απειλήσεις τα κινεζάκια με dispute, επειδή το δέμα σου σταμάτησε στο τελωνείο της χώρας σου????

Συγγνώμη αλλά αυτό λέγεται Θράσος!

Το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά ότι σε πακέτα που είναι κάτω από τα όρια της ατελιας χρεώνουν αβέρτα τα 3 ευρώ προχθές κάτι βιδακια που δεν έβρισκα πουθενά Ελλάδα κόστος 0,80 με χρέωσαν 3 ευρώ το θεωρείς λογικό?
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω, αλλά ξέσπασα γιατί διαβάζω ότι θα απειλήσει τον κινέζο γιατί ήταν κύριος και έστειλε κανονικά την παραγγελία!!!!!!!

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν στέλνουν Ελλάδα!!!!

• Moderators
Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω, αλλά ξέσπασα γιατί διαβάζω ότι θα απειλήσει τον κινέζο γιατί ήταν κύριος και έστειλε κανονικά την παραγγελία!!!!!!!

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν στέλνουν Ελλάδα!!!!

Αν διαβάσεις 4 λέξεις μετά θα δεις ότι δεν εννοεί αυτό που κατάλαβες

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...