Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κλιματιστικό fujitsu, 20ετιας. Το έκανα συντήρηση, ο τεχνικός μου είπε ότι έχει φρέον κ κατεβάζει θερμοκρασία και γενικά οτι το κλιματιστικό δεν έχει πρόβλημα.   Ωστόσο ο αέρας που βγαζει είναι δροσερός κ όχι ψυχρος. Τι μπορεί να φταίει? Αξίζει να το ψάξω περαιτέρω ή έχει χάσει απόδοση λόγω παλαιότητας? Σημειωτέον ότι χρησιμοποιείται ουσιαστικό μόνο τρεις μήνες το καλοκαίρι.  Ευχαριστώ.

Δημοσ.

εχω 25ετιας και βγαζει παγο.αν εχεις βαλει σωστη επιθυμητη θερμοκρασια,μαλλον εχει μειωμενη ποσοτητα υγρου.αν βαλεις θερμομετρο στην εξοδο του ανεμηστηρα,στην εσωτερικη μοναδα,στην χαμηλοτερη θερμοκρασια στο κοντρολι,πρεπει να βγαζει 6-9 βαθμους,μετα απο κανα τριλεπτο,με την ταχυτητα στην μεσαια θεση.αν μετα πενταλεπτου,δειχνει παραπανω,εχει απωλειες.

Δημοσ.

εχω 25ετιας και βγαζει παγο.αν εχεις βαλει σωστη επιθυμητη θερμοκρασια,μαλλον εχει μειωμενη ποσοτητα υγρου.αν βαλεις θερμομετρο στην εξοδο του ανεμηστηρα,στην εσωτερικη μοναδα,στην χαμηλοτερη θερμοκρασια στο κοντρολι,πρεπει να βγαζει 6-9 βαθμους,μετα απο κανα τριλεπτο,με την ταχυτητα στην μεσαια θεση.αν μετα πενταλεπτου,δειχνει παραπανω,εχει απωλειες.

Το 6-9 δεν ειναι αντικειμενικο. Αν εχεις 35 στη εισοδο δε ξερω αν μπορει παντα να πεσει τοσο.
Δημοσ.

Ευχαριστω για την αντατπόκριση.  Ο συντηρητής με το θερμόμετρο είπε ότι φτανει στους 18 βαθμούς.  Δεν καταλαβαίνω πώς έχει αυτή την ένδειξη, αλλά το μηχανημα να μην αποδίδει.  

Δημοσ.

Το έχει ελέγξει κάποιος για τυχόν διαρροές φρέον?
Μυρίζει ο αέρας που βγάζει?
Για αρχή βάλε ένα θερμόμετρο στην έξοδο του κλιματιστικού στις περσίδες, κράτα το εκεί για λίγο και τσέκαρε τι δείχνει μετά απο ένα λεπτό λειτουργίας.

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κλιματιστικό fujitsu, 20ετιας. Το έκανα συντήρηση, ο τεχνικός μου είπε ότι έχει φρέον κ κατεβάζει θερμοκρασία και γενικά οτι το κλιματιστικό δεν έχει πρόβλημα.   Ωστόσο ο αέρας που βγαζει είναι δροσερός κ όχι ψυχρος. Τι μπορεί να φταίει? Αξίζει να το ψάξω περαιτέρω ή έχει χάσει απόδοση λόγω παλαιότητας? Σημειωτέον ότι χρησιμοποιείται ουσιαστικό μόνο τρεις μήνες το καλοκαίρι.  Ευχαριστώ.

Αν μιλασ για αυτες τις μερες ειναι φυσιολογικο να εχεις πεσμενη αποδοση , οταν ανεβαινουν οι εξωτερικες θερμοκρασιες πεφτει η αποδοση.

Πρεπει να μετρησεις εισοδο-εξοδο αερα αν η διαφορα θερμοκρασιας ειναι πανω απο 20-25 βαθμους ειναι οκ το κλοιματιστικο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...