Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορεί να διορθωθεί η κακή κλίση που έχει δώσει ο πλακάς στο μπαλκόνι μου κ δεν στραγγίζουν τα νερά στο φρεάτιο χωρίς να χρειάζεται να μπω σε ξηλώματα πλακιδίων κλπ... μήπως υπάρχει καμιά πατέντα που μπορώ να εφαρμόσω;

Μην φανταστείτε πως υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, απλώς λιμνάζουν τα νερά γύρω απο το φρεάτιο σε ακτίνα ενός μέτρου!

Δημοσ.

Eγώ άλλο κατάλαβα, πριν μπω στο νήμα, με την "ρύση" :P
(δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω στο πρόβλημα που έχεις)

Δημοσ.

Πατέντα (aka μαγική λύση) δεν υπάρχει

Εφόσον από την υπόλοιπη επιφάνεια τα νερά πλησιάζουν (μέχρι το ένα μέτρο) προς το σχαράκι σημαίνει ότι το υπόλοιπο είναι σωστό*.

Η προφανής λύση θα ήταν (αφού δεν θέλεις ξήλωμα πλακιδίων) να "διορθωθεί" το σημείο με ένα τσιμεντάκι. Δυστυχώς όμως τόσο ψιλό τσιμέντο, αν είναι όπως το φαντάζομαι, δεν θα κρατήσει.

*Επίσης το ότι το υπόλοιπο μπαλκόνι έχει σωστή ρύση είναι υποθετικό. Αν για παράδειγμα το υψηλότερό του σημείο είναι στο ύψος (ή ελάχιστα ψηλότερα) από το σιφώνι, ελάχιστα (κανένα θα έλεγα) περιθώρια έχει για διόρθωση χωρίς ξήλωμα. Πιο ανώδυνη λύση, σε σχέση με ολικό ξήλωμα, θα ήταν να ξηλωθεί γύρω από το σιφώνι και να διορθωθεί. Αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που το σιφώνι έχει αρκετό βάθος και άρα μπορεί να κοπεί το πάνω μέρος του όσο χρειάζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μόνο περιμετρικά του σχαρακίου θα θέλει ξήλωμα, σύμφωνοι, απλώς έλεγα μπας κ υπάρχει καμιά πατέντα/μαγική λύση... ποτέ δε ξέρεις πάντα όλο κ κάτι βγαίνει! :D

Δημοσ.

Αν είσαι κοντά στο σιφόνι "φαε" λίγο από τον αρμό και κάνε αυλακι για να φύγει το νερό...

Δεν ξέρω εάν θα το κάνω αυτό αλλά ομολογώ πως μου αρέσουν οι έξυπνες λύσεις, ωραίος, έγραψες!

Δημοσ.

http://www.karrassa.gr/index.php/gyalistika/adiavroxopoiisi-empotismos-nanotexnologia-plakakia-fysiki-petra-cotto/empotistiko-adiavroxopoiisi-mat-plakakia-kai-fysiki-petra-1l-103100777-detail

Ισως μερικες στρωσεις απο αυτο ωστε να σου δωσει 2 χιλιοστα.... Απλα σιγουρεψου οτι δεν επηρρεαζει την εμφανιση και θα μεινει σταμπα. Ειδ'αλλως ,περνας ενα χερι ολο το μπαλκονι

Δημοσ.

Φτιάξει με κόφτη όσο χρειάζεται "λούκι χαντάκι" και μετα πέρασε το με αρμοστοκο πλακιδίων

Δεν το κατάλαβα αυτό!

Δημοσ.

Έκαψε το πλακακι, και επειδή μετα αυτό θα είναι χαλιά το περνάς με αρμοστοκο, πως να το πω αλλιως. Οι πλακαδες τα ξερουν αυτά.

Δημοσ.

Έκαψε το πλακακι, και επειδή μετα αυτό θα είναι χαλιά το περνάς με αρμοστοκο, πως να το πω αλλιως. Οι πλακαδες τα ξερουν αυτά.

Aαα κατάλαβα... ίσως μπορώ να κάνω και πιό βαθείς τους αρμούς ώστε να αυλακώνει εκεί το νερό και να διοχετεύεται στο σχαράκι! Τι λες;

Μετρησες το νερο που λιμναζει και ηταν περισσοτερο απο 2 χιλιοστα;;;

Δεν το μέτρησα αλλά δεν μου φαίνεται μόνο για 2 χιλιοστά το λιμνάζον νερό.

Δημοσ.

Aαα κατάλαβα... ίσως μπορώ να κάνω και πιό βαθείς τους αρμούς ώστε να αυλακώνει εκεί το νερό και να διοχετεύεται στο σχαράκι! Τι λες;

Ειναι μια λυση.Η δικη μου ''συνεισφορα'' στο θεμα ειναι το να αναφερω οτι αγορασα ενα μικρο μπουκαλακι ασπρο υγρο σμαλτο που με βοηθησε να καλυψω , αδιαβροχα, τον αισθητικα μουχλο-μαπα αρμοστοκο πλακιδιων που ειχα βαλει σε ενα μισοσπασμενο πλακακι στο μπανιο.

Δημοσ.

Δεν το μέτρησα αλλά δεν μου φαίνεται μόνο για 2 χιλιοστά το λιμνάζον νερό.

Συμφωνω με τους αρμους αν ταιριαζουν με την ρήση, αλλα πρεπει να "φας" και πλακάκι, δηλαδη να πας στους δυο πόντους το λιγότερο για να χωράει σκούπα σφουγγαριστρα κλπ, αν ειναι χιλιοστά, τοτε δεν κανεις τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...