Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να με ενημερώσει οποίος ξέρει και έχει κάνει την εν λόγω επέμβαση,ποια είναι η καλύτερη μέθοδος και τι ήταν το κόστος. Έψαξα και βρήκα πως η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε με νυστέρι (ανοικτή ή κλειστή) είτε με λέιζερ. Αλλά δεν βρίσκω κάποια αναφορά για το κόστος της κάθε μεθόδου. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν κάνα δυο χρόνια.Υπάρχει η ανοιχτή,ημιανοιχτή και μπορεί να υπάρχει και η κλειστή(δεν ξέρω τι είναι).Η ανοιχτή είναι η πιο εύκολη για τον χειρούργο και με την μεγαλύτερη περίοδο ανάρρωσης,η ημιανοιχτή έχει μικρότερη περίοδο ανάρρωσης αλλά προυποθέτει μεγαλύτερη εμπειρία απ'τον χειρούργο.Το κόστος στην περίπτωση μου(μένω κατερίνη)ήταν στα 250-300ε. Αν μένεις σε μια μεγαλύτερη πόλη(όπως θεσσαλονίκη, αθήνα) σίγουρα έχεις περισσότερες επιλογές ,ισως έχεις πρόσβαση σε πιο σύγχρονες μεθόδους απ'την ημιανοιχτή,  και στη θέση σου θα μιλούσα με μερικούς χειρούργους προτού καταλήξω σε κάποιον. Πάντως είναι απλή διαδικασία, γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν διαρκεί πάνω απο 1 ώρα(εκτός αν είσαι περίπτωση η ο χειρούργος είναι χασάπης).

• Like 1
Δημοσ.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες. Είχα κατά νου να κάνω την επέμβαση με τη μέθοδο του λειζερ, κυρίως λόγω του λίγου χρόνου που έχει για ανάρρωση. Αλλά αν η πιο κοινή μέθοδος, η ανοικτή,κοστίζει 300 ευρώ,τότε φοβάμαι πως το λέιζερ θα ξεπερνάει το χιλιάρικο... Μπορώ να ρωτήσω και κάτι άλλο; Μετά την επέμβαση πώς ήταν η ανάρρωση; Έχω ακούσει από εντελώς ανώδυνη μέχρι πολύ επώδυνη με φρικτούς πόνους από αλλαγές γαζων και λίγο έχω τρομάξει. Πώς ήταν η δική σου εμπειρία;

Δημοσ.

Υπάρχουν χειρούργοι που χρησιμοποιούν laser για να καυτηριάσουν τις πληγές και δεν χρεώνουν πάνω απο 250-300ε. Έχω ακούσει για άτομα που την έβγαλαν με αντιβίωση η απλά έκαναν ένα καθάρισμα(το οποίο επουλένεται σε μερικές μέρες) και λύθηκε το πρόβλημα τους προσωρινά.Μην υποθέτεις ρώτα τους, ίσως σου απαντήσουν και απ'το τηλέφωνο.

Δημοσ.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες. Είχα κατά νου να κάνω την επέμβαση με τη μέθοδο του λειζερ, κυρίως λόγω του λίγου χρόνου που έχει για ανάρρωση. Αλλά αν η πιο κοινή μέθοδος, η ανοικτή,κοστίζει 300 ευρώ,τότε φοβάμαι πως το λέιζερ θα ξεπερνάει το χιλιάρικο... Μπορώ να ρωτήσω και κάτι άλλο; Μετά την επέμβαση πώς ήταν η ανάρρωση; Έχω ακούσει από εντελώς ανώδυνη μέχρι πολύ επώδυνη με φρικτούς πόνους από αλλαγές γαζων και λίγο έχω τρομάξει. Πώς ήταν η δική σου εμπειρία;

Είχα κάνει την ημιανοιχτή στη Θεσσαλονίκη πριν κάποια χρόνια. Πόνος πολύ λίγος, περισσότερο τράβηγμα από τα ράμματα θα έλεγα. Πολύ προσοχή τις πρώτες βδομάδες όπου δε μπορείς να κάτσεις πουθενά (ακόμη και να μην πονάς, πρέπει να προσέχεις μη σπάσουν τα ράμματα). Προσωπικά μπορούσα να καθήσω σχεδόν αμέσως, αλλά δεν το έκανα για το λόγο που ανέφερα. Οπωσδήποτε να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού κατά γράμμα και σε καμιά περίπτωση να μην κάνεις εκπτώσεις στην περιποίηση και τον καθαρισμό της πληγής. Το φαγητό είναι λίγο σπαστικό, γιατί πρέπει να τρως όρθιος, αλλά κατά τα άλλα αράζεις. Ο πραγματικός πόνος είναι η αφαίρεση των ραμμάτων, αλλά κρατά ελάχιστα. Εμένα έκανε υπερβολικά πολύ καιρό να κλείσει εντελώς (κάνα εξάμηνο), επειδή το ταλαιπωρούσα με ποδήλατο και άλλες ασχολίες. Κατά τα άλλα δεν είναι τιποτα φοβερό, απλά να ξέρεις ότι έχει πιθανότητες επανεμφάνισης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...