Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Θα μπλέξεις κι άλλο.

Ειναι συχνή η παρανόηση αυτή. Εκτελωνισμός γίνεται ΠΑΝΤΑ ακόμη και αν η χώρα αποστολής είναι μέλος της Ε.Ε.  ακόμη κι αν ο «εκτελωνισμός» γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ  όταν το αντικείμενο προέρχεται από χώρα μέλος της Ε.Ε. 

Αναφορά σε κείμενο

Η τελωνειακή ένωση αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ισχύει από το 1968. Τούτο σημαίνει ότι καταργούνται τα σύνορα μεταξύ των χωρών μελών για όλες τις εμπορευματικές συναλλαγές (άρθρο 28 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ)). Απαγορεύονται οι τελωνειακοί δασμοί ή οι φόροι ισοδύναμου αποτελέσματος μεταξύ των χωρών μελών.

Πηγή: https://eur-lex.europa.eu/summary/chapter/customs.html?root_default=SUM_1_CODED%3D12&locale=el

Πως γίνεται εκτελωνισμός όταν υπάρχει τελωνειακή ένωση;

• 3 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά ξεθάβω το θέμα γιατί αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα. Έχω στείλει πακέτο από Ολλανδία εδώ και μια εβδομάδα και δεν υπάρχει κανένα update. Η postnl μου είπε ότι το πακέτο έχει φτάσει τελωνείο αλλά ακόμα να παραδωθεί στα ΕΛΤΑ. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, salazar1991 είπε

Παιδιά ξεθάβω το θέμα γιατί αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα. Έχω στείλει πακέτο από Ολλανδία εδώ και μια εβδομάδα και δεν υπάρχει κανένα update. Η postnl μου είπε ότι το πακέτο έχει φτάσει τελωνείο αλλά ακόμα να παραδωθεί στα ΕΛΤΑ. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Σε ανάποδη αποστολή από Ελλάδα προς Ολλανδία, το tracking number αλλάζει από ελληνικό σε ολλανδικό. Κάνε αναζήτηση εδώ  https://parcelsapp.com/en μήπως σου εμφανίζει το next tracking number.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν έχω καταλάβει καλά (από αυτά που μου είπε η postnl), το δέμα είναι Ελλάδα αλλά μάλλον δεν έχει σκαναριστεί ακόμα από ΕΛΤΑ. Μου φαίνεται περίεργο γιατί βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και μια εβδομάδα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πχ να καλέσω το τελωνείο στην Αθήνα?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, salazar1991 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν έχω καταλάβει καλά (από αυτά που μου είπε η postnl), το δέμα είναι Ελλάδα αλλά μάλλον δεν έχει σκαναριστεί ακόμα από ΕΛΤΑ. Μου φαίνεται περίεργο γιατί βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και μια εβδομάδα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πχ να καλέσω το τελωνείο στην Αθήνα?

Καλησπέρα.. Θα κάνεις λιγο υπομονή παραπανω.. Μπορεί και κανένα μήνα...Αργουν λιγο.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, salazar1991 είπε

Όχι, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. Κι από Ουγγαρία που έρχονται πράγματα που παραγγέλνουμε αργούν να σκανάρουν τους σάκους έως και 1 μήνα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Όχι, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. Κι από Ουγγαρία που έρχονται πράγματα που παραγγέλνουμε αργούν να σκανάρουν τους σάκους έως και 1 μήνα.

Τι ένα μήνα....παρέλαβα 2 παραγγελίες από Aliexpress που είχα κάνει αρχές Μάρτη.....προχτές! Μόνο 4.5+ μήνες! Από Ουγγαρία έδειχναν πως είχαν φύγει από Τέλος Απρίλη. Έκτοτε αγνοούνταν η τύχη τους, εγώ τις είχα ξεγράψει βασικά, δεν περίμενα πως θα παραλάβω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...