Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πριν λιγες ημέρες παρέδωσε πνεύμα ο υπολογιστής μου μετά απο 9 χρόνια, οπότε επι ευκαιρία θελω να φτιάξω ενα νέο μηχάνημα.

Γενικα θελω να ειναι gaming συστημα αλλα θα τον χρησιμοποιω αρκετά και για development, τρεχοντας πολλα προγραμματα ταυτοχρονα. Budget 1000 ευρω(1300 ανώτατο όριο)

Έχω οθόνες (1080p) περιφερειακα κτλ, μονο το μηχανημα θα αλλάξω.

Ο στόχος μου ειναι ο νεος υπολογιστής να κρατήσει και αυτός αρκετά χρόνια. Ενω γνωρίζω να συναρμολογήσω μηχάνημα δεν ειμαι πολυ σίγουρος για την επιλογη των κομματιών. 

Για cpu ειμαι μεταξύ i7 7700 και Ryzen 7 1700. Ο amd φαινετια να εχει ξεκάθαρα καλυτερα specs(απο οσο μπορω να κρινω) και ειναι πανω κατω στα ιδια χρήματα. Όμως ο i7 φαινεται να ταιριάζει γενικα με ακριβοτερες μητρικές. Επίσης διαβασα διάφορα οτι οι Ryzen εχουν βγαλει κατι μικροθεματάκια. Γενικα λοιπον δεν ειμαι σιγουρος πως να επιλέξω επεξεργαστή.

Μητρική φανταζομαι αφου επιλεχθει ο επεξεργαστής θα ειναι ευκολη η επιλογη της. Ποιές μάρκες προτείνονται γενικά; 

Κάρτα γραφικών θα ήθελα nvidia - για να μην ξεφυγει το κοστος νομιζω παω αναγκαστικα σε 1060 6gb (διαβασα οτι η 3gb δεν προτεινεται). Επισης οπως και με τη μητρικη δεν ξερω τι μάρκες προτείνονται(εχουν σημασια ;; )

Δίσκο εχω εναν 1ΤΒ και θελω να παρω και εναν SSD μαλλον στα 250GB, σκεφτομαι τον Samsung 850 EVO.

Μνήμες 16GB, ddr4 υποθετω, δεν εχουν διαφορα τιμής με ddr3. 

Γενικα εχω ψιλομπερδευτεί, και θα εκτιμουσα τα φώτα σας! Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ποια προγράμματα χρησιμοποιείς; Γενικά αν κάνεις πολλές εργασίες ταυτόχρονα ο ryzen υπερέχει. Οι οθόνες που έχεις ποιες είναι;

• Like 1
Δημοσ.

Visual Studio, καποιο image editor, το Unity και θελω να παιξω με Unreal Engine στο μελλον. Δεν ειναι παντα στανταρ τα προγραμματα που χρησιμοποιω, σε 1 χρονο μπορει να ειναι ολα διαφορετικα - αλλα συχνα τρεχω πολλα μαζι.

Οθονες που εχω τωρα ειναι μια LG 23mp68vq και μια παλια dell 19αρα 4:3 tft που σιγουρα καποια στιγμη στο μελλον θα την αλλαξω, αλλα οχι αμεσα.

Το βασικο που με προβληματιζει στον ryzen ειναι αν θα εχω θεματακια, γιατι διαβαζα διάφορα - βεβαια σε post καποιων μηνων πισω και ισως εχουν αλλαξει απο τοτε τα πραγματα.

Δημοσ.
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Προτεινεις βλεπω pci ssd - δεν ειχα σκεφτει καν οτι υπαρχει αυτη η εναλλακτική! 

Ερωτηση - στο pc που ειχα ως τωρα για να ειναι σταθερο ηθελε το bios παραμετροποιηση(συγκεκριμενα να πειραξω voltages και timing για τις ραμ). Υπαρχει περιπτωση να χρειαζεται κατι τετοιο και τωρα ή πλεον αυτα ρυθμιζονται αυτοματα αναλογα τα parts?

Δημοσ.

Όχι ρεύματα. Μόνο την ταχύτητα στις ραμ θα αλλάξεις ενεργοποιώντας το xmp-profile που είναι απλό. Αν θες μπορείς να κάνεις και ένα μικρό overclock στον επεξεργαστή, χωρίς να πειράξεις πάλι ρεύματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Προτεινεις βλεπω pci ssd -

Δεν είναι PCI είναι m2 και είναι Μια εξαιρετική επιλογή.

Το παλιό σου κουτί και τροφοδοτικο ποια είναι; Ρωτάω μήπως γλιτώσεις τίποτα και πας σε gtx 1070

Δημοσ.

Δεν είναι PCI είναι m2 και είναι Μια εξαιρετική επιλογή.

Το παλιό σου κουτί και τροφοδοτικο ποια είναι; Ρωτάω μήπως γλιτώσεις τίποτα και πας σε gtx 1070

Το παλιο μου κουτι ειναι καποιο cooler master centurion του 2008. Το psu ενα 850αρι cooler master παλι - αλλα ειναι 9 χρονων νομιζω ειναι καλη ιδεα να παρω αλλο.

Σχετικα με τη μητρική - πέρα απο την Β350 βλεπω εχει η asus και με X370 chipset με μικρη διαφορα στην τιμη - αξιζει να παω σε αυτήν ; Δεν με ενδιαφέρει το sli/crossfire αν αυτη ειναι η μονη διαφορα τους - αλλα δεν ξερω αν το νεώτερο chipset σημαινει και καλυτερες επιδοσεις κτλ.

Δημοσ.

Ρωτάω μήπως γλιτώσεις τίποτα και πας σε gtx 1070

Έλα ρε GTX 1070 για 1080p υπερβολή δεν είναι?

Το ιδανικό θα ήταν να πάει σε RX 580 λόγω FreeSync στο monitor, αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές.

@ bnvdarklord

Το Χ370 και Β350 δεν είναι το ένα νεότερο chipset από το άλλο, ίδια ηλικία έχουν αν θες να το θέσω έτσι, απλώς το πρώτο προσφέρει κάτι παραπάνω από το πρώτο.

Δημοσ.

Το Χ370 και Β350 δεν είναι το ένα νεότερο chipset από το άλλο, ίδια ηλικία έχουν αν θες να το θέσω έτσι, απλώς το πρώτο προσφέρει κάτι παραπάνω από το πρώτο.

Thanks! Θα κοιταξω να δω τι διαφορές εχουν.

Δημοσ.

Έλα ρε GTX 1070 για 1080p υπερβολή δεν είναι?

Το ιδανικό θα ήταν να πάει σε RX 580 λόγω FreeSync στο monitor, αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές.

@ bnvdarklord

Ναι αλλά...

Αναφέρει στο μέλλον αλλαγή οθόνης.. Γιατί όχι για 1440p?ΝΑ πάει για αλλαγή οθόνης μελλοντικά και να πάρει πάλι 1080p το θεωρώ κακή κίνηση. Συμφωνείς;

Το παλιο μου κουτι ειναι καποιο cooler master centurion του 2008. Το psu ενα 850αρι cooler master παλι - αλλα ειναι 9 χρονων νομιζω ειναι καλη ιδεα να παρω αλλο.

Σχετικα με τη μητρική - πέρα απο την Β350 βλεπω εχει η asus και με X370 chipset με μικρη διαφορα στην τιμη - αξιζει να παω σε αυτήν ; Δεν με ενδιαφέρει το sli/crossfire αν αυτη ειναι η μονη διαφορα τους - αλλα δεν ξερω αν το νεώτερο chipset σημαινει και καλυτερες επιδοσεις κτλ.

Κουτι θα αλλαζα και για ψυχολογικούς λόγους.. :P

Το τροφοδοτικο αν είναι καλής ποιότητας με υψηλό efficiency και πληρεί προδιαγραφές προστασίας δεν θα το αλλαζα μέχρι να πεθάνει ήσυχο και μόνο του.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το τροφοδοτικό έχω.

http://www.coolermaster.com/service/support/model/RS-850-ESBA/

Με ενα γρηγορο υπολογισμο δεν εχω ξεπερασει κατα πολυ τις μισες ωρες απο οσο λεει - δεν ξερω βεβαια σχετικα με τις προδιαγραφες που αναφέρεις τι παιζει.

Σχετικα με τις καρτες γραφικων, τι όρια θα δινατε για τη καθε μια ; Δηλαδη αν παρω την 1060 τι να περιμενω VS αν παρω την 1070 μακροπροθεσμα;

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας !

Δημοσ.

Ανάλογα το παιχνίδι και το monitor. Ήδη υπάρχουν παιχνίδια που αν θες να παίξεις 1440p στο ultra με πάνω από 75fps δεν αρκεί η 1070. Αν πάρεις gsync monitor και δεν σε πειράζει να παίζεις στο high και μελλοντικά πιο κάτω, τότε θα κρατήσει 3-4 χρόνια, πιστεύω.

Προσωπικά την 1060 6gb την θεωρώ top για 1080p, για παραπάνω ξεκινάς τις υποχωρήσεις από τώρα. Πολλά παιχνίδια είναι και κακογραμμένα, άστα να πάνε. Προσωπικά ελπίζω στο μέλλον να έχουμε περισσότερα games με Vulkan, μπας και δούμε άσπρη μέρα.

Δημοσ.

Αυτό το τροφοδοτικό έχω.

http://www.coolermaster.com/service/support/model/RS-850-ESBA/

Με ενα γρηγορο υπολογισμο δεν εχω ξεπερασει κατα πολυ τις μισες ωρες απο οσο λεει - δεν ξερω βεβαια σχετικα με τις προδιαγραφες που αναφέρεις τι παιζει.

Σχετικα με τις καρτες γραφικων, τι όρια θα δινατε για τη καθε μια ; Δηλαδη αν παρω την 1060 τι να περιμενω VS αν παρω την 1070 μακροπροθεσμα;

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας !

Short Circuit Protection (SCP), Over Current Protection (OCP), Over Power Protection (OPP), Over Voltage Protection (OVP), Under Voltage Protection (UVP), Over Temperature Protection (OTP)

Προσωπικά θα το κράταγα.

Αν δεν πας σε οθόνη 2κ μελλοντικά απλά μην σκέφτεσαι για 1070.Αν πας όμως τότε πρέπει..

Δημοσ.

Καλημέρα! Ευχαριστώ για το τιπ για το τροφοδοτικο!

Οπότε απο οτι καταλαβα με την 1060 θα ειμαι οκ για μεχρι 1080p αλλα για παραπανω θα πρεπει να σκεφτω για 1070 ή και 1080.

Ευχαριστώ παιδιά, ξεθολώσατε λιγο το τοπιο!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...