Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

€300

ii) Tη χρήση του υπολογιστή:

Αρχιτεκτονικό σχέδιο και Photo & Video editing

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Κυρίως σουΐτα της Autodesk και Adobe, καθώς και V-Ray.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη?

Υπάρχει οθόνη

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) 

Δεν μας ενδιαφέρει, αρκεί να είναι από Ελλάδα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα το στήσω εγώ.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Όχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?

Όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)

Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage?

Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Έχουμε ένα Caviar Blue για boot drive, καθώς και ένανWD (δε θυμάμαι μοντέλο) για αποθήκη. Υπάρχει ένα κουτί (πολύ πολύ απλό), ανεμιστήρες, dvd drive.

Το pc είναι για την κοπέλα μου που είναι interior designer

Χρειάζεται

cpu, ram, motherboard, psu.

Στόχος να πάμε σε ένα intel based σύστημα, με ddr4, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για amd + gpu.

Μία δική μου πρόταση.

cpu

motherboard (???)

ram

psu

Κοντά στα €300

Προσοχή, πάνω από 300 ούτε λόγος. Αυτή την περίοδο και τα 300 είναι πολλά, αλλά το παλιό, μας άφησε, και δεν αξίζει η επισκευή. Γνωρίζω πολύ καλά ότι με λίγα πιο πάνω θα κάνει κάτι καλύτερο, αλλά ειλικρινά δεν παίζει μία.

Τι λέτε;

Εγώ της είπα 300 γιατί με το μυαλό, τόσο μου βγήκε για κάτι αξιοπρεπές και τελικά είχα δίκιο.

Τώρα είναι με ένα core 2 duo (δε θυμάμαι μοντέλο)

Ότι και να βάλουμε από i3 θα είναι αναβαθμισάρα θεωρώ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο 4560 θα σου δώσει περίπου τις ίδιες επιδόσεις με i3 στο 1/2 του κόστους. Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις οτι με 2C/4T CPU το rendering απαιτεί πολύ υπομονή (το Adobe CS νομίζω έχει CUDA acceleration, κοίταξε το αν μπορείς να βάλεις μια Nvidia μεταχειρισμενη). Dual channel μνήμη επίσης χρειάζεσαι, 2 dimm τουλάχιστον 4gb το καθένα. Κατα τα άλλα (mb/psu) μια χαρά είναι αυτά που βρήκες.

Δημοσ.

Προφανώς και είναι της υπομονής αλλά σε σχέση με τον 10ετίας επεξεργαστή που χρησιμοποιεί τώρα, πιστεύω πως είναι μίλια μπροστά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Προφανώς και είναι της υπομονής αλλά σε σχέση με τον 10ετίας επεξεργαστή που χρησιμοποιεί τώρα, πιστεύω πως είναι μίλια μπροστά.

Το interior designer τρέχει; κοίτα λίγο τα benchmarks για Autocad καθώς και τα setups που εχουν στο σχετικό forum. Γενικά το μηχάνημα θα της φαίνεται μια χαρά (εκτός rendering), ο 4560 είναι καλός για single thread.
Δημοσ.

Τη δουλειά της θέλει να κάνει, δεν βάζει ούτε παλαβά textures ούτε τίποτα. Την πρακτική της κάνει, και δεν σχεδιάζει κάτι περίπλοκο με άπειρα polygons να σέρνεται το pc. Αν ήταν ευχαριστημένη με τα renders που έβγαζε ο προηγούμενος, με αυτό θα είναι πολύ καλά. Κοιτάζω τα cinebench scores σαν ένα reference point, όπου, το laptop μου (i5 6200u) βγάζει max 310 points, και ο Pentium βγάζει 390. Δουλεύει άνετα στο laptop μου, θα δουλεύει υπεράνετα στον Pentium :P

Την ερώτηση δεν την έπιασα.

btw, με όποιες dual channel 8άρες (corsair, kingston) θα είναι οκ έτσι;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τη δουλειά της θέλει να κάνει, δεν βάζει ούτε παλαβά textures ούτε τίποτα. Την πρακτική της κάνει, και δεν σχεδιάζει κάτι περίπλοκο με άπειρα polygons να σέρνεται το pc. Αν ήταν ευχαριστημένη με τα renders που έβγαζε ο προηγούμενος, με αυτό θα είναι πολύ καλά. Κοιτάζω τα cinebench scores σαν ένα reference point, όπου, το laptop μου (i5 6200u) βγάζει max 310 points, και ο Pentium βγάζει 390. Δουλεύει άνετα στο laptop μου, θα δουλεύει υπεράνετα στον Pentium :P

Την ερώτηση δεν την έπιασα.

btw, με όποιες dual channel 8άρες (corsair, kingston) θα είναι οκ έτσι;

Κατα πάσα πιθανότητα ναι, απλά κοιτα στο site της μητρικής ποια dimm είναι qualified για να είσαι απόλυτα σίγουρος. Σε ρώτησα αν τρέχει την ειδική έκδοση του Autocad για interior designers που έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Πάντως θα σου περισσεψουν λεφτά αρκετά για μια Nvidia μεταχειρισμενη, ακόμα και με 30-50€ θα δεις διαφορά (το Adobe CS που έτρεχα παλιά είχε μεγάλη με CUDA Acceleration). Παρτο σκέτο στην αρχη και ύστερα βλέπεις.
Δημοσ.

Κατα πάσα πιθανότητα ναι, απλά κοιτα στο site της μητρικής ποια dimm είναι qualified για να είσαι απόλυτα σίγουρος. Σε ρώτησα αν τρέχει την ειδική έκδοση του Autocad για interior designers που έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Πάντως θα σου περισσεψουν λεφτά αρκετά για μια Nvidia μεταχειρισμενη, ακόμα και με 30-50€ θα δεις διαφορά (το Adobe CS που έτρεχα παλιά είχε μεγάλη με CUDA Acceleration). Παρτο σκέτο στην αρχη και ύστερα βλέπεις.

Έχει τα πάντα από την Autodesk λόγω σχολής.

Δημοσ.

παρε της αυτό το laptop

http://www.insomnia.gr/topic/649556-%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B1-389%E2%82%AC-acer-aspire-e5-575g-359e-i3-6006u156-fhd4gb-ram128gb-ssdnvidia-geforce-940mx-2gblinux/page-6?do=findComment&comment=55839418

που εχει τουλάχιστον ssd

διαφορετικά αναβολή για την ώρα, και πάρτε ένα 4-6 core τουλάχιστον.

κρίμα είναι να δίνεις λεφτα για κατι που δε βολεύει

Δημοσ.

παρε της αυτό το laptop

http://www.insomnia.gr/topic/649556-%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B1-389%E2%82%AC-acer-aspire-e5-575g-359e-i3-6006u156-fhd4gb-ram128gb-ssdnvidia-geforce-940mx-2gblinux/page-6?do=findComment&comment=55839418

που εχει τουλάχιστον ssd

διαφορετικά αναβολή για την ώρα, και πάρτε ένα 4-6 core τουλάχιστον.

κρίμα είναι να δίνεις λεφτα για κατι που δε βολεύει

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά δεν υπάρχει ούτε 10άευρο παραπάνω.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά δεν υπάρχει ούτε 10άευρο παραπάνω.

Συγνώμη δεν ήθελα να ανεβάσω το ποσό.

αλλα με καθε συμπάθιο μηπως : Μη πάρεις τοτε τιποτα. Κρατα τα για αργότερα. Δε το λέω απο κακία ισα ισα σαν οικονομία. Καμια φορά το φθηνό δυο φορές θα το πληρώσεις.

Παρε ένα ssd για το παλιο core2duo μηχάνημα ή μια καλή οθόνη. Κατι που θα μείνει.

Δημοσ.

Παρε ένα ssd για το παλιο core2duo μηχάνημα ή μια καλή οθόνη. Κατι που θα μείνει.

Το παλιό μηχάνημα έχει καμμένη μητρική πλέον. Καταλαβαίνω πως το λες με καλή διάθεση, αλλά δε γίνεται να μείνει χωρίς υπολογιστή τώρα. Btw, ο pentium είναι πιο δυνατός από i3, i5 laptop skylake, άρα πάλι είναι καλύτερη επιλογή από το laptop. SSD αργότερα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ντίνο,

Ο φίλος tanasen01 σου έδωσε μια καλή σύνθεση παραπάνω. Δε θα βρεις κάτι καλύτερο σε καινούργιο. Αν ψάχνεις κάτι ακόμα οικονομικότερο ρίξε μια ματιά στις αγγελίες του site, με λίγη υπομονή θα βρεις κάτι αρκετά ικανοποιητικο. Αυτό εκανα για το backup σύστημα μου και το ευχαριστιεμαι σχεδόν το ίδιο με το (πολύ ακριβότερο) workstation μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...