Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια σελίδα στο papaki με το δωρεάν πακέτο hosting..

Η σελίδα πάει καλά και σκέφτομαι να βάλω μια βάση, και επειδή το παπάκι δίνει για 3.50€/μήνα το πιο φτηνό, σκέφτομαι να βάλω μια σελίδα σε κάποιο free hosting, π.χ 000webhost και να χρησιμοποιήσω αυτήν την βάση, που είναι δωρεάν..

Δεν ξέρω κατά ποσό είναι ασφαλές αυτό και κατά ποσό γρήγορο και αποδοτικό. Μια βάση χρειάζομαι, για Sign up-Log in και για ένα chat..

Δημοσ.

Μην πας σε 000webhost και σε διάφορα sites που εχει με άλλα ονοματα. Χρόνια τώρα ειναι γνωστό, οτι δίνουν δωρεάν πακέτο, αλλά μολις σηκωθεί ελάχιστα το traffic, σου κλειδώνουν το λογαριασμό και σε υποχρεώνουν να αγοράσεις premium πακέτο για να στον ξεκλειδώσουν.

Υπάρχουν πολλά άλλα free host ΜΕ mysql και ΜΕ δωρεάν sendmail. Χωρις να ξέρω τις αναγκες σου, δες σοβαρά να αγοράσεις ενα φθηνό hosting. Καλυτερα να δινεις ενα φθηνό πακετο και να εχεις support παρα free και downtimes. 

Δημοσ.

Υπόψην ότι τα chats κάνουν πολύ χρήση της MySQL. Ενδεχομένως εάν έχεις μερικές δεκάδες άτομα ταυτόχρονα στο chat να μην σε καλύπτει καν shared hosting.

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι ίσως χρειαστεί παραπάνω αλλά ήδη δεν έχω πολύ κοινό.. Ηδη ψάχνω ξένες εταιρείες hosting για φτηνότερα πακέτα. Έχετε κάτι υπόψιν σας με βάσεις + δωρεάν SSL έως 20-22€ τον χρόνο; Domain έχω ήδη..

Δημοσ.

Και ας μην έχω SSL... Έπρεπε να υπάρχει μια εταιρεία να δίνει τουλάχιστον 1 βάση δεδομένων να κάνουμε την δουλεία μας!

Δημοσ.

SSL υπάρχει το δωρεάν Let's Encrypt.

Σκέψου ότι το κόστος ενός πολύ μικρού πακέτο για ένα webhost που δεν υπερφορτώνει τους servers του έχει τουλάχιστον 15 ευρώ / έτος. Οπότε με ένα κέρδος (που δεν είναι καν κέρδος εάν υπολογίσεις μέσα και το κόστος της τεχνικής υποστήριξης) της τάξης των 5-7 ευρώ / έτος δεν πρόκειται να βρεις κάτι αξιόπιστο. Μια φορά μέσα στο χρόνο να χρειαστεί να επικοινωνήσεις με το webhost για να σε βοηθήσουν τους έχεις βάλει μέσα.

Ειδικά εάν πάρεις πακέτο από ελληνικό webhost όπου αυτά τα 5-7 θα φορολογηθούν, έχει ΕΦΚΑ και άλλες εισφορές στο τέλος το καθαρό κέρδος του webhost θα είναι 1,5 ευρώ το χρόνο.

Εάν σε ενδιαφέρει να είναι βιώσιμη η επιχείριση που θα πάρεις hosting (ώστε να μην βαρέσει κανόνι και σε κρεμάσει) υπολόγιζε ότι το μικρότερο πακέτο που δίνουν πρέπει να κοστίζει 2-3 φορές περισσότερο από το ποσό που ανέφερες.

• Like 2
Δημοσ.

Η σελίδα πάει καλά και σκέφτομαι να βάλω μια βάση, και επειδή το παπάκι δίνει για 3.50€/μήνα το πιο φτηνό

Και ας μην έχω SSL... Έπρεπε να υπάρχει μια εταιρεία να δίνει τουλάχιστον 1 βάση δεδομένων να κάνουμε την δουλεία μας!

Κάτσε ρε φίλε, έχεις μια σελίδα που όπως λες πάει καλά, θες να την αναβαθμίσεις και σου φαίνονται πολλά τα 42€ το χρόνο;

Δεν ξέρω τι προσφέρει το @ με αυτά τα λεφτά, αλλά είναι δυνατόν να απαιτείς τσάμπα μια αναβάθμιση; Δηλαδή αυτοί και κάθε άλλη αντίστοιχη εταιρία πως θα βγάλουν χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αν είναι να το δίνουν τσάμπα;

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε, έχεις μια σελίδα που όπως λες πάει καλά, θες να την αναβαθμίσεις και σου φαίνονται πολλά τα 42€ το χρόνο;

Δεν ξέρω τι προσφέρει το @ με αυτά τα λεφτά, αλλά είναι δυνατόν να απαιτείς τσάμπα μια αναβάθμιση; Δηλαδή αυτοί και κάθε άλλη αντίστοιχη εταιρία πως θα βγάλουν χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αν είναι να το δίνουν τσάμπα;

Τα 42 ευρώ βέβαια είναι χωρίς ΦΠΑ, τελική τιμή είναι 52,08 ευρώ / έτος. H τιμή αυτή ισχύει για το πρώτο έτος. Για το δεύτερο έτος και για το κάθε επόμενο έτος η χρέωση 103,42 ευρώ (εκτός εάν αλλάξουν κάποια στιγμή τον τιμοκατάλογο τους).

Παλαιότερα τόσο o συγκεκριμένος webhost αλλά και άλλοι ελληνικοί και ξένοι webhosts είχαν χαμηλότερες χρεώσεις. Πλέον οι περισσότεροι webhosts λόγο του ότι οι τιμές ήταν τόσο σκοτωμένες που δεν ήταν βιώσιμο να τις κρατήσουν και άλλο έκαναν αυξήσεις και πλέον οι τιμές είναι λογικές με βάση την παρεχόμενη υπηρεσία. Αυτό το είχα προβλέψει ότι θα γίνει πριν από 2 χρόνια με ανάρτηση μου σε κάποιο τεχνολογικό group στο facebook.

• Like 1
Δημοσ.

1. Η σελίδα πάει καλά και σκέφτομαι να βάλω μια βάση
  2. Tο παπάκι δίνει για 3.50€/μήνα το πιο φτηνό
  3. Σκέφτομαι να βάλω μια σελίδα σε κάποιο free hosting

WTF (i18n=>ΤΣΠ) ?

Δεν ξέρω κατά ποσό είναι ασφαλές αυτό

Πίνε ενάμιση freddo capuccino λιγότερο το μήνα (αν τους αγοράζεις) και δε θα χρειάζεται να αναρωτιέσαι ρισκάροντας κάτι που ήδη πάει καλά όπως αναφέρεις... αλλιώς άσε το ακόμα κι αν είναι hobby !

• Like 2
Δημοσ.

Βρέθηκε ελληνική εταιρεία, με 15Ευρώ τον χρόνο...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, παρόλο που κάποιες ήταν άστοχες και άκυρες!

• Like 1
Δημοσ.

βρε και με 5 ευρω εαν θελεις αλλα τι limitations θα έχει το shared plan και κατα ποσο θα αποδώσει η σελιδα σε ασφάλεια - ταχύτητα (παίζει μεγιστο ρόλο και στο SEO) ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...