Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα, ανοιγω αυτο το θεμα καθαρα λογω περιεργειας για κατι που εχω παρατηρησει.

Το τελευταιο διαστημα αναζητω σπιτι για ενοικιαση στο Κεντρο της Αθηνας. Κατ'επεκταση εχω δει απειρες αγγελιες στη γνωστη ιστοσελιδα. Εχω διαπιστωσει λοιπον πως ανα διαστηματα ανεβαινουν αγγελιες με παρεμφερη διατυπωση στις περιγραφες τους (αρα απο τον ιδιο συντακτη). 

Το αλλο κοινο ειναι πως δινουν τιμη συνηθως 20 με 50 ευρω πιο κατω απο τις "συνηθισμενες" για το ακινητο τιμες της περιοχης (αρα για να τσιμπησει ο κοσμος).

Το επομενο κοινο ειναι πως εχουν τηλεφωνο επικοινωνιας κινητο μιας χρησης. Αλλα το τελειως κουλο ειναι πως συνηθως ειναι κλειστο το κινητο ή αν το πετυχεις ανοικτο ποτε μα ποτε δεν απαντουν.

Θα μου πεις οκ, μπορει να νοικιασαν το σπιτι και να μην ασχολουνται πια. Δεκτο. Ωστοσο εχει τυχει να παρω καπακι την ωρα που ανεβαινει η αγγελια (γιατι δειχνει 1 view) και να συμβαινει το ιδιο. Και γενικα οσες φορες ειχα καλεσει (αν και πλεον εχω μαθει να τις αναγνωριζω και δεν μπαινω καν στον κοπο), ειχαν μονοψηφιο αριθμο εμφανισεων.

Το ερωτημα ειναι, τι κερδιζει καποιος απ'ολο αυτο? Θελω να πω, αποκλειω να ειναι καποιος που τη βρισκει ανεβαζοντας αγγελιες και αποκλειω να ειναι μεσιτης που ψαχνει πελατες (γιατι θα απαντουσε σε οσους τσιμπανε το δολωμα), καποιο κινητρο παιζει απλα δεν μπορω να το πιασω, οποτε αν εχει καποιος καμια ιδεα ας ριξει στο τραπεζι. 

Καθαρα για την ιστορια δηλαδη επειδη μου εχει κινησει το ενδιαφερον ολο αυτο.

Δημοσ.

Στο 1ο σκελος οτι βλεπεις πολλες αγγελιες για το ιδιο σπιτι, το concept ειναι ψιλογνωστο. Ανεβαζει καποιος ιδιωτης την αγγελια και μετα την παιρνουν μεσιτες ή αλεξιπτωτιστες μεσιτες (δηλαδη τυποι που ασχολουνται ερασιτεχνικα με το αθλημα μπας και βγαλουν κανα ψευτοευρω μαυρο), την ψιλοαλλαζουν, βαζει ο καθενας τη δικη του τιμη και προσπαθουν να "σπρωξουν" το σπιτι σου ως μεσαζοντες με το αζημιωτο.

Δεν ξερω με τις ενοικιασεις ποσο παιζεται αυτο το σπορ, αλλα με τις πωλησεις διαμερισματων η κατασταση δεν παλευεται...Σου επιστρεφει η αναζητηση καμια 150 αποτελεσματα στα κριτηρια που θετεις, και τελικως τα διαμερισματα ειναι 15 με 10 αγγελιες το καθενα απο διαφορετικο τυπο που προσπαθει να κανει την μπαζα του.

Στο δευτερο σκελος με τα τηλεφωνηματα κλπ, δεν εχω κατι υποψιν μου. Αν δεν ειναι καποια γνωστη τακτικη, ισως να ειναι τυχαιο. Αν και δε φαινεται και για πολυ τυχαιο οπως το περιγραφεις.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Στο 1ο σκελος οτι βλεπεις πολλες αγγελιες για το ιδιο σπιτι

Οχι μαλλον δεν το εγραψα σωστα.

Δεν ειναι πολλες αγγελιες για το ιδιο σπιτι, ειναι διαφορες αγγελιες για διαφορα σπιτια αλλα εχουν περιγραφες που μοιαζουν, με ομοιοτητες στη συνταξη κλπ. 

Αν ηταν μονο αυτο θα ελεγα πως βλεπω φαντασματα, αλλα σε συνδυασμο με τα υπολοιπα που εγραψα μου κανει κι εμενα για καποια τακτικη, της οποιας το benefit δεν μπορω να βρω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Οταν γραφεις κινητο μιας χρησης τι εννοεις;

Τυπου καρτοκινητο, καινουριος αριθμος (με βαση το νουμερο τηλεφωνου).

Δημοσ.

Ένας που θελει να νοικιάσει ενα σπίτι μπορει να βάλει 3 -4 διαφορετικές τιμές.και παντα λεει οτι το πιο φθηνό π.χ ενοικιάστηκε,αλλα μιλάνε στο κινητο.δεν ξερω εαν ισχύει στην περίπτωση που περιγράφεις

Υπαρχει περίπτωση να τον παρεις τηλ,να μην το σηκώσει,να σου στήλει μηνυμα με χαμηλή τιμή και εαν τον παρεις τηλ να σε παει σε κάποιο σπίτι στην περιοχή.

Δημοσ.

Πιστεύω ειναι δοκιμαστική αγγελία απο μεσιτικά για να δουν οπως ειπες αν τσιμπάει ο κόσμος! Βλέπουν πόσοι επισκέπτονται την σελίδα και πόσοι καλούν για πληροφορίες ώστε να επιβεβαιωθούν εαν δουλεύει το "μοντέλο" περιγραφής! Προσωπική μου άποψη!

Δημοσ.

Νομιζω οτι η πρωτη περίπτωση ειναι για σπίτια που φεύγουν και η δεύτερη για αυτα που μένουν κάποιους μηνες.σιγουρα υπαρχουν και μεσιτες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...