thanosAIAS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Πριν από 2 χρόνια, είχα κάνει γαστροσκόπηση, διαπιστώθηκε έλκος στο στομάχι (προ-πυλωρικό), θεραπεία και ενάμιση μήνα μετά, πάλι γαστροσκόπηση για να δούμε ότι ήταν οκ. Μερικούς μήνες μετά, κατα καιρούς, είχα ενοχλήσεις όταν έτρωγα φρούτα όξινα, πχ μανταρίνια ή πορτοκάλια με άδειο στομάχι. Οπότε απεύφευγα να τα τρώω σκέτα ή έτρωγα άλλου είδους φρούτα. Τον τελευταίο καιρό όμως, είχα μια επιγαστραλγία, η οποία ερχότανε κάθε περίπου 2 με 3 βδομάδες και κρατούσε μια μέρα περίπου και μετά έφευγε. Οπότε, φοβούμενος μην ξαναέπαθα έλκος, έκανα πρόσφατα μια γαστροσκόπηση, στην οποία μεταξύ άλλων, μου φούσκωσε το στομάχι γιατί είχε υποψία προβολής του συκωτιού στο στόμαχο. Να μην τα πολυλογώ, μετά την εξέταση, ο γιατρός μου είπε ότι έχω χαλάρωση του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα και οισοφαγίτιδα 1ου βαθμού. Άρχισα να ρεύομαι συνέχεια, να έχω καούρες στο στέρνο και συνεχείς καούρες - ενοχλήσεις στο λαιμό. Ένα αίσθημα ότι έχω νερό στο λαιμό μου. Γεύση πικρού στο στόμα απο τη χολή. Έπρεπε να ανασηκώσω το κρεβάτι σε τάκους για να μπορώ να κοιμηθώ. Συμπτώματα που συνέχίζουν παρά τη φαρμακευτική αγωγή με δύο χάπια pariet των 20mg τη μέρα (πρωί - βράδυ), ενάμιση μήνα μετά. Αυτό που με βασανίζει και κοντεύει να με τρελάνει, είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ πριν τέτοια συμπτώματα!!! Κοιμόμουν κανονικά, δε ρευόμουν, δεν αισθάνθηκα ποτέ πικρή γεύση στο στόμα μου, δεν είχα ΠΟΤΕ καούρες ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Πως γίνετε να πας για μια εξέταση με μια απλή επιγαστραλγία και να βγεις με γαστροοισαφαγική παλινδρόμηση;;;; Μήπως τελικά μου κανε κάποια ζημιά; Μήπως κάθε φορά που κάνεις γαστροσκόπηση, χαλαρώνουν οι σφιγκτήρες ολοένα και περισσότερο; Να είναι θέμα γαστροσκόπιου, να είναι παλιά αυτά που έχουν; Να φταίει ότι φούσκωσε το στομάχι. Μα μην πήγε στη θέση του όπως πρώτα; Να φταίει η μέθη; (με είχε ναρκωμένο). Διάβασα ότι πρέπει να έχει μερικώς τις αισθήσεις του ο ασθενής, να καταπίνει όταν πρέπει να περάσει το όργανο από τους σφιγκτήρες. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ!!! Ο ίδιος αρνείται τα πάντα. Λέει ότι το είχα και δεν το είχα καταλάβει. Τρέχα γύρευε!!! Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, ξέρει κάτι ας πει, γιατί έχω απελπιστεί και δεν ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2017 από thanosAIAS
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Για τόσο πολύπλοκα ιατρικά θέματα, ρωτήστε το γιατρό σας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις