korakios Δημοσ. Σάββατο στις 02:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:43 μμ 23 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε Όσο ανεβάζεις η σφίγγεις παίρνεις από μνήμες από κει και πέρα τρέχουμε memtest 5 usmus v3 20-30 κύκλους να κοιτάμε και σταθερότητα επίσης βάλε και aida 64 στο παιχνίδι να βλέπεις και latency επίσης σημαντικο test στο τέλος , πρώτα θέλω να φτάσω σε ένα +10% σε σχέση με XMP , αλλιώς προτιμώ λιγότερα volt και XMP , έχει πολύ δρόμο ακόμα .
kkatzos Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:42 μμ 1 ώρα πριν, korakios είπε test στο τέλος , πρώτα θέλω να φτάσω σε ένα +10% σε σχέση με XMP , αλλιώς προτιμώ λιγότερα volt και XMP , έχει πολύ δρόμο ακόμα . Αν έχεις το Shadow of the Tomb Raider κάνε το εγκατάσταση. Έχει καλό built-in benchmark και δίνει καλή εικόνα για το σκάλισμα στις μνήμες. Πάντα με όσο λιγότερα background processes γίνεται.
ultraex2003 Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 μμ 2 ώρες πριν, kkatzos είπε Αν έχεις το Shadow of the Tomb Raider κάνε το εγκατάσταση. Έχει καλό built-in benchmark και δίνει καλή εικόνα για το σκάλισμα στις μνήμες. Πάντα με όσο λιγότερα background processes γίνεται. bro !! 720 p low settings δεν ειναι το καλυτερο? θυμησε μου λιγο εχω καιρο να ασχοληθω
Devastor Δημοσ. Σάββατο στις 07:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:06 μμ (επεξεργασμένο) To RAM OC δεν το κάνεις για να σου δώσει περισσότερα average FPS (αν και εκεί σε σχέση με το 3600 XMP, στα 3733 tuned είχα 15 παραπάνω AVERAGE FPS με μια 6700). Το κάνεις για τα 1% lows Ακόμη εγώ δεν είδα πάντως stability testing με τον 5600 σου σε -30 και +200 (οτι βγάζει CB εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι) Στο νήμα αυτό υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείς τόσο για το CO όσο και για το MemOC. Χρόνο και ψάξιμο θέλει Εγώ προσωπικά βλέπω ΠΟΛΛΑ λάθη στα timings σου και τα περισσότερα τα έχεις αφήσει auto. Έτσι δεν θα δείς καμια διαφορά. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:07 μμ από Devastor 1
Πέτρος Δημοσ. Σάββατο στις 07:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:34 μμ 5 ώρες πριν, korakios είπε ίδια τιμή έχουν αυτό όντως έκανε διαφορά και βλέπω +3% σταθερά έριξα και τα timings περισσότερο (rrcdwr/d ,trp,tras,trc) κατα λάθος έριξα και τα timings των tRFC (τα είχα καρφωτά απο XMP μιας και στο auto δεν έπαιρνε τις XMP τιμες) καμια ιδέα για επιπλέον σκάλισμα ? Ρίξε το tRFC όσο παίρνει. Το καλό είναι ότι έχεις ελάχιστο περιθώριο λάθους με αυτό, μόλις πάει παρακάτω από ότι σηκώνει θα φας bsod (ή θα είσαι ακριβώς στην κόψη). Με dr που είσαι, πολλαπλάσιο του 16 νομίζω πρέπει να είναι. Βέβαια... 4 ώρες πριν, korakios είπε test στο τέλος , πρώτα θέλω να φτάσω σε ένα +10% σε σχέση με XMP , αλλιώς προτιμώ λιγότερα volt και XMP , έχει πολύ δρόμο ακόμα . Με αυτό εδώ ή θα πάρεις εγκατάσταση στο χέρι ή θα έχεις αστάθειες και δεν θα ξέρεις σε τί οφείλεται. Για σωστό mem tuning θες δοκιμές όταν αλλάζεις κάτι. Αν δεν έχεις χρόνο/βαριέσαι, παίξε με ΧΜΡ (και tRFC που είναι εύκολο και γρήγορο) να είσαι σίγουρος και πάρε ότι μπορείς από tuning στον επεξεργαστή.
korakios Δημοσ. χθες στις 12:38 πμ Δημοσ. χθες στις 12:38 πμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε Ρίξε το tRFC όσο παίρνει. Το καλό είναι ότι έχεις ελάχιστο περιθώριο λάθους με αυτό, μόλις πάει παρακάτω από ότι σηκώνει θα φας bsod (ή θα είσαι ακριβώς στην κόψη). Δεν παίρνει καθόλου να το ρίξω 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε μόλις πάει παρακάτω από ότι σηκώνει θα φας bsod (ή θα είσαι ακριβώς στην κόψη). ούτε bios δεν μπαίνει 😛 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε Με αυτό εδώ ή θα πάρεις εγκατάσταση στο χέρι ή θα έχεις αστάθειες και δεν θα ξέρεις σε τί οφείλεται. Για σωστό mem tuning θες δοκιμές όταν αλλάζεις κάτι. benchmark *2 ή και *3 για 3-4 παιχνίδια και reboot δεν παλεύεται . Memtest τελευταίο , έτσι και αλλιώς ότι error έτρωγα ή θα κράσαραν κατευθείαν τα windows ή μια δυο φορές κράσαρε στο benchmark 5 ώρες πριν, Πέτρος είπε Αν δεν έχεις χρόνο/βαριέσαι, παίξε με ΧΜΡ (και tRFC που είναι εύκολο και γρήγορο) να είσαι σίγουρος και πάρε ότι μπορείς από tuning στον επεξεργαστή. αυτό έκανα τελικά , μηδέν FPS με νορμάλ ρυθμίσεις benchmark . Ειδικά σε CP και Tomb Raider είμαι σε αρκετά σημεία cpu limited . Το CP άντε να πήρε 5-8 fps απο 140 , το Tomb Raider 150-152 δεν ήταν μετρήσιμο Απο 3600 που έριξα και άλλο τα timings Spoiler κατέληξα σε XMP (3200) , απλά έριξα κάποιες τιμές. Φυσικά μηδέν διαφορές σε fps απο stock XMP. Spoiler 5 ώρες πριν, Devastor είπε To RAM OC δεν το κάνεις για να σου δώσει περισσότερα average FPS (αν και εκεί σε σχέση με το 3600 XMP, στα 3733 tuned είχα 15 παραπάνω AVERAGE FPS με μια 6700). Το κάνεις για τα 1% lows σε avg δεν έχω απο 3200 σε 3600 , μάλλον θέμα μητρικής/μνημών . Τα 1% lows δεν τα μέτρησα δυστυχώς 5 ώρες πριν, Devastor είπε Ακόμη εγώ δεν είδα πάντως stability testing με τον 5600 σου σε -30 και +200 (οτι βγάζει CB εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι) σαν τι τεστ , βίντεο θες να τραβήξω ? έχει μήνες έτσι ... (το CB δεν ξέρω τι είναι) . 5 ώρες πριν, Devastor είπε Στο νήμα αυτό υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείς τόσο για το CO όσο και για το MemOC. Χρόνο και ψάξιμο θέλει δεν κατάλαβα τίποτε απο το νήμα δυστυχώς , πρώτα πήρα εννοείται σελίδες σβάρνα 5 ώρες πριν, Devastor είπε Εγώ προσωπικά βλέπω ΠΟΛΛΑ λάθη στα timings σου και τα περισσότερα τα έχεις αφήσει auto. Έτσι δεν θα δείς καμια διαφορά. για πες καμια ιδέα για τα timings στα 3600 . Επεξ/σία χθες στις 12:40 πμ από korakios 1
kostas_anes Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, korakios είπε έτσι και αλλιώς ότι error έτρωγα ή θα κράσαραν κατευθείαν τα windows ή μια δυο φορές κράσαρε στο benchmark Αμα εχεις τετοια σφαλματα στις μνημες, memtest δεν περνας ουτε με σφαιρες. Υπαρχει μια διαδικασια για mem overclocking, αν θες την ακολουθεις και το κανεις σωστα, αν οχι εδω θα ειμαστε να κανουμε troubleshoot το συστημα σου κατι μηνες μετα Αυτα απο καποιον που ειχε φαει την ζωη του στους Ryzen. Παίζει να έχεις γονατίσει στα WHEA errors από RAM και αντίστοιχα να τρως clock stretching όσο δεν πάει από το UV και δεν το έχεις τσεκάρει κάν. Ένα ένα βήμα την φορά και με μεθοδικότητα, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από kostas_anes 5
Πέτρος Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Μισό, για να γίνει την καραπ.λας στο νήμα, να φωνάξω τον ειδικό. @Tambas91 πού είσαι? 😛😛😛 1
korakios Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kostas_anes είπε Παίζει να έχεις γονατίσει στα WHEA errors από RAM και αντίστοιχα να τρως clock stretching όσο δεν πάει από το UV και δεν το έχεις τσεκάρει κάν. Ένα ένα βήμα την φορά και με μεθοδικότητα, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα. με τα αρχικά settings σε 3600 που είχα , δεν έχω errors τρέχοντας TestMem5 , αλλά δε βλέπω και διαφορά σε fps (απο 3200) Spoiler edit3 edit4 και λίγο ποιο σφικτές : Spoiler Για το core streching που λες , σε stress test βλέπω στο hwinfo το effective clock τέρμα (edit 4.45 όχι 4.6) , edit2 και σε TestMem 4.64 , άρα κομπλέ ή όχι ? Σε παιχνίδια όμως σπάνια max-άρει (το effective clock) Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από korakios
just getting started Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 hours ago, korakios said: σε stress test βλέπω στο hwinfo το effective clock τέρμα (edit 4.45 όχι 4.6) , edit2 και σε TestMem 4.64 , άρα κομπλέ ή όχι ? Σε παιχνίδια όμως σπάνια max-άρει (το effective clock) Εμένα με το +200 τερματίζει κανονικά όλα τα cores σε 4.650 και σε benchmarks/stress tests και σε games (αν χρειάζεται, πχ shader compilation). Οπότε κάποιο limit πιθανώς χτυπάς. Πχ θυμάμαι στο cyberpunk παρόλο που είχα σταθερά 4650 mhz ήμουν στο 100% του EDC. Ανεβάζοντας το, πήρα λίγο πάνω, ασχέτως των clocks. Γενικά όλα πρέπει να τα δεις με την σειρά και μεμονωμένα, και να πάρεις τον χρόνο σου με stress tests. Δεν έχει νόημα να κάνεις slap από πάνω ταυτόχρονα όλα τα values και να κάνεις boot, δεν πας πουθενά έτσι και θα το βρεις μπροστά σου. 1
Sheogorath Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Καλησπέρα σας, σκέφτομαι για αγορά τον 5700 (σκέτο, ναι ξέρω "APU") κυρίως γιατί είναι monolithic, κανονικό write performance, και σηκώνουν καλύτερο Dram clocks (4000+). Είναι τόσο χάλι όσο το δείχνουν κάποια reviews σε σχέση με τον Χ (κάποια άλλα και κυρίως το G) τον δείχνουν κάπου 5-10% πιο αργό σε games, αλλά τον τρέχουν με 3200 μνήμη. Ή σε άλλα βγαίνει πιο γρήγορος απο 5800Χ στα lows. Ενώ σε άλλα είναι πίσω και 40% ο G/σκέτος.
korakios Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, just getting started είπε Εμένα με το +200 τερματίζει κανονικά όλα τα cores σε 4.650 και σε benchmarks/stress tests και σε games (αν χρειάζεται, πχ shader compilation). Οπότε κάποιο limit πιθανώς χτυπάς. 4.65 εννοείς το effective clock του hwinfo ή ότι λέει πχ το overlay του adrenaline / task manager ? 35 λεπτά πριν, just getting started είπε Δεν έχει νόημα να κάνεις slap από πάνω ταυτόχρονα όλα τα values και να κάνεις boot, δεν πας πουθενά έτσι και θα το βρεις μπροστά σου. το -30 +200 είναι βράχος εδώ και μήνες , δεν έχει νόημα να το σκαλίσω . Αν επηρεάζει με κάποιον τρόπο (και ποιον ακριβώς?) το OC της RAM και την μη απόδοση , πάσο . Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από korakios
just getting started Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 hour ago, korakios said: 4.65 εννοείς το effective clock του hwinfo ή ότι λέει πχ το overlay του adrenaline / task manager ? Ναι ναι, για το effective του hwinfo λέω. 1 hour ago, korakios said: το -30 +200 είναι βράχος εδώ και μήνες , δεν έχει νόημα να το σκαλίσω . Αν επηρεάζει με κάποιον τρόπο (και ποιον ακριβώς?) το OC της RAM και την μη απόδοση , πάσο . Από ότι έχω καταλάβει, pushάρεις περισσότερο το CPU με πιο γρήγορες μνήμες, συν όποια αυξημένα ρεύματα έχεις στα VSOC/VDDP/VDDG που επηρεάζουν θερμοκρασίες μεταξύ άλλων. Οπότε δεν είναι like for like τα stress tests που τρέχεις με ή χωρίς ram tuning. 1
korakios Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 12 λεπτά πριν, just getting started είπε Από ότι έχω καταλάβει, pushάρεις περισσότερο το CPU με πιο γρήγορες μνήμες, συν όποια αυξημένα ρεύματα έχεις στα VSOC/VDDP/VDDG που επηρεάζουν θερμοκρασίες μεταξύ άλλων. undervolt τα έχω , αλλά αν είναι θα επαναφέρω stock τη cpu , βασικά θα κλείσω και το turbo να δω το effective clock πως συμπεριφέρεται στο παιχνίδι (χωρίς OC τις RAM) και μετά θα κάνω test 3200 vs 3600 edit 52 λεπτά πριν, just getting started είπε Ναι ναι, για το effective του hwinfo λέω. με κλειστό turbo , ρεύματα auto , μνήμες default τέρμα χαμηλά auto ή και XMP auto , δεν πλησιάζει καν το effective clock στο τέρμα . (πάντα για cyberpunk) Άρα hardware failure ?
Tambas91 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 9 ώρες πριν, Πέτρος είπε Μισό, για να γίνει την καραπ.λας στο νήμα, να φωνάξω τον ειδικό. @Tambas91 πού είσαι? 😛😛😛 Spoiler AMD οι καλύτεροι επεξεργαστές του κόσμου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα