PadPoet Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Just now, The__Blade said: 1.1 το vsoc 3733 cl18 αλλά αυτό δεν εξηγεί να σταθεροποιούμε όταν μειώνω το negative CO. και για τον 5700x 30αρια μου έδωσε, κάτι δεν πάει καλά με το configuration μου και το ryzen master Έκανα edit την απάντηση μου επάνω, δες αυτό που σου είπα με τις μνήμες.
Devastor Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Γενικά σε αυτό το νήμα υπάρχει πληροφορία για τα πάντα. Όρεξη να έχει κάποιος να ψάξει Εγώ προσωπικά έμενα/μένω/θα μείνω μακριά απο οποιοδήποτε "πανακειο" πρόγραμμα που σου "βρίσκει" τις τιμές για το CO. Χεράκι και δώσε πόνο Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από Devastor
The__Blade Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 52 minutes ago, PadPoet said: Έκανα edit την απάντηση μου επάνω, δες αυτό που σου είπα με τις μνήμες. το τσέκαρα δεν είναι οι μνήμες 44 minutes ago, Devastor said: Γενικά σε αυτό το νήμα υπάρχει πληροφορία για τα πάντα. Όρεξη να έχει κάποιος να ψάξει Εγώ προσωπικά έμενα/μένω/θα μείνω μακριά απο οποιοδήποτε "πανακειο" πρόγραμμα που σου "βρίσκει" τις τιμές για το CO. Χεράκι και δώσε πόνο prime95 medium large fft μου έχει βγάλει άχρηστα πολλά overclock. εγώ τώρα βλέπω ότι με +200 και οι δύο επεξεργαστές με -8 έχουν φάει reboot. με -5 ακόμα όχι, Θα δοκιμάσω και -6 ή -7 . αυτό που θέλω να διευκρινήσω είναι αν σε zen 3 το χαμηλότερο αρνητικό CO παίρνει μπάλα και τα υπόλοιπα σε multi core load
PadPoet Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 13 minutes ago, The__Blade said: το τσέκαρα δεν είναι οι μνήμες prime95 medium large fft μου έχει βγάλει άχρηστα πολλά overclock. εγώ τώρα βλέπω ότι με +200 και οι δύο επεξεργαστές με -8 έχουν φάει reboot. με -5 ακόμα όχι, Θα δοκιμάσω και -6 ή -7 . αυτό που θέλω να διευκρινήσω είναι αν σε zen 3 το χαμηλότερο αρνητικό CO παίρνει μπάλα και τα υπόλοιπα σε multi core load Στο PBO έχεις βάλει limits: Motherboard και scalar 1X?
The__Blade Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 2 minutes ago, PadPoet said: Στο PBO έχεις βάλει limits: Motherboard και scalar 1X? ναι. Cinebench 23 βγάζω περίπου 15200 με -6 CO +200.
PadPoet Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Just now, The__Blade said: ναι. Cinebench 23 βγάζω περίπου 15200 με -6 CO +200. Πραγματικά πολύ παράξενο. Δεν παίρνεις φωτό από όλα τα BIOS menu να δούμε κάποια πράγματα γενικότερα; Και λέω παράξενο γιατί ο 5800X B0 stepping (από τα παλιά δηλαδή) στο PC της γυναίκας μου με μια Thermalright AXP90-X47 σε ECO mode μου ειχε προτείνει το Ryzen Master -14, -5, -25, -13, -25, -21, -13 και -6 και κούμπωσα -10, -2, -20, -9, -20, -16, -9 και -2 και ήταν βράχος το PC. Εκεί όμως άφησα τις μνήμες 3200 όπως ήταν και απλά βελτίωσα λίγο κάποια βασικά secondary και tertriary timings. Επίσης, δοκίμασε τα δύο καλύτερα σου core να τα αφήσεις 0 και βάλε -5 στα υπόλοιπα να δεις αν περνάει όπως αναφέρουν εδώ: https://www.reddit.com/r/overclocking/s/lI4QF186Ry
The__Blade Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 24 minutes ago, PadPoet said: Πραγματικά πολύ παράξενο. Δεν παίρνεις φωτό από όλα τα BIOS menu να δούμε κάποια πράγματα γενικότερα; Και λέω παράξενο γιατί ο 5800X B0 stepping (από τα παλιά δηλαδή) στο PC της γυναίκας μου με μια Thermalright AXP90-X47 σε ECO mode μου ειχε προτείνει το Ryzen Master -14, -5, -25, -13, -25, -21, -13 και -6 και κούμπωσα -10, -2, -20, -9, -20, -16, -9 και -2 και ήταν βράχος το PC. Εκεί όμως άφησα τις μνήμες 3200 όπως ήταν και απλά βελτίωσα λίγο κάποια βασικά secondary και tertriary timings. Επίσης, δοκίμασε τα δύο καλύτερα σου core να τα αφήσεις 0 και βάλε -5 στα υπόλοιπα να δεις αν περνάει όπως αναφέρουν εδώ: https://www.reddit.com/r/overclocking/s/lI4QF186Ry ο 2 και ο 4 είναι οι καλοί;
PadPoet Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, The__Blade said: ο 2 και ο 4 είναι οι καλοί; Τα καλύτερα cores στα λέει αυτόματα το HWiNFO64. Σε εμένα πχ είναι το core 7 (perf 1/1) και το core 3 (perf 1/2). Σε εσένα λογικά ναι, οι 2 και 4 είναι με βάση το CO που έβγαλε το Ryzen Master αλλά δες και το HWiNFO64. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από PadPoet
The__Blade Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, PadPoet said: Τα καλύτερα cores στα λέει αυτόματα το HWiNFO64. Σε εμένα πχ είναι το core 7 (perf 1/1) και το core 3 (perf 1/2). Σε εσένα λογικά ναι, οι 2 και 4 είναι με βάση το CO που έβγαλε το Ryzen Master αλλά δες και το HWiNFO64. ναι όντως αυτοί είναι , να δοκιμάσω ένα -5, -10 σε αυτούς και -20 στα άλλα; έχει κάποια βάση; βλέπω κάτι τέτοιες προτάσεις δεξιά και αριστερά. Επίσης στην ίδια μητρική και με το ίδιο Bios ο 5800ΧΤ έχει thermal limit 90 και ο 5700x thermal limit 95 είναι λογικό; Γενικά βλέπω πάντως μικρές διαφορές ανάμεσα στον 5800xt και τον 5700x ειδικά σε βαριά φορτία όπως cinebench Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από The__Blade
PadPoet Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 48 minutes ago, The__Blade said: ναι όντως αυτοί είναι , να δοκιμάσω ένα -5, -10 σε αυτούς και -20 στα άλλα; έχει κάποια βάση; βλέπω κάτι τέτοιες προτάσεις δεξιά και αριστερά. Επίσης στην ίδια μητρική και με το ίδιο Bios ο 5800ΧΤ έχει thermal limit 90 και ο 5700x thermal limit 95 είναι λογικό; Γενικά βλέπω πάντως μικρές διαφορές ανάμεσα στον 5800xt και τον 5700x ειδικά σε βαριά φορτία όπως cinebench Όχι, βάλε 0 στα καλύτερα core να παίρνουν φουλ ρεύμα. Ιδίως από την στιγμή που μπουστάρουν 5+ ghz το χρειάζονται. Βάλε στα υπόλοιπα -5 για αρχή. Αν περάσει άσε 0 στα καλύτερα και άρχισε να πειραματίζεσαι με -10, -15, -20 κλπ στα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα