Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Ναι δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας, αλλά ήλπιζα να τα καταφέρουμε και με 1.35v με νορμαλ timings 😛 Θέλω πολλά μάλλον. Εμένα πάντως με αρνητικό offset δεν παίζει στα 3466, με θετικό και random timings παίζει

Τίποτα απλά θέλω να δω κάποια στιγμή 3600C16 με 1.35v. Μόλις μπώ στο ψυχολογικό τρυπάκι ή θα το καταφέρω ή θα τρελαθώ και θα τα παρατήσω :P

Εχεις αρρωστησει :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκίμασα με το pc της υπογραφής να ανεβάσω λίγο το cpu. πρώτη φορά oc, βασικά το μόνο που έκανα στο bios είναι να βάλω στο cpu freq. 3900 και στο vcore 1.3500. τα υπόλοιπα τα άφησα default.

Οι μνήμες xmp στα 3000. 

έτρεξα ένα cinebench και μετά με aida64 stress test κόλησε το pc στο 10λεπτο και έκανα reset απο το κουμπάκι στο κουτί.(δεν πέταξε μπλε οθόνη απλά δεν κουνιώταν το ποντίκι και γενικά κόλλησε).

Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι το cpuz έδιχνε συχνοτητα 3800-3855 καμια φορά πήγαινε 3700 κατι. 

Ελπίζω να μην έχω κάνει ζημιά στο pc απο την ασχετοσύνη μου. Τι κάνω λάθος;

cpuz-validation: https://valid.x86.fr/irs262

N9JDZLa.png

NvqGDj5.png

Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.
11 ώρες πριν, haris013 είπε

δοκίμασα με το pc της υπογραφής να ανεβάσω λίγο το cpu. πρώτη φορά oc, βασικά το μόνο που έκανα στο bios είναι να βάλω στο cpu freq. 3900 και στο vcore 1.3500. τα υπόλοιπα τα άφησα default.

Οι μνήμες xmp στα 3000. 

έτρεξα ένα cinebench και μετά με aida64 stress test κόλησε το pc στο 10λεπτο και έκανα reset απο το κουμπάκι στο κουτί.(δεν πέταξε μπλε οθόνη απλά δεν κουνιώταν το ποντίκι και γενικά κόλλησε).

Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι το cpuz έδιχνε συχνοτητα 3800-3855 καμια φορά πήγαινε 3700 κατι. 

Ελπίζω να μην έχω κάνει ζημιά στο pc απο την ασχετοσύνη μου. Τι κάνω λάθος;

cpuz-validation: https://valid.x86.fr/irs262

N9JDZLa.png

NvqGDj5.png

Δεν παθαίνει τίποτα, μη φοβάσαι.

Ξεκίνησες απο ψηλά μάλλον, δοκίμασε 3,8ghz για αρχή, αν κολλήσει 3.75 κτλ κτλ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Δεν παθαίνει τίποτα, μη φοβάσαι.

Ξεκίνησες απο ψηλά μάλλον, δοκίμασε 3,8ghz για αρχή, αν κολλήσει 3.75 κτλ κτλ 

με ρεύματα στο 1,35 ? ξέρεις γιατί το cpuz και hwmonitor δείχνουν λιγότερο ρεύμα απόσο έχω δώσει στο bios? επίσης θα έπρεπε να πετάει μπλέ οθόνη ή να freezarρει χωρίς να πετάει κάτι και να θέλει reset ?

3,9 δεν παίζει να φτάσει ποτέ φαντάζομαι λόγο silicon lottary ή παίζει σε καλύτερη μητρική να τα έπιανε?

Δημοσ.
1 hour ago, hondakkias31 said:
8 hours ago, SeXBOX said:

cine8-11.thumb.JPG.4ad4c1c7246c477cf1de71b5bad2f1dc.JPGcachemem8-11.png.48a3b3254f4d3c65fdaa06b80af3b949.pnggolden chip?

Θα σε γελάσω... δεν νομίζω, μάλλον η μητρική είναι καθώς πολλοί με την μητρική αυτή πιάνουν 4.4 άνετα τώρα το εχω 4.35 daily use και όλα μια χαρά. Όπως φαίνεται στο Screenshot εχω πιάσει και περισσότερο αλλά με άλλο bios version.

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν στις τελευταίες σελίδες με αρρωστήσατε, θα αρχίσω να το ψάχνω πάλι να δω τι μπορώ να καταφέρω με τα dual ranks. :D Βλέπω κάτι 50τόσα ns και αρρωσταίνω λέμε, χτυπάει το oc bug 😋

Αρχικά πρέπει να δουλέψει το dram timing checker, βγάζει "Could not initializeOIs". Run as admin εννοείται... 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Λοιπόν στις τελευταίες σελίδες με αρρωστήσατε, θα αρχίσω να το ψάχνω πάλι να δω τι μπορώ να καταφέρω με τα dual ranks. :D Βλέπω κάτι 50τόσα ns και αρρωσταίνω λέμε, χτυπάει το oc bug 😋

Αρχικά πρέπει να δουλέψει το dram timing checker, βγάζει "Could not initializeOIs". Run as admin εννοείται... 

εχεις δοκιμασει το τελευταιο ?

https://www.techpowerup.com/download/ryzen-timing-checker/

δοκιμασε να κανεις Install και αυτο δεν ξερω πως μπορει να βοηθησει αλλα καποιος αναφερει οτι μολις το περασε του ανοιγε το Timing checker κομπλε μετα

• Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, akoinonitos said:

εχεις δοκιμασει το τελευταιο ?

https://www.techpowerup.com/download/ryzen-timing-checker/

δοκιμασε να κανεις Install και αυτο δεν ξερω πως μπορει να βοηθησει αλλα καποιος αναφερει οτι μολις το περασε του ανοιγε το Timing checker κομπλε μετα

Α βγήκε εχθές καινούριο, όχι! Thanks, θα τα δοκιμάσω και θα γράψω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα το ποσταρω εδω γτ καπου θελω να τα πω

τους ελεγα εδω και καιρο στο Overclock.net οτι η prime x470 pro κλοκαρει καλυτερα απο την ch7 και με κοροιδευανε (οσοι δεν ειχαν πιασει την prime στα χερια τους οσοι την ειχαν ελεγαν τα ιδια με εμενα) και σημερα πηρα την επιβεβαιωση μου :P

Aπό αλλο ενα ατομο που ειχε την ιδια αποψη με εμενα και ειχε και τις δυο μητρικες

"As an aside -- I had the X470 Prime Pro before this Crosshair VII, but upgraded it for the extra Performance Enhancer Levels and because I thought the Crosshair VII would overclock better. I recently learned, from ASUS, that the Prime Pro overclocks the CPU better than the Crosshair VII does."

Το συγκεκριμενο ατομο μιλαει με ατομα που συνεργαζονται-δουλευουν στην asus οποτε την απαντηση την πηρε απο σιγουρα χειλη

Oποτε η αποψη μου οτι η ch7 ειναι σκουπιδι για τα λεφτα της ,παραμενει...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 6
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

θα το ποσταρω εδω γτ καπου θελω να τα πω

τους ελεγα εδω και καιρο στο Overclock.net οτι η prime x470 pro κλοκαρει καλυτερα απο την ch7 και με κοροιδευανε (οσοι δεν ειχαν πιασει την prime στα χερια τους οσοι την ειχαν ελεγαν τα ιδια με εμενα) και σημερα πηρα την επιβεβαιωση μου :P

Aπό αλλο ενα ατομο που ειχε την ιδια αποψη με εμενα και ειχε και τις δυο μητρικες

"As an aside -- I had the X470 Prime Pro before this Crosshair VII, but upgraded it for the extra Performance Enhancer Levels and because I thought the Crosshair VII would overclock better. I recently learned, from ASUS, that the Prime Pro overclocks the CPU better than the Crosshair VII does."

Το συγκεκριμενο ατομο μιλαει με ατομα που συνεργαζονται-δουλευουν στην asus οποτε την απαντηση την πηρε απο σιγουρα χειλη

Oποτε η αποψη μου οτι η ch7 ειναι σκουπιδι για τα λεφτα της ,παραμενει...

Ανοιξε μας τα ματια γτ το λαθος παραμονευει

Δημοσ.

Έχοντας δοκιμάσει ch6, ch7 και Aorus 7 gaming wifi. Μπορώ άνετα να πω ότι η aorus είναι στο top, η ch7 είναι υπερτιμημένη, η ch6 ήταν καλή αλλά καμία από τις δυο τους δεν μου προσέφερε σε εσφαλμένο/υπερβολικό OC την ΜΗ εμφάνιση BSODS χωρίς να καταστρέφεται το λειτουργικό όπως η GB Aorus, επίσης για μνήμες και συχνότητες βάζεις τα πρώτα 4 βασικά values τα άλλα τα αφήνεις auto και η Aorus θα κάνει τα "μαγικά" της με το training.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, SeXBOX said:

Έχοντας δοκιμάσει ch6, ch7 και Aorus 7 gaming wifi. Μπορώ άνετα να πω ότι η aorus είναι στο top, η ch7 είναι υπερτιμημένη, η ch6 ήταν καλή αλλά καμία από τις δυο τους δεν μου προσέφερε σε εσφαλμένο/υπερβολικό OC την ΜΗ εμφάνιση BSODS χωρίς να καταστρέφεται το λειτουργικό όπως η GB Aorus, επίσης για μνήμες και συχνότητες βάζεις τα πρώτα 4 βασικά values τα άλλα τα αφήνεις auto και η Aorus θα κάνει τα "μαγικά" της με το training.

Καλό να έχουμε μια γενική εικόνα αλλά η διαφορά είναι ότι η C6H έχει παίξει έως και 90 ευρώ πιο κάτω απτην Aorus, και 120 ευρώ κάτω απτην C7H, και δεν τα πάει και άσχημα:

Spoiler

rLdbu75.png

Αν το επόμενο BIOS κάνει θαύματα (που δεν νομίζω), είναι μια καλή επιλογή VFM.

p.s Μόλις τσέκαρα σκρουτζ και έχει πέσει πάλι στα 162 ευρώ

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Ο Ryzen 7 1700 που έχω μέχρι 4.0GHz πήγε με Chiller...χωρίς ουσιαστική διαφορα απο την υδρόψυξη δηλαδη...

Μου την έσπασε οπότε ώρα να ανεβάσω επίπεδο ψύξης...

Πάμε με SS (μονοβαθμιο Phase Change)

WP_20181110_21_02_19_Rich-2406x4273.jpg

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...