Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

το ιδιο τα θεωρω ,και τα δυο τα εχω τρεξει. Εχω περασμενο το cfg του 1usmus που ειναι με 15 test και 10 cycles.

Πολύ σημαντικο που είναι τοσο συντομο.. Α ωραια θα ψαξω να βρω  το cfg. σ ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MT.cfg

2 λεπτά πριν, LionHurt1982 είπε

Πολύ σημαντικο που είναι τοσο συντομο.. Α ωραια θα ψαξω να βρω  το cfg. σ ευχαριστω

Παρτο απο εμενα μην ψαχνεις

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Lelosxxx είπε

exw ena provlima otan anigw t pc psilo argi n aniksi kai paratirisa oti mporei n einai se xamili tasi pou dinei reuma o epeksergastis iparxi kapio provlima mipos an vlepeis kati lathios...

Στιγμιότυπο οθόνης (3).png

Στιγμιότυπο οθόνης (4).png

Στιγμιότυπο οθόνης (5).png

Στιγμιότυπο οθόνης (6).png

Οταν λες αργει να ανοιξει? Σε πιο σημειο αργει στο post, στο boot? 

Ποιες μνημες εχεις και ποση ταση εχεις δωσει? Tο trfc το εχεις πολυ χαμηλα σε σχεση με τα υπολοιπα timings ,εχεις τρεξει memetest και καποιο cpu stress test να δεις αν ειναι σταθερο?

Το cpuz δεν δειχνει σωστα την ταση οποτε μην το λανβανεις υποψιν.

Δεν ειναι προβλημα τασης. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Lelosxxx είπε

https://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html 

autes einai i ram kapies fores t kanei oxi panta protou diksi tn epifania ergasias kai sto proto lepto pou anigi exw mikra spasimata sto pontiki.

exw treksi cinebench kai testmem5 kai den m kanei kanena provlima

https://www.skroutz.gr/s/14722753/Gigabyte-X470-Aorus-Ultra-Gaming.html

mitriki exw auti

an exeis n protinis kati n ginei kalitero kai sta game kai se statherotita exw t aftia m anixta.

Αλλαξε αυτα που σου εχω γραψει στο χαρτι. Δωσε ταση 1.41-1.42v στις μνημες και βαλε συχνοτητα 3466mhz. 

Tρεξε hci memtest ανοιγωντας 16 παραθυρα και βαζοντας 850mb σε καθε παραθυρο ,αστο να φτασει 1000% σε καθε ενα και δες αν σου βγαλει error.

730113567_2018-12-2116_38_29.jpg.f85773990c82201a8eb5e0cca68f9c73.jpg

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Lelosxxx είπε

etreksa kai ta 16 kai sta 7 8 parathira m evgale 1 me 2 error ti kanoume tora eimaste safe? tora o cpu einai telios mama mono i ram p kaname etsi.

Οχι αφου σου εβγαλε error, θα σου απαντησω πιο μετα γτ τωρα ειμαι στη δουλεια.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παίδες καλά Χριστούγεννα.

Θέλω να κάνω overclocking τον ryzen 5 2600x από το bios αλλά δεν ξέρω σε τι voltage να τον βάλω αμα τον overcloκάρω στο full ,δλδ στα 4200mhz?

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Καλησπέρα παίδες καλά Χριστούγεννα.

Θέλω να κάνω overclocking τον ryzen 5 2600x από το bios αλλά δεν ξέρω σε τι voltage να τον βάλω αμα τον overcloκάρω στο full ,δλδ στα 4200mhz?

ε δεν ειναι στανταρ ,εξαρταται απο το κομματι και αν εχει επιλογη για llc η μητρικη σου.

τα 4.2ghz τα εχουν οι περισσοτεροι με 1.35v-1.4v και llc 3/4 αναλογως

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ε δεν ειναι στανταρ ,εξαρταται απο το κομματι και αν εχει επιλογη για llc η μητρικη σου.

τα 4.2ghz τα εχουν οι περισσοτεροι με 1.35v-1.4v και llc 3/4 αναλογως

Δεν...τελικά δεν κάταφερα να τον oc τον cpu δοκιμασα 1.40,1.35.1.45 μου κράσαρε σε όλα.η μητρική φταιεί σίγουρα.τεσπα.αργοτερα όταν παρω νέα μητρικη θα ξαναπροσπαθησω

Δημοσ.

καλησπέρα, και χρόνια πολλά ! Μπορείτε να βοηθήσετε τον newbie εδώ; 

έχω R2700Χ πάνω σε asus prime pro x470 και ram F4-3200C16D-16GTZR (2Χ8) 

έχω δοκιμάσει με safe timmings απο dram calculator αλλα το fast δε μου έχει δουλέψει.

Ξέρεις κανείς αν το chip είναι Hynix και τι Hynix? Επίσης το xmp το αφήνω ως εχει και περνάω τα νεα timmings?

Θα μπορούσα να παίξω και με παραπάνω ταχύτητα; 

Ότι βοήθεια θα ήταν πολύ εκτιμηταία 

safe.png

fast.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, keepgoin είπε

καλησπέρα, και χρόνια πολλά ! Μπορείτε να βοηθήσετε τον newbie εδώ; 

έχω R2700Χ πάνω σε asus prime pro x470 και ram F4-3200C16D-16GTZR (2Χ8) 

έχω δοκιμάσει με safe timmings απο dram calculator αλλα το fast δε μου έχει δουλέψει.

Ξέρεις κανείς αν το chip είναι Hynix και τι Hynix? Επίσης το xmp το αφήνω ως εχει και περνάω τα νεα timmings?

Θα μπορούσα να παίξω και με παραπάνω ταχύτητα; 

Ότι βοήθεια θα ήταν πολύ εκτιμηταία 

safe.png

fast.png

κατεβασε και περνα το thaiphoon burner και πατα read , και ανεβασε ενα screenshot εδω να σου πουμε τι hynix ειναι. ναι θα μπορουσες να παιξεις και με παραπανω ταχυτητα 3333-3400 αλλα πρωτα πρεπει να δεις τι τσιπακια εχεις με το thaiphoon για να βαλεις και την σωστη επιλογη στο calculator

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κατεβασε και περνα το thaiphoon burner και πατα read , και ανεβασε ενα screenshot εδω να σου πουμε τι hynix ειναι. ναι θα μπορουσες να παιξεις και με παραπανω ταχυτητα 3333-3400 αλλα πρωτα πρεπει να δεις τι τσιπακια εχεις με το thaiphoon για να βαλεις και την σωστη επιλογη στο calculator

το ειδα , το ανεβάζω .

μια το διαβάζει μια δεν το διαβάζει σωστα είναι λιγο ότι του κατσει

snap2612201881703ìì.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...