Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν και έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω το prime.......ούτως  ή άλλως πάντα με blend τεστάριζα παλαιότερα που το χρησιμοποιούσα.........τεστάρει τα πάντα όντως....

Δημοσ.

Εντάξει παίδες, θα το κάνω έτσι. Αν και δεν έχει ειπωθεί ξεκάθαρα, νομίζω αυτό που υπονοείτε και οι δύο είναι πως είναι πιο δύσκολο να επέλθει αστάθεια σε πουσαρισμένη RAM όσο πουσάρεις σταδιακά τη CPU. Και αντίστοιχα, πιο εύκολο να επιφέρεις αστάθεια σε πουσαρισμένη CPU καθώς ανεβάζεις σταδιακά τη RAM. Αυτό είναι το σκεπτικό;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, BabisTs είπε

αν και έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω το prime.......ούτως  ή άλλως πάντα με blend τεστάριζα παλαιότερα που το χρησιμοποιούσα.........τεστάρει τα πάντα όντως....

παλια το Blend δεν σου τεσταρε ολη τη μνημη ουτε τον imc ,επρεπε να κανεις custom test τωρα τα κανει ολα μονο του.

9 λεπτά πριν, parsifal είπε

Εντάξει παίδες, θα το κάνω έτσι. Αν και δεν έχει ειπωθεί ξεκάθαρα, νομίζω αυτό που υπονοείτε και οι δύο είναι πως είναι πιο δύσκολο να επέλθει αστάθεια σε πουσαρισμένη RAM όσο πουσάρεις σταδιακά τη CPU. Και αντίστοιχα, πιο εύκολο να επιφέρεις αστάθεια σε πουσαρισμένη CPU καθώς ανεβάζεις σταδιακά τη RAM. Αυτό είναι το σκεπτικό;

Κοιτα να δεις τωρα εχεις μια ιδεα που φτανει η cpu σου. Οι μνημες ειναι πιο περιπλοκες εχεις πιο πολλους παραγοντες που επηρεαζουν την σταθεροτητα (vdim-vsoc-timings-memory settings) η cpu μονο ταση θελει και Llc δεν εχει και τπτ εξεζητημενο ειδικα στους ryzen. Αν εχεις κανει stable τις μνημες σου μετα για να ανεβασεις την cpu το μονο που θα σε απασχολει ειναι το vcore.

χρησιμα εργαλεια για ram :  ryzen dram calculator / ryzen timings checker / thaiphoon burner / και καποιο memory stress test (εγω προτιμω hci memtest)

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν εχεις κανει stable τις μνημες σου μετα για να ανεβασεις την cpu το μονο που θα σε απασχολει ειναι το vcore.

Αυτό είναι όλο το νόημα με λίγες και σωστές λέξεις bro.........

Δημοσ.

Στο δικό μού, για να παίξεις με μνήμες, πρέπει να έχεις το πλαϊνό του κουτιού ανοιχτό!! 8 στις 10 φορές cmos ..σιχάθηκα τα jumpers! 😂

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikpoth είπε

Στο δικό μού, για να παίξεις με μνήμες, πρέπει να έχεις το πλαϊνό του κουτιού ανοιχτό!! 8 στις 10 φορές cmos ..σιχάθηκα τα jumpers! 😂

Εγώ βάζω κατσαβίδι είναι πιο εύκολο :lol:

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Σε μένα ήταν πιο απλά για το memory overclock......μου πρόσφερε το μαγικό button η Asrock στην mobo!

Χωρίς τίτλο.png

• Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, nikpoth είπε

26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγώ βάζω κατσαβίδι είναι πιο εύκολο :lol:

Εγώ βάζω το reset στα pins του cmos.

Όταν τελειώσω με τις μνήμες το ξαναβάζω στη θέση του.

Γρήγορη ερώτηση, αυτό το εργαλείο που βοηθάει στο finetuning των μνημών, βοηθάει και για Intel 9th gen?

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Σε μένα ήταν πιο απλά για το memory overclock......μου πρόσφερε το μαγικό button η Asrock στην mobo!

Χωρίς τίτλο.png

Το μόνο πράγμα που μου λειπει από την ch7 είναι αυτό πραγματικά!!!

4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Εγώ βάζω το reset στα pins του cmos.

Όταν τελειώσω με τις μνήμες το ξαναβάζω στη θέση του.

Γρήγορη ερώτηση, αυτό το εργαλείο που βοηθάει στο finetuning των μνημών, βοηθάει και για Intel 9th gen?

Αν εννοείς το ryzen dram calculator δεν είναι για Intel έχει διαφορετικά settings εκτός αν θες να δεις μόνο καποια timings. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλούτσικες μου βγήκαν οι Corsair 3000C15 για τα χρήματά τους. Φαίνεται να παίζουν 3200MHz 16-17-17-30-53-1Τ, με 1.35V Vdimm και χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο πέρα από timings. Η μητρική βάζει αυτόματα το Vsoc σε 1.0875V. Μάλλον θα τις αφήσω έτσι, αν βεβαιωθώ ότι είναι εντελώς stable.

Πριν αρχίσω όμως το πολύωρο testing, δείτε λίγο παρακαλώ οι γνώστες τα timings μου μήπως έχω κάνει καμιά εξόφθαλμη χοντράδα. Ξεκίνησα από τo DOCP 3000MHz profile με καρφωτά τα βασικά timings, μετά ανέβασα μόνο σε 3200MHz χωρίς άλλες αλλαγές, οπότε ήμουν εδώ:

test-03-timings-actual-16-17-17-17-35.png.da9f901002828de1b42327a4487c0010.png

Μετά προσπάθησα με πολύωρο trial-and-error να τα κατεβάσω όλα όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτά που προτείνει το Ryzen DRAM Calculator ως safe για Hynix AFR 3200MHz. Τώρα είμαι εδώ:

timings-actual-ddr3200tight-16-17-17-17-30-53.png.70ebdde177c382acec369c189fdeb191.png

Μέχρι τώρα έχουν περάσει:

IntelBurnTest 10 runs @ Standard: successful in 191.95s (3m11.95s)
IntelBurnTest 3 runs @ Very High: successful in 426.67s (7m6.67s)
HCI MemTest modded 12288MB @ 200% Total Coverage: successful in 294s (4m54s)
Prime95 Blend 10min: passed

IntelBurnTest 20 runs @ Standard: successful in 383.48s (6m23.48s)
IntelBurnTest 6 runs @ Very High: successful in 851.05s (14m11.05s)
HCI MemTest modded 12288MB @ 400% Total Coverage: successful in 596s (9m56s)
Prime95 Blend 20min: passed

IntelBurnTest 1 run @ Maximum: successful in 906.22s (15m6.22s)

Σειρά θα έχει ολονύχτιο HCI MemTest. :)

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, parsifal είπε

Καλούτσικες μου βγήκαν οι Corsair 3000C15 για τα χρήματά τους. Φαίνεται να παίζουν 3200MHz 16-17-17-30-53-1Τ, με 1.35V Vdimm και χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο πέρα από timings. Η μητρική βάζει αυτόματα το Vsoc σε 1.0875V. Μάλλον θα τις αφήσω έτσι, αν βεβαιωθώ ότι είναι εντελώς stable.

Πριν αρχίσω όμως το πολύωρο testing, δείτε λίγο παρακαλώ οι γνώστες τα timings μου μήπως έχω κάνει καμιά εξόφθαλμη χοντράδα. Ξεκίνησα από τo DOCP 3000MHz profile με καρφωτά μόνο τα βασικά timings, μετά ανέβασα σε 3200MHz χωρίς άλλη αλλαγή στα timings, οπότε ήμουν εδώ:

test-03-timings-actual-16-17-17-17-35.png.da9f901002828de1b42327a4487c0010.png

Μετά προσπάθησα με πολύωρο trial-and-error να τα κατεβάσω όλα όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτά που προτείνει το Ryzen DRAM Calculator ως safe για Hynix AFR 3200MHz. Τώρα είμαι εδώ:

timings-actual-ddr3200tight-16-17-17-17-30-53.png.70ebdde177c382acec369c189fdeb191.png

Μέχρι τώρα έχουν περάσει:

IntelBurnTest 10 runs @ Standard: successful in 191.95s (3m11.95s)
IntelBurnTest 3 runs @ Very High: successful in 426.67s (7m6.67s)
HCI MemTest modded 12288MB @ 200% Total Coverage: successful in 294s (4m54s)
Prime95 Blend 10min: passed

IntelBurnTest 20 runs @ Standard: successful in 383.48s (6m23.48s)
IntelBurnTest 6 runs @ Very High: successful in 851.05s (14m11.05s)
HCI MemTest modded 12288MB @ 400% Total Coverage: successful in 596s (9m56s)
Prime95 Blend 20min: passed

IntelBurnTest 1 run @ Maximum: successful in 906.22s (15m6.22s)

Σειρά θα έχει ολονύχτιο HCI MemTest. :)

Μια χαρά είναι, άμα μπορούν να παίξουν και με gear down/power down disabled θα είσαι τζετ. 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς με Gear Down/Power Down disabled, η μητρική μου ανεβάζει το command rate σε 2T. Αν το βάλω καρφωτά σε 1T, μπουτάρει μεν το PC αλλά σε memtest τρώω BSOD στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το calculator μου έβγαλε και τα δύο προτεινόμενα ως Enabled.

Αξίζει να δοκιμάσω όλα τα timings από την αρχή μπας και πετύχω Gear Down/Power Down disabled + command rate 1T ή να κάτσω στ' αυγά μου;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, parsifal είπε

Δυστυχώς με Gear Down/Power Down disabled, η μητρική μου ανεβάζει το command rate σε 2T. Αν το βάλω καρφωτά σε 1T, μπουτάρει μεν το PC αλλά σε memtest τρώω BSOD στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το calculator μου έβγαλε και τα δύο προτεινόμενα ως Enabled.

Αξίζει να δοκιμάσω όλα τα timings από την αρχή μπας και πετύχω Gear Down/Power Down disabled + command rate 1T ή να κάτσω στ' αυγά μου;

μπα οχι μεινε οπως εισαι καλυτερα

• Like 1
Δημοσ.

Με μνήμες στα 3200 ,βλέπεις αύξηση στο vcore για να είσαι σταθερός από 4ghz και πάνω;Στο δικό μου σύστημα με μνήμες  2.133 , μέχρι τα 4.1ghz παίζει max 1.32/33vcore. Με το που βάλω 3200 μνήμες δεν είμαι σταθερός στα τεστ μου ,όσα τεστ είναι πάνω από 4.25ghz, ζητάνε περισσότερο vc από πρίν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...