Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινησα να περιαζω και εγω τον 2600. Περα απο το boost που κλεινω, λογικα δεν πρεπει να υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεξω ε? (Προφανως εκτος απο digi control)

Anyway, με 40χ100 (4ghz) εχω βαλει offset 1.11 + 0.2 και το τρεxω σε llc 1. Μετα απο intelburntest εφτασε max 70 βαθμους (standard profile). Γενικα αυριο θα κανω εναν ελεγχο στην παστα, μηπως και δεν εβαλα αρκετη (αν και δεν νομιζω), αλλα ακομα και σε ολα stock (περα απο ραμ), και με offset 1.11 - 0.025 τρεχει σε idle 34. Ή εχω κανει κατι λαθος, ή φταιει το hardware.

Τωρα που παρατηρησα, τρεχει συνεχεια σε max vcore (βαση hwmonitor)

Btw στην c6h δεν εχει επιλογες για power κτλ? Στην Sabertooth επρεπε να απενεργοποιησω 5-6 ρυθμισεις ωστε αν μην ριχνει ταχυτητα την ωρα του oc και benchmark. Πριν το τελευταιο bios ειχε μια ρυθμισει στο extreme tweaker, αλλα βγηκε και αυτη.

Επισης στο advanced/amd cbs/zen option βρηκα μια ρυθμιση για core boost. Το αφηνω auto?

190517041324.png

190517041331.png

190517041336.png

190517041412.png

190517041621.png

Επισης αυτα ειναι ενω ετρεχα Intel burn test

Screenshot (50).png

Screenshot (51).png

Επεξ/σία από overpower
  • Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώστε μου τα φώτα σας ρε μάστορες.

Δεν μπορώ να καταλάβω με 4x8 κιτ τι παίζει. Βρίσκω σε καλή τιμή  αυτό https://www.gskill.com/en/product/f4-3600c16q-32gtzkk

Ας υποθέσουμε ότι αν πάρουμε τα 2 DIMMs (από ένα 4x8 B-Die) παίζουν στα 3466/3533. Αν βάλουμε και τα 4 DIMMs πόσο μπορούμε να περιμένουμε;

Για τη μητρική μου μιλάω (MSI X470 Gaming Plus) και R5 2600. Ο περιορισμός από που είναι; Έχω δει daisy chain μητρικές να τα δουλεύουν στα 3466 και άλλους να μιλάνε για 3066 max. Το καλύτερο 4x8 κιτ θα παίξει πιο ψηλά από ένα μέτριο B-Die ή ο περιορισμός έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με IMC και μητρική;

Επεξ/σία από mpokwsths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Δώστε μου τα φώτα σας ρε μάστορες.

Δεν μπορώ να καταλάβω με 4x8 κιτ τι παίζει. Βρίσκω σε καλή τιμή  αυτό https://www.gskill.com/en/product/f4-3600c16q-32gtzkk

Ας υποθέσουμε ότι αν πάρουμε τα 2 DIMMs (από ένα 4x8 B-Die) παίζουν στα 3466/3533. Αν βάλουμε και τα 4 DIMMs πόσο μπορούμε να περιμένουμε;

Για τη μητρική μου μιλάω (MSI X470 Gaming Plus) και R5 2600. Ο περιορισμός από που είναι; Έχω δει daisy chain μητρικές να τα δουλεύουν στα 3466 και άλλους να μιλάνε για 3066 max. Το καλύτερο 4x8 κιτ θα παίξει πιο ψηλά από ένα μέτριο B-Die ή ο περιορισμός έχει να κάνει εξ ολοκλήρου με IMC και μητρική;

Δεν έχει σχέση το κιτ ,όλα εξαρτωνται από imc-μητρική. Εγώ θεωρώ ότι θα έχεις  3200mhz , ωστόσο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς καλύτερο και μέτριο b-die. Αυτό που έχεις από πάνω πάντως μια χαρά είναι.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει νόημα η αλλαγή σε νεότερο, chipset driver,από AMD? Η καλύτερα από το site της μητρικής παρόλο που είναι ποιο παλιός; Υπάρχει περίπτωση της μητρικής να είναι ποιό κατάλληλος;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikpoth είπε

Έχει νόημα η αλλαγή σε νεότερο, chipset driver,από AMD? Η καλύτερα από το site της μητρικής παρόλο που είναι ποιο παλιός; Υπάρχει περίπτωση της μητρικής να είναι ποιό κατάλληλος;

Και καθόλου μην τους βάλεις δεν χάνεις και τίποτα ...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, nikpoth είπε

Και επανέρχομαι, πληροφοριακά, αφού βλέπω πώς η msi λειτουργεί λίγο περίεργα. Τελικά το LLC στην συγκεκριμένη μητρική λειτουργεί σωστά στο vcore και όχι στο (SVI2 TFN).Υπό φορτίο, llc mode 1 ,τάση πυρήνα cpu SVI2 TF, πέφτει 1.262.Ενώ το vcore αυξάνεται σε 1.35. Στο λεβελ 2 ,τάση πυρηνα cpu SVI2 TF, πέφτει 1.244. Ενώ το vcore αυξάνεται 1.34. Οπότε το LLC με αυτο τον τρόπο λειτουργίας ειναι εντελώς άχρηστο γιατί δεν βοηθάει με cpu vdroop. 966794352_Annotation2019-05-17013709.thumb.png.097cd179a277eb6be239c19b4d3e435d.png

Αδελφε βαλε πολυμετρο, γιατι μαλλον το SVI2 TFN λεει μαλακιες. Παρομοια φαση με τα Idle voltages στην Carbon μου. SVI2 TFN καρφωμενο στα 1.375V, η μητρικη ισχυριζεται πως το Vcore ειναι μεταξυ 0.6V και 1V, ενω το πολυμετρο μου στο VRM λεει 0.83V με 1.016V και πισω απο το σοκετ 0.81V με 1V

Λοιπον με ιντριγκαρες λιγο οποτε ειπα να το δοκιμασω. Ειμαι 100% πεπεισμενος οτι στις μητρικες της MSI τουλαχιστον, το SVI2 TFN λεει πιπες. 
1.35V το SVI2 TFN, οπως και το VROut ενω το Vcore στα 1.368V
Το πολυμετρο μου λεει 1.4V στο VRM και 1.372V στο socket.

image.png.50921ab2b7bde27437e6e43d2d2d9b87.png

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nikpoth είπε

2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Και καθόλου μην τους βάλεις δεν χάνεις και τίποτα ...

Προσωπικά, μου βελτιώνει την κατάσταση στους δίσκους/USB storage...πάντα διαβάζει καλύτερα/πιο γρήγορα, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.

Οι generic της MS, κάπου χωλαίνουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπερα!!

Ειμαι εδω και λιγες ημερες κατοχος της συγκεκριμενης συνθεσης:

Cpu: Ryzen 5 2600x

Mobo: Msi b450 gaming pro carbon

Ram: G. Skill Ripjaws 5 16 gb 3200 mzh

Vga: Sapphire rx 480 nitro 8gb.

Cooler: Arctic freezer 33

Αφου εγκατεστησα τα win 10 pro ( fresh install) παρατηρησα οτι το voltage  σε idle παιζει  1,42:με 1,45 volt ενω οι πυρηνες παιζουν απο 4.01- 4.21 mhz.  Να σημειωσω πως το pbo  ειναι στο auto και εχω ανοιχτο το xmp 2( δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο). Ειναι φυσιολογικα αυτα τα ρευματα ενω σε stress στο cpu z πανε ολοι οι πυρηνες στα 3,9 με ταση 1.34; 

Επειδη εχω διαβασει αρκετα και δεν πολυ βγαζω ακρη, μπορει καποιος να μου προτεινει ρυθμισεις με pbo enabled στη μητρικη; η δεν αξιζει και να το κανω disable ; 

Συγγνωμη για το μεγεθος του post.

Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη...

Επεξ/σία από Chriskorfo
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε

Παιδια καλησπερα!!

Ειμαι εδω και λιγες ημερες κατοχος της συγκεκριμενης συνθεσης:

Cpu: Ryzen 5 2600x

Mobo: Msi b450 gaming pro carbon

Ram: G. Skill Ripjaws 5 16 gb 3200 mzh

Vga: Sapphire rx 480 nitro 8gb.

Cooler: Arctic freezer 33

Αφου εγκατεστησα τα win 10 pro ( fresh install) παρατηρησα οτι το voltage  σε idle παιζει  1,42:με 1,45 volt ενω οι πυρηνες παιζουν απο 4.01- 4.21 mhz.  Να σημειωσω πως το pbo  ειναι στο auto και εχω ανοιχτο το xmp 2( δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο). Ειναι φυσιολογικα αυτα τα ρευματα ενω σε stress στο cpu z πανε ολοι οι πυρηνες στα 3,9 με ταση 1.34; 

Επειδη εχω διαβασει αρκετα και δεν πολυ βγαζω ακρη, μπορει καποιος να μου προτεινει ρυθμισεις με pbo enabled στη μητρικη; η δεν αξιζει και να το κανω disable ; 

Συγγνωμη για το μεγεθος του post.

Οποιαδηποτε βοηθεια καλοδεχουμενη...

Καλησπέρα ,φυσιολογικα ειναι αυτα ολα , αν εχεις aftermarket ψυξη και οχι την στοκ ,δοκιμασε με  Pbo enabled και vcore/offset/-/0.0875V

Δημοσ.

Καλησπερα!! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εχω την arctic freezer 33 με 2 ανεμηστηρες! Επισης πρεπει να πειραξω τιποτα στο power plan; η το αφηω ως εχει;; ( ryzen balanced)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε

Καλησπερα!! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Εχω την arctic freezer 33 με 2 ανεμηστηρες! Επισης πρεπει να πειραξω τιποτα στο power plan; η το αφηω ως εχει;; ( ryzen balanced)

Τπτ φίλε. Οχι δεν χρειαζεται ,αστο οπως ειναι αν δεν εχεις καποιο προβλημα

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Chriskorfo είπε

Απλα μπες μεσα, στα advanced πηγαινε εκει που λεει για το cpu και το ελαχιστο βαλτο στο 10%. Εμενα ηταν στο 90 και δεν επεφτε πολυ σε idle και το vcore εμενε σταθερα υψηλο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, overpower είπε

Απλα μπες μεσα, στα advanced πηγαινε εκει που λεει για το cpu και το ελαχιστο βαλτο στο 10%. Εμενα ηταν στο 90 και δεν επεφτε πολυ σε idle και το vcore εμενε σταθερα υψηλο

Aν παιζετε παιχνιδια το καλυτερο ειναι να ενεργοποιησετε το ultimate performance που απενεργοποιει το core parking και μετα το Minimum βαλτε οσο θελετε

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Aν παιζετε παιχνιδια το καλυτερο ειναι να ενεργοποιησετε το ultimate performance που απενεργοποιει το core parking και μετα το Minimum βαλτε οσο θελετε

Αυτο που? οκ σε bfv με αυτο το προφιλ δεν πεφτει το cpu

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, overpower είπε

Αυτο που? οκ σε bfv με αυτο το προφιλ δεν πεφτει το cpu

Τι εννοείς που?

Όχι το performance power plan ,το ultimate power plan ,πρέπει να το ενεργοποιήσετε δεν υπάρχει στις επιλογές στα power plans.

Άλλο να πέφτει η συχνότητα άλλο να κάνει parking ο πυρήνας.

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...