Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Συγνώμη παιδιά που ρωτάω συνέχεια, απλά δεν θέλω να αφήσω γκρίζα σημεία. Τελευταία ερώτηση (για σήμερα τουλάχιστον ) Βλέπω ότι η τάση και η συχνότητα δεν πέφτουν όταν δεν υπάρχει load όπως συμβαίνει σε stock καταστάσεις. Πειράζει; Και υπάρχει τρόπος να τα κάνω να πέφτουν όταν η CPU αράζει; Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
shot00 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Παρ ολα αυτα εγω θα δοκιμαζα τα ορια του επεξεργαστη δοκιμαζοντας σε 1.30(νταξ δε το λες και οριο...;ρ) τη μέγιστη συχνοτητα που μπορεις να πιασεις. Αν για παραδειγμα εισαι σταθερα στα 39.5 με 1.3v αλλα βλεπεις πως στα 40 εχεις θεματα, θα καρφωνα ενα μεσαιο mode llc στα 40 4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Συγνώμη παιδιά που ρωτάω συνέχεια, απλά δεν θέλω να αφήσω γκρίζα σημεία. Τελευταία ερώτηση (για σήμερα τουλάχιστον ) Βλέπω ότι η τάση και η συχνότητα δεν πέφτουν όταν δεν υπάρχει load όπως συμβαίνει σε stock καταστάσεις. Πειράζει; Και υπάρχει τρόπος να τα κάνω να πέφτουν όταν η CPU αράζει; Αν κανεις overclock με καρφωτα vcore και όχι με offset οπως επισης αν εχεις cstates απενεργοποιημενα δε θα πέφτουν σε idle
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 @shot00Γενικά θα γίνει και αυτό, αλλά καλύτερα να πιάσει φθινόπωρο, γιατί με 32άρια εσωτερική, βράστα Θα δω μέχρι πόσο μπορώ να ανέβω με την ίδια τάση που έχω τώρα. 4 λεπτά πριν, shot00 είπε Παρ ολα αυτα εγω θα δοκιμαζα τα ορια του επεξεργαστη δοκιμαζοντας σε 1.30(νταξ δε το λες και οριο...;ρ) τη μέγιστη συχνοτητα που μπορεις να πιασεις. Αν για παραδειγμα εισαι σταθερα στα 39.5 με 1.3v αλλα βλεπεις πως στα 40 εχεις θεματα, θα καρφωνα ενα μεσαιο mode llc στα 40 Αν κανεις overclock με καρφωτα vcore και όχι με offset οπως επισης αν εχεις cstates απενεργοποιημενα δε θα πέφτουν σε idle Με offest ότι και να βάλω δεν το δέχεται, με γυρίζει σε stock συχνότητα. Επίσης εμένα το LLC λέει απλά mode 1, mode 2, mode 3, κτλ..
shot00 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 19 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε @shot00Γενικά θα γίνει και αυτό, αλλά καλύτερα να πιάσει φθινόπωρο, γιατί με 32άρια εσωτερική, βράστα Θα δω μέχρι πόσο μπορώ να ανέβω με την ίδια τάση που έχω τώρα. Με offest ότι και να βάλω δεν το δέχεται, με γυρίζει σε stock συχνότητα. Επίσης εμένα το LLC λέει απλά mode 1, mode 2, mode 3, κτλ.. συνηθως το μεσαιο mode ειναι το πιο flat, δηλαδη σταθερο...αυτο που σε γυριζει ομως σε stock περιεργο...
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Με το AMD Cool n Quiet η συχνότητα πέφτει όταν δεν υπάρχει load αλλά η ρημάδα η τάση όχι. Δεν μπορώ να την κάνω να πέφτει όταν δεν χρειάζεται. Το offset mode δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει. Έκτος αν κάνω κάτι λάθος.. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
kostas_anes Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 47 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Με το AMD Cool n Quiet η συχνότητα πέφτει όταν δεν υπάρχει load αλλά η ρημάδα η τάση όχι. Δεν μπορώ να την κάνω να πέφτει όταν δεν χρειάζεται. Το offset mode δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει. Έκτος αν κάνω κάτι λάθος.. Για να πεφτει η ταση θελει Offset. Αυτα περναω και εγω με το τελευταιο BIOS που γ@..κε το offset voltage, αλλα οκ δεν θα παθει κατι.
shot00 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Για να πεφτει η ταση θελει Offset. Αυτα περναω και εγω με το τελευταιο BIOS που γ@..κε το offset voltage, αλλα οκ δεν θα παθει κατι. Παλι καλα που εμεινα στο προηγουμενο δλδ και η ταση μου κυμαίνεται 0.4-1.29
kostas_anes Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, shot00 είπε Παλι καλα που εμεινα στο προηγουμενο δλδ και η ταση μου κυμαίνεται 0.4-1.29 Βασικα στα 0.8 με 1.29 γιατι με 0.4 δεν αναβουν καν τα τρανζιστορ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 @kostas_anes Ακριβώς. 0,4 είναι μικρότερη της τάσης κατωφλίου Το θέμα είναι ότι δεν έχω το τελευταίο bios, αυτό για τους 3000 δηλαδή, αλλά αυτό με το οποίο ήρθε η mobo..
kostas_anes Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε @kostas_anes Ακριβώς. 0,4 είναι μικρότερη της τάσης κατωφλίου Το θέμα είναι ότι δεν έχω το τελευταίο bios, αυτό για τους 3000 δηλαδή, αλλά αυτό με το οποίο ήρθε η mobo.. Δεν ξερω γιατι στο κανει μην σου πω ψεματα. Περνα το τελευταιαο με 1.0.0.6Pi AGESA και πιστευω θα εισια μια χαρα ομως.
shot00 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Τα παλια bios δεν εχουν offset υποστήριξη ειναι αληθεια. Δοκιμασε το 1.70 το προτελευταίο δλδ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) @shot00 Το 1.70 έχω Άσε που δεν μπορώ να κάνω και update το BIOS. Βάζω το αρχείο στο στικάκι, αλλά δεν το βλέπει όταν μπαίνω σε flash mode, το δείχνει άδειο το στικάκι.. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
kostas_anes Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 25 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε @shot00 Το 1.70 έχω Άσε που δεν μπορώ να κάνω και update το BIOS. Βάζω το αρχείο στο στικάκι, αλλά δεν το βλέπει όταν μπαίνω σε flash mode, το δείχνει άδειο το στικάκι.. Το 1.70 ειναι σε 0.0.7.2 AGESA που εχει χαλασμενο offset. Περαν αυτου εισαι σιγουρος οτι επιλεγεις το σωστο? Κανονικα πρεπει να σου εχει 2 επιλογες, το ενα αδειο και το αλλο με τα αρχεια σου. Φορμαρε και σαν FAT32 που λεει ο sheo αν και εγω στην Carbon δεν ειχα ποτε θεμα με NTFS στικακι 32GB USB3.0 Μολις μου ηρθε.... δεν σε αφηνει να πας πισω σε προηγουμενα ΑGESA... Πρεπει να το κανεις μεσω BIOS Flashback που εχει η μητρικη σου, η οπως λεει εδω περα μεσω UEFI. https://forum-en.msi.com/index.php?topic=302638.0
shot00 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Το 1.70 ειναι σε 0.0.7.2 AGESA που εχει χαλασμενο offset. Περαν αυτου εισαι σιγουρος οτι επιλεγεις το σωστο? Κανονικα πρεπει να σου εχει 2 επιλογες, το ενα αδειο και το αλλο με τα αρχεια σου. Φορμαρε και σαν FAT32 που λεει ο sheo αν και εγω στην Carbon δεν ειχα ποτε θεμα με NTFS στικακι 32GB USB3.0 Μολις μου ηρθε.... δεν σε αφηνει να πας πισω σε προηγουμενα ΑGESA... Πρεπει να το κανεις μεσω BIOS Flashback που εχει η μητρικη σου, η οπως λεει εδω περα μεσω UEFI. https://forum-en.msi.com/index.php?topic=302638.0 Σε εμενα παντως το offset μια χαρα δουλευει σε 1.70 παντα... Τι τιμες βαζει ο Γιάννης ομως σε offset. Πρωτα πρεπει να επιλεξεις προσημο, αν θες αρνητικό η θετικό δηλαδή, και μετα την τιμη που θες να εχει ο cpu σου. Εχοντας σημειο αναφορας το stock vcore παντα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα