Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα finfet μπορούν να ανάψουν μέχρι και με 0.5V, αλλά 0.2 πολύ κάτω μου φαίνεται. Μήπως στο σημείο που μετράει υπάρχει κάποια πτώση τάσης στο ενδιάμεσο και δεν δείχνει την πραγματική τιμή..

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Τα finfet μπορούν να ανάψουν μέχρι και με 0.5V, αλλά 0.2 πολύ κάτω μου φαίνεται. Μήπως στο σημείο που μετράει υπάρχει κάποια πτώση τάσης στο ενδιάμεσο και δεν δείχνει την πραγματική τιμή..

Το πιο λογικο. Αν και αν μετράει από VRM πλευρά θα έπρεπε να υπάρχει πτώση προς τον επεξεργαστή και όχι από...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετρεξα τον 2700x, prime κανα 2ωρο κ μετα aida ,εφτασε μεχρι 88c κ δεν ξερω αν είναι φυσιολογικο η μεγιστη τιμη Mhz που βγαζει

Στιγμιότυπο οθόνης (41).png

Επεξ/σία από exir
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, exir είπε

ετρεξα τον 2700x, prime κανα 2ωρο κ μετα aida ,εφτασε μεχρι 88c κ δεν ξερω αν είναι φυσιολογικο η μεγιστη τιμη Mhz που βγαζει

Καλημέρα! Όχι δεν είναι. Το HWMonitor δείχνει ότι να 'ναι στους Ryzen. Βάλε το HWiNFO64.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, exir είπε

Πρωτον ντροπαρε τα μισα threads οποτε το OC ειναι τερμα ασταθες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ας δει και με HWiNFO64 ο φίλος γιατί εμένα με stock τον 2600 μου έβγαζε 5 και κάτι GHz συχνότητα :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ας δει και με HWiNFO64 ο φίλος γιατί εμένα με stock τον 2600 μου έβγαζε 5 και κάτι GHz συχνότητα :P

Bγαζει error και το P95.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@kostas_anes Σωστός. Τι τρέξιμο είναι αυτό στο prime95; Εμένα μου το βγάζει αλλιώς..

Δημοσ.

Να πω λίγο κι εγώ...

Είπα να δω 1-2 πράγματα, τώρα που αλλάζουμε BIOSs κάθε 3η μέρα.

Στο σταθερό (γενικά, όσο έχω δει) σύστημά μου, έτρεξα ένα IBT-AVX Hi.

Παρατήρησα ότι παραπέφτει η τάση...δεν θα έπρεπε το LLC να κρατάει πιο σταθερό? Να άλλαξε η σειρά στα τελευταία και να έγινε 1-5 όπως της ASUS (να αυξάνεται ο βαθμός, δηλαδή όσο ανεβαίνει ο αριθμός, ενώ μέχρι τώρα ήταν το ανάποδο).

Είναι φυσιολογικό το παρακάτω?

xmmm.png.1339c091ad7f1e8eb951f2fe437ae888.png

Man oc, 3.8 all core, 1.25V

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι τάση έχεις όταν είναι όλοι οι πυρήνες στο 100%;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά bdies στα 3400 cl14 μέχρι τι τάση και SoC να βάλω; Γιατί με αυτά που προτείνει το calculator δεν..

Δημοσ.

ξανα εκανα το overclock, εβαλα την πρωτη φορα 1.4v κ 4.15ghz ,ετρεξα P95 ,στο 10λεπτο εφτασε 107c κ εσβησε,αλλαξα σε 1.35v κ 4ghz ετρεξα πανω από 2ωρο το P95 ηταν οκ αλλα εφτασε 93c ,μπορει να φταιει κ το κουτι γιατι παιρνει αερα μονο από κατω κ δεν ξερω αν εχει καλο airflow

Στιγμιότυπο οθόνης (46).png

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, exir είπε

ξανα εκανα το overclock, εβαλα την πρωτη φορα 1.4v κ 4.15ghz ,ετρεξα P95 ,στο 10λεπτο εφτασε 107c κ εσβησε,αλλαξα σε 1.35v κ 4ghz ετρεξα πανω από 2ωρο το P95 ηταν οκ αλλα εφτασε 93c ,μπορει να φταιει κ το κουτι γιατι παιρνει αερα μονο από κατω κ δεν ξερω αν εχει καλο airflow

Στιγμιότυπο οθόνης (46).png

Eγω τον λογο που κανεις Manual oc δεν καταλαβαινω, εφ οσων εχεις 2700Χ και μπορεις να ανοιξεις PBO.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...