>>Morpheus>> Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 3 ώρες πριν, kostas_anes είπε Για να ρίξω στα 18W τον 5800Χ, ούτε κάν τον 3D, δεν μπορείς να φανταστείς τι έπρεπε να κάνω. Δεν είχες δει 18W με την καμία. Στα 21-22 είναι τα κανονικά του και στο επιβεβαιώνω με 1.5 χρόνο χρήση. Με RAM στα 2133, 0.85V SoC και core στο 1V ίσως να δεις τα 18W. Μαλιστα, ενδιαφερον, ισως κατι να διαβασε λαθος το LibreHardware Monitor ... και τωρα να το εμφανιζει σωστα. Εχω δει σε διαφορα αλλα φορουμ ομως πως αρκετοι παιζουν και στα νουμερα που ανεφερα πιο πανω γι'αυτο και ειπα να ριξω μια ερωτηση.
papatsonis Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου 4 ώρες πριν, kostas_anes είπε Για να ρίξω στα 18W τον 5800Χ, ούτε κάν τον 3D, δεν μπορείς να φανταστείς τι έπρεπε να κάνω. Δεν είχες δει 18W με την καμία. Στα 21-22 είναι τα κανονικά του και στο επιβεβαιώνω με 1.5 χρόνο χρήση. Με RAM στα 2133, 0.85V SoC και core στο 1V ίσως να δεις τα 18W. Κώστα, νούμερα σαν το 18w που αναφέρει ο Μορφέας, τουλάχιστον "reported" βλέπω πολύ εύκολα πάντως με τον 3D. ακόμη και αν υπολογίσω το power reporting deviation (σε idle βέβαια, έχει νόημα..??) , στα 19.5w βγαίνει (-30 CO βέβαια..) 1
>>Morpheus>> Δημοσ. 3 Μαϊου Δημοσ. 3 Μαϊου Δοκιμασα τα παντα και ειπα να ρωτησω και εδω γιατι και εγω τετοια νουμερα σαν εσενα εβλεπα @papatsonis Δεν εχει μεσολαβησει καποιο Update σε BIOS κτλ... Στο ψαξιμο βεβαια εβαλα τους τελευταιους chipset drivers απο AMD. Ριξε μια ματια, στο παρακατω, μηπως και μπορει να βγει καποιο συμπερασμα;
kostas_anes Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 5 ώρες πριν, >>Morpheus>> είπε Εχω δει σε διαφορα αλλα φορουμ ομως πως αρκετοι παιζουν και στα νουμερα που ανεφερα πιο πανω γι'αυτο και ειπα να ριξω μια ερωτηση. Σκέψου ότι έχω κάνει μετρήσεις στο καλώδιο και δεν πέφτει τόσο υπό κανονικές συνθήκες. Ειδικά αν τρέχεις XMP στις μνήμες δεν πάει κάτω από 20W.
>>Morpheus>> Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Σκέψου ότι έχω κάνει μετρήσεις στο καλώδιο και δεν πέφτει τόσο υπό κανονικές συνθήκες. Ειδικά αν τρέχεις XMP στις μνήμες δεν πάει κάτω από 20W. Κοιτα, δεν ειναι τοσο θεμα της καταναλωσης, οσο σχετικα με το τι διαολο παει στραβα. Δεν μπορει τη μια μερα να βλεπεις 15 με 18w και μετα απο καιρο να παιρνει το ματι σου 23άρια! Οσο να ναι, αναρρωτιεμαι τι τρεχει. Το χειροτερο, δεν εχω σκαλισει κατι ρε γαμωτο που να μου δινει ενα μπουσουλα του τι να επαναφερω ή οχι! Με βλεπω για αρχη σε ενα bios flash καθως ηδη υπαρχει νεοτερη εκδοση και προφανως Cmos reset, ε μετα βλεπουμε.
kostas_anes Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) Λοιπόν δύο μετρήσεις που πήρα τώρα: Τα κανονικά μου (-30CO, 3800MHz μνήμες, 1V SoC, 1.6V PL8, 0.9VDDP): Spoiler Και αντίστοιχα με τις μνήμες ριγμένες στα 2133 με 0.925VSoC, ίδια όλα τα άλλα: Spoiler Γι αυτό λέω, σε XMP και πάνω μου φαίνεται πολύ δύσκολο, όταν επιβεβαιώνω στην συμπεριφορά και σε 5800Χ και στον 3D, με τον απλό να έχω και μέτρηση στο καλώδιο. Επεξ/σία 4 Μαϊου από kostas_anes
>>Morpheus>> Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου Κώστα, σε ευχαριστω για τη συμμετοχη!! Με XMP3200 ημουν παντα, day1 της συναρμολογησης. Το γυρισα σε XMP2133 και με reboot, το HWinfo δειχνει αυτα! (Μηδενισα και βγαζω το avg για αυτα τα 3μισι λεπτα.) Δεν ξερω τι διαολο παει στραβα. Με ψηνει ενα bios update μιας και βλεπω υπαρχει η επομενη stable εκδοση καθως και factory/cmos reset...
AndVal Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Γεια σας, αν κάποιος έχει κάποια χαλασμένη μητρική με ΑΜ4 και δεν τη θέλει θα ήθελα να την πάρω. Ευχαριστώ.
ultraex2003 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 2 ώρες πριν, AndVal είπε Γεια σας, αν κάποιος έχει κάποια χαλασμένη μητρική με ΑΜ4 και δεν τη θέλει θα ήθελα να την πάρω. Ευχαριστώ. bro φτιαξε καλυτερα μια νεα αγγελια ζητησης να μη χαλαμε το θεμα ετσι και ποιο πολλοι θα το δουνε ευχαριστω !! 1
korakios Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Συνεχίζω εδώ 8 ώρες πριν, Πέτρος είπε Ειδικά για τους R, θα έπρεπε να έχεις σημαντική βελτίωση από την αύξηση στη συχνότητα, είναι το Α+Ω. Είτε είσαι τρομακτικά gpu ltd οπότε ότι και να δώσει ο επεξεργαστής δεν έχει κάτι να δώσει η κάρτα πια (αλλά μιλάμε για κάρτες στυλ RX570/GTX1060 σε αυτά τα παιγνίδια/benches) ή το προφίλ στα 3600 που έφτιαξες είναι τόσο σάπιο που ακυρώνει (και με το παραπάνω) την αύξηση συχνότητας. Μπες στο νήμα του ΑΜ4 εδώ και ξεκίνα (αν έχεις όρεξη εννοείται) αναφέροντας ακριβώς το σύστημά σου, να πάρεις κάποιες βασικές συμβουλές. Ryzen 5600 oc ( -30 curve , +200ΜΗz) stable Test Cyberpunk lowest setting 720p , gpu usage <60% , FPS: ~172 xmp Spoiler ~174 ram oc Spoiler Και απο περιέργεια της έβαλα auto ~145 default (non xmp) 2133 και μετά στα 2400 ~155 Τουλάχιστον επιβεβαίωσα το οτι το Core Isolation στα Windows 11 , όντως κάνει ζημιά σε cpu bound Κατέβασα λίγο τους χρονισμούς αλλά δεν είχαν σημασία , Spoiler περισσότερο για τη διαφορά : core isolation on ~150 xmp tweaked core isolation off ~175 xmp tweaked edit το ρεζουμέ είναι οτι είτε στα 3600 είτε στα 3200 , το ίδιο αποτέλεσμα είναι και δεν έχει νόημα OC στις RAM (το οποίο είναι το πιο δύσκολο και χρονοβόρο) Επεξ/σία 26 Ιουνίου από korakios 2
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 4 ώρες πριν, korakios είπε Συνεχίζω εδώ Ryzen 5600 oc ( -30 curve , +200ΜΗz) stable Test Cyberpunk lowest setting 720p , gpu usage <60% , FPS: ~172 xmp Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου ~174 ram oc Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Και απο περιέργεια της έβαλα auto ~145 default (non xmp) 2133 και μετά στα 2400 ~155 Τουλάχιστον επιβεβαίωσα το οτι το Core Isolation στα Windows 11 , όντως κάνει ζημιά σε cpu bound Κατέβασα λίγο τους χρονισμούς αλλά δεν είχαν σημασία , Απόκρυψη περιεχομένων περισσότερο για τη διαφορά : core isolation on ~150 xmp tweaked core isolation off ~175 xmp tweaked Eμ, είσαι και με 32γίγα/2xDR...θέλει δουλίτσα. 1
Devastor Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 7 hours ago, korakios said: Συνεχίζω εδώ Ryzen 5600 oc ( -30 curve , +200ΜΗz) stable Corecycler με Y-cruncher Kagari όλα τα τεστ για κανα 8ωρο και θα δούμε πόσο stable είσαι Δεν υπάρχει CPU που να κάνει +200 και -30 μαζί 1
korakios Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, Devastor είπε Corecycler με Y-cruncher Kagari όλα τα τεστ για κανα 8ωρο και θα δούμε πόσο stable είσαι Δεν υπάρχει CPU που να κάνει +200 και -30 μαζί η δικιά μου 😛 1
Devastor Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 10 minutes ago, Devastor said: Corecycler με Y-cruncher Kagari όλα τα τεστ για κανα 8ωρο και θα δούμε πόσο stable είσαι Δεν υπάρχει CPU που να κάνει +200 και -30 μαζί 2 minutes ago, korakios said: η δικιά μου 😛
korakios Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Eμ, είσαι και με 32γίγα/2xDR...θέλει δουλίτσα. σαν τι δλδ ? Μέχρι εκεί πάει βασικά απο συχνότητα αλλιώς θα πρέπει να χαλαρώσω πάρα πολύ τα timings , επίσης στα 3600 το tcl δεν πάει παρακάτω , θέλει >1.4 volt αλλιώς στεγνά σβήνει το PC. Νομίζω το ίδιο και τα trcd αν θυμάμαι καλά . Το βασικότερο είναι απο τη στιγμή που δε βλέπω βελτίωση απο 3200 σε 3600 δεν ξέρω αν έχει νόημα Επεξ/σία 26 Ιουνίου από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα