Πέτρος Δημοσ. Πέμπτη στις 11:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:46 μμ 20 λεπτά πριν, korakios είπε τα αφήνω στην άκρη τα άλλα , το πρόβλημα είναι μηδέν fps κέρδους απο 3200 σε 3600 Επειδή δεν θυμάμαι, με τί κάρτα είσαι? Δώσε και τις ακριβείς ρυθμίσεις με τις οποίες τρέχεις το cp, να δούμε τί ακριβώς γίνεται.
korakios Δημοσ. Πέμπτη στις 11:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:51 μμ 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Επειδή δεν θυμάμαι, με τί κάρτα είσαι? 7800ΧΤ 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δώσε και τις ακριβείς ρυθμίσεις με τις οποίες τρέχεις το cp, να δούμε τί ακριβώς γίνεται. ότι Low setting υπάρχει στη μικρότερη ανάλυση 720p . (gpu usage <60%) 1
nickk0kkav Δημοσ. Παρασκευή στις 07:57 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:57 πμ 8 ώρες πριν, korakios είπε τα αφήνω στην άκρη τα άλλα , το πρόβλημα είναι μηδέν fps κέρδους απο 3200 σε 3600 Όταν τεσταρεις 1 παιχνίδι μόνο που δεν ειναι καν cpu bound απλά προσπαθείς να το κάνεις εσύ cpu με μη ρεαλιστικές ρυθμίσεις. Τα καταλαβαίνω ολα σωστά? Αρα δεν έχεις προβλήμα. Σε αλλο παιχνίδι έχεις τσεκαρει ? Σε συνθετικά benchmarks ? Εχεις δει τι αύξηση θερμοκρασιών υπάρχει?? Γιατι έχουμε κ καλοκαίρι!!! Με μια γρήγορη ματια το trfc κοίτα και κυρίως το tfaw που πιθανότατα μπορεί να πεσει κ στις 2 περιπτώσεις ..αν και δε ξερω τι τσιπακια εχουν οι μνημες.. 1
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 10:45 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:45 πμ 2 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Σε αλλο παιχνίδι έχεις τσεκαρει ? Demo benchmark το monster hunters wild που είναι και αυτό cpu demanding Τώρα που παίζω το dying light 1 πάλι δεν είδα αύξηση fps (πανάλαφρο για την 7800ΧΤ αλλά μου ζορίζει τη cpu σε ψηλά fps) 2 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Όταν τεσταρεις 1 παιχνίδι μόνο που δεν ειναι καν cpu bound απλά προσπαθείς να το κάνεις εσύ cpu με μη ρεαλιστικές ρυθμίσεις. Τα καταλαβαίνω ολα σωστά? το CP στο benchmark σε κάποια σημεία έχω cpu bottleneck στα high-ultra settings (χωρίς RT) αρχικά εκεί είδα οτι δεν έχω κέρδος σε fps . Το τέσταρα και στο Hell Is Us demo που και εκεί σε κάποια σημεία τρώω μπουκάλι απο τη cpu 2 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Σε συνθετικά benchmarks ? στο 3DMark Steel Nomad δεν είδα . Σε cinebench μόνο , α και passmark 😛 2 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Με μια γρήγορη ματια το trfc κοίτα και κυρίως το tfaw που πιθανότατα μπορεί να πεσει κ στις 2 περιπτώσεις ..αν και δε ξερω τι τσιπακια εχουν οι μνημες.. θα το τσεκάρω , όσο για τα τσιπάκια επειδή κάνω dual boot δε θυμάμαι ακριβώς τι φορά , θα κάνω edit όταν ξαναμπω σε windows . Φθηνές μνήμες είναι πάντως χωρίς ψύξη . Και που πήγανε στα 3600 πολύ ήταν 😁 Τι τιμές να βάλω δλδ ? 2 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Εχεις δει τι αύξηση θερμοκρασιών υπάρχει?? Γιατι έχουμε κ καλοκαίρι!!! κομπλέ είμαι απο θερμοκρασίες , έχω και το AC . (~70cpu <=80 gpu hotspot )
kkatzos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:32 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:32 μμ 18 ώρες πριν, korakios είπε σαν τι δλδ ? Μέχρι εκεί πάει βασικά απο συχνότητα αλλιώς θα πρέπει να χαλαρώσω πάρα πολύ τα timings , Τα timings άσε τα. Τα sub-timings σου θέλουν πολλή δουλειά. Μπορεί να σου δώσουν 20fps, όχι 2. Τόσα χρόνια, μερικοί εδώ μέσα έχουμε πάρει 3 PHD στο σκάλισμα μνημών για Ryzen. 😂 Πήρες 2 fps 3200 --> 3600 αλλά δεν πρόσεξες ότι σε performance critical subs σου έβαλε (το Auto) χειρότερες τιμές. Π.χ. στα παρακάτω στοχεύεις ακριβώς όπως το βλέπεις στο screenshot: Αν έχεις όρεξη πήγαινε καμιά 20αριά - 30αριά σελίδες πίσω για διαφωτιστείς 5
just getting started Δημοσ. Παρασκευή στις 08:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:57 μμ 21 hours ago, korakios said: 7800ΧΤ ότι Low setting υπάρχει στη μικρότερη ανάλυση 720p . (gpu usage <60%) Πιο βαρύ είναι για την CPU να βάλεις απλά RT ultra σε 720p internal. Γιατί κι εγώ σε αντίστοιχο σενάριο είμαι (5600 με 4070, λίγο χειρότερο bottleneck βέβαια λόγω αυξημένου driver overhead), αλλά είδα αισθητή διαφορά. Αν θυμηθώ αύριο μπορεί να ανεβάσω screenshot.
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 09:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:23 μμ 19 λεπτά πριν, just getting started είπε Πιο βαρύ είναι για την CPU να βάλεις απλά RT ultra σε 720p internal. Γιατί κι εγώ σε αντίστοιχο σενάριο είμαι (5600 με 4070, λίγο χειρότερο bottleneck βέβαια λόγω αυξημένου driver overhead), αλλά είδα αισθητή διαφορά. απο τη στιγμή που η gpu δε χρησιμοποιείται δε νομίζω να χρειάζεται RT . Σκοπός είναι να υπάρχει σοβαρό cpu bottleneck για τεστ (αν είσαι σε win11 απενεργοποίησε το core isolation , αισθητή διαφορά)
korakios Δημοσ. Σάββατο στις 01:10 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:10 πμ 9 ώρες πριν, kkatzos είπε Π.χ. στα παρακάτω στοχεύεις ακριβώς όπως το βλέπεις στο screenshot: το έκανα , καμία διαφορά Spoiler Hynix είναι οι μνήμες : Spoiler Η θεωρία μου είναι οτι ο επεξεργαστής , απλά δε μπορεί να επεξεργαστεί κάτι πιο γρήγορα . Δλδ και στα 4000 να πήγαινε με τα ίδια timings το ίδιο θα ήταν . Στα 3200 δείχνει οτι είναι το όριο . Μπορεί και να λέω μπαρούφες Πλέον σκέφτομαι μήπως ρίξω στα 3000-2800 μπας και μειώσω ρεύματα 😂
ultraex2003 Δημοσ. Σάββατο στις 01:40 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:40 πμ (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, korakios είπε το έκανα , καμία διαφορά Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Hynix είναι οι μνήμες : Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Η θεωρία μου είναι οτι ο επεξεργαστής , απλά δε μπορεί να επεξεργαστεί κάτι πιο γρήγορα . Δλδ και στα 4000 να πήγαινε με τα ίδια timings το ίδιο θα ήταν . Στα 3200 δείχνει οτι είναι το όριο . Μπορεί και να λέω μπαρούφες Πλέον σκέφτομαι μήπως ρίξω στα 3000-2800 μπας και μειώσω ρεύματα 😂 bro !! οταν ειχα τον 5600 ειχα κρατησει σκορακι με τις μνημες στα 3866 cas 16 στο geekbench 6 δινει αρκετα απο μνημες για κανε κανα run Επεξ/σία Σάββατο στις 01:46 πμ από ultraex2003
korakios Δημοσ. Σάββατο στις 02:04 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:04 πμ 23 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε bro !! οταν ειχα τον 5600 ειχα κρατησει σκορακι με τις μνημες στα 3866 cas 16 στο geekbench 6 δινει αρκετα απο μνημες για κανε κανα run τα FPS με ενδιαφέρουν , όχι οι πόντοι 😛
ultraex2003 Δημοσ. Σάββατο στις 02:12 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:12 πμ (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, korakios είπε τα FPS με ενδιαφέρουν , όχι οι πόντοι 😛 bro οι ποντοι εχουν να κανουν με γενικη αυξηση της επεξεργασιας δε στο και σαν τεστ και κερδος απο ρυθμισεις αλλου κερδιζεις αλλου εχεις τα ιδια τουλαχιστον δεν χανεις αυτο σου λενε και τα αλλα τα παιδια θελουν ψαξιμο οι μνημες επισης η σωστη ρυθμιση βοηθαει και στο latency Επεξ/σία Σάββατο στις 02:20 πμ από ultraex2003
korakios Δημοσ. Σάββατο στις 02:44 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:44 πμ 31 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε bro οι ποντοι εχουν να κανουν με γενικη αυξηση της επεξεργασιας δε στο και σαν τεστ και κερδος απο ρυθμισεις αλλου κερδιζεις αλλου εχεις τα ιδια τουλαχιστον δεν χανεις αυτο σου λενε και τα αλλα τα παιδια θελουν ψαξιμο οι μνημες επισης η σωστη ρυθμιση βοηθαει και στο latency στα synthetics έχω gain (passmark , geekbench , cinebench) , αλλά δε με ενδιαφέρουν
kkatzos Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:53 πμ 9 ώρες πριν, korakios είπε το έκανα , καμία διαφορά Περίεργο, θυμάμαι στον 5600 έκανε διαφορά αυτό. Πάμε παρακάτω. Λογικά έχεις tPHYRDL mismatch και χάνεις από εκεί 1-2 fps. Λογικά για CL16 θα είσαι καλύτερα με GDM = on Πάρε ιδέες και από εδώ. 1
korakios Δημοσ. Σάββατο στις 01:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:37 μμ 2 ώρες πριν, kkatzos είπε Λογικά έχεις tPHYRDL mismatch και χάνεις από εκεί 1-2 fps. ίδια τιμή έχουν 2 ώρες πριν, kkatzos είπε Λογικά για CL16 θα είσαι καλύτερα με GDM = on αυτό όντως έκανε διαφορά και βλέπω +3% σταθερά έριξα και τα timings περισσότερο (rrcdwr/d ,trp,tras,trc) κατα λάθος έριξα και τα timings των tRFC (τα είχα καρφωτά απο XMP μιας και στο auto δεν έπαιρνε τις XMP τιμες) καμια ιδέα για επιπλέον σκάλισμα ?
ultraex2003 Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ 36 λεπτά πριν, korakios είπε ίδια τιμή έχουν αυτό όντως έκανε διαφορά και βλέπω +3% σταθερά έριξα και τα timings περισσότερο (rrcdwr/d ,trp,tras,trc) κατα λάθος έριξα και τα timings των tRFC (τα είχα καρφωτά απο XMP μιας και στο auto δεν έπαιρνε τις XMP τιμες) καμια ιδέα για επιπλέον σκάλισμα ? Όσο ανεβάζεις η σφίγγεις παίρνεις από μνήμες από κει και πέρα τρέχουμε memtest 5 usmus v3 20-30 κύκλους να κοιτάμε και σταθερότητα επίσης βάλε και aida 64 στο παιχνίδι να βλέπεις και latency επίσης σημαντικο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα