Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, PadPoet said:

Δεν δουλεύει έτσι. Οι καλύτεροι πυρήνες παίρνουν το λιγότερο CO, ιδίως με τον 5800XT που μπουστάρει 5+ ghz, μπορεί να χρειαστεί και θετικό CO. Εγώ προσωπικά για τους 2 από τους 8 πυρήνες δεν θα με ένοιαζε να τους αφήσω στο 0 για ασφάλεια. Θα έπαιζα με τους υπόλοιπους. Μεγαλύτερο negative σημαίνει πιο χαμηλές θερμοκρασίες και πιο πολλά boost clocks εφόσον το ρεύμα αρκεί για να φτάσει εκεί. Αν δεν αρκεί τρως κρασαρίσματα. 

@PadPoet αρχικά ευχαριστώ πολύ

οι "καλοί πυρήνες με 0 θα boostarουν λίγο χαμηλότερα από ότι με -5 αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια;

Γιατί επειδή είναι οι καλοί το σύστημα τους σπρώχνει πιο ψηλά σε συχνότητες σε ελαφρύ φορτίο  οπότε είναι πιο πιθανό να σκάνε με undervolt?

το καταλαβαίνω σωστά;

ενώ οι κακοι΄δεν ανεβάζουν ουτως ή άλλως τόσο oπότε και με -20 είναι πιθανό να μην σκάνε?

Τέλος για τους καλούς ποιο είναι το σύνηθες CO για σειρά 5000? κάπου στο -5 και αντίσοιχα για τους κακούς το -20 είναι πολύ ή  σύνηθες;

Επεξ/σία από The__Blade
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, The__Blade said:

οι "καλοί πυρήνες με 0 θα boostarουν λίγο χαμηλότερα από ότι με -5 αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια;

Γιατί επειδή είναι οι καλοί το σύστημα τους σπρώχνει πιο ψηλά σε συχνότητες σε ελαφρύ λοαδ οπότε είναι πιο πιθανώ να σκάνε με undervolt?

το καταλαβαίνω σωστά;

ενώ οι κακοι΄δεν ανεβάζουν ουτως ή άλλως τόσο oπότε και με -20 είναι πιθανό να μην σκάνε?

Τέλος για τους καλούς ποιο είναι το σύνηθες CO για σειρά 5000? κάπου στο -5 και αντίσοιχα για τους κακούς το -20 είναι πολύ ή το -25 είναι σύνηθες;

Καλά το καταλαβαίνεις.

Κοίτα με 5800XT δεν έχω εμπειρία. Με 5700X και 5800X έχω αρκετή. Εμένα μπουστάρει μέχρι 4.85ghz σε custom ECO mode με μειωμένα PPT, TDC και EDC οπότε τα 4.85ghz είναι οκ για εμένα και υπεραρκετά. Εσύ πας 5.15ghz, 300mhz επάνω οπότε λογικό να παίρνει λιγότερο CO σε σχέση με τον δικό μου πχ. Από την στιγμή που μπουστάρεις 5+ ghz και είσαι οκ με θερμοκρασίες μην σκας αν δεν μπορείς να βάλεις μεγάλο negative CO :)

• Like 1
Δημοσ.

Αν σε νοιάζει το gaming και μόνο αυτό μη πολυ τρελένεσαι με το CO, δεν θα σου κόψει θερμοκρασίες απλά θα δείς ποιο σταθερά boost clocks (τάχα μου)

Αν πάλι βαράς heavy multicore εφαρμογές τότε βάλε ένα μικρότερο boost override ή καθόλου. Έτσι θα μπορέσεις να βάλεις μεγαλύτερο CO

Gaming = μεγαλύτερο Boost/λιγότερο CO
Multicore εφαρμογές (Rendering πχ) = Μεγαλύτερο CO/λιγότερο ή και καθόλου boost

Προσωπικά επειδή κάνω και τα 2 έχω 2 profile, στο ένα δεν έχω καθόλου boost με αρκετά μεγάλο CO και στο άλλο έχω +200 boost με πολύ χαμηλότερο CO

Επίσης όπως προείπα επειδή τα Zen3 έχουν ένα και μοναδικό voltage rail (όλοι οι πυρήνες θα πάρουν απο ένα voltage) όταν ένας πυρήνας θα χρειαστεί voltage μπορεί να πάρει απο έναν άλλο, δηλαδή μπορεί να είσαι σταθερός αν έχεις έναν πυρήνα στο -10 και ξαφνικά αυτός ο πυρήνας να σου τα σκάσει αν αλλάξεις έναν άλλον πυρήνα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Devastor said:

Επίσης όπως προείπα επειδή τα Zen3 έχουν ένα και μοναδικό voltage rail (όλοι οι πυρήνες θα πάρουν απο ένα voltage) όταν ένας πυρήνας θα χρειαστεί voltage μπορεί να πάρει απο έναν άλλο, δηλαδή μπορεί να είσαι σταθερός αν έχεις έναν πυρήνα στο -10 και ξαφνικά αυτός ο πυρήνας να σου τα σκάσει αν αλλάξεις έναν άλλον πυρήνα

Μετά από αυτές τις πληροφορίες παίζω AKIMBO ταυτόχρονα 1 corecycler prime 95 και ένα corecycler Ycruncher οπότε φορτώνω 2 core. Έχω και ένα corecycler Linpack Standby.

έφτιαξα 3 διαφορετικά directories με 3 .ini

Έχει νόημα μετά να κάνω και prime blend all cores?

Επεξ/σία από The__Blade

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...