vste Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν είσαι ειδικό σχολείο άρα δεν υποχρεούται να έχει ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Υποχρεούται όμως να είναι προσβάσιμο σε όλους . άλλωστε όπως έγραψα αν ένα παιδί χρειάζεται βοήθεια ειδικού κάνει αίτηση στο κράτος και έρχεται ο ειδικός εκπαιδευτικούς μέσω της παράλληλης στήριξης. Δωρεάν. Δε πληρώνει ο ιδιώτης. Δωρεαν? Οχι δωρεαν φιλε μου! Με τα λεφτα μου που μου τα κλεβει το κρατος απο τους φορους ερχεται! Να κοπει αυτο! Ο ιδιωτης να πληρωνει απο την τσεπη του ειδικο εκπαιδευτικο. Δεν θα γινουμε σοβιετια εμεις οι υγιεις να πληρωνουμε για τα αναπηρα των αλλων... Δυστυχως φιλε μου σε ολα τα παρομοια θεματα κυριαρχει το F*ck Logic...
gas7777 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν λέω να μην υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, ούτε λόγος. Αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν τα άλλα, γιατί εσύ ως γονιός να το διαλέξεις, γιατί να μην πας κατευθείαν σε ένα "ειδικευμένο"? Από την στιγμή που δεν θα ο ειδικός και τα προγράμματα διδασκαλίας με τα "κριτήρια" του εκπαιδευτηρίου, τι κέρδος θα έχεις με το επιλέξεις το συγκεκριμένο σχολείο?Γιατί να πάω σε ειδικό ; Επειδή δε περπατάω ; Ανάπηρος είμαι δε σημαίνει ότι έχω μαθησιακή δυσκολία. Δεν έχω δικαίωμα να πάω σε κάτι καλύτερο για να προχωρήσω γρηγορότερα ; Γιατί με διαφοροποιείς; βλέπε Χόπκινς.
vste Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν λέω να μην υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, ούτε λόγος. Αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν τα άλλα, γιατί εσύ ως γονιός να το διαλέξεις, γιατί να μην πας κατευθείαν σε ένα "ειδικευμένο"? Από την στιγμή που δεν θα ο ειδικός και τα προγράμματα διδασκαλίας με τα "κριτήρια" του εκπαιδευτηρίου, τι κέρδος θα έχεις με το επιλέξεις το συγκεκριμένο σχολείο? Γιατι τα ειδικευμενα σχολεια ειναι ελαχιστα και με ελαχιστες θεσεις. Μιλαμε για τρελες αποστασεις. Κανεις δεν αμφισβητησε οτι το κρατος τα εχει κανει χαλια και εκει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Γιατί να πάω σε ειδικό ; Επειδή δε περπατάω ; Ανάπηρος είμαι δε σημαίνει ότι έχω μαθησιακή δυσκολία. Δεν έχω δικαίωμα να πάω σε κάτι καλύτερο για να προχωρήσω γρηγορότερα ; Γιατί με διαφοροποιείς; Δλδ πιστεύεις ότι σου έλεγα για περίπτωσεις με κινητική δυσκολία/αναπηρία? Χρειάζονται αυτά τα παιδιά ειδικό δάσκαλο και ειδικό πρόγραμμα? Ασφαλώς κι όχι... Προφανώς μίλαγα για περιπτώσεις που χρειάζονται και τα άλλα, όχι μόνο ράμπες κι ασανσέρ. Από την στιγμή που τα άλλα τα προσφέρει δωρεάν το κράτος όπως είπες, γιατί να ξοδέψεις ως γονιός δίδακτρα για υπηρεσίες που δεν θα σου προσφέρει το ιδιωτικό σχολείο? Θα πληρώνεις δλδ και το ιδιωτικό (που δεν θα σου παρέχει πχ τον εκπαιδευτικό/προγράμμα/κτλπ σύμφωνα με τα κριτήρια του) και το κράτος που θα παρέχει δωρεάν τον ειδικό... Το point μου δλδ είναι η επιλογή του γονέα να πληρώνει παραπάνω για κάτι που θα του το προσφέρει το κράτος "δωρεάν"... Αν τα δίδακτρα στο ιδιωτικό είναι χαμηλότερα σε τέτοιες περιπτώσεις, επειδή κάποια πράγματα θα τα προσφέρει το κράτος, τότε το καταλαβαίνω. Αλλά αν πληρώνεις τα ίδια με τους υπόλοιπους, δεν το βρίσκω λογικό.. 1
gas7777 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ήμουν ξεκάθαρος. Υπάρχουν ΑμεΑ που μπορούν να πάνε σε γενικά σχολεία αλλά που πρέπει να πάνε σε ειδικά. Το Κεδυ το κρίνει αυτό. Εδώ σου λέει ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που επειδή εχεις κινητικό θέμα, δεν ακούς καλά, δε βλέπεις καλά δε σε δέχονται. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Όλα τα προβλήματα λύνονται , ακόμη και αν δεν υπάρχουν θέσεις. Πληρώνεις και σε δέχονται σε ιδιωτικό που είναι ειδικά διαμορφωμένο για αυτό το λόγο. Τι είναι κοροιδία; να πληρώνουν σα χαιβάνια 10 εκ κόσμος για να έχεις αυτές τις ελάχιστες θέσεις και να κάνεις και υποδείξεις για το πως πρέπει να δουλεύει η αγορά. Τι να κάνουμε; Tough luck που λένε. Αφήστε την αγορά να τα βρει μόνη της.
gas7777 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Επαναλαμβάνω. Δεν είναι όλα τα ΑμεΑ το ίδιο. Δεν χρειάζεται το παιδί με ασπεργκερ να πάει σε ειδικό σχολείο. Ούτε ο κινητικά ανάπηρος ούτε ο βαρυκοος. Δεν χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα. Δεν έχουν όλοι οι ΑμεΑ νοητικό πρόβλημα Και εδώ κάνω την εξής ερώτηση. Ένα παιδί που πάει σε ιδιωτικό σχολείο μένει ξαφνικά μερικος κινητικά ανάπηρο. Ο ιδιώτης πρέπει να το διώξει; Δε πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα; 1
margaritagr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Εγω βλεπω γι αλλη μια φορα το κρατος να παρεμβαινει στην ιδιωτικη πλευρα και να τα κανει κουλουβαχατα. Υπαρχουν δεκαδες σχολια στην Ελλαδα δημοσια, ας παρεχονται εκει οι ιδανικες συνθηκες γι αυτα τα παιδια κι ας αφησουν τον ιδιωτικο τομεα που τον εχουν ρημαξει. Σε λιγο δε θα μεινει επιχειρηση για επιχειρηση ανοιχτη και το κρατος θα πανηγυριζει "τους συμμορφωσαμε". Κι επειδη εχω στο περιβαλλον μου περιπτωση παιδιου αμεα με νοητικη υστερηση , το κρατος δε κανει ΤΙΠΟΤΑ. Αν δεν εχει λεφτα ο γονιος δεν.... οποτε ο γονιος που εχει λεφτα πληρωνει ο ιδιος τους ειδικους που χρειαζεται το παιδι, ειδικα σχολεια και δασκαλους, θεραπευτες. αυτος που δεν εχει δε ψαχνει ιδιωτικο ετσι κι αλλιως! Η ολη συζητηση δε γινεται για ενα ασανσερ και μια ραμπα αλλα για ειδικο προσωπικο και ειδικες εγκαταστασεις. Δε μπορεις να υποχρεωσεις τον ιδιωτη να τα παρεχει αυτα. Αν το κανεις απλα πετας απο πανω σου την υποχρεωση. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Εδώ σου λέει ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που επειδή εχεις κινητικό θέμα, δεν ακούς καλά, δε βλέπεις καλά δε σε δέχονται. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Γι' αυτές τις περιπτώσεις δεν έχω αντίθετη άποψη από σένα, αλλά η όλη συζήτηση στο topic δεν είναι γι' αυτές τις περιπτώσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Εδώ το κράτος υποχρεώνει άτομα με Down να περνάνε επιτροπή ανά τακτά χρονικά διαστήματα , γιατί πιστεύει στην ανάσταση του Λαζάρου και εμείς μιλάμε τώρα να συμμορφώσει τους ιδιώτες. Καλά κρασιά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Εδώ το κράτος υποχρεώνει άτομα με Down να περνάνε επιτροπή ανά τακτά χρονικά διαστήματα , γιατί πιστεύει στην ανάσταση του Λαζάρου και εμείς μιλάμε τώρα να συμμορφώσει τους ιδιώτες. Καλά κρασιά. Το ίδιο και για άτομα με ακρωτηριασμένα άκρα... 1
jeandoumpier Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 @SlickNick από την στιγμή που κάποιος επιλέγει να ανοίξει μια επιχείρηση-ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης,αλλά ακόμη και ένα φαρμακείο ή για παράδειγμα έναν οίκο ευγηρίας- φυσικά και δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Άλλωστε, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ξεκινάει την εν λόγω επιχείρηση. Αλλιώς θα μιλούσαμε για ζούγκλα...με τη βούλα πια (και τώρα ζούγκλα είμαστε, αλλά αυτό τι σημαίνει,να γίνουμε εξ ολοκλήρου; ). Τί σημαίνει δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση, παιδιά θα φοιτήσουν όχι κατσαρίδες. Παιδεία παρέχει και το δημόσιο, παιδεία παρέχει και το ιδιωτικό σχολείο. Και οι δυο πρέπει να τηρούν τις προϋποθέσεις και να είναι σοβαροί. Αυτό δεν αναιρεί πως υπάρχουν ανάξιοι και στον ένα και στον άλλο τομέα. Αλλά υπάρχουν και αξιοι. Δεν είναι supermarket η παιδεία φίλε μου, είναι ατυχής ο παραλληλισμός σου. Κάποιοι την θέλουν supermarket βέβαια. Υ.Γ. Για να σε προλάβω, δραστηριοποιούμαι στον ιδιωτικό τομέα ''εξ απ'ανέκαθεν'' και οργίζομαι καθημερινά που τα 3/4 των όποιων κερδών (είτε σε καλές ημέρες είτε όχι) φεύγουν σε χαράτσια, λογαριασμούς, φόρους, τέλη κτλ-χωρίς τελικά να ενισχύεται το κράτος ή έστω οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αλλά όλα αυτά πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Όπως και για πολλούς συναδέλφους συμβαίνει το ίδιο. Γνωρίζω όμως και αρκετούς τίμιους του δημοσίου τομέα που παλεύουν με τα ''τέρατα'' καθημερινά για να αποδειξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Δεν μπορώ να ισοπεδώνω, ούτε να είμαι ατομιστής και εμμονικά εμπαθής γενικά και αόριστα με το κράτος, χωρίς να ξεχωρίζω την ήρα από το στάρι. Από αυτό το κράτος, είτε τον λαό είτε όπως θέλεις πες το-λείπει-και εν μέσω κρίσης αφανίζεται όλο και περισσότερο, η ισορροπία. 4
gas7777 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Η ολη συζητηση δε γινεται για ενα ασανσερ και μια ραμπα αλλα για ειδικο προσωπικο και ειδικες εγκαταστασεις. Δε μπορεις να υποχρεωσεις τον ιδιωτη να τα παρεχει αυτα. Αν το κανεις απλα πετας απο πανω σου την υποχρεωση. Ακριβώς για αυτό γίνεται όλο το θέμα. Κανείς δεν υποχρεώνει το ιδιωτικό σχολείο να γίνει ειδικό. Προσβάσιμο να γίνει όπως δεκάδες άλλα καλά ιδιωτικά. Και αυτό δεν το ζητάει το κράτος. Η Ευρώπη σε υποχρεώνει. Χρόνια τώρα λίγοι ακολουθούσαν τις οδηγίες. Γι' αυτές τις περιπτώσεις δεν έχω αντίθετη άποψη από σένα, αλλά η όλη συζήτηση στο topic δεν είναι γι' αυτές τις περιπτώσεις. Επισης. Όλο το θέμα είναι για να μπουν ορισμένοι στα έξοδα και μην υποχρεωθουν να δεχτούν κράξιμο από ορισμένους ρατσιστές γονείς που θεωρούν ότι το. παιδί τους θα πάει πίσω αν υπάρχει παιδάκι στη τάξη με κινητικό πρόβλημα ή κάτι άλλο που δεν είναι νοητικό 2
_linuslost_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Τα περισσότερα σχόλια εδώ μέσα είναι από στενομυαλους, με μηδενική επαφή με την εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την παιδική ψυχολογία... Και εκτός αυτών υποστηρίζουν και τους ιδιώτες. 4
SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 @SlickNick από την στιγμή που κάποιος επιλέγει να ανοίξει μια επιχείρηση-ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης,αλλά ακόμη και ένα φαρμακείο ή για παράδειγμα έναν οίκο ευγηρίας- φυσικά και δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Άλλωστε, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ξεκινάει την εν λόγω επιχείρηση. Αλλιώς θα μιλούσαμε για ζούγκλα...με τη βούλα πια (και τώρα ζούγκλα είμαστε, αλλά αυτό τι σημαίνει,να γίνουμε εξ ολοκλήρου; ). Τί σημαίνει δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση, παιδιά θα φοιτήσουν όχι κατσαρίδες. Παιδεία παρέχει και το δημόσιο, παιδεία παρέχει και το ιδιωτικό σχολείο. Και οι δυο πρέπει να τηρούν τις προϋποθέσεις και να είναι σοβαροί. Αυτό δεν αναιρεί πως υπάρχουν ανάξιοι και στον ένα και στον άλλο τομέα. Αλλά υπάρχουν και αξιοι. Δεν είναι supermarket η παιδεία φίλε μου, είναι ατυχής ο παραλληλισμός σου. Κάποιοι την θέλουν supermarket βέβαια. Υ.Γ. Για να σε προλάβω, δραστηριοποιούμαι στον ιδιωτικό τομέα ''εξ απ'ανέκαθεν'' και οργίζομαι καθημερινά που τα 3/4 των όποιων κερδών (είτε σε καλές ημέρες είτε όχι) φεύγουν σε χαράτσια, λογαριασμούς, φόρους, τέλη κτλ-χωρίς τελικά να ενισχύεται το κράτος ή έστω οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αλλά όλα αυτά πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Όπως και για πολλούς συναδέλφους συμβαίνει το ίδιο. Γνωρίζω όμως και αρκετούς τίμιους του δημοσίου τομέα που παλεύουν με τα ''τέρατα'' καθημερινά για να αποδειξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Δεν μπορώ να ισοπεδώνω, ούτε να είμαι ατομιστής και εμμονικά εμπαθής γενικά και αόριστα με το κράτος, χωρίς να ξεχωρίζω την ήρα από το στάρι. Από αυτό το κράτος, είτε τον λαό είτε όπως θέλεις πες το-λείπει-και εν μέσω κρίσης αφανίζεται όλο και περισσότερο, η ισορροπία. Φίλε μου, όπως έγραψα και πριν δεν είμαι κατά οποιουδήποτε κανόνα. Απλά δεν βλέπω κανένα όριο. Άλλο το να πεις ότι όλα τα κτίρια που είναι προς δημόσια χρήση πρέπει να έχουν ράμπες, ασανσέρ με μπράϊγ στα κουμπιά τους κλπ και άλλο το να πεις ότι θα πρέπει να διαμορφώσεις τις υπηρεσίες σου ώστε να μπορούν να καλύπτουν τους πάντες. Που σταματάει αυτό; Αν το κράτος αύριο πει πως τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να παρέχουν δωρεάν φαγητό στα παιδιά επικαλούμενοι το κοινό συναίσθημα του δικαιώματος στην τροφή κλπ είναι οκ; Αν πει ότι είναι διάκριση να υπάρχουν τάξεις διαφορετικών επιπέδων για τα ίδια μαθήματα οπότε όλοι οι μαθητές θα πρέπει να μαθαίνουν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο; Που ακριβώς σταματάει αυτή η έκκληση σε ένα αόριστο συναίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης; Η συνεχίζει μέχρι το λογικό άκρο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις και το κράτος θα μοιράζει απλόχερα "δικαιοσύνη" στις καταπιεσμένες μάζες; Επίσης δεν έκανα εγώ τον παραλληλισμό με τα σουπερμάρκετ, απλά απαντούσα σε άλλον χρήστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα