Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Double standards στο νόμο?

στο εξήγησα νωρίτερα.

Αν ένα δημόσιο σχολείο δε μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ΑμεΑ, το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να το στείλει σε άλλο σχολικό συγκρότημα κοντά στη περιοχή του. Αν πρέπει να πάει μακριά γίνεται με έξοδα του κράτους. Συνήθως τα δημόσια σχολεία χωρίς προδιαγραφές ΑμεΑ για μαθητές με κινητικά προβλήματα κατά βάση ,προσαρμοζονται με προσωρινές λύσεις τύπου μπάρας, και η τάξη κατεβαίνει στο ισόγειο όπου κάνει μάθημα εκεί για όλη τη χρονιά. Αυτά γίνονται απ τη δεκαετία του 80 δεν είναι τωρινά φαινόμενα.

Τα ιδιωτικά δεν έχουν την επιλογή να στείλουν αλλού το παιδί. Είτε θα προσαρμοστουν είτε όχι.

Ε τώρα τους υποχρεωνουν να έχουν τα προβλεπόμενα.

Ότι ισχύει δηλαδή σε όλη την ιδιωτική παιδεία στην Ευρώπη.

Ναι σε κάποια κτίρια πρέπει να γίνουν επεμβάσεις και οι ιδιοκτήτες να τα σκάσουν. Ο νόμος όμως ισχύει απ το 1980. Το ότι τα "φιλοευρωπαικα" κόμματα δε τον είχαν εφαρμόσει τόσα χρόνια και φτάσαμε να το εφαρμόζοθν τώρα , αλλά και το ότι παρατηρώ χρήστες που εινσι υπέρ των μνημόνιων να αντιδρούν σε αυτο το νόμο δείχνει το τι ακριβώς είμαστε ως κράτος. Ότι μας βολεύει δηλαδή.

Και στο φινάλε κάποια καλά σχολεία που είχαν προνοησει και είχαν ξοδέψει χρήμα σε εγκατάστασεις είναι λιγότερο έξυπνοι;

• Like 2
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι double standard ή αν διέπονται από διαφορετικό νόμο, αλλά αυτό συμβαίνει. Για παράδειγμα πολλά κρατικά ΙΕΚ

δεν έχουν πυρασφάλεια. Πολλά ούτε πυρανίχνευση. Σε ιδιωτικό όμως αν δεν έχεις... Δεν παίρνεις άδεια από ΕΟΠΠΕΠ και

πυροσβεστική ούτε με σφαίρες.

Και αυτό επεκτείνεται παντού. Στον εξοπλισμό των εργαστηρίων για παράδειγμα. Το ιδιωτικό πρέπει να είναι "προβλεπέ".

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή το δημόσιο είναι σκατα να είναι έτσι και οι ιδιώτες ;

Σκοπός είναι να αναβαθμίσουν και οι δύο τις υπηρεσίες τους.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα ιδιωτικά δεν έχουν την επιλογή να στείλουν αλλού το παιδί. Είτε θα προσαρμοστουν είτε όχι.

Βέβαια επειδή η επιλογή ενός ιδιωτικού από πλευράς ενός γονέα δεν είναι απλά το "κοντινότερο" όπως είναι για το δημόσιο, οπότε γιατί να μην διαλέξει κατευθείαν κάποιο που έχει ήδη τα πάντα?

Τέσπα, θεωρώ έτσι κι αλλιώς την ράμπα απαραίτητη, οπότε δεν έχει νόημα να το συνεχίσω...

Επειδή το δημόσιο είναι σκατα να είναι έτσι και οι ιδιώτες ;

Σκοπός είναι να αναβαθμίσουν και οι δύο τις υπηρεσίες τους.

Όχι, αλλά συνήθως όταν απαιτείς από τον άλλο κάτι, πρέπει να το έχεις κάνει και στα "δικά σου" πρώτα, για το καλό παράδειγμα... :P

Δημοσ.

Βέβαια επειδή η επιλογή ενός ιδιωτικού από πλευράς ενός γονέα δεν είναι απλά το "κοντινότερο" όπως είναι για το δημόσιο, οπότε γιατί να μην διαλέξει κατευθείαν κάποιο που έχει ήδη τα πάντα?

Τέσπα, θεωρώ έτσι κι αλλιώς αυτά με τις ράμπες κι έτσι αναγκαία οπότε δεν έχει νόημα.

Πιθανόν να μη το ξέρει.

Θα εκπλαγείς αν δεις πόσα σχολεία δεν έχουν την παραμικρή πρόβλεψη αλλά διαφημίζουν υψηλού επιπέδου παιδεία και ευαισθησία στην ειδική αγωγή.

Ε για κάτι τέτοιους βγήκε η απόφαση που δεν είναι και πολλοί.

Τα καλά ιδιωτικά σχολεία δε θα έβγαζαν ποτέ κάποιο παιδί εκτός.

• Like 2
Δημοσ.

Σταματησα να διαβαζω οταν ειδα το news247 ενα απο τα πιο αναξιοπιστα σαιτ κομματικης προπαγανδας.

Προφανώς και τα ιδιωτικά σχολεία αντιδρούν επί της ουσίας στο νεο νομοσχέδιο όχι για το θέμα των ΑΜΕΑ. Αλλωστε τα ιδιωτικά έχουν πολυ καλύτερες υποδομές για ΑΜΕΑ σε σχέση με τα δημόσια.

Έχω φίλους που διδάσκουν σε ειδικα στο δημόσιο και οι περιγραφές τους είναι αποκαρδιωτικες για το επίπεδο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Ασε που μαζί με τα ΑΜΕΑ δέχονται και παιδια προβληματικα απο ορφανοτροφεία που κανουν bullying στα υπόλοιπα,μιλαμε δηλαδη για τραγικές καταστάσεις... Αυτό μάλλον θελουν να επιβάλουν και στα ιδιωτικά.

• Like 1
Δημοσ.

Τα δημόσια θα είναι υποχρεωμένα να τον παρέχουν κι αυτά πλέον?

κανονικα ετσι πρεπει , δεν ξερω αν παιρνουν χρηματα οι γονεις εκτος απο το επιδομα αναπηριας και για εξοδα σε ιδιωτικο σχολειο

Επισκέπτης
Δημοσ.

στο εξήγησα νωρίτερα.

Αν ένα δημόσιο σχολείο δε μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ΑμεΑ, το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να το στείλει σε άλλο σχολικό συγκρότημα κοντά στη περιοχή του. Αν πρέπει να πάει μακριά γίνεται με έξοδα του κράτους. Συνήθως τα δημόσια σχολεία χωρίς προδιαγραφές ΑμεΑ για μαθητές με κινητικά προβλήματα κατά βάση ,προσαρμοζονται με προσωρινές λύσεις τύπου μπάρας, και η τάξη κατεβαίνει στο ισόγειο όπου κάνει μάθημα εκεί για όλη τη χρονιά. Αυτά γίνονται απ τη δεκαετία του 80 δεν είναι τωρινά φαινόμενα.

Ε τώρα τους υποχρεωνουν να έχουν τα προβλεπόμενα.

Ότι ισχύει δηλαδή σε όλη την ιδιωτική παιδεία στην Ευρώπη.

Ναι σε κάποια κτίρια πρέπει να γίνουν επεμβάσεις και οι ιδιοκτήτες να τα σκάσουν. Ο νόμος όμως ισχύει απ το 1980. Το ότι τα "φιλοευρωπαικα" κόμματα δε τον είχαν εφαρμόσει τόσα χρόνια και φτάσαμε να το εφαρμόζοθν τώρα , αλλά και το ότι παρατηρώ χρήστες που εινσι υπέρ των μνημόνιων να αντιδρούν σε αυτο το νόμο δείχνει το τι ακριβώς είμαστε ως κράτος. Ότι μας βολεύει δηλαδή.

Και στο φινάλε κάποια καλά σχολεία που είχαν προνοησει και είχαν ξοδέψει χρήμα σε εγκατάστασεις είναι λιγότερο έξυπνοι;

Ο νόμος δεν αφορά απλά άτομα με κινητικά προβλήματα (για τα οποία οι προβλέψεις είναι εύκολα υλοποιησιμες), αλλά και μαθητές με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες τους οποίους δύσκολα μπορεί ένα γενικό σχολείο να αναλάβει για λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί (γιαυτό υπάρχουν ειδικά σχολεία άλλωστε). Δε βλέπω τι σχέση έχει το μνημόνιο η ή Ευρώπη με αυτό.
Δημοσ.

λύστε μου μια απορία όσοι λέτε πως σκοπός της κυβέρνησης με τέτοια μέτρα είναι να υποβαθμίσει τα ιδιωτικά το πιστεύετε κιόλας έτσι τα πετάτε;

Επισκέπτης
Δημοσ.

λύστε μου μια απορία όσοι λέτε πως σκοπός της κυβέρνησης με τέτοια μέτρα είναι να υποβαθμίσει τα ιδιωτικά το πιστεύετε κιόλας έτσι τα πετάτε;

Η ερώτηση που έχεις συντάξει είναι ασαφής.
Δημοσ.

Defacer, άλλο το να πεις ότι όλα τα κτίρια δημόσιας χρήσης πρέπει να έχουν πρόσβασιμότητα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, και άλλο το να απαιτείς ότι ένα σχολείο θα πρέπει να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε μαθησιακή ανάγκη οποιουδήποτε ΑΜΕΑ ανά πάσα στιγμή. Καταλαβαίνεις τον παραλογισμό του να είσαι υποχρεωμένος από τον νόμο πχ να δεχτείς έναν μαθητή που μπορεί να χρειάζεται δύο τρεις ανθρώπους πλήρης απασχόλησης να ασχολούνται μόνο μαζί του. 

Η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιπτώσεις θέλω να πιστεύω ότι είναι κατανοητή. 

Δημοσ.

Defacer, άλλο το να πεις ότι όλα τα κτίρια δημόσιας χρήσης πρέπει να έχουν πρόσβασιμότητα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, και άλλο το να απαιτείς ότι ένα σχολείο θα πρέπει να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε μαθησιακή ανάγκη οποιουδήποτε ΑΜΕΑ ανά πάσα στιγμή. Καταλαβαίνεις τον παραλογισμό του να είσαι υποχρεωμένος από τον νόμο πχ να δεχτείς έναν μαθητή που μπορεί να χρειάζεται δύο τρεις ανθρώπους πλήρης απασχόλησης να ασχολούνται μόνο μαζί του. 

Η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιπτώσεις θέλω να πιστεύω ότι είναι κατανοητή. 

Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει σ' αυτό στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Ναι συμφωνώ ότι είναι παραλογισμός έτσι όπως το διατυπώνεις αλλά έχω τεράστιες αμφιβολίες (να μη πω σιγουριά) ότι αυτό που λες είναι αντικειμενική περιγραφή της κατάστασης και της σχετικής νομοθεσίας (την οποία δεν έχω διαβάσει, συνάγω πράγματα από αυτά που γράφονται στο θρεντ). Δεν είμαστε 12 χρονών, ξέρουμε πώς δουλεύει το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Θέλω με τη σειρά μου να πιστεύω πως είναι επίσης κατανοητό ότι μπορεί ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά να έχουν τα καλά τους, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα δεν είναι καλό είναι το εξής: σε μια αμιγώς καπιταλιστικού προσανατολισμού πραγματικότητα, ΑΜΕΑ και λοιπές προβληματικές ομάδες είτε ρίχνονται στον Καιάδα (ποιός ηλίθιος θα κάνει δουλειές στοχεύοντας μια συγκριτικά μικροσκοπική πελατειακή βάση, για την οποία επιπλέον απαιτείται δυσθεώρητα μεγάλη επένδυση ανά πελάτη) είτε τυγχάνουν ικανοποιητικής φροντίδας μόνο αν έχουν πολλά λεφτά (αν υπάρχει το niche market φυσικά κάποιος θα βρεθεί να το εξυπηρετήσει, απλά για να έχει επενδυτικό νόημα τα δίδακτρα θα είναι παραπάνω από το μισθό των περισσότερων).

Γι' αυτό λοιπόν το λόγο να με συγχωρήσεις αν δε συμπονώ και τόσο πολύ το δράμα που ζει η καημένη ελεύθερη αγορά. Δε θέλω να αμερικανοποιηθεί η Ευρώπη περισσότερο απ' όσο ήδη συμβαίνει.

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει σ' αυτό στο προηγούμενο μήνυμά μου.

Ναι συμφωνώ ότι είναι παραλογισμός έτσι όπως το διατυπώνεις αλλά έχω τεράστιες αμφιβολίες (να μη πω σιγουριά) ότι αυτό που λες είναι αντικειμενική περιγραφή της κατάστασης και της σχετικής νομοθεσίας (την οποία δεν έχω διαβάσει, συνάγω πράγματα από αυτά που γράφονται στο θρεντ). Δεν είμαστε 12 χρονών, ξέρουμε πώς δουλεύει το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Θέλω με τη σειρά μου να πιστεύω πως είναι επίσης κατανοητό ότι μπορεί ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά να έχουν τα καλά τους, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα δεν είναι καλό είναι το εξής: σε μια αμιγώς καπιταλιστικού προσανατολισμού πραγματικότητα, ΑΜΕΑ και λοιπές προβληματικές ομάδες είτε ρίχνονται στον Καιάδα (ποιός ηλίθιος θα κάνει δουλειές στοχεύοντας μια συγκριτικά μικροσκοπική πελατειακή βάση, για την οποία επιπλέον απαιτείται δυσθεώρητα μεγάλη επένδυση ανά πελάτη) είτε τυγχάνουν ικανοποιητικής φροντίδας μόνο αν έχουν πολλά λεφτά (αν υπάρχει το niche market φυσικά κάποιος θα βρεθεί να το εξυπηρετήσει, απλά για να έχει επενδυτικό νόημα τα δίδακτρα θα είναι παραπάνω από το μισθό των περισσότερων).

Γι' αυτό λοιπόν το λόγο να με συγχωρήσεις αν δε συμπονώ και τόσο πολύ το δράμα που ζει η καημένη ελεύθερη αγορά. Δε θέλω να αμερικανοποιηθεί η Ευρώπη περισσότερο απ' όσο ήδη συμβαίνει.

Οκ, σύμφωνοι. Ούτε εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούν να υπάρχουν κάποιες βασικές παροχές και βοήθειες. Απλά δεν βλέπω ποτέ όρια και υγιή σκεπτικισμό σε αυτές τις προσεγγίσεις. Υπάρχει μόνο συναίσθημα, μία εμμονή με την "κοινωνική δικαιοσύνη" και ένας αρνητισμός προς τον ιδιώτη επειδή "κακός καπιταλισμός". Αυτή είναι συνταγή για πολύ επικίνδυνες νοοτροπίες κατά την γνώμη μου. 

Δημοσ.

Οκ, σύμφωνοι. Ούτε εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούν να υπάρχουν κάποιες βασικές παροχές και βοήθειες. Απλά δεν βλέπω ποτέ όρια και υγιή σκεπτικισμό σε αυτές τις προσεγγίσεις. Υπάρχει μόνο συναίσθημα, μία εμμονή με την "κοινωνική δικαιοσύνη" και ένας αρνητισμός προς τον ιδιώτη επειδή "κακός καπιταλισμός". Αυτή είναι συνταγή για πολύ επικίνδυνες νοοτροπίες κατά την γνώμη μου. 

Ο συναισθηματισμός όντως είναι πάντα κακός τρόπος να κάνεις κοινωνική κριτική. Εκεί που βλέπουμε να λείπει η αντικειμενικότητα ας κάνουμε την προσπάθεια να τη φέρουμε μόνοι μας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...