Προς το περιεχόμενο

Master/MSc/MBA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ,

πριν ένα χρόνο αποφοίτησα από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στον χρόνο που μεσολάβησε, δούλεψα σε λογιστικό γραφείο και παρόλο που η δουλειά πήγαινε καλά και οι γνώσεις μου έβρισκαν εφαρμογή, αποφάσισα ότι θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε άλλο τομέα.

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν είμαι στην αναζήτηση ενός μεταπτυχιακού τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό και οι τομείς που κυρίως αναζητώ είναι ο Τουρισμός (π.χ. MSc σε διοίκηση τουριστικών εγκαταστάσεων), Risk Managment (π.χ. MSc in Risk Managment, Finance) και Logistics/Supply chain managment.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανοιχτός σε κάποιο άλλο θέμα που μπορεί να προκύψει και να με ενδιαφέρει.

Όπως είναι φυσικό όμως μου έχουν δημιουργηθεί κάποια βασικά ερωτήματα στα οποία αναζητώ εμπειρικές απαντήσεις και όχι απαντήσεις με βάση τα θέλω μου. Φυσικά και η τελική απόφαση θα είναι δική μου και ξέρω τα θέλω και τις απαιτήσεις μου. Παρόλ'αυτά για να αποκλείσω κάποια μεταπτυχιακά θα χρειαστώ την εμπειρία κάποιου που ήδη έχει κάνει κάτι παρόμοιο.

Τα ερωτήματα που με προβληματίζουν λοιπόν είναι σε γενικό πλαίσιο τα εξής:

1) Προτιμότερο είναι Master σε Ελλάδα ή σε εξωτερικό σ αυτούς του τομείς?

2) Αν αποφασίσω τελικά να κάνω στην Ελλάδα να προτιμήσω ξενόγλωσσο ή στα ελληνικά?

3) Στην Ελλάδα να προτιμήσω ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή δημόσιο?

4) Να σκεφτώ για μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως?

5) To MBA το έχω αποκλείσει λόγω ηλικίας και έλλειψης επαγγελματικής εμπειρίας. Καλώς ή κακώς?

Υπάρχουν κι άλλα επιμέρους ερωτήματα αλλά δεν θέλω να φλυαρώ. 

Στους τομείς που προανέφερα έχω ήδη βρει αρκετά πανεπιστήμια στο εξωτερικό που προσφέρουν προγράμματα αλλά και κάποια στην Ελλάδα όπως: Τουρισμό αλλά και risk managment στο ALBA (Αθήνα), Τουρισμό στο Διεθνές Παν. της Ελλάδας (Θεσ/νικη) και Logistics στο Οικονομικό Πανεπ. Αθηνών. 

Περιμένω απαντήσεις από άτομα που έχουν εμπειρία σε master σε αυτόυς τους τομείς, ή έχουν εμπειρία από μαστερ γενικότερα ή έχουν εμπειρία από τα Πανεπιστήμια που προανέφερα.

Επίσης καλοδεχούμενη και κάθε άλλη πρόταση σε μεταπτυχιακό που είναι παρεμφερές με την Διοίκηση Επιχειρήσεων ή με κάποιο απ'τα θέμα που ανέφερα.

Το μπάτζετ δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορεί να ξεπερνά τα 12 χιλ. συνολικά. Υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά κάτω απ'αυτά τα χρήματα αλλά και πολλά πάνω απ' αυτά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά πολλές λέξεις για να πεις οτι δεν ξέρεις τι θες. Τουρισμός, Risk Managment και Logistics δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Γιατί θες να κάνεις μεταπτυχιακό σε κατι in the first place? Κανε ένα declaration of intent και "στείλε" το στο εαυτό σου, γράψε είμαι ο τάδε, θέλω να κάνω αυτό μέχρι τότε, για να το πετύχω πρέπει να κάνω τα εξής με κόστος αυτό. Διάβασε το, διόρθωσε το ξανά και ξανά μέχρι να φτάσεις εκεί που θες. Μόνο αν κάνεις χρησιμες ερωτήσεις θα λάβεις σωστές απαντήσεις. Ιεραρχησε σωστά τις ανάγκες σου. Και να είσαι απόλυτα ειλικρινής, αν θες λεφτά γράφεις λεφτά.

Δημοσ.

Για το 1) θα έλεγα έξω - εξαρτάται βέβαια και απ'το πανεπιστήμιο, το budget σου κλπ., αλλά είναι ωραία εμπειρία οι σπουδές στο εξωτερικό.

Για το 5) καλά έκανες, είναι νωρίς για ΜΒΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...