Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εψαχνα να αγορασω κατι απο Αμερικη αλλα δεν ξερω ποσο θα μου βγει το μαλλι στους δασμους οταν ερθει στην Ελλαδα. Ξερει κανεις ποσο θα πληρωσουμε οταν αγορασουμε computer parts απο Αμερικη?

Ευχαριστω

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε πανω στην ωρα.Παρηγειλα ωραια ωραια ενα module μνημης 512K DDR για φορητο ACER , συνολο μαζι με μεταφορικα $133. Αρχοντας είπα!!! Το τσιπ ηρθε αερας μεσα σε 3 μερες απο Αμερικη (memoryx) .Το προβλημα ειναι οτι σταματαει στο τελωνειο...Με παιρνει ενας τυπος απο μια εταιρεια (εκτελωνιστων?) και λεει οτι ηρθε η παραγγελια και πρεπει να το παρω απο τα Σπατα. Αν κανει αυτος τη δουλεια για μενα θελει +100ευρω κερατιατικα χωρια το ΦΠΑ. Αλλιως θα μου στειλει τα χαρτια ,θα πληρωσω 20 Ευρώ προμηθεια δικια του και θα παω στο Αεροδρομιο να πληρωσω και το ΦΠΑ 18%. Βεβαια θα κανω το δευτερο , αλλα τελικα υπολογιζω να μου ερθει καμια 200αρα Ευρω ολα μαζι. Πανω κατω τοσο το ευρισκα και σε κατι Αγγλικα site που ο ΦΠΑ ηταν πληρωμενος λογω Ευρωπαικης Ενωσης. Ιστορια Αμαρτια αλλα ηταν ειδικη περιπτωση (τσιπ μνημης για φορητο). Συνηθως ψωνιζω απο Ελληνικα on-line shops (eshop κτλ.)

Δημοσ.

Καταλαβα, παντως κατι βιβλια που παρηγγειλα απο το Amazon στην Αμερικη, ηρθαν κανονικα σπιτι μου μεσω ταχυδρομειου και δεν πληρωσα τιποτα. Φανταζομαι οτι στα βιβλια δεν ισχυουν δασμοι. Νομιζα οτι αν παρηγγειλνα και εγω μνημη θα ερχονταν στο ταχυδρομειο της γειτονειας μου και απλα θα πληρωνα ΦΠΑ εκει.

Δημοσ.

καλησπερα.

εγω σε μια παραγγελια κατι ανταλλακτικων για ποδηλατα που στοιχισε 30 ευρω συνολικα μαζι με μεταφορικα,πληρωσα 2 ευρω τελωνειο και 5 ευρω εξοδα εκτελωνισμου.νομιζα οτι ειναι απο 150$ και πανω το τελωνειο αλλα τελικα οι αλητες χρεωνουν οτι 8ελουν και οπου θελουν...εχς φερει και πακετο με διαφορα dvd και αλλα ανταλλακτικα και ενω στοιχιζε σχεδον 200 ευρω,απλα το παρελαβα απο το ταχυδρομειο χωρισ καμια επιβαρυνση...

Δημοσ.

Αν έρθει μέσω ΕΛΤΑ, στην χειρότερη περίπτωση (αν το σταματήσουν για έλεγχο στο τελωνείο) θα πληρώσεις τους νόμιμους δασμούς χωρίς νταβατζιλίκια εκτελωνιστών και προσαυξήσεις ανάλογα με τη μέρα.

Αν έρθει μέσω courier, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να μπλέξεις. Απ' ότι φαίνεται οι εταιρίες Courier συνεργάζονται με εκτελωνιστές και δίνουν σ' αυτούς απ'ευθείας τα χαρτιά ώστε να σου πάρουν προμήθεια για τον εκτελωνισμό... :(

Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα από αντίστοιχη συζήτηση που είχαμε εδώ πριν από ένα χρόνο...

Δημοσ.

Re paidia diladi ego pou exo tin 9600xt, otan vgei to halflife 2, to opoio tha mou steilei h ati dorean(mono metaforika dika mou..) tha pliroso kai dasmous kai fpa?An einai etsi den to agorazo apo edo?Xerei kaneis poso tha paei to malli?

Δημοσ.

Απο προσωπικη και εγω εμπειρία εχω να προσθεσω πως οταν ειχα παραγγειλει βιβλια απο εναν εκδοτικο οικο στην Αμερικη μεσω ταχυδρομειου, ειχα να πληρωσω στην Τραπεζα την προμηθεια για την εξοφληση της αγορας εκει, εκτος αν ειχα καρτα visa ή american express.Παντως οσα βιβλια παρειγγειλα απο την Ε.Ε δεν ειχα προβλημα για συνναλλαγμα ή προμηθεια (και αναφερομαι σε προ Ευρω εποχη)στην Τραπεζα.

Δημοσ.

asxeto...alla gia na min anoigo allo topic.. prin kamposo eixa stilei cd meso elta se eparxia , itan sistimeno kai girise piso stin athina epeidi de pige na to paralavei kaneis. To ksexasa omos kai exei meinei ekei kana xrono kai mourxontai sta kapakia eidopoiiseis na pao na ta paro. Logo tou kairou pou xoun meinei sta azitita tha exei anevei kai i tarifa pou menei ekei sta ipsi.... opote de aksizoun ta cd tosa money.eimai ipoxreomenos na pao na ta paro? mi ftasei kana terastio poso kai rthoun me kana eisaggelea meta apo 10 xronia kai mou poun plirone .. :shock:

Δημοσ.

Mages , To ka8estos sta SPATA eine tritokosmiko.

Se ola xrewnoun oti 8eloun, opou se piasoun. Oi ektelwnistes eine ta koriakia pou kerdizoun apo tin oli upo8esi. Kapoios prepei na tous xilwsei apo ekei mesa epitelous.

Grafeia courier kai ektelwnistes exoune stisei PARAGA.

Den eine dynaton na plirwnw courier kai na min mou to fernei spiti.

As to anoixoune, as doune ti eine , as xrewsoune ta nomima(= idia se olous) , kai as plirw8oune stin porta mou na nomima.

Ekmetaleuonte to gegonos oti idi exeis plirwsei kai se ekviazoun.

Ta 120 euro pou eipe o theorrion eine to stadar xaratsi . Akoma kai ta 20 tou courier eine ekviasmos.To grafeio Courier eine ekei gia na exei ena point i sigekrimeni Courier kai oxi gia na ekviazei ekmetaleuomeni sin8ikes.

Kanonika eprepe na plirwneis filaxtra , kai ton FPA/Foro.

Ta vivlia kanonika exoune 4% foro (=FPA? ,isws na exoun kai 18%FPA epipleon).

Eine ka8ara 8ema tyxhs na se pane mesw telwneiou i na sou er8ei sfragismeno to paketo spiti. Polles courrier apofeugoun to telwneio sini8ws (DHL) , den xerw giati.

Stis megales kai suxnes biznes oi ektelwnistes eine kai polles fores to conne sou gia na ta pernas xuma.

Prepei na epilif8ei o Triantafilopoulos.

Δημοσ.

Ετοιμαζομαι για μεγαλο fight Τριτη που θα παω στα Σπατα. Το δεμα μου ειχε φυγει με την εταιρεια Airborne Express απο αμερικη η οποια ειναι μεν συγχωνευμενη με την DHL αλλα αυτο εχει γινει μονο στην Αμερικη αποτι μου ειπαν και ειναι και προσφατο.Στην Ελλαδα αντιπροσωπευεται απο μια αλλη εταιρεια(τρεχα γυρευε) . Στα Σπατα θα παω με τεφτερι και θα σημειωνω ονοματα για κανα mail στην EETT. (θα τους κανω τα τρια δυο τωρα....) Τεσπα θα δουμε.

Δημοσ.

File theorrion,

i EETT den exei kammia sxesi.

To 8ema eine forologiko kai diaplekomeno karga.

Mia sumvouli:

Min plirwneis se Idiwtes tipota, fwnaze , kane fasaria (an exeis kouragio)

min plirwseis, kai pali ta idia. Eine upoxrewmenoi na sou dwsoun ta xartia

tis fortotikis giati eine sto onoma sou. Oi promi8ies eine paranomes.

Sto telwneio plirwneis oti sou poune , xwris fasaria kai nase eugenikos, giati eine dimosio kai se grafoun st arxidia tous aperiorista!!

Pigene nwris-nwris, giati 8a fas kana 3wro.

Kalo kouragio.

Eurwpi , Olympiada kai kourafexala.

Δημοσ.

Πριν από 15 χρόνια (...) είχα επαφές με μια εταιρία στην Αμερική (MCM Electronics) η οποία πούλαγε ηλεκτρονικά εξαρτήματα με ένα τρόπο πρωτόγνωρο τότε για μένα και για τα δεδομένα της Ελλάδας. Είχα ξεκινήσει λοιπόν και ότι μου γυάλιζε το παράγγελνα. Μού ήρθε ένα δέμα, όλα καλά. Μου ήρθε δεύτερο, όλα καλά (το "όλα καλά" κολλάει στο ότι στο τελωνείο μου ζήταγαν κάποιο ποσό χρημάτων το οποίο ήταν φυσιολογικό για το ύψος της παραγγελίας. Την τρίτη φορά, έκανα την μαλακία και έβαλα μέσα στην παραγγελία και ένα (1) επίχρυσο RCA βύσμα... 100% δασμοί (σε όλα τα πράγματα του δέματος) ήταν το αποτέλεσμα αυτού (είχε βαρέσει συναγερμός στα βόδια του τελωνείου στον Πειραιά) καθώς επίσης και καμία άλλη παραγγελία από μέρους μου ξανά.

Πριν από 6 χρόνια όμως, έκανα το ακόλουθο: Αγόρασα ένα κράνος μοτοσυκλέτας από ένα μαγαζί στην Αμερική το οποίο δεχόταν πιστωτικές κάρτες η αξία του οποίου ήταν περίπου 100.000 δρχ. (τότε η αξία του ίδιου κράνους εδώ ήταν 190.000 δρχ.) Αντί να ζητήσω να στείλουν το κράνος εδώ, τους είπα να το στείλουν σε έναν φίλο μου στην Αμερική. Αυτός το παρέλαβε, γέμισε το κουτί του με γραμματόσημα (για να φαίνεται πιο πρόχειρο) και μου το έστειλε σαν δώρο. Τα γνωστά βόδια του τελωνείου με φώναξαν, τους είπα ότι η αξία του ήταν γύρω στις 15.000 και μου το έδωσαν αδασμολόγητο... (φυσικά το κουτί ΔΕΝ είχε το τιμολόγιο του κράνους μέσα).

Δημοσ.

H DHL apofeygei to telwneio gia na apofygei tin kathisterisi sti paradosi. Exei i idia diko tis tmima ektelonismou sto gateway sta spata kai ektelonizei i idia ta paketa tis pou erxontai apo eksoteriko. Etsi petyxainei oste ta demata tis na kathysteroun oso to dinaton ligotero kai na paradidontai pio grigora sto pelati. Tora to pos xreonei ta paketa tis den ksero. To sigouro einai oti kseroun ti exei mesa to kathe paketo giati anoigetai gia logous asfaleias, opote den yparxei periptosi na peraseis kati etsi. Doulevontas ekei gia kapoious mines exo petyxei dasmous apo 20 euro to pio ftino eos kai 1500 euro to pio akrivo. sinithos pantos , xoris vevaia na ksero tin aksia ton proionton, oi dasmoi pou einai pio sinithes poso einai gyro sta 70 - 100 euro. afta:)

Δημοσ.

Επειδή έχει τύχει να κάνω πολλές παραγγελίες από το εξωτερικό είναι καθαρά θέμα τύχης αν θα περάσει τελωνείο ή όχι.

Αν περάσει όμως τελωνείο να υπολογίζετε ένα 22% της αξίας που έχει δηλώσει αυτός που αγοράσατε το προϊόν.

Αν σας το στείλουν με FedEx να είστε σίγουροι ότι θα περάσει τελωνείο.

Επίσης έχετε υπόψιν ότι ότι έρχεται από Αμερική μπαίνει στην Ευρώπη από Γερμανία και μετά έρχεται εδώ, οπότε μπορεί να σας έρθει με ACS.

Να ζητάτε να σας το στέλνουν σαν PERSONAL PARCEL και να μην περιλαμβάνουν invoice

BEBAIA NA ΘΥΜΑΣΤΕ "ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ"

Παραδείγματα:

Μου ήρθε ένα iPAQ 5550 αξίας 638$ (517€) και δεν πέρασε τελωνείο!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...