YourTrueLegend Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μισο δηαλδή η διαδικασία θεωρητικά δουλεύεις σε μια δουλειά ψάχνοντας κάτι καλύτερο, στέλντονας βριογραφικα. Σε καλούν, τους αρέσεις σου αρέσουν. Υπογράφεις σύμβαση εργασίες, ποτε αρχιζεις μισθο κτλ. Ενημερώνεις τον άλλο εργοδοτη και μπορείς να φύγεις ένα μήνα μετά την ενημέρωση, σωστά; Σωστα. Για να φύγεις πριν τον ένα μήνα από την ημέρα που ειδοποίησες νομιζω πρέπει να πληρώσεις χρηματικο πρόστιμο;Υποψιαζομαι οτι χρειαζεσαι την συναινεση του εργοδοτη για κατι τετοιο, διαφορετικα δεν γνωριζω αν και πώς μπορεις να φυγεις νωριτερα απο το χρονο που οριζεται ως διαστημα προειδοποιησης... Επίσης, αν ο τωρινός εργοδότης δεν σε αφήνει να φύγεις ενώ έχεις υπογράψει σύμβαση για το μέλλον με άλλη εταιρεία εκει τι παιζει ή είναι υποχρεωμένος?Δεν υπαρχει το "δεν με αφηνει να φυγω". Δικαιουσαι να παραιτηθεις απο οπουδηποτε, βαση οσων προβλεπει η συμβαση σου και ο νομος. Σε καποιες συμβασεις μπαινουν ρητρες για να σπασουν, αλλα αυτο δεν αφορα τη συντριπτικη πλειοψηφια των εργαζομενων, θεωρω ουτε κι εσενα.
michael18 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ο ελάχιστος χρόνος προειδοποιήσης είναι ένας μήνας έτσι;
logistoulis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Ανάλογα το ποσό καιρό είσαι σε μια επιχείρηση, αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχεις κλείσει χρόνο για να ισχύει ο μήνας Ψάξε το, υπάρχει σχετικός νόμος αν και δε νομίζω ότι κανείς ασχολείται ιδιαίτερα με αυτό το κομμάτι. Αν στο κάτω κάτω βρεις μια πολύ καλύτερη δουλειά αξίζει το κόστος αυτής της αποζημίωσης από το να τη χάσεις για να τηρήσεις τη προειδοποίηση
piiii Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Eαν φανει οτι κανει επιτηδες κακη δουλεια για να τον απολυσουν με αποζημιωση μπορουν να τον διωξουν χωρις αποζημιωση. καλο θα ηταν εαν δε γνωριζετε ακριβως τι ισχυει να μη δινετε συμβουλες γιατι παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας. Πως θα τον διώξουν χωρίς καταγγελία σύμβασης; Η μόνη περίπτωση που μπορώ να σκεφτώ είναι να σε βάλουν να υπογράψεις κάποιο χαρτί που θα έχει χαρακτήρα παραίτησης. Οταν υπογράφεις τέτοια χαρτιά τα διαβάζεις ΠΟΛΥ προσεχτικά. Αν κάνει καταγγελία σύμβασης θα πρέπει να του δώσει και αποζημίωση. Οπως είπα αν είναι άνθρωπος με κατανόηση, του λες το πρόβλημά σου και ελπίζεις να βρείτε εκεί λύση. Αλλιώς γειά σας. Και επίσης δεν είπα απο εκεί που δούλευε να τα παρατήσει όλα και τα γράψει στο κόκκορα. Απλά ενα κλίκ λιγότερο απο πριν. Τέλος είπα απλά την άποψή μου που την έχω υλοποιήσει στο παρελθόν, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει και να το κάνει. Δεν του έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό.
panos0100 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Παιδιά να ρωτήσω κάτι και εγώ, είμαι σε ένα προγραμα του οαεδ 18-24 άλλαξα 10 εργοδότες μέχρι να με βρουν έναν της προκοπής, οι άλλοι ζητούσαν λέει κοπέλες, ότι να ναι δηλαδή, τέλος πάντων βρήκα έναν άλλα εκτός ότι με έχει ώρες που η σύμβαση δεν λέει, ας πούμε είναι 9 με 3 2 μέρες είμαι πρωί 6 ώρες και τις υπόλοιπες απόγευμα, εκτός από αυτό όμως πλέον άρχισε με βάζει σπαστό σε 2 μαγαζιά, εκμετάλλευση στο έπακρο, ούτε την δουλειά την έχω μάθει όπως έπρεπε γιατί δεν υπάρχει συνεργασία όλοι κάνουνε την δουλειά τους και φεύγουν όπως θέλουνε αφού βρήκανε θύματα, εκτός αυτού όμως δεν με βοηθάνε και πήγα εκεί ως παιδί πρακτικής για 4 μήνες, αποφάσισα να φύγω, το οαεδ δεν θα με βρει άλλη δουλειά λέει γιατί φεύγω μόνος μου, αυτός δεν μου κάνει απόλυση για να με βρουν άλλη δουλειά επίσης, έκανε επίτηδες 10 φορές λάθος στις μέρες μου που δούλευα, με αποτέλεσμα να πληρωθώ 2 μήνες μαζί και αργά κιόλας. Οπότε θέλω να ρωτήσω γιατί κοντεύω να τρελαθώ εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου; το κακό είναι ότι δεν έχει δουλειές δεν ξέρω τι να κάνω. Έχει πάει κανένας σε αυτό το προγραμα του οαεδ να μας πει μερικά πράγματα; γιατί δεν είδα κανένα άτομο να πηγαίνει
nice_kid Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Καλησπερα σε ολους τους Φιλους-ες. Εγω θελω να ρωτησω καποια πραγματακια για οποιον γνωριζει, να με διαφωτισετε ωστε να ενημερωθω λιγο περισσοτερο... Όχι οτι τα ξερω ολα. Λοιπον για να μπω κατευθειαν στο Θεμα: Ειμαι οδηγος Σχολικου σε Παιδικο Βρεφονηπιακο Σταθμο απο 1/9/2010 - 23/7/2021 με Αοριστου Συμβαση ως τωρα. (23/7/2021 ημερα που θα απολυθω με την θεληση μου επειδη δεν επιθυμω να εμβολιαστω ΠΟΤΕ) Τωρα, η Αφεντικινα μου, μου γνωστοποιησε Σημερα το πρωι 12/7/2021 οτι εφοσον δεν εχω σκοπο να εμβολιαστω θα Απολυθω! (Εκβιασμός-Εκφοβισμός στο φουλ που λεμε... Δεν με νοιαζει μια λεμεεε) Οχι οτι με νοιαζει γιατι επειδη Σεπτεμβρη 2021 θα εκλεινα 11 Χρονια δουλειας και ενσημων, σαν οδηγος Σχολικου, εχω δικαιωμα 12 μηνες επιδοματος στον ΟΑΕΔ - και ενω δεν ειμαι παντρεμενος, δεν εχω παιδια αρα δικαιουμαι μονο γυρω στα 399€ απο οτι μου ειπαν καποιοι. Αν ημουν παντρεμενος κ ειχα παιδια ισως δικαιουμουν περισσοτερα) Το θεμα ειναι τωρα το εξης: 1) Εικονικη Απολυση: Μου ειπαν οτι αυτη την υπογραφεις ή σε βαζει να την υπογραψεις, οταν και καλά σου δινει ελπιδες οτι μπορει να σε ξαναπαρει στο μελλον, ενω με αυτην την "Εικονικη Απολυση" ΔΕΝ δικαιουσαι αποζημιωση (αλλο που δεν θελει για να μου την φαει). Εγω δεν θελω να ξαναγυρισω στην δουλεια αυτη ΠΟΤΕ! Σιχαθηκα την Αφεντικινα και το δεξι της χερι την Δημητρα μια ρουφιανα που την γλυφει συνεχεια για δικα της προσωπικα οφέλη, και δεν επιθυμω να ξαναγυρισω στο μελλον, οχι οτι θα επιθμουσε και η ιδια να με ξανα-προσλαβει, απλα θεωρω οτι ισως προσπαθησει να με ξεγελασει, για να γλυτωσει την Αποζημιωση προς εμενα... 2) Κανονικη Απολυση: Σε αυτην απο οσο γνωριζω, υπογραφεις το κανονικο χαρτι Απολυσης, το οποιο νομιζω αναγραφει επανω (ή καπου επανω) και το Ολικο ποσο της Αποζημιωσης. Ειναι ετσι; Και γραφει πουθενα πχ το κανονικο αυτο χαρτι της Απολυσης καπου σε καποιο μερος οτι ειναι το κανονικο; Υ.Σ.: Αυτα θελω να ρωτησω. Πως θα ξερω μεθαυριο (την αλλη εβδομαδα εως τις 23 Ιουλιου Παρασκευη 2021) ποιο ειναι το σωστο χαρτι της Απολυσης με την Αποζημιωση ομως; Ετσι ωστε να υπογραψω το σωστο χαρτι αυτο (το 2ο δηλαδη) και να παρω και την Αποζημιωση, και να'χω και το επιδομα του ΟΑΕΔ για 1 χρονο μιας και βγαινω για 1η φορα στην Ζωη μου ως Επιδοματίας Ανεργος; Ευχαριστω πολυ.
Jos3ph Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, nice_kid είπε Καλησπερα σε ολους τους Φιλους-ες. Εγω θελω να ρωτησω καποια πραγματακια για οποιον γνωριζει, να με διαφωτισετε ωστε να ενημερωθω λιγο περισσοτερο... Όχι οτι τα ξερω ολα. Λοιπον για να μπω κατευθειαν στο Θεμα: Ειμαι οδηγος Σχολικου σε Παιδικο Βρεφονηπιακο Σταθμο απο 1/9/2010 - 23/7/2021 με Αοριστου Συμβαση ως τωρα. (23/7/2021 ημερα που θα απολυθω με την θεληση μου επειδη δεν επιθυμω να εμβολιαστω ΠΟΤΕ) Τωρα, η Αφεντικινα μου, μου γνωστοποιησε Σημερα το πρωι 12/7/2021 οτι εφοσον δεν εχω σκοπο να εμβολιαστω θα Απολυθω! (Εκβιασμός-Εκφοβισμός στο φουλ που λεμε... Δεν με νοιαζει μια λεμεεε) Οχι οτι με νοιαζει γιατι επειδη Σεπτεμβρη 2021 θα εκλεινα 11 Χρονια δουλειας και ενσημων, σαν οδηγος Σχολικου, εχω δικαιωμα 12 μηνες επιδοματος στον ΟΑΕΔ - και ενω δεν ειμαι παντρεμενος, δεν εχω παιδια αρα δικαιουμαι μονο γυρω στα 399€ απο οτι μου ειπαν καποιοι. Αν ημουν παντρεμενος κ ειχα παιδια ισως δικαιουμουν περισσοτερα) Το θεμα ειναι τωρα το εξης: 1) Εικονικη Απολυση: Μου ειπαν οτι αυτη την υπογραφεις ή σε βαζει να την υπογραψεις, οταν και καλά σου δινει ελπιδες οτι μπορει να σε ξαναπαρει στο μελλον, ενω με αυτην την "Εικονικη Απολυση" ΔΕΝ δικαιουσαι αποζημιωση (αλλο που δεν θελει για να μου την φαει). Εγω δεν θελω να ξαναγυρισω στην δουλεια αυτη ΠΟΤΕ! Σιχαθηκα την Αφεντικινα και το δεξι της χερι την Δημητρα μια ρουφιανα που την γλυφει συνεχεια για δικα της προσωπικα οφέλη, και δεν επιθυμω να ξαναγυρισω στο μελλον, οχι οτι θα επιθμουσε και η ιδια να με ξανα-προσλαβει, απλα θεωρω οτι ισως προσπαθησει να με ξεγελασει, για να γλυτωσει την Αποζημιωση προς εμενα... 2) Κανονικη Απολυση: Σε αυτην απο οσο γνωριζω, υπογραφεις το κανονικο χαρτι Απολυσης, το οποιο νομιζω αναγραφει επανω (ή καπου επανω) και το Ολικο ποσο της Αποζημιωσης. Ειναι ετσι; Και γραφει πουθενα πχ το κανονικο αυτο χαρτι της Απολυσης καπου σε καποιο μερος οτι ειναι το κανονικο; Υ.Σ.: Αυτα θελω να ρωτησω. Πως θα ξερω μεθαυριο (την αλλη εβδομαδα εως τις 23 Ιουλιου Παρασκευη 2021) ποιο ειναι το σωστο χαρτι της Απολυσης με την Αποζημιωση ομως; Ετσι ωστε να υπογραψω το σωστο χαρτι αυτο (το 2ο δηλαδη) και να παρω και την Αποζημιωση, και να'χω και το επιδομα του ΟΑΕΔ για 1 χρονο μιας και βγαινω για 1η φορα στην Ζωη μου ως Επιδοματίας Ανεργος; Ευχαριστω πολυ. Πας σε εργατολόγο να βγάλει άκρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα