Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλημέρα. Εχω ένα λάπτοπ της dell με core i3 intel και 3GB Ram. Όταν το είχα αγοράσει είχε περασμένα τα windows 7 home premium 64bit και μου ειχε ζητήσει να βάλω δισκάκια dvd ώστε να περαστούν σε αυτά. Κάποια στιγμή χρειάστηκαν αυτα τα dvd  για να κάνω 

κάτι σαν φορματ θε έλεγα, όταν είχαν κολλήσει απο τις πολλ΄'ες ενημερώσεις των windows. Απο την αρχή μου φαινόταν αργό. Μετά απο λίγο καιρό και μετά απο πολλές ενημερώσεις ξανακόλλησαν λόγω του οτι είχαν μαζευτεί πολλές 

ενημερώσεις και γενικα σέρνεται. Σκέφτομαι να το κάνω ξανά φορματ και να απενεργοποιήσω μετά τις αυτόματες ενημερώσεις ή να περάσω χειροκίνητα κάποιες βασικές και μετα να τις απανεργοποιήσω. 

Ερωτήσεις:

1) να περάσω τα windows 7 απο τα dvd που ειχαν εγγραφεί τότε μέσω των windows που είχε προεγκατεστημένα το λάπτοπ, τα οποία όμως έχω καταλάβει οτι μαζί με τα windows περνάνε και αρκετά λογισμικά τα οποία βαραίνουν το

σύστημα, ή να χρησιμοποιήσω άλλο dvd των windows 7 για να περάσω <<καθαρή>> έκδοση των windows? Αν περάσω <<καθαρή>> έκδοση των windows απο άλλο dvd υπάρχει περίπτωση να μην περαστούν 

κάποιοι drivers για το hardware και να έχω πρόβλημα.

2) να περάσω έκδοση windows 7 home premium 64bit ή μπορώ να περάσω και 32bit έκδοση μιας και το λαπτοπ έχει μόνο 3GB Ram ώστε να είναι πιο γρήγορο? Η' περνώντας windows 32bit θα υπάρχει κίνδυνος ασυμβατοτητας με το hardware του

λάπτοπ?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλημέρα,

Καταρχήν πάρε το serial number είτε από το αυτοκόλλητο είτε από την εγκατάσταση σου να το έχεις σε ένα αρχείο ώστε όταν το χρειαστείς να το ενεργοποιήσεις , εκτός και εάν είναι ήδη αποθηκευμένο στη rom  θα το δεις στη πράξη αυτό , αλλά κράτησε το.

Μια επιλογή σωστή κατά τη γνώμη μου είναι να κάνεις εγκατάσταση τα windows 7 που έχεις χ64 εσύ με ένα iso καθαρό που μπορείς να κατεβάσεις και μετά ενημερώσεις / οδηγούς και ότι πρόγραμμα θέλεις να χρησιμοποιησεις στη χρήση που το θες, οπότε αποφεύγεις οτι παραπανίσιο έχουν τα dvd που έχεις κρατήσει από την αρχή.

iso κατεβαζεις αυτό που θέλεις με αυτό το Link.png Site: πρόγραμμα και το περνάς σε usb flash ή dvd και το 'στηνεις'

το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περάσεις και τις δυο αυτες ενημερώσεις μετά την εγκατάσταση με επανεκκίνηση όπου χρειάζεται και να ξεκινήσει και να πάρει όλες τις ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες από microsoft σε περίπτωση που δεν αρχίσει από μόνο του.

Αυτές είναι.. μπορείς να τις κατεβάσεις μετά την αρχική εγκατάσταση

Link.png Site: Windows6.1-KB3135445-x64

Link.png Site: Windows6.1-KB947821-v34-x64

ή 

Link.png Site: Windows6.1-KB3135445-x86

Link.png Site: Windows6.1-KB947821-v34-x86

Διαφορετικά μπορείς να εγκαταστήσεις windows 10 home x64 ή x32 και να δεις με αυτό το λειτουργικό εάν είσαι ευχαριστημένος.

Έλεγξε και το Link.png Site: δίσκο μήπως από αυτό 'σέρνεται'

Δημοσ.

καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θα μπορούσα να κάνω φορματ και να χρησιμοποιήσω άλλο dvd των windows και μετά τον loader όπως στο σταθερό? Η' να περάσω τα windows 7 home premium απο το dvd που εχω για το σταθερό και για την ενεργοποίηση να χρησιμοποιήσω το product key που εχει κάτω το λαπτοπ γραμμένο στο αυτοκόλλητο. Υπάρχει περίπτωση μετά να αντιμετωπίσω θέμα με τους drivers? μπορώ σε αυτο το λαπτοπ να περάσω windows 7 32bit ή μόνο τα 64bit? 

Δημοσ.

και τα δύο μπορείς χ32 ή χ64 εσύ τι θέλεις..

ποιο ενημερωμένο θα είναι το iso ίσως, δηλαδή έχει service pack 1? το dvd

του οδηγούς όπως και να έχει θα τους βρεις με τα κατάλληλα στοιχεία από το label που έχει το laptop στη σελίδα της Dell δε θα έχεις πρόβλημα αλλά καλύτερα με το iso εάν θέλεις τη γνώμη μου για μην έχει κάτι ενσωματωμένο από το κατασκευαστή του σταθερού.

Δημοσ.

καλησπέρα. Το dvd που εχω το είχα κατεβάσει σε iso απο τορρεντ και περιέχει όλες τις εκδόσεις των windows και σε 64bit και σε 32bit. Δεν είναι δηλαδή του σταθερού, απλα τα έχω περάσει σε σταθερό. Δεν έχει το SP1 μέσα, το είχα περάσει στο σταθερό απο τις ενημερώσεις.

Αν περάσω 32bit, δεν υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργεί μετά σωστά κάποιο hardware του λαπτοπ? Μηπως πρέπει να περάσω τα 64bit αφου ειχε 64bit αρχικά?? Διάβασα στο ιντερνετ οτι για core i3 και μετά συμβατα ειναι τα 64bit windows.

edit: στο 

http://www.dell.com/support/home/gr/el/grbsdt1/product-support/product/inspiron-15r-n5110/drivers/advanced

που έχει τους drivers του έχει μόνο για win7 & 8 στα 64bit μόνο! Αρα τα 32bit win ίσως δεν είναι καλή ιδέα...

(το λάπτοπ είναι το dell inspiron n5110)

edit2: όταν δημιούργησα τα dvd αποκατάστασης μέσα απο τα windows του λαπτοπ στην αρχή λειτουργίας τους, δημιουργήθηκαν 3 dvd (το disc1 2,8gb, το disc2 4gb & το disc3 4gb επίσης όλα σε iso). Γιατί είναι τόσα dvd και όχι 1 μονο? όταν είχαν κολλησει, είχα βάλει μόνο το disc1 και δεν ζήτησε κάποιο άλλο μετά. μήπως για φορματ πλήρες έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο? γιατι δεν μου είχε φανεί σαν να είχε κάνει φορμάτ, αλλα σαν να είχε κάνει αποκατάσταση και επαναφορα.

,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...